Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Να μας ενημερώσουν άμεσα για το θέμα των διοξινών και τους ελέγχους στην ελληνική αγορά!

Η γερμανική εταιρεία έκρυψε το σκάνδαλο με τις διοξίνες. Κλείνουν συνέχεια αγροκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες στη Γερμανία. Βρέθηκαν μολυσμένα τρόφιμα και στην Βρετανία.
Τώρα ζητάει να γίνουν έλεγχοι  ο ΕΦΕΤ, ενώ στην αρχή μας έλεγε πως δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας!



Αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο 2010 είχαν ήδη δείξει μόλυνση με διοξίνη στα τροφικά λίπη της γερμανικής εταιρείας Harles und Jentzch, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Hannoversche Allegemeine Zeitung (ΗΑΖ).
Το θέμα που πρέπει να μας απασχολεί όμως είναι τι γίνεται με τις ελληνικές εταιρείες που χρησιμοποιούν γερμανικές πρώτες ύλες. Τι γίνεται με τα άλευρα που έχουν καταναλώσει τα γερμανικά ζώα και στη συνέχεια με το γάλα το οποίο έχει εισαχθεί στην Ελλάδα και έχει συσκευαστεί και πουληθεί από ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες.
Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι έπειτα από την εφαρμογή αγορανομικής διάταξης που υποχρεώνει τις γαλακτοβιομηχανίες να αναγράφουν τη χώρα προέλευσης της πρώτης ύλης στις συσκευασίες των προϊόντων τους, φαίνεται ότι πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα εταιρειών προέρχονται απο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , όπως για παράδειγμα τα προϊόντα της ΦΑΓΕ ΑΕ (ενδεικτικά αναφέρονται τα «ΦΑΓΕ ΑΒΓ» για παιδιά, «ΦΑΓΕ ΦΑΡΜΑ», «ΦΑΓΕ 10΄» κλπ.) που αναγράφουν ότι το γάλα προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η μεγαλύτερη ξένη εταιρεία η Friesland (ΝΟΥΝΟΥ) φέρει στα περισσότερα προϊόντα της σήμανση ότι το γάλα προέρχεται από τη Γερμανία (NOYNOY Family, Calci Plus, Kid).
Στο γιαούρτι
Στο γιαούρτι και ορισμένες ελληνικές βιομηχανίες βαφτίζουν το γάλα Ευρωπαϊκό. Τα προϊόντα «Total» και «Αγελαδίτσα» της ΦΑΓΕ παράγονται με γάλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ίδιο γράφει και  συσκευασία των γιαουρτιών Complet της ΔΕΛΤΑ (Vivartia).
Τα προϊόντα της Friesland όπως το ΝΟΥΝΟΥ Yotopia, αναφέρουν ότι η πρώτη ύλη γάλακτος προέρχεται από τρεις διαφορετικές χώρες Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία με το ελληνικό γάλα να έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή (87%).

Βλέπουμε λοιπόν, ότι το θέμα δεν είναι τόσο μακριά από εμάς και πρέπει άμεσα να μας δοθούν απαντήσεις! Αληθινές απαντήσεις όμως...!
Agiovasilema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου