Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μια γενική εικόνα του πώς αντιμετωπίζουν τις γυναίκες στο Πακιστάν. Μην απορείτε που βιάζουν κοριτσάκια και 80χρονες γιαγιούλες εδώ στην Ελλάδα. Η ζωή της γυναίκας γι' αυτούς τους ανθρώπους έχει σαφώς πολύ μικρότερη αξία από τη ζωή ενός ζώου.


a pakistani woman who was gang raped in so called "honour" p - ΦΡΙΚΤΌ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΌ ΒΊΝΤΕΟ !!!

Μια γυναίκα Πακιστανή βιάστηκε από μια ο μ ά δ α "ανδρών" κι αυτό το ονόμασαν "τιμωρία Τιμής" . Η γυναίκα φοβάται για ...... την ασφάλειά της καθώς ο δικαστής αθώωσε τους 5 άνδρες. Ένα τοπικό συμβούλιο......(της φυλής, tribal council), φέρεται να επέβαλε τον βιασμό ως τιμωρία... το 2002. Ο αδερφός της κοπέλας ήταν τότε 12 χρονών κι είχε κατηγορηθεί για σεξουαλικές σχέσεις με γυναίκα από άλλο "ανώτερο" σόι.




Η κοπέλα πιέστηκε απ' την οικογένειά της ν' αυτοκτονήσει καθώς θα θεωρείτο τιμή επειδή ένιωθαν ντροπή. Ο αδερφός της (12χρόνων), άρνήθηκε τις κατηγορίες . Η τιμωρία όμως για την τιμή είχε διαταχθεί (ο βιασμός της αδερφής του).
Τα νεαρά κορίτσια πουλιούνται σε ρυθμούς ρουτίνας σε "εικονική" σκλαβιά απ' τις οικογένειές τους. Και συχνά τις προσφέρουν για να λυθεί μια παρεξήγηση, μια διαμάχη.Στο Πακιστάν συχνά τις βιάζουν για να "ισοφαριστεί" μια διαμάχη.

Θύμα 2ο : Ζαφράν Μπιμπί . Το έγκλημά της : Βιάστηκε. Η καταδίκη της : λιθοβολισμός μέχρι θανάτου.
Ο δικαστής που την καταδίκασε , ο Anwar Ali Khan , υποστήριξε πως απλώς ακολούθησε τον νόμο που βασίζεται στο Κοράνι γνωστό ως HUDOOD.
Ο βιασμός αυτός καθαυτός θεωρείται έγκλημα αλλά είναι τόσο δύσκολο ν'αποδειχθεί (!!!) που εξαιρετικά σπάνια καταδικάζεται ο άντρας. Τουλάχιστον οι μισές απ' τις γυναίκες που καταγγέλουν τον βιασμό καταδικάζονται για Μοιχεία σύμφωνα με τον νόμο της zina (ζινα). Ο Τζαμάλ Χαν που βίασε την Ζαφράν αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κατηγορίες. Μια ανοιχτή υπόθεση τέτοιου είδους θα ήταν χάσιμο χρόνου για το δικαστήριο. Με τον νόμο της zina , 4 άνδρες μουσουλμάνοι πολίτες πρέπει να καταθέσουν οτι είδαν τον βιασμό. Οι μαρτυρίες Γυναικών και μη μουσουλμάνων ΔΕΝ μετρούν.

Θύμα 3ο : Η 15χρονη Jehan Mina έμεινε έγκυος αφού βιάστηκε από τον θείο και τον ξάδερφό της. Αφού δεν υπήρχαν μάρτυρες, οι φερόμενοι ως βιαστές αθωώθηκαν.
Η εγκυμοσύνη της ήταν πλεό ΑΠΌΔΕΙΞΗ της μοιχείας της (ως zina εκτός απ'την μοιχεία θεωρούνται κι οι εκτός γάμου σεξουαλικές σχέσεις). Καταδικάστηκε σε 100 δημόσιες μαστιγώσεις . Αργότερα η ποινή της άλλαξε σε 3 χρόνια φυλάκισης και 10 μαστιγώσεις.
(το απόσπασμα είναι απ' τη Διεθνή Αμνηστεία στο Πακιστάν 10 Ιούνη 1997.
Σύμφωνα με τη διάταξη Hudood, μια γυναίκα που βιάστηκε μπορεί να φυλακιστεί ή να της επιβληθεί σωματική τιμωρία αν δεν μπορέσει να έχει μάρτυρες του γεγονότος.
70%-75% των φυλακισμένων γυναικών στο Πακιστάν είναι λόγω της Hudood. Η θρησκεία κι η πολιτική είναι συνυφασμένες στο Πακιστάν.
Όσον αφορά τις περιπτώσεις χωρισμού : αν κάποια θέλει να χωρίσει έναν βίαιο άντρα εκείνος μπορεί ψεύτικα να την κατηγορήσει οτι διατηρεί σχέσεις με άλλον άντρα κι έτσι μπορεί επιτυχώς να την φυλακίσει για μοιχεία. Το ίδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι απ' την οικογένεια της γυναίκας - ένας πατέρας μπορεί να κατηγορήσει την κόρη του για μοιχεία αν εκείνη θελήσει να παντρευτεί κάποιον που δεν τον εγκρίνουν. Οι νόμοι αυτοί αποθαρρύνουν σε μεγάλο βαθμό τις γυναίκες να καταγγέλουν την κακοποίηση και το βιασμό.
Στο αγροτικό Πακιστάν η ζωή δεν έχει αλλάξει εδώ κι εκατοντάδες χρόνια. Μπορεί κανείς ακόμη να βρει νομάδες και φυλές. Τα παιδιά δεν πάνε σχολείο κι είναι αγράμματα.

Επόμενο θύμα : ένα 7χρονο κορίτσι. Βιάστηκε απ' τον γείτονά της στην Lahore στις 23.7.2004 . "Μου υποσχέθηκε παιχνίδια και σοκολάτες", λέει η Sharee για τον 23χρονο Ali Bahader.
Κάθε μέρα καταγγέλονται επισήμως 8 βιασμοί και οι 5 αφορούν ανήλικα παιδιά. Και τ'αγόρια βιάζονται , επισήμως 2 κάθε μέρα.
Τα 2/3 των συνολικών βιασμών είναι ομαδικοί βιασμοί.

Ο πατέρας ενός 8χρονου αγοριού κατήγγειλε το βιασμό του γιού του (αναρωτιόμαστε αν θα τον κατήγγειλε αν επρόκειτο για κόρη...), από έναν τοπικό ιερέα. Τελικά απέσυρε τις κατηγορίες αφού για εβδομάδες οι γείτονες και το περιβάλλον του τον κατέκριναν και τον αποδοκίμαζαν δημοσίως επειδή κατηγορούσε έναν ΆΓΙΟ άνθρωπο...

Shazia Khalid , Γενάρης 2005: η κοπέλα προσπάθησε πολλές φορές ν' αυτοκτονήσει αλλά την σταμάτησαν . Κάποιος μπήκε στο δωμάτιό της, της έδεσε τα μάτια, τη βίασε και την απείλησε με όπλο. Δεν υπήρχαν μάρτυρες (θυμηθείτε τον νόμο), και κανείς δεν την εξέτασε σωματικά . Την "ηρέμησαν" και την μετέφεραν στο ψυχιατρείο στο Karachi. Οι τοπικοί πολιτικοί ενημερώθηκαν πως ο ύποπτος για τον βιασμό ήταν μέλος του στρατού, ο Hamad , αρχηγός της Άμυνας της χώρας. Ο πρόεδρος της χώρας (τότε) Μουσάραφ, είπε οτι ο Χαμάντ ήταν 100% αθώος.

Κάθε χρόνο στο Πακιστάν εκατοντάδες γυναίκες που έχουν βιαστεί ,αυτοκτονούν.
Σε μια συνέντευξή του στην Washington Post, όταν ο Μουσάραφ ρωτήθηκε για το γεγονός είπε " Αυτό το θέμα είναι χρηματικό. Πολύς κόσμος λέει πως αν θέλεις να πας στο εξωτερικό και να πάρεις βίζα για τον Καναδά ή να πολιτογραφηθείς και να γίνεις εκατομμυριούχος, φρόντισε να βιαστείς" . (!!!!!!)

Θύματα : Μάης 2005 , 2 κορίτσια βιάστηκαν από αστυνομικούς στο τμήμα στο Islamabad. 5 Ιουλίου 2005, τρεις αστυνομικοί βίασαν μία κρατούμενη, την Shamshad .
Η Rubina kousar , μια νοσοκόμα σε κρατική κλινική , βιάστηκε από 3 άντρες επειδή αρνήθηκε να κάνει παράνομες εκτρώσεις (22.2.2006). Μια 19χρονη κοπέλα, κόρη ενός τυφλού ζητιάνου, βιάστηκε από συμμορία όταν δούλευε σε χωράφι καλαμποκιού. Την απείλησαν πως αν έκανε καταγγελία θα την σκότωναν. Δυο μέρες μετά, πήγαν σπίτι της, την ανάγκασαν αν χορέψει γυμνή, την βασάνισαν κι έκαψαν το κορμί της με τσιγάρα πριν την δέσουν και την βιάσουν ομαδικά ξανά. Την απείλησαν πως αν μιλήσει θα σκοτώσουν όλη της την οικογένεια. Συνέχιζαν με απειλές να την βιάζουν καθημερινά μέχρι που έγινε 3 μηνών έγκυος. Στις 3 Ιουλίου 2006, οπλισμένοι άνδρες-δυο απ' τους οποίους είπαν πως είναι αστυνομικοί-, μπήκαν σπίτι της, επιτέθηκαν σ' όλη της την οικογένεια και ανάγκασαν την ίδια να πιει δηλητήριο. Η κοπέλα νοσηλεύτηκε, παραδόξως επέζησε αλλά το αγέννητο βρέφος πέθανε.

Sonia Naz -24 χρονών, επιχειρηματίας γυναίκα και μητέρα 2 παιδιών. Βιάστηκε από αξιωματικό της αστυνομίας , τον Abdullah Khalid , ο οποίος αφού την βίασε κατούρησε στο πρόσωπό της.

Ένας ακόμη λόγος που οι γυναίκες στο Πακιστάν δεν καταγγέλουν τον βιασμό τους είναι επειδή της βιάζουν ξανά στο αστυνομικό τμήμα.

30 Ιανουαρίου 2007- Asma Shah 15χρόνων, βιάστηκε ομαδικά και κατευθείαν έκανε καταγγελία. Η υπόθεσή της απορρίφθηκε.

17χρονών-Nazish, 22 Φεβρουαρίου, την νάρκωσαν και την βίαζαν επί 37 μέρες.

7 Δεκέμβρη 2005- 18χρονών κορίτσι μπήκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα σε χέρια και πόδια. Ο γιατρός την βίασε.

Η λίστα συνεχίζει και είναι μεγάλη .............................................
http://prothselida.blogspot.com/2010/08/pakistani-woman-who-was-gang-raped-in.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου