Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Είμαστε όλοι στόχοι - Ληστεύουν ακόμα και για λίγα ευρώ - Πόσο έχει αλλάξει ο χάρτης της εγκληματικότητας


Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν ληστέψει 8 μπαρ, 2 ζαχαροπλαστεια και 3 κομμωτήρια
- Τι λέει  o καθηγητής εγκληματολογίας, Άγγελος Τσιγκρής
H εγκληματικότητα στη χώρα μας αλλάζει μορφή. Κάποτε ακούγαμε για ληστείες σε τράπεζες, χρηματαποστολές και σουπερ - μαρκετ.
Τώρα, οι ληστές προτιμούν το ζεστό χρήμα έστω κι αν είναι λίγο. Μπαίνουν χωρίς φόβο σε καφετέριες, κομμωτήρια...
 καφενεία και ζητούν από τους πελάτες ν' αδειάσουν τις τσέπες τους.

'Οπως εξηγεί o καθηγητής εγληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, ο χάρτης της εγκληματικότητας έχει αλλάξει δραματικά.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο τον Ιανουάριο του 2011 διπλασιάστηκαν...
"Η εγκληματικοτητα", λέει ο κ.Τσιγκρής , "αλλάζει προς το χειρότερο σύμφωνα με τους εγκληματολογικούς δεικτες τόσο τους ποσοτικούς όσο και τους ποιοτικούς. Καταγράφεται τεράστια διαφοροποίηση στον χάρτη της εγκληματικότητας και έχουμε την πιο μεγάλη αυξηση ποσοτικά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση."

Προσθέτει οτι ενώ μεχρι χθες η βαριά εγκληματικότητα ήταν σε βάρος τραπεζών ή πολυκαταστηματων με μεγάλη λεία, σήμερα μετακυλίεται σε μικροκαταστήματα, περίπτερα, κομμωτήρια, καφενεία, πλανόδιους με λεια ελάχιστα ευρώ.

"Η εικόνα στη Ελλάδα άρχισε να αλλάζει την δεκαετία του 1990 αλλά ουσιαστικά το έγκλημα έγινε πολύ χειρότερο από το 2000 και μετά. Από το 2009 και μετά η κατάσταση έχει ξεφύγει. Σήμερα μιλάμε για ενήλικη εγκληματικότητα, η οποία χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση. Πρέπει να κινηθούμε ταυτόχρονα σε δύο κατευθύνσεις. Τόσο στην αποτελεσματική καταστολή του εγκληματος με την καλύτερη θωράκιση των διωκτικών αρχών, όσο και με την πρόληψη. Και όταν μιλάμε για πρόληψη δεν μιλάμε για ένα άδειο κοστούμι, μιλάμε για μια πολιτική που να καταλάβει ότι η φτώχεια και η ανεργία καθώς και τα προβλήματα των αποκλεισμένων μεγάλων κοινωνικών ομάδων γεννά εγκληματικότητα. Πρέπει να αναφέρουμε και τους συμπολιτες μας που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Όταν ο κοινωνικός ιστός διαρρηγνύεται τα πράγματα ξεφεύγουν
 οι ληστείες σε σχέση με τον αντιστοιχο μήνα του 2010.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου