Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Μικρά Μεγάλα Εγκλήματα

Ο Γιωργάκης δήλωσε ότι είναι υπερήφανος που είναι γουρούνι. Οι υπόλοιποι 299 του χοιροστασίου τηρούν σιγή ιχθύος. Προφανώς αν μιλήσουν δεν θα έχει φαΐ.

Όλοι αυτοί έχουν κυλιστεί στο βούρκο της πολιτικής (με την κακή έννοια) και η μπόχα που βγάζουν τους φαντάζει σαν το πιο ευωδιαστό άρωμα.

Πλέον θα μπορούμε άνετα και χωρίς να κινδυνεύουμε να συλληφθούμε για εξύβριση της αρχής να βροντοφωνάζουμε στις διαδηλώσεις «Πολιτικοί, γουρούνια, αποφάγια».

Θα πρέπει πάντως να δώσουμε συγχαρητήρια στον Γιωργάκη γιατί είναι ο πρώτος πολιτικός που έκανε τόσο ξεκάθαρη αυτοκριτική λέγοντας ότι είναι γουρούνι.

Πακιστανοί λαθρομετανάστες απειλούν καταστηματάρχες του Πειραιά ότι θα καταστρέψουν τα μαγαζιά τους!

Ξεφεύγει η κατάσταση με τους παράνομους αλλοδαπούς μικροπωλητές στον Πειραιά οι οποίοι έχουν αποθρασυνθεί με την ανοχή του ελληνικού κράτους.
Μετά την κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους λόγω του ανεξέλεγκτου παραεμπορίου αλλά και της οικονομικής κρίσης που βιώνουν, οι Ελληνες έμποροι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις απειλές των λαθρομεταναστών που κάνουν χρυσές δουλειές έξω από τα καταστήματά τους πουλώντας παράνομα εμπορεύματα.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα, το λάβαμε από την Κύπρο...Εκτός από πολλά κοινά που μας συνδέουν, μοιραζόμαστε πια και την ίδια κραυγή αγωνίας για το μέλλον των πατρίδων μας που φαντάζει ζοφερό...

 

...... Παίζουν με τα συνασθήματα,
.....  την λογική και
....   την υπομονή μας.

Είμαι 20 ετών,εγώ στα 40,εγω στα 60 μου. Απο τότε που θυμάμαι ζώ με το άγχος και την αβεβαιότητα της ύπαρξής μου στην ίδια μου την πατρίδα. Διερωτούμαι αν κτίζουμε στην άμμο, αν όσα δημιουργούμε, αύριο με μια υπογραφή κάποιου τρίτου θα περάσουν στα χέρια άλλων. Με έμαθαν να εκλέγω στα πολιτιακά αξιώματα συμπατριώτες μου για να περιφρουρούν τα δίκαια και τα δικαιώματα μου. Να εκλέγω συμπατριώτες μου που βάζουν το κοινό καλό πάνω απο το προσωπικό τους συμφέρον.
Εν έτη 2010, 36 χρόνια μετά την τούρκικη εισβολή ,ήδη 6 χρόνια στην Ενωμένη Ευρώπη και νιώθω πολίτης 3ης διαλογής στην ίδια μου την πατρίδα.
1ης Διαλογής πολίτες, οι Τουρκοκύπριοι, 2ης Διαλογής πολίτες, οι Λαθρομετανάστες, 3ης Διαλογής πολίτες, οι Έλληνες της Κύπρου
Και ρωτώ.........
Γιατί οι Τουρκοκύπριοι να θέλουν λύση; Αλήθεια γιατί; Είναι οι μοναδικοί άνθρωποι στον πλανήτη Γή που έχουν ΜΟΝΟ Δικαιώματα και ΚΑΘΟΛΟΥ υποχρεώσεις.
Στην συναναστροφή τους μαζί μας μας ειρωνεύονται, αυθαδιάζουν και υποτιμούν. Γιατί κύριοι; Αυτοί οι άνθρωποι που τρώνε απο τις σάρκες μας και σμιλέυουν τις ψυχές μας πότε θα μπούν στο δίλημμα αν είναι Κύπριοι και Ευρωπαίοι πολίτες ή Τούρκοι.
Πότε θα έχουν υποχρεώσεις;
Και ξαναρωτώ.........
Γιατί παίζετε με την υπομονή μας στο θέμα των λαθρομεταναστών - και μην μου πείτε ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- αυτοί είναι απειροελάχιστοι.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Το Νησί...

Ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ απειλούσε να κάψει ζωντανή υπάλληλο και οι πολίτες δεν έφευγαν για να μην χάσουν την σειρά τους!


Εκεί μας έχουν καταντήσει. Μια ολόκληρη κοινωνία απελπισμένη, απεγνωσμένη και στα πρόθυρα κατάρρευσης.


   Πήρε όμηρο την υπάλληλο, την έδεσε σε καρέκλα και την έλουσε με πετρέλαιο
- Λούστηκε και ο ίδιος και απειλούσε να πυρποληθεί
- 'Ηθελε να βγεί η σύνταξή του μέσα σε 15 μέρες
- Οι ασφαλισμένοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν τον χώρο!
- Συγκλονιστική μαρτυρία
Το απίστευτο αυτό σκηνικό διαδραματίστηκε στο υποκατάστημα του ΟΑΕΕ επι της οδού Σαρανταπόρου στα Πατήσια. 'Ανδρας πάνω από 65 ετών μπήκε μέσα στο υποκατάστημα και αρχικά κάθισε στην σειρά του. 'Ομως μέσα του έβραζε αφού σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταθέσει πριν από 15 ημέρες τα χαρτιά του για σύνταξη και δεν είχε πάρει ακόμα απάντηση.

Η ώρα περνούσε και στην απόγνωσή του έβγαλε από μια τσάντα ένα μπουκάλι πετρέλαιο, πέρασε μέσα από τον γκισέ και αφού έδεσε μια υπάλληλο στην καρέκλα την περιέλουσε με πετρέλαιο, έριξε το υπόλοιπο και στον εαυτό του και έχοντας αναμμένο ένα αναπτήρα απειλούσε να αυτοπυρποληθεί.

Το συγκλονιστικό είναι οτι ενώ κάποιοι από τους ασφαλισμένους πρωταγωνίστησαν και "αφόπλισαν¨ τον δράστη παίρνοντάς του τον αναπτήρα από τα χέρια, κάποιοι άλλοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν τον χώρο παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας γιατί δεν ήθελαν να χάσουν την σειρά τους!

(http://www.newsit.gr/)

Planet Greece - Τα παράξενα της φύσης...!!!

  • Το μόνο άλλο ζώο εκτός από τον άνθρωπο που μπορεί να πάθει εγκαύματα από τον ήλιο είναι το γουρούνι.
  • Το πάντα έχει πανομοιότυπα αποτυπώματα με του ανθρώπου.
  • Το ΠΑΓΚΑΛΟ  είναι το μοναδικό θηλαστικό που μπορεί να τρώει ακατάπαυστα ακόμα και κατά τη χειμερία νάρκη!
  • Ο γεωσκώληκας έχει 5 καρδιές!
  •  Η γλώσσα της φάλαινας είναι η μεγαλύτερη από αύτη του ελέφαντα!
  • Το ΓΑΠ βραβεύτηκε ως ένα από τα πιο στοχαστικά ζώα του κόσμου!
  • Το χταπόδι όταν πεινάσει τρώει ένα πλοκάμι του, το οποίο όμως ξαναβγαίνει!
  • Το Αιγαίο, μετά από εκατομμύρια χρόνια με σκέτο νερό, ξαφνικά προχθές βρέθηκε ΚΑΙ με πετρέλαιο!
  • Ένας καρχαρίας μπορεί να μυρίσει μία σταγόνα αίματος σε 100 εκατομμύρια σταγόνες νερού!
  • Η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να μυρίσει το αίμα δεκάδων πολιτών που  καθημερινά δέχονται επιθέσεις από τους λαθρομετανάστες!!
  • Τα γουρούνια,λόγω της σωματικής τους κατασκευής , δεν μπορούν να κοιτάξουν ποτέ τον ουρανό.  Υπάρχουν όμως 300 ελληνικά γουρούνια, σπάνιας ράτσας, που μπορούν!!!
  • Το μόνο πράγμα που δεν τρώνε οι κατσαρίδες είναι το αγγούρι!
  • Το μόνο πράγμα  που τρώει η ελληνική φυλή, είναι το αγγούρι!!

Η δακρύβρεχτη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, στην οποία αλληλοενημερώθηκαν για τον αβάσταχτο πόνο που νιώθουν...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε, στις 30-11-2010, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γιάννη Παναγόπουλο και τα νέα μέλη του Προεδρείου της ΓΣΕΕ.

Διαβάστε  ολόκληρη την ανούσια στιχομυθία, και νιώστε ευτυχείς που αδικείστε "δημοκρατικά" και όχι χουντικά. Υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από εκείνο που νιώθεις όταν αδικείσαι για χάρη της πλουτοκρατίας που θησαύρισε με την αμέριστη προστασία και συμπαράσταση των λειτουργών της "δημοκρατίας"; Σεμνύνεσαι, διότι είχες συμμορφωθεί με το κυρίαρχο αξίωμα της ιστορίας: «Βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω»!

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Πρόεδρος και αντιπρόεδρος, ή με άλλα λόγια...




Ο ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ...
ΚΑΙ......




                         Ο   ...


...κυβερνούν αυτήν την έρμη χώρα...Κάτι ήξερε ο Όλι Ρεν όταν έλεγε εκείνο το περίφημο ''kalo kouragio ellines''....








Μπράβο Κώστα Χαρδαβέλα!


Μπράβο στον Κώστα Χαρδαβέλα γιατί χάρη στην επιμονή του φτάσαμε από το ''δεν γνωρίζω για πετρέλαια'' ...στη σύσταση στη σύσταση του δημόσιου φορέα που θα αναλάβει να προχωρήσει τις διαδικασίες παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα...

Ο στόκος και ο στοχαστής

Ανάμεσα στους 100 μεγαλύτερους στοχαστές είναι ο Γιωργάκης. Προφανώς αυτοί που τον επέλεξαν δεν ήξεραν τον Κωστάκη.

Αλλά κάτι μου λέει ότι εδώ υπάρχει ένα μπέρδεμα. Λειτούργησε δηλαδή σαν χαλασμένο τηλέφωνο. Είναι μέσα στους 100 στόκους είπε κάποιος. Στόχος άκουσε ο επόμενος και κατέληξε στοχαστής.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερες νοητικές ικανότητες για να καταφέρει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας του και ταυτόχρονα να την υποθηκεύσει στους τραπεζίτες.

Πάνε να μας το κάνουνε σαν τον Χότζα...


Πάει λέει ένας  πολύτεκνος και παραπονιέται στον Χότζα πως δεν έχει χώρο να κοιμήσει τα παιδιά του και να στεγαστεί γενικότερα ο ίδιος και η οικογένεια του.
Τον άκουσε προσεχτικά ο Χότζας και διατάζει ένα δούλο του να πάει με τον πολύτεκνο να μείνει μαζί τους.
Με το που το ακούει ο καημένος που παραπονέθηκε του λέει:
-Μα Χότζα μου δεν έχω χώρο σου είπα όχι να μπορώ να φιλοξενήσω και άλλους...
-Πήγαινε τώρα και την άλλη εβδομάδα έλα να μου πεις αν έχεις πρόβλημα, του απάντησε ο Χότζας
Την επόμενη εβδομάδα πάλι τα ίδια, πάει ο ίδιος στο Χότζα και του λέει: Πως δεν έχει χώρο και σαν να μην έφτανε αυτό έχω και το δούλο σου να τον φιλοξενώ.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι πιστοί τους λακέδες, γράφουν λαμπρές σελίδες στην δημοσιογραφική ιστορία!

Ήταν και επί καθεστώτος Σημίτη ελεγχόμενα τα περισσότερα ΜΜΕ. Και αυτήν την κατάσταση την είχαν ζήσει όσοι –λίγοι…– επέμεναν να θέλουν να είναι έντιμοι και αξιοπρεπείς. Και την περιέγραφαν. Αλλά αυτό που βιώνουμε επί ηγεμόνα ''Στοχαστή'', κοντεύει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αν δεν το ’χει κιόλας ξεπεράσει!
... Τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι δημοσιογραφικοί τους λακέδες, γράφουν σελίδες δόξας λαμπρές. Τι βολεύει τον ηγεμόνα; Το περνάνε, το αναδεικνύουν, γίνονται οι ιμάντες μεταφοράς του στον λαό! Τον ξεσκονίζουν, τον γλείφουν, τον αγιογραφούν, εξευτελίζονται αλλά τους αρέσει, αρκεί να ’ναι ευχαριστημένος ο ηγεμών και τα επιτελεία του και τα στελέχη τα οποία «σπρώχνει», γνωστά άλλωστε.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη του Δόκτωρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.Τι λέει για την Ελλάδα.

Αυτά που θα διαβάσετε, δεν είναι τα λόγια κάποιου θεοσεβούμενου ή κάποιου ανθρωπιστή, αλλά ούτε και αυτά ενός ξεπεσμένου ή ξεχασμένου κομμουνιστή ή ρομαντικού αριστερού. Είναι τα λόγια ενός τεχνοκράτη, που έζησε την καταστροφή μίας περήφανης χώρας όπως η Αργεντινή...


Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μʼ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή (!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας.
Mark Weisbrot: «Νεαρέ μου, όταν δεις μάνα να εκλιπαρεί να κόψουν κομμάτι από το κρέας της για να φάει το παιδί της, ίσως καταλάβεις αυτό που πάνε να σας κάνουν.

Ντρέπομαι για τον εαυτό μου γιατί ήμουν ένα κομμάτι αυτών των αδίστακτων ανθρώπων.
Ο Θεός να σας βοηθήσει, να μην πέσετε στα νύχια τους.
Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, (μιλάω για τους ενήλικες), στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατʼ αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει.

Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.
Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς....τα πάνω και όχι αντιστρόφως.
Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945.

στοχαστής (ο)...


Από τον Μπαμπινιώτη:

στοχαστής (ο) [μτγν] αυτός που στοχάζεται, που σκέφτεται βαθιά θεωρητικά ζητήματα, θέματα υψηλού προβληματισμού σχετικά με τον άνθρωπο, τη ζωή και την κοινωνία. ΣΥΝ.διανοητής, διανοούμενος.

Το περιοδικό δεν χρειαζόταν καν να αναφέρει όνομα και έργο, αφού μόλις διαβάσαμε το ''Έλληνας στοχαστής'', το μυαλό μας πήγε κατευθείαν στον συγκεκριμένο πολιτικό άνδρα...

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Το είδαμε και αυτό... Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκαταλέγεται στους 100 κορυφαίους στοχαστές του κόσμου...

 

Το περιοδικό πλέκει  το εγκώμιο του έλληνα πρωθυπουργού για ...τα σκληρά μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει προκειμένου να σώσει  τη χώρα του.

Στους κορυφαίους 100 στοχαστές για το 2010 βρίσκεται ο έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τη λίστα που συνέταξε το περιοδικό “Foreign Policy”, το οποίο μάλιστα τον κατατάσσει στην 79η θέση.

Σύμφωνα με το περιοδικό, μπαίνει δικαιωματικά στην λίστα των συγκεκριμένων ''στοχαστών'' αφού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “κάνει το καλύτερο δυνατό για την Ελλάδα στη χειρότερη χρονική περίοδο γι' αυτήν”, κάνοντας και ιδιαίτερη αναφορά στο έλλειμμα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει παρά τα ψευδή στοιχεία του προκατόχου του κ.Καραμανλή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το περιοδικό, ο κ. Παπανδρέου έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σκληρότατο πρόγραμμα λιτότητας παρά τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν από τους πολίτες της χώρας.

 Για να ρίξουμε μια ματιά και στους υπόλοιπους ''στοχαστές''...Από τις πλέον γνωστές φυσιογνωμίες στη λίστα του περιοδικού είναι ο Διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ενώ ο γνωστός Μπιλ Γκέιτς βρίσκεται δεύτερος στη λίστα. Πέμπτος στη λίστα είναι ο αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα.

(Σημ.: Μακράν ό,τι πιο αστείο έχουμε ακούσει εδώ και πολύ καιρό. Πάντα τέτοια να' χουμε για να γελάει και λίγο το χειλάκι μας)

 

Eπιτέλους...παραδέχονται και επισήμως ότι στο ελληνικό υπέδαφος υπάρχει φυσικός πλούτος!


"Υπάρχει αμεσότατη ανάγκη να προχωρήσουμε, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, στον εμπλουτισμό των ερευνητικών δεδομένων που υπάρχουν.
Διότι τα στοιχεία είναι αρκετά αισιόδοξα ότι μπορούμε να έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα".

Τα παραπάνω δεν ειπώθηκαν ούτε σε εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, ούτε γράφτηκαν στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (και οι δύο είχαν δεχθεί σκληρή κριτική την περασμένη άνοξη όταν άνοιξαν τον φάκελο "Πετρέλαια στην Ελλάδα"). Ειπώθηκαν στην Βουλή, από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος μάλιστα προανήγγειλλε την κατάθεση νομοσχεδίου, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το αργότερο, με το οποίο θα ιδρύεται Εθνικός Φορέας Έρευνας Υδρογονανθράκων. Υπολογίζεται ότι μέσα σε ένα χρόνο θα έχει δώσει τις πρώτες άδειες έρευνας και συνεκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

40.000 ευρώ για το γραφείο της Υφυπουργού κας Τσουρή και 7.000 ευρώ για το πάτωμα που θα πατούν τα γοβάκια της Υπουργού κας Νταλάρα.

Συνολικά 40.000 ευρώ κόστισαν τα έπιπλα και τα υπόλοιπα είδη μηχανογράφησης του γραφείου της υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Ελπίδας Τσουρή.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής «Κίτρινος Τύπος», η κυρία Τσουρή αναγκάστηκε να μετακομίσει με τους συνεργάτες της στο παλαιό κτήριο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επί της Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Πασαλιμάνι, καθώς ο υπουργός, Γιάννης Διαμαντίδης, επέλεξε το ολοκαίνουριο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη.
Μετά από σχετικό διαγωνισμό επιλέχτηκε γνωστή αλυσίδα εμπορίας επίπλων, η οποία, απ' ό,τι φάνηκε, ήταν αρκετά «τσουχτερή». Τα ποσά των 23.000 ευρώ για έπιπλα και 17.600 ευρώ για μηχανογραφικό εξοπλισμό δεν είναι ευκαταφρόνητα, ιδιαίτερα τέτοιους δύσκολους καιρούς για όλους τους Έλληνες.(από τη Ζούγκλα)

http://kafeneiokentron.blogspot.com/2010/11/40000.html

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει προσλάβει και πάλι το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Πάτρα. Εκατοντάδες αφγανοί, σομαλοί, πακιστανοί κ.ά. συνωστίζονται στην παραλιακή ζώνη, όπου διαβιώνοντας κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες, αναζητούν μέσο διαφυγής προς την .........
Ιταλία.
Ωστόσο, προβληματισμό έχει προκαλέσει η απόφαση των ιταλικών αρχών να επαναπροωθήσουν στην Πάτρα 63 αλλοδαπούς, που συνελήφθησαν στο Πρίντεζι.
Εκφράζονται υποψίες ότι, δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά πως θα επαναλαμβάνεται τακτικά, γεγονός, που επιτείνει τους φόβους για μετατροπή της Πάτρας σε μόνιμη «αποθήκη» εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών.
Η Πολιτεία εξακολουθεί να είναι απούσα και η Αννα Νταλάρα (σύζυγος του γνωστού αοιδού και εξαδέλφη του γνωστού υπερυπουργού Ραγκούση), για χάρη της οποίας ιδρύθηκε ολόκληρο υφυπουργείο με αρμοδιότητα την Μεταναστευτική Πολιτική, παραμένει στα …αζήτητα. Ισως, επειδή ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί στα νέα γραφεία της… Πάντως, οι εργασίες ανακατασκευής ενός ολόκληρου ορόφου στο υπουργείο Εργασίας συνεχίζονται, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα». Μάλιστα τη μέρα, που οι εκπρόσωποι της Τρόικας συναντήθηκαν στο υπουργείο Εργασίας με τη Λ.Κατσέλη, στο γραφείο της Άννας Νταλάρα αντικαθιστούσαν το …ψυχρό μαρμάρινο δάπεδο με άλλο υλικό, πιο σικ και ιδιαίτερης αισθητικής!...
ΣΣ. Να, λοιπόν, που ένα …πάτωμα, μας θύμισε ότι, η Α. Νταλάρα είναι μέλος της κυβέρνησης!...

http://www.inews.gr/116/i-apothiki-lathrometanaston-kai-to-patoma-tis-a-ntalara.htm

Η ιρλανδική κυβέρνηση έκανε τα αντίθετα απο αυτά που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου

  • Η Ιρλανδία πήρε έγκαιρα μέτρα διόρθωσης των δημοσιονομικών της ανισορροπιών και ελλειμμάτων. Έτσι προβλέπεται να έχει ανάπτυξη 1,75% το 2011, ενώ η Ελλάδα προβλέπεται να έχει ύφεση 3% το 2011.
  • Η Ιρλανδική κυβέρνηση δεν βγήκε στο εξωτερικό να διακηρύσσει ότι η χώρα της είναι «διεφθαρμένη». Το έκανε, όμως, η Ελληνική κυβέρνηση την περασμένη άνοιξη. Κι είναι η μόνη κυβέρνηση που το έχει κάνει αυτό ποτέ…
  • Η Ιρλανδική κυβέρνηση βγήκε εγκαίρως και δανείστηκε καλύπτοντας εκ των προτέρων όλες τις δανειακές ανάγκες της ως τα μέσα του επομένου χρόνου. Και μάλιστα, δανείστηκε με ακριβό επιτόκιο, για να αποφύγει την ένταξη στο Μηχανισμό στήριξης. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία να δανειστεί πολύ φθηνότερα μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά δεν το έκανε.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Το 24ωρο του τρόμου




Διαβάστε τι συνέβη στην Αθήνα μόνο μέσα στις τελευταίες 24 ώρες και με πρωταγωνιστές άφαντους αλλοδαπούς δράστες. Τελικά το να κυκλοφορείς στο δρόμο είναι μια πολύ επικίνδυνη υπόθεση.

http://crimesonair.blogspot.com/2010/11/24.html

Άρθρο Βόμβα: Ποιος είναι ο “ Γιώργος” Α. Παπανδρέου; Το προφιλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού.

- Πως ένας άχρηστος μετατρέπεται σε Πρωθυπουργός.
Καταγωγή

Ο μικρός Jeffrey γεννήθηκε στην Αμερική το στις 16 Ιουνίου 1952 στο Saint Paul της Μινεσότα των ΗΠΑ.
Κατάγεται από πατέρα Ελληνο-Πολωνό τον 
Ανδρέα Παπανδρέου-Mineiko (με εβραϊκή καταγωγή) και μάνα εβραία την Margaret Chant κάτοικο Αμερικής με παππού τον Douglas Chant και στέλεχος των Ιεχωβάδων στις ΗΠΑ.
Το όνομα του
Το πραγματικό πλήρες όνομα του είναι Jeffrey Mineiko – Papandreou αλλά για ενσυντομία των φωνάζουν ΓΑΠ ή GAP (αγγλιστί) (μιάς και έτσι έγραφε το όνομα του στα email που αντάλλαζε με την μητέρα του)
Σε ένα βιβλίο του Γιώργου Λακόπουλου “ Του μιλάνε τα κύματα…Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτικη“ , (εκδόσεις Καστανιώτη, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2008,στις σελίδες 124-125) διαβάζουμε τα εξης :
-Το 1959, που είχε μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα αδέρφια ορθόδοξοι χριστιανοι. Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι,πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του, με ανάδοχο τον καθηγητή Γιώργο Λιανόπουλο – φίλο του Ανδρέα από την Αμερική και υφυπουργό του Καραμανλή στη Μεταπολίτευση.Τον μικρότερο,τον Ανδρέα,τον βάφτισε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αυτή η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικό και από μια άποψη ήταν. Έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου”.

Μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στο Αιγαίο


Οι αποκαλύψεις του newsbomb.gr ήταν η βάση της συζήτησης που έγινε στη Βουλή, στην οποία ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ορυκτός πλούτος για πρώτη φορά και δήλωσε ότι η κυβέρνηση προχωράει άμεσα στην ανεύρεση και εκμετάλλευσή του.Σήμερα το newsbomb.gr κάνει μια αποκάλυψη «βόμβα» με τα μυστικά σχέδια των ΗΠΑ για την εκμετάλλευση του ελληνικού ορυκτού πλούτου:
Ο Αμερικανός σύμβουλος της εταιρείας ¨Αlaskan – Aegean Risk and Search¨ Μάικ Ντόζιερ (ο οποίος έχει άμεσες σχέσεις με την αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών) δήλωσε στον Κώστα Χαρδαβέλλα:
«Η Αμερική είναι έτοιμη εφόσον της το επιτρέψουν Ελλάδα και Τουρκία να παρέμβει και να επιτύχουν όλοι μαζί μια χρηματιστηριακή συμφωνία συμφέρουσα για την Ελλάδα και την Τουρκία που θα έχει σχέση με τον πλούτο που θα βρίσκεται στο Αιγαίο...

Το σχέδιο είναι μια αμερικάνικη ή μια βρετανική εταιρεία πετρελαίων να μπορέσει να εξορύξει τα πετρελαϊκά κοιτάσματα του Αιγαίου σε συνεργασία με την Ελλάδα, με παροχή δικαιώματος στην Τουρκία να το διυλίζει. Στη συνέχεια θα γινόταν η μοιρασιά του πλούτου.
Η Τουρκία ήδη αναζητάει στηρίγματα από την Ρωσία για συμμετοχή στον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου και ο παράγοντας που επισπεύδει τα πράγματα είναι η οικονομία.
Οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό της Ελλάδας για την εξόρυξη του πετρελαίου και για την έρευνα εντοπισμού φυσικού αερίου στην περιοχή.
Σε ότι αφορά την Κύπρο η αμερικανική εταιρεία Texaco συζητά ήδη με την πολιτική ηγεσία της χώρας περιμένοντας να έρθουν σε μια συμφωνία και με την Τουρκία για να προχωρήσει σε εξόρυξη του πετρελαίου στην περιοχή».
Ο Αμερικανός παράγοντας Μάικ Ντόζιερ, προφανώς μεταφέροντας θέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης και των εταιρειών που ενδιαφέρονται για τα ελληνικά πετρέλαια είπε στο τέλος της συζήτησης στον Κώστα Χαρδαβέλλα κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον:
«Οι ΗΠΑ είναι ένας σύμμαχος Τουρκίας και Ελλάδας που θα μπορούσε να αναλάβει τα κοιτάσματα αυτά και να βάλλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις δύο χώρες, ώστε να βρουν μια επιθυμητή λύση
Η οικονομία δεν επιτρέπει σύγκρουση των δύο χωρών με θερμά επεισόδια κ.λ.π. και τα ψύχραιμα μυαλά Ελλάδας και Τουρκίας θα βρουν τον τρόπο να εξορύξουν τον υπόγειο ορυκτό πλούτο στις περιοχές που γειτονεύουν».
Το συμπέρασμα μετά από όλα αυτά είναι ότι χωρίς την συμμετοχή των ΗΠΑ και το ανάλογο κέρδος που θα έχουν δεν μπορούμε να μιλάμε για εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο.
Newsbomb.gr

Read more: http://ypotheto.blogspot.com/2010/11/blog-post_1007.html#ixzz16frBqJxe

Πρέπει να αντισταθούμε ΤΩΡΑ! Δεν έχουμε άλλα περιθώρια...



Πέρσι που κάποιοι αγωνιούσαν λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης των λαθρομεταναστών που έχουν κάνει κατοχή στη χώρα μας και μας σκοτώνουν χωρίς οίκτο για 5 ευρώ, τους έλεγαν ρατσιστές και ξενοφοβικούς. Φέτος, που τόσες εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών βιώνουν τον καθημερινό φόβο, τη βία και την ισλαμική κατοχή, όλο και περισσότεροι πολίτες συμφωνούν πώς η κατάσταση δεν πάει άλλο...


Πέρσι που κάποιοι αγωνιούσαν για την σταδιακή απαξίωση των εθνικών συμβόλων, των εικόνων αλλά και την αφαίρεση των κομματιών της ελληνικής ιστορίας που δίδασκε στα παιδιά μας αυτά που γνωρίζουμε και εμείς για το έθνος μας,   τους έλεγαν εθνικόφρονες και οπισθοδρομικούς. Τώρα πια που κοντεύουμε να γίνουμε μειοψηφία στην ''λαθροπολυπολιτισμική'' χώρα μας, τώρα που οι γειτονικές χώρες διδάσκουν μαθήματα στα οποία τα δικά τους έθνη κοντεύουν να απλωθούν μέχρι και την Κρήτη, τώρα πια αρχίζουν και συνειδητοποιούν οι πολίτες το μέγεθος της εθνικής καταστροφής η οποία εσκεμμένα καλλιεργείται  τόσα χρόνια στις νέες γενιές ελληνόπουλων, ώστε να μην έχουν γνώση του παρελθόντος, ούτε όραμα για το μέλλον της χώρας τους...


Πέρσι που κάποιοι φώναζαν για τα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα στο Αιγαίο και τις επιδιώξεις των ξένων αρπακτικών, τους αποκαλούσαν συνομωσιολόγους. Φέτος, μετά από το ωμό ξεπούλημα της πατρίδας και της εθνικής κυριαρχίας μας  στο ΔΝΤ  και τις Τράπεζες και μετά από την αντίστοιχη κατάσταση στην Ιρλανδία που επίσης διαθέτει τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, όλο και περισσότεροι συμπολίτες συμφωνούν  ότι ο στόχος ήταν ο φυσικός πλούτος της χώρας....


Πέρσι που αρκετοί είχαν επισημάνει  ότι οι επαναλαμβανόμενες ομιλίες του Παπανδρέου περί ''Παγκόσμιας διακυβέρνησης'' ήταν ό,τι πιο ύπουλο και αντεθνικό θα μπορούσε να πει πρωθυπουργός χώρας, τους αποκαλούσαν εθνικιστές. Τώρα, που πάμε να προσφέρουμε τα πάντα στην Τουρκία, όλο και περισσότεροι συμπολίτες συμφωνούν πως τα εθνικά και οικονομικά παιχνίδια που παίζονται  είναι πολύ ''θολά''..


Πέρσι δημοσιοποίησαν  στο διαδίκτυο, για τον εφιάλτη του αύριο που ονομάζεται ''Διατροφικός Κώδικας'' (Codex alimentarius) και είναι η τεράστια προσπάθεια μείωσης του πληθυσμού της γης μέσα από την τροφή μας, μια συμφωνία που ήδη υπογράφηκε  από τον Δεκέμβριο του 2009 και θα αντικαθιστά όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία των τροφίμων με αντιβιοτικά και ορμόνες, απαγορεύοντας παράλληλα την ιδιωτική καλλιέργεια ακόμα και για την οικογένεια και  επιτρέποντας καταγγελίες στον ''Μεγάλο Αδελφό'' και τιμωρία για όποιον δεν σεβαστεί τους νέους νόμους.Σιγά σιγά λοιπόν και εδώ οι συμπολίτες μας αρχίζουν και συνειδητοποιούν το μέγεθος του εφιάλτη που μας περιμένει αν δεν αντιδράσουμε...


Πέρσι υπήρχαν φωνές που αντιδρούσαν για την Κάρτα του Πολίτη, για την πονηρή διασύνδεσή της με την Φοροκάρτα και τον πλήρη έλεγχο της προσωπικότητας του πολίτη μέσα από αυτά τα συστήματα. Οι άνθρωποι που αντιδρούσαν, εμφανίζονταν -επίτηδες- ως γραφικοί ''θρησκόληπτοι'' τύποι, που μόνο γέλιο θα μπορούσαν να προκαλέσουν στον σύγχρονο Έλληνα που είναι φανατικός λάτρης της τεχνολογίας και της εξέλιξης. Ελπίζουμε πλέον, πως άσχετα με τις όποιες  αντιρρήσεις θρησκευτικού περιεχομένου έχουν αρκετοί συνάνθρωποί μας,οι οποίες είναι και αυτές σεβαστές, θα πρέπει να εξετάσουμε κατά πόσο αυτή η κάρτα παραβιάζει τις συμβάσεις  που ορίζουν τα ατομικά δικαιώματα αλλά και τα προσωπικά δεδομένα του ανθρώπου, μετατρέποντάς τον σε έναν απλό αριθμό μιας απρόσωπης ρομποτικής κοινωνίας. Και στο θέμα αυτό, ευτυχώς οι συμπολίτες μας αρχίζουν και εμπιστεύονται στο ένστικτό τους, αντιδρώντας σωστά...


Βλέπουμε λοιπόν ότι όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα ενός κράτους και ενός έθνους που βαδίζει προς ένα προδιαγεγραμμένο τέλος. Θέλουν να δημιουργήσουν ανθρώπους άβουλους, χωρίς αντιδράσεις, χωρίς αντιστάσεις.Είναι εμφανές πλέον πως το θάνατο του κράτους μας  και του λαού μας, τον συμφώνησαν τα ξένα αρπακτικά με τα εγχώρια λαμόγια. 


Τα σωματεία εργαζομένων, που τόσα χρόνια κατέβαζαν κόσμο και λαό στους δρόμους επειδή τους έκαναν περικοπές του ...1 ευρώ..., που βρίσκονται τώρα αλήθεια??? Τι ήταν αυτό που τους έκανε να γίνουν τόσο καλά και υπάκουα παιδιά?? Η αριστερά (κυρίως το ΚΚΕ που είναι σταθερό και συμπαγές) γιατί δεν κατεβάζει όλο τον κόσμο στο πεζοδρόμιο? Τι περιμένετε? Δώστε κάποιος το σύνθημα και όλος ο κόσμος θα ακολουθήσει. Δεν υπάρχουν κόμματα τούτη την ώρα. Υπάρχει μόνο απελπισία!!!!


Αν μας έχουν μείνει ακόμα κάποια ψίχουλα ελληνικής λεβέντικης ψυχής, πρέπει όλοι να αντισταθούμε ΤΩΡΑ! Τώρα πρέπει να βάλουμε φρένο στα εφιαλτικά σχέδιά τους. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια. Μαζικές διαδηλώσεις ( μαζικές όμως, όλη η Ελλάδα στους δρόμους... όχι 3 και ο κούκος γιατί τάχα μου εμείς πίνουμε καφέ και γυρνάμε την πλάτη στο σύστημα) και μαζικές αντιδράσεις κατά των συμφερόντων. τους Τίποτα άλλο δεν μας σώζει! Του χρόνου θα είναι αργά...

Ποιοί στο διάβολο νομίζετε ότι είστε κύριοι?????

http://www.youtube.com/watch?v=7tQ1ylp_qYc

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Η οικονομική δολοφονία της Ελλάδας και της Ιρλανδίας ήταν σοφά σχεδιασμένη.

Τα πράγματα είναι απλά, στυγνά και κυνικά  και ας μην ψάχνουμε για συναισθηματικές και ιδεολογικές ερμηνείες.Οι φυσικοί πόροι αποτελούν τη κύρια και ανεξάντλητη πλουτοπαραγωγική πηγή στο πλανήτη.

Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Η Ιρλανδία διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα σε  πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Η ελληνική κυβέρνηση για άγνωστο λόγο αρνήθηκε να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο προς όφελος του λαού της.
Η ιρλανδική κυβέρνηση για άγνωστο λόγο, αρνήθηκε να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο προς όφελος του λαού της.

Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την βοήθεια του ΔΝΤ με δυσβάσταχτους για τον λαό όρους.
Η ιρλανδική κυβέρνηση κάνει ακριβώς το ίδιο.

Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και σχεδιασμένο από τα ξένα αρπακτικά και τα ντόπια κυβερνητικά λαμόγια των δυο χωρών. Υπάρχει έστω και ένας  Έλληνας ή Ιρλανδός πολίτης που δεν το αντιλαμβάνεται πλέον?

Oι ΔΝΤάδες εκτός από τα πολυτελή διαμερίσματα θέλουν και μπαρότσαρκες!

Η παρουσία τους είναι από κάθε άποψη εξοργιστική. Ψυχροί, στυγνοί, βλέπουν τον 'Έλληνα ως δούλο που για να τραφεί του φθάνει τόση τροφή, για παραγωγή εργασίας χρειάζονται τόσα χρόνια, για συντήρηση των παιδιών-θηλαστικών κάποια ψίχουλα και όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να αποδίδονται στα μεγάλα αφεντικά.

Όμως, αυτοί οι ξερακιανοί εκτελεστές του αργού θανάτου μας, οι οποίοι προφανώς δεν διαθέτουν τίποτα από αυτό που εμείς ο απλός κόσμος στην Ελλάδα ονομάζουμε 'φιλότιμο' , δεν παύουν στιγμή να προκαλούν το κοινό αίσθημα. Μετά από το πολυτελές διαμέρισμα με ενοίκιο 10.000 ευρώ το μήνα, σειρά έχουν οι βόλτες στα μπαράκια και στα μπουζούκια, όπου ανάμεσα στο άφθονο ποτό και το κέφι, αμολάνε κορώνες για την ''κόλαση που θα ζήσουν οι Έλληνες στα επόμενα χρόνια''...

Αναρωτιέμαι λοιπόν, σε τι διαφέρουν αυτά τα ξερακιανά καθίκια, οι υποτιθέμενοι εφαρμοστές των σωστών οικονομικών μέτρων, από τα  300+τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες εγχώρια λαμόγια , που μας λήστευαν τόσα χρόνια προκειμένου να ζούνε αυτοί σαν αυτοκράτορες?

Μήπως και οι εμετικοί ΔΝΤάδες και οι Τροικάνοι με ξένα λεφτά δεν κάνουν στην Ελλάδα τη μεγάλη ζωή??