Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η Γερμανία επαναπροωθεί στην Ελλάδα τους λαθρομετανάστες μετατρέποντας την πατρίδα μας σε ανθρώπινο σκπουπιδοτενεκέ της Ευρώπης!

Στη Γερμανία έχει ξεκινήσει διαμάχη ανάμεσα στα κόμματα σχετικά με την επαναπροώθηση στην Ελλάδα λαθρομεταναστών ώστε να ζητήσουν εδώ πολιτικό άσυλο την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αγνοεί το ζήτημα.

Οι άνθρωποι αυτοί επαναπροωθούνται και βρίσκονται ξαφνικά εγκλωβισμένοι στη χώρα μας αυξάνοντας τον αριθμό των παράνομων μεταναστών,καθώς η Τουρκία δεν τους δέχεται πίσω ενώ οι ίδιοι επιθυμούν να προωθηθούν σε άλλες ευρωπαικές χώρες…

Γράφει σχετικά η εφημερίδα έγκυρη Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung:

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εμμένει στην τήρηση της επαναπροώθησης παρά τις περί του αντιθέτου δικαστικές αποφάσεις για μη επαναπροώθηση προσφύγων προς την Ελλάδα. Μόνον η… Βαυαρία εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι το συμπέρασμα που εξάγεται από απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σε επερώτηση του Κόμματος της Αριστεράς.
Σύμφωνα με το υπ. Εσωτερικών οι γερμανικές υπηρεσίες απαιτούν από την Αθήνα να αναλάβει σε πάνω από 1600 περιπτώσεις τους πρόσφυγες που ήρθαν στη Γερμανία μέσω Ελλάδας.»


«Το υπουργείο Εσωτερικών του κ. Σόιμπλε επιχειρηματολογεί ότι υπάρχει ήδη βελτίωση στη διαδικασία παροχής ασύλου στην Ελλάδα και ότι αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη. Ελλείμματα παρουσιάζονται σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Η εκπρόσωπος του Κόμματος της Αριστεράς Ούλα Γέλπκε επικρίνει το υπουργείο, διότι παραδίδει τους πρόσφυγες σε μια χώρα, η οποία δεν εγγυάται δίκαιη διαδικασία στην παροχή ασύλου, αλλά ούτε και μπορεί να τους περιθάλψει και να τους φροντίσει ανάλογα.»

Σε σχόλιό του σε άλλη Γερμανική εφημερίδα,την Frankfurter Rundschau,ο Καρλ Κοπ, εκπρόσωπος της οργάνωσης Pro Asyl, ασκεί δριμεία κριτική στη Γερμανία:

«Η Γερμανία πρωτοστάτησε υπό τον τότε υπουργό Εσωτερικών Οτο Σίλι για αυστηρότερες διατάξεις στο θέμα του ασύλου. Ο κ. Σίλι πέρασε όλες τις αυστηρές διατάξεις του γερμανικού νόμου περί αλλοδαπών στις ευρωπαϊκές οδηγίες, ενώ ταυτόχρονα κατόρθωσε να θεσπιστεί μια οδηγία – μαστίγιο: ο λεγόμενος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ που προβλέπει ότι υπεύθυνη για την παροχή ασύλου είναι η χώρα – μέλος, στην οποία πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του ο πρόσφυγας.

Έτσι η γεωγραφική θέση αναδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα και χώρες όπως η Ελλάδα, η Μάλτα και η Κύπρος αναγκάζονται να δεχθούν τον κύριο όγκο του κύματος των προσφύγων, ενώ χώρες όπως η Γερμανία μετατρέπονται σε μια ήσυχη νησίδα.»

Πληροφορίες άρθρου της Ντόιτσε Βέλλε

http://greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου