Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η τρόικα «δε θα κάνει συνέντευξη ξανά» και κάτι τρέχει στα γύφτικα

Είμαστε σίγουροι πια. Εχουμε μπει για τα καλά στο Τριώδιο, με μασκαράδες, καραγκιόζηδες, κλόουν, κωλοτούμπες και άλλα αστεία που δικαιολογούνται φυσικά από τον καρναβαλικό χαρακτήρα της περιόδου. Από τη μια έχουμε τη… φούσκα του Σισέ που ξεσήκωσε τους φιλάθλους ενόψει του...
 ντέρμπι. Οι μεν κόκκινοι μιλούν για… τραβεστί ποδοσφαιριστή (έσω κι αν παραδέχονται ότι είναι παικταράς) οι δε πράσινοι ότι τα… αέρισε ενόψει του ντέρμπι του Σαββάτου.

Κάπως έτσι και η αντίδραση του Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή ο οποίος απολογήθηκε για τη στάση της τρόικας και για την “αξιοποίηση” των 50 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών απολογήθηκε λέγοντας ότι “αισθάνεται την ανάγκη να πει ότι δυστυχώς στην συνέντευξη Τύπου οι ελεγκτές της τρόϊκας ξεπέρασαν το ρόλο που έπρεπε να είχαν. Υπερέβησαν τα εσκαμμένα.

Ανακοίνωσαν μονομερώς ζητήματα της ελληνικής κυβέρνησης. Χρησιμοποίησαν σειρά χαρακτηρισμών για ζητήματα που αφορούν την εγχώρια πολιτική σκηνή που ενόχλησαν όλους μας. Το περιεχόμενο δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα…”
Δηλαδή, δεν από το μυαλό τους έβγαλαν τα 50 δισ. ευρώ και το σχέδιο “αξιοποίησης”; Μας περνάνε για βλάκες;

Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε: “Και οι 3 Οργανισμοί (Τρόικα) αναγνώρισαν πως αυτό που συνέβη δεν έπρεπε να συμβεί και ότι οι αποφάσεις ανήκουν σε αυτούς που εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο τους πολίτες. Αναγνώρισαν ότι οι όποιες αποφάσεις ανήκουν στην εκλεγμένη κυβέρνηση…” Εκτός όμως από αυτό ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν θα ξαναγίνει συνέντευξη Τύπου από τους ελεγκτές. “Είναι μια διαδικασία”, είπε που έδειξε πως πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα.”

Δηλαδή τώρα τους έκανε τα μούτρα κρέας; Η τρόικα δε θα κάνει συνέντευξη ξανά και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Δηλαδή όταν θα φεύγει από την Ελλάδα και θα βγάζει μια έκθεση ή μια ανακοίνωση, πια η διαφορά; Οτι δεν θα μας πειράζει το ύφος τους; Δε θα βλέπουμε το αγριεμένο ύφους τους και την ειρωνεία τους; Αυτό είναι το πρόβλημα ή οι εντολές που θα δίνουν έτσι κι αλλιώς από μακριά;

Σε μια δόση… ψευτοκριτικής ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να εξηγήσει πως θα κάνει αξιοποίηση της δημόσιας γης και ποια είναι η κόκκινη γραμμή. Αυτό δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουμε λόγω των γεγονότων.”

Μα τι να μας εξηγήσουν; Ηταν όλα από την αρχή ξεκάθαρα κι όταν κατάλαβαν ότι τα έκαναν μπάχαλο έσπευσαν να τα μαζέψουν.

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι τα 50 δισ είπε δεν είναι μνημονιακός στόχος, είναι ρεαλιστικός στόχος και κατέληξε: “Ακόμη και αν δεν τον πετύχουμε πλήρως θα γίνει αυτό που για πρώτη φορά θα γίνει στην Ελλάδα. Θα έχουμε καταγράψει την δημόσια γη και θα ξεκινήσει η διαδικασία της αξιοποίησης.” Σα να μας λέει δηλαδή ότι μάλλον πάμε σε αποτυχία του σχεδίου μας τώρα που μας έκραξαν όλοι και τουλάχιστον θα μας μείνει η καταγραφή.

Είναι φανερό λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση – καρνάβαλο που αισθανόμενη ένοχη για το σχέδιο που ετοίμαζε για την κρατική περιουσία, κάνει τα πάντα τώρα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Αν είχε τα κότσια να στηρίξει τις επιλογές της δε θα έκανε πισωγυρίσματα και απολογίες στη Βουλή. Αλλά είπαμε: Λόγω των Αποκριών κάνει…τραβεστί πολιτική, φοράει φούστες και βάζει μάσκες για να κρύψει την αποτυχία της.

Εντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι ψεύδεται κατ επανάληψη.
Κάλεσε επίσης τον κ. Παπακωνσταντίνου να διευκρινίσει σε ποιο σημείο της αναφοράς του προέδρου της ΝΔ στο Ζάππειο αναφέρεται η πρόταση να μπει η αξιοποίηση της δημόσιας γης στο μνημόνιο. «Αν δεν απαντήσετε επιβεβαιώνεται γιατί η ΝΔ ζητά να παραιτηθείτε», πρόσθεσε.
http://www.antinews.gr/2011/02/16/86019/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου