Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Περί κοπριτών, κοπριτισσών, αρχικοπριτών και λοιπών ζώων...


Σύμφωνα με το λεξικό του Γ.Μπαμπινιώτη,  κοπρίτης (ο), κοπρίτισσα (η) είναι :
  1.  άνθρωπος που δεν εργάζεται ούτε προσφέρει κάποιου είδους υπηρεσία ΣΥΝΩΝΥΜΑ : Τεμπέλης, φυγόπονος, κοπρόσκυλο, τεμπελόσκυλο.
  2. Ειδικά για σκύλους, αυτός που προέρχεται από επιμιξία, που δεν είναι ράτσας και γυρίζει αδέσποτος στους δρόμους. 
  Αφού λοιπόν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι -κατά τον κύριο Πάγκαλο- κοπρίτες, τότε πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο ίδιος που τους έχει τοποθετήσει στις θέσεις αυτές προκειμένου να διατηρείται στην εξουσία (ας μην ξεχνάμε τις πρωτιές σε σταυρούς που παίρνει στις εκλογικές αναμετρήσεις). Μήπως αρχι-κοπρίτης?

Και αν ο ίδιος είναι αρχικοπρίτης, πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κόρη του την οποία επίσης διόρισε στο δημόσιο μαζί με τους άλλους κοπρίτες? Και αν ο ίδιος και η κόρη του είναι αρχικοπρίτης και κοπρίτισσα, πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η γυναίκα του που ήθελε να αναλάβει τα ηνία ενός Δήμου για να διευθύνει μια ομάδα κοπριτών? Αρχικοπρίτισσα?

Τελειώνοντας, θα ήθελα να παρακαλέσω τον κύριο αντιπρόεδρο να μας αποσαφηνίσει, αν η μεταφορική έννοια που δίνει στη λέξη σχετίζεται με την πρώτη ερμηνευτική εκδοχή του Μπαμπινιώτη, ή τη δεύτερη και να του υπενθυμίσω ότι η ψυχολογική τάση για συνεχή χρησιμοποίηση άσεμνων, χυδαίων και υβριστικών εκφράσεων, ονομάζεται κοπρολαλία...

Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου