Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Τα κούφια λόγια τα μεγάλα του Γ. Παπανδρέου




Αν ο Γ. Παπανδρέου ερχόταν από τον πλανήτη Αρη να διεκδικήσει την εξουσία, έβρισκε την Ελλάδα του Καραμανλή έτσι όπως τη βρήκε και δεν ήξερε πόσο ήταν ο χρέος και πόσο το έλλειμμα, τότε δικαιολογημένα να κάνει ότι έκανε.
Να πάει στο ΔΝΤ να ζητήσει βοήθεια, να μιλήσει για Τιτανικό, να επιβάλλει σκληρά μέτρα κ.λπ.

Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός είχε πλήρη ενημέρωση της κατάστασης και σκοπίμως παραπλάνησε τον ελληνικό λαό; Θα θυμάστε άλλωστε ότι η προεκλογική εκστρατεία του 2009 στηρίχθηκε στο γεγονός ότι ο Καραμανλής έλεγε ότι θα παγώσει μισθούς και συντάξεις και ο Παπανδρέου ότι αυτό θα ήταν έγκλημα διότι θα διέλυε την αγορά. Μάλιστα, το μακρόπνοο σχέδιό του έλεγε ότι πρέπει να δοθούν χρήματα, δηλαδή αυξήσεις προκειμένου να τονωθεί η αγορά και να υπάρχει ανάπτυξη στη χώρα. Σωστά όλα αυτά, αρκεί να μην έκρυβε αυτό που ήξερε μήνες πριν. Ότι δηλαδή η Ελλάδα ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας και θα έπρεπε να πάει στο ΔΝΤ.
Η εκπομπή του Παύλου Τσίμα «Έρευνα» ασχολήθηκε με το κατά πόσο οι πολιτικοί ταγοί μας ήξεραν την κατάσταση της χώρας. Όπως αποκαλύπτεται λοιπόν και ο τότε πρωθυπουργός και ο νυν γνώριζαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ότι η Ελλάδα είναι ημι-χρεοκοπημένη χώρα, ότι το έλλειμμα θα ξεπέρναγε το 10%, ότι το χρέος είχε εκτιναχθεί.
Ο Καραμανλής, οι ευθύνες του οποίου είναι βαρύτατες, επέλεξε να πάει σε πρόωρες εκλογές με τη σιγουριά ότι θα τις χάσει. Για την φυγομαχία του θα κριθεί από την ιστορία, όπως και για τα τραγικά λάθη της διακυβέρνησής του.
Ο Παπανδρέου που επίσης γνώριζε τι χώρα παραλαμβάνει πήγε στο δρόμο προς τις κάλπες με κούφια λόγια. Ενώ δηλαδή είχε ενημερωθεί και επισήμως ότι η οικονομία χρεοκοπεί, υποσχέθηκε απίστευτα πράγματα, δημιούργησε προσδοκίες, κορόϊδεψε τον κόσμο, πήρε τις εκλογές με άνετη πλειοψηφία και… έκατσε για μερικούς μήνες επιδεινώνοντας την κατάσταση της χώρας. Θα θυμάστε άλλωστε τις τρομερές δηλώσεις ότι δε χρειαζόμαστε το ΔΝΤ, είμαστε καλά, μαζεύουμε το μαγαζί και πολλά άλλα κουφά.
Πέρασαν σχεδόν πέντε μήνες από τον Οκτώβριο του 2009 και ξαφνικά η Ευρώπη… θυμήθηκε το ελληνικό πρόβλημα και ο Παπανδρέου πιάστηκε εξ απήνης. Σκέφτηκε τον μηχανισμό στήριξης, ήρθε το μνημόνιο και ό,τι ακολουθεί από τότε. Την ίδια στιγμή όμως αποκαλύπτεται ότι ενώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ, στο εξωτερικό είχε προχωρημένες συζητήσεις για τα βήματα που έπρεπε να ακολουθήσει και φυσικά τα τήρησε κατά γράμμα.
Επομένως, όλα ήταν προσχεδιασμένα, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Ο Παπανδρέου γνώριζε, είπε ψέματα, προχώρησε κατόπιν σχεδίου ενώ ο ελληνικός λαός έμενε άναυδος.
Για όσα είπε και έκανε θα κριθεί κι αυτός από την ιστορία. Όμως η υποκρισία έχει τα όριά της. Δε μπορεί να υπόσχεται ότι το 2013 θα βγούμε από το μνημόνιο ενώ όλοι ξέρουμε ότι είναι αδύνατο να ζήσουμε χωρίς άλλα δανεικά και χωρίς χρόνο να πληρώσουμε τα χρέη μας. Το 2013 απλά θα επιβεβαιωθεί ότι είναι υποκριτής καθώς γνωρίζει τι γίνεται στην οικονομία, έχει ενημέρωση για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η κρίση αλλά παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να μην λέει την αλήθεια.
Πάνω σε ψέματα λοιπόν χτίζονται καριέρες, κυβερνήσεις, πολιτικοί. Όμως, πολύ σοφά ο ελληνικός λαός λέει ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
http://www.antinews.gr/?p=77504&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+AntiWeblog+%28ANTI+WEBLOG%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου