Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Και δεύτερη επιστολή εργαζόμενων της ΔΕΗ: ''Τους σκληρά εργαζόμενους δεν θα τους συναντήσετε στις τηλεοράσεις γιατί είναι σκαρφαλωμένοι στους πυλώνες!''


Αγαπητοί φίλοι, στέλνουμε αυτή την επιστολή, θέλοντας να προστατεύσουμε  και να διαχωρίσουμε την εικόνα των 100-200 εργαζομένων που βλέπετε στις τηλεοράσεις, που σίγουρα δεν είναι αντιπροσωπευτική, από τον κύριο όγκο των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
 Ας σκεφτούμε ότι εργαζόμενος στη ΔΕΗ είναι και αυτός που σε συνθήκες χιονοθύελλας, επάνω στη κορυφή του βουνού, θα ανέβει στο πυλώνα να αποκαταστήσει μία διακοπή. Φυσικά αυτόν δεν θα τον συναντήσετε ποτέ, γιατί με τέτοιες συνθήκες πιθανόν ούτε από το σπίτι σας δεν θα μπορείτε να βγείτε.
Το πλήθος των εργαζομένων στο τεχνικό κομμάτι (ορυχεία, σταθμούς παραγωγής, δίκτυο) είναι 19.041 στο σύνολο των 22.582 εργαζομένων.
Στοιχεία: ΔΕΗ «Ετήσιος Απολογισμός 2009»
http://www.dei.com.gr/Documents/DEH%20Deltio%202009%20GR%20gray.pdf

Θα ήταν επίσης χρήσιμο αν κάποιος επιθυμούσε να επισκεφτεί ένα ορυχείο ή ένα σταθμό παραγωγής, να δει πως και σε ποιές συνθήκες εργάζονται όλα αυτά τα "κομματικά κοπρόσκυλα", "τεμπελχανάδες", "παράσιτα", ή όπως αλλιώς αποκαλούνται, ώστε να αποκτήσει προσωπική άποψη, πέρα από αυτά που τον πληροφορούν οι διάφοροι εργατικοί MEGAλοδημοσιογράφοι.


Ας δούμε όμως και μερικά στοιχεία σχετικά με το πλήθος των εργαζομένων στη ΔΕΗ, αλλά και σε χώρες που μας πλασάρονται σαν πρότυπα παραγωγικότητας.
Στην Γερμανία, η RWE εξυπηρετεί 30 εκατ. παροχές και διαθέτει 70.730 εργαζόμενους, στη δε Γαλλία η EDF εξυπηρετεί 31 εκατ. παροχές και διαθέτει 169.000 εργαζόμενους. Η θυγατρική της γαλλικής EDF (EDF Energy) στην Αγγλία εξυπηρετεί 5.7 εκατ. παροχές και διαθέτει 13.158 υπαλλήλους, συνολικά δε απασχολεί πάνω από 20.000 εργαζόμενους. Η γνωστή μας και στη Ελλάδα Αυστριακή Verbund για 220.000 παροχές στην Αυστρία απασχολεί 2.820 εργαζόμενους.
Η ΔΕΗ σήμερα εξυπηρετεί 7,5 εκατ. παροχές και διαθέτει 22.046 εργαζόμενους.
(πηγές των παραπάνω : www.dei.gr/, www.rwe.com, www.edf.com, www.wikipedia.org)

Κλείνοντας για τη ΔΕΗ, θα θέλαμε να θέσουμε έναν προβληματισμό και ευκαιρία για αναζήτηση. Πώς είναι δυνατόν μία επιχείρηση που είναι γεμάτη ‘τεμπέληδες’, που πουλάει το προϊόν της στη φτηνότερη τιμή στην Ευρώπη, που παρέχει κοινωνικά τιμολόγια σε σεισμοπαθείς, πολύτεκνους, αγρότες, που παρέχει ρεύμα σε κάθε ορεινό ή ακριτικό χωριό των 30 κατοίκων (πέρα από κάθε επιχειρηματική ή οικονομική λογική), τελικά να έχει καθαρά κέρδη 700 εκατομμύρια ευρώ και να έχει πληρώσει και στο ελληνικό κράτος 300 εκατομμύρια φόρο (χρήση 2009);


Με εκτίμηση,

Μερικοί ακόμα ''τεμπελχανάδες'' της ΔΕΗ, που έχουν πάθει αρκετές φορές εργατικά ατυχήματα, που έχουν ξημερωθεί πολλές φορές στη ζωή τους φτιάχνοντας βλάβες κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, που έχουν περάσει ελάχιστες φορές γιορτές με την οικογένειά τους  και που αισθάνονται ότι το κομμάτι ψωμί που προσφέρουν στα παιδιά τους, το κερδίζουν με ιδρώτα και αίμα, παρόλο που η τεχνική εμπειρία τους, ή σε ορισμένες περιπτώσεις το πτυχίο τους θα μπορούσε να τους εξασφαλίσει πολύ ευκολότερες συνθήκες εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου