Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Έρχεται πόρισμα ΣΔΟΕ για Άκη – 17 πολιτικοί και ΓΓ υπό έλεγχο - Διορία από Παπανδρέου

Πάνω από 17 μεγάλα ονόματα – υπουργοί και Γενικοί Γραμματείς υπουργείων – των δύο μεγάλων κομμάτων ερευνώνται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή. Σε προχωρημένη φάση ο έλεγχος για την περιουσία του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.

Οι πολιτικοί που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ είναι σύμφωνα με την εφημερίδα ηχηρά ονόματα των δύο κομμάτων, με υποθεσεις που απασχόλησαν κατά καιρούς την κοινή γνώμη. Ορισμένοι εξ αυτών ενεπλάκησαν σε Eξεταστικές για περιπτώσεις που έχουν αποχρώσες ενδείξεις σκανδάλου. Το ΣΔΟΕ φέρεται να ασχολείται με επτά πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ και 11 από τη ΝΔ και στα πλαίσια της έρευνας στο στόχαστρο βρίσκονται και επιχειρηματίες αλλά και συγγενικά πρόσωπα.


Σύμφωνα με πληροφορίες της Real η έρευνα για την περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο με ελέγχους των περιουσιακών στοιχείων τόσο του ίδιου, όσο και των παιδιών του. Η ολοκλήρωση του πορίσματος αναμενεται σύντομα, μόλις φτάσουν από την Κύπρο και τις ΗΠΑ τα στοιχεία που έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ. Για τις υπόλοιπες υποθέσεις θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα δίμηνο για να υπάρξουν αποτελέσματα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός δίνει μεγάλο βάρος στις υποθέσεις αυτές και έχει μάλιστα διαμυνήσει στους επικεφαλής του ΣΔΟΕ και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ότι έχουν ένα μήνα καιρό για να τελειώσουν τις έρευνες.

Τι απαντά ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός τώρα αναφέρει μέσω της εφημερίδας ότι “δεν έχει καμία offshore, καμία εταιρεία και καμία μετοχική αξία ιδιαίτερου ύψους”. “ Ο ίδιος και η σύζυγός του έχουν καταθέσει αρκετές φορές ενώ του έχει γίνει έλεγχος από το ΣΔΟΕ και την Επιτροπή για το Βρώμικο Χρήμα”. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει ότι “ήθελα και ζητώ τον έλεγχο”. Ο ίδιος μάλιστα κρίνει ότι οι Αρχές αργούν να βγάλουν τα πορίσματά τους ωστόσο αναφέρει ότι “τις εμπιστεύεται για να βγάλουν στο φως την αλήθεια”.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος σημειώνει ότι “τον πυροβολούν με ψέμματα”. Για τη Siemens σημειώνει ότι δεν μπορούν να τον βάλλουν στο πόρισμα γιατί δεν έχει βάλει την υπογραφή του ούτε σε μία σύμβαση”.

Για τα σπίτια του ο υπουργός λέει ότι έμενε σε ενοικιαζόμενο σπίτι εδώ και πολλά χρόνια και ότι το σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αγοράστηκε με υποθήκη αξίας 850.000 ευρώ και επενδύοντας περίπου 400.000 ευρώ από τα χρήματα που διεθετε ο ίδιος. Ο ίδιος επαναλαμβάνει ότι “δεν επιχειρήθηκε μόνο η πολιτική του σπίλωση αλλά και η φυσική του εξόντωση” λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.
 newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου