Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Οι τζαμπατζήδες του Ρέππα και οι τζάμπα μάγκες της κυβέρνησης

του Χρήστου Κυργιάκη | pressinaction.gr | Ιστοσελίδα με άποψη
(Φωτ.του Ν. Γιακουμίδη)
 
 
Άναψε και κόρωσε, άστραψε και βρόντηξε, ποιος είδε το Ρέππα και δεν τον φοβήθηκε (ούτε ο Πάγκαλος να ήταν). Τέτοια πυγμή και τόση αποφασιστικότητα είχαμε να δούμε στον κύριο υπουργό από την περίοδο της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων.
«Τζαμπατζήδες» τους αποκάλεσε ο κύριος Ρέππας όλους αυτούς που δεν πληρώνουν εισιτήριο όταν χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ). Τι να κάνει ο άνθρωπος, εξαντλήθηκε η υπομονή του! Δεν μπορεί, είπε, να... επιβαρύνεται ο κάτοικος των Πατρών, του Αγρινίου (δεν θυμάμαι και ποιες άλλες πόλεις ανέφερε) και των άλλων περιοχών της χώρας, επειδή κάποιος δεν κόβει εισιτήριο στην περιοχή της πρωτεύουσας.
 
Με τους «τζαμπατζήδες των ασφαλιστικών ταμείων» πότε θα τα βάλετε κύριε Ρέππα;
Όταν κάποιος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία, και στο δημόσιο καμιά 600ρια εκατομμύρια ευρώ, δεν τρέχετε να τον αποκαλέσετε «τζαμπατζή». Μήπως τότε δεν επιβαρύνεται ο κάτοικος της Καρδίτσας, της Κομοτηνής , της Καλαμάτας και των άλλων περιοχών της χώρας, επειδή ο εν λόγω ιδιοκτήτης δεν πληρώνει τις ασφαλιστικές του εισφορές καθώς τυγχάνει σύζυγος βουλευτή του ΠαΣοΚ; Άλλα τότε εφαρμόζετε άλλη τακτική. Στέλνετε στέλεχος της κυβέρνησης με «βαρύ» όνομα, να του τρίξει τα δόντια πρωτοχρονιάτικα.
Ξέρετε σε πόσα εισιτήρια που δεν κόβονται αντιστοιχεί το ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ;
 
Με τους «τζαμπατζήδες της εφορίας» πότε θα τα βάλετε κύριε Ρέππα;
Όταν κάποιος καλλιτέχνης, τραγουδιστής για παράδειγμα, χρωστάει στην εφορία 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ, δεν τρέχετε να τον αποκαλέσετε «τζαμπατζή». Μήπως τότε δεν επιβαρύνεται ο κάτοικος της Λαμίας, της Άρτας, της Καστοριάς και των άλλων περιοχών της χώρας, επειδή ο εν λόγω καλλιτέχνης δεν πληρώνει το μερίδιό του στην εφορία καθώς τυγχάνει σύζυγος βουλευτή του ΠαΣοΚ;
Ξέρετε σε πόσα εισιτήρια που δεν κόβονται αντιστοιχεί το ποσό των 2 ή 3 εκατομμυρίων ευρώ;
 
Τζάμπα μάγκες είστε κύριε Ρέππα, εσείς και οι συνάδελφοί σας στην κυβέρνηση.
Αν θέλετε να απαλλαχθείτε από τους τζαμπατζήδες των ΜΜΜ μπορείτε να επαναφέρετε το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών στα πρωινά δρομολόγια το οποίο ίσχυε πριν από χρόνια.
 
Όμως, από τους τζαμπατζήδες της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων δεν μπορείτε να απαλλαχθείτε ούτε εσείς ούτε η ΝΔ γιατί είναι «σάρκα από τη σάρκα σας».
Εφαρμόστε κοινωνική πολιτική και απαλλάξτε τους εργαζόμενους από το πρωινό εισιτήριο. Γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ και ποιοι είναι οι πραγματικοί τζαμπατζήδες που χρησιμοποιούν υπηρεσιακά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους.
Αν θεωρείτε τα 450 ευρώ που στοιχίζει μία ετήσια κάρτα διαδρομών ότι είναι λίγα τότε μάλλον θα έχετε ξεχάσει για πόσους συνταξιούχους, το παραπάνω ποσό αποτελεί τη μηνιαία σύνταξή τους και για πόσους ανέργους συμπολίτες μας αποτελεί το μηνιαίο επίδομα ανεργίας.
Λίγος σεβασμός κύριε υπουργέ, δεν βλάπτει, απέναντι σε ανθρώπους που δεν πληρώνουν το εισιτήριο επειδή, ενδεχομένως, δεν έχουν για να το πληρώσουν.
Αν μπείτε ποτέ στον ηλεκτρικό ή στο μετρό θα δείτε πολλούς ανθρώπους να δίνουν τα εισιτήριά τους, όταν φτάσουν στον προορισμό τους, σε άλλους συνανθρώπους τους. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία πράξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης μεταξύ άγνωστων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την ίδια οικονομική δυσκολία και ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η ακρίβεια έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις αντοχές των πολιτών.
 
Την έπαρση μην την αποζητάτε, δεν είναι αυτό που θέλουν οι πολίτες από εσάς. Την είχατε σε περίσσεια και το 2004 αλλά τις εκλογές τις χάσατε πανηγυρικά.
Ξέρετε πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που δεν πληρώνουν δεκάρα από όσα τους αναλογούν.
Είναι όλοι αυτοί που τρέχετε να τους κάνετε τεμενάδες και διευκολύνσεις, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποπληρώνουν τις εισφορές τους σε αμέτρητες δόσεις καταργώντας τα πρόστιμα λόγω καθυστέρησης πληρωμής.
Και μια απορία για το τέλος.
Είναι αλήθεια κύριε Ρέππα ότι η διοίκηση των λεωφορείων είχε προσλάβει κτηνίατρο για να εμβολιάζει τα αδέσποτα γύρω από το αμαξοστάσιο(!);
Αν όντως είναι αλήθεια θα πρέπει η κυρία Διαμαντοπούλου να απονείμει άμεσα στη διοίκηση «βραβείο καινοτομίας»…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου