Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ακόμα μια υπέροχη περιπλάνηση από την ομάδα Παυσανίας. ''Η βίλλα Κλωναρίδη''

ΒΙΛΛΑ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ....ΑΦΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ....

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ


Φωτογραφική επιμέλεια ΧΡΟΝΟΣ


Όσοι ανέβαιναν τηνΠατησίων με κατεύθυνση τα Άνω Πατήσια θα θυμούνται μέχρι και πριν λίγα χρόνια το ερειπωμένο κτίριο αριστερά στη διασταύρωση με την Καυταντζόγλου. Στους περισσότερους ο χώρος είναι γνωστός ως Φιξ Πατησίων ή Κλωναρίδου.
Στο προάστιο των Κάτω Πατησίων το 1904 ο  Κλωναρίδης   με συνεργατη τον Δρακουλη δημιουργεί εργοστάσιο ζυθοποιίας μεταξύ της Πατησίων και καυτατζόγλου γωνία. Η περιοχή ακόμα ήταν αραιοκατοικημένη και έτσι το εργοστάσιο έγινε σήμα ... .
κατατεθέν για όσους περνούσαν από την Πατησίων




Ο Ερρικος Κλωναρίδης ήταν γόνος πλούσιας αθηναϊκής οικογένειας με ρίζες από την Μ.Ασία. Είχε αλλά 4 αδέρφια τον Βύρωνα τον Κλεόπα τον Μιλτιάδη(για τον άλλο δεν βρήκαμε τ΄ όνομα του )

Το 1930 η επιχείρηση Μ. και Ε. Κλωναρίδης περνάει στα χέρια του Φιξ που χρησιμοποίει το εργοστάσιο για ένα διάστημα ως αποθήκη και μετά για την παραγωγή πάγου. Έτσι το όνομα του  Φιξ ταυτίζεται τελικά με το εργοστάσιο και του Κλωναρίδη με το τοπωνύμιο της γύρω περιοχής!





                                                                 Εδώ βλέπετε τα 5 αδέρφια
                                                                         Ο Ερρίκος Κλωναρίδης
                                      Ο Ερρίκος Κλωναριδης μέσα στο εργοστάσιο του 1907

Ο Ε.Κλωναρίδης μέσα στην οικία του

Μέσα στη βιλλα Κλωναρίδη έζησε η οικογένεια του μέχρι και το 1977 . Είχε 2 κόρες την Ασπασία και την Τζούλια η οποίες απ ότι μάθαμε η μια παντρεύτηκε αλλά έχασε νωρίς τον σύζυγο της και η άλλη έμεινε ανύπαντρη και μόνη της μέσα στη βιλλα. Το1987 ο δήμος Αθηναίων της κόβει το ρεύμα και για περίπου μια 12ετια  ζει χωρίς ρεύμα μέσα στο σπίτι. το 1999 ο δήμος της κόβει και το νερο.Αυτο είναι και το τελειωτικό χτύπημα για την παρουσία της μέσα στο σπίτι.
Εδώ να πούμε ότι ο φιξ στην διαθήκη του άφηνε το σπίτι στην οικογένεια Κλωναριδη και με βάση τον νόμο περί χρησικτησίας το σπίτι θα έπρεπε να ανήκει σ ΄αυτούς και όχι στον δήμο που το πήρε με δόλιο τρόπο πετώντας στα παγκάκια την Κύρια Κλωναριδου.
Σήμερα το σπίτι βρίσκεται σε κακή κατάσταση, ο δήμος το έχει χαρακτηρίσει διατηρητέο(μέχρι να καταρρεύσει)Και όπως καταλαβαίνετε ένα τέτοιο αρχοντικό οικοδόμημα 200 ετών από τα τελευταία της Αθήνας, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την αδιαφορία των υπευθύνων.....











Το σπίτι δεν είναι απλά εγκαταλελειμμένο....Τώρα τελευταία είναι της μόδας παλιά αρχοντικά της Αθήνας να δίνονται σε λαθρομετανάστες για να στεγάσουν τον πόνο τους ,εγώ θα λεγα βέβαια ,για να κρύψουν οι υπεύθυνοι την ανικανότητα τους....Σίγουρα άνθρωποι είμαστε όλοι,  αλλα υπάρχουν και κάποια όρια. Όρια ανθρώπινης συμπεριφοράς και υγιούς διαβίωσης. Το σπίτι μέσα είναι χιλιοχεσμ#@νο από τους λαθρομετανάστες που το κατοικούν, ευτυχώς δεν είδαμε καμία γάτα στο τηγάνι παρά μόνο νέκρα περιστέρια μέσα σε μια κλούβα λίγο πριν φαγωθούν....







Γιατί σ αυτη την υπέροχη χώρα που ζούμε με αυτούς τους άθλιους πολιτικούς ,έχουμε μάθει ότι:
  •  την ιστορία μας την έχουν γραμμένη
  • τον πολιτισμό μας προσπαθούν να τον εξαφανίσουν
  • ιστορικά κτίρια της χώρας έχουν ρημάξει
  • αρχαία εξαφανίζονται
Αλλά ναι...Συγνώμη....από αύριο θα είμαι εγκληματίας που θα συνεχίσω να σηκώνω τις μπάρες στα διόδια....ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ....''ΚΥΡΙΕ'' ΡΕΠΠΑ ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ  ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ....ΑΠΛΑ ΟΣΟΙ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ  Σ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ....
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Κύριο Παναγιώτη Α. για τις πληροφορίες και τις 5 ασπρόμαυρες φωτογραφίες που μας παραχώρησε από το προσωπικό του αρχείο.
Πληροφορίες και απο εδώ athinapiswvitrina



ΠΗΓΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ


Διαβάστε περισσότερα: http://paysanias.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html#ixzz1EJcako72

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου