Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Σύσκεψη για πιθανό κύμα μεταναστών από την Αίγυπτο

Eυρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και με τη συμμετοχή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες που έχουν...
 διαμορφωθεί στη χώρα μας από τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, την Τυνησία και την Αλγερία και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης πιθανών μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα.
Ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι "προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος ανησυχίας, αλλά χρειάζεται προετοιμασία και ετοιμότητα".

Γι' αυτό το λόγο, τόνισε ο υπουργός, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε στεριά και θάλασσα από αστυνομία και λιμενικό και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι έλεγχοι ταυτοπροσωπίας που θα γίνονται σε όλους τους επιβάτες των πλοίων.
Τόνισε, ωστόσο, ότι αν υπάρξει πιθανή ροή μεταναστών στη χώρα, θα είναι υπό καθεστώς διεθνούς προσωρινής προστασίας όπως προβλέπει ο νόμος.
Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι εκτός από το πρόβλημα του μεταναστευτικού που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η ΕΕ αμφισβητεί έντονα και το αν μπορούμε να εγγυηθούμε τη Συνθήκη Σένγκεν, δηλαδή τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων.
Κάποιοι, μάλιστα, εντός της χώρας, πρόσθεσε ο υπουργός, κινητοποιούν μετανάστες νόμιμους ή παράνομους σε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τέτοιες ενέργειες, που θα μπορούσαν κάλλιστα να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
"Απευθύνω έκκληση προς όλους τους φορείς και τις ενώσεις υπέρ των μεταναστών να αποτρέψουν τα μέλη τους από εκδηλώσεις που θα λειτουργούσαν ως εστίες έντασης", υπογράμμισε ο κ. Παπουτσής και κάλεσε όσους θέλους να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους προς τους μετανάστες, να το κάνουν με τέτοιο τρόπο που δεν θα θίγει την ασφάλεια και τα κεκτημένα του ελληνικού λαού.

Ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε και στις 17 επιτροπές εξέτασης αιτήσεων για πολιτικό άσυλο που ξεκινούν σήμερα σε δεύτερο βαθμό τη λειτουργία τους, λέγοντας ότι υπάρχει πολιτική βούληση για αξιολόγηση αν και οι αιτήσεις είναι πάρα πολλές. Ήδη εκκρεμούν 46.000.
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/syskepsh-gia-pithano-kyma-metanastwn-apo-aigypto

(Σχ.: Η γνώμη μας για όλα αυτά τα βαρύγδουπα , πολλά και ανούσια λόγια και σχέδια, είναι πως....''καλώς τα δεχτήκαμε'' και θα' ναι και πολλοί και θα'ναι και από φυλακές και ο Θεός βοηθός...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου