Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Οι άθλιοι της Τρόικας έδωσαν εντολή να ξεπουληθεί η χώρα απ' άκρη σ' άκρη

Τρόικα: Αποφασίσαμε να πουληθούν όλα!!!!Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων συνολικού ύψους 50 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011-2015 ανακοίνωσαν οι επικεφαλής της τρόικας, Σερβάς Ντερούζ, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Πόουλ Τόμσεν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Κλάους Μαζούχ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρουσιάζοντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, τα βασικά συμπεράσματα της τρίτης αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Αυτό που πάγωσε τους πάντες είναι ότι η τρόικα ανακοίνωσε ότι πωλούνται ελληνικά ακίνητα και εταιρείες και όχι η ελληνική κυβέρνηση και μάλιστα είχαν βγάλει και το ...
κοστολόγιο το οποίο είναι το τεράστιο ποσό των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό είναι ένα υπέρογκο ποσό εάν αναλογιστεί κανείς ότι εάν πουληθεί το σύνολο της περιουσίας του δημοσίου, τότε τα χρήματα είναι 300 δισεκατομμύρια, που σημαίνει ότι για να εξασφαλιστούν τα 50 δισ θα πωληθούν πολλά.

Όπως όλες οι εισηγμένες ΔΕΚΟ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, τα λιμάνια, τράπεζες όπως η Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ένας τεράστιος όγκος κρατικών ακινήτων.

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, είπε ο κ Ντερούζ, θα έχει ως "πηγή" εισηγμένες και μη εισηγμένες επιχειρήσεις, μερίδια του Δημοσίου σε αυτές τις επιχειρήσεις καθώς και εμπορικά ακίνητα και ακίνητη περιουσία. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει πλήρης και αναλυτική απογραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, πρόσθεσε. Αναφορικά με τα επόμενα δύο χρόνια το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων προβλέπει έσοδα 15 δισ.ευρώ.
Ο κ. Πεταλωτής αναφέρει πως έχουμε ανάγκη σαν χώρα αλλά έχουμε και αξιοπρέπεια
- Σφοδρότατη αντίδραση της κυβέρνησης στο πωλητήριο που έβαλε η τρόικα στη χώρα
- Η τρόικα προηγουμένως είχε ανακοινώσει αυθαίρετα ξεπούλημα δημόσιας γης και περιουσίας
- Ενοχλημένοι όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης - Βράζει το ΠΑΣΟΚ
Η αυθαίρετη ανακοίνωση των εκπροσώπων της τρόικας για αποκρατικοποιήσεις και στην ουσία ξεπούλημα εισηγμένων ΔΕΚΟ, ελληνικών τραπεζών, λιμανιών και ακινήτων του δημοσίου, προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης έστω και λίγο καθυστερημένα και συγκεκριμένα λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα.

Στην ουσία η τρόικα έχοντας σαφώς παρερμηνεύσει το ρόλο της, ανακοίνωσε αποκρατικοποιήσεις μαμούθ που θα εξασφαλίσουν 50 δισεκατομμύρια ευρώ και το περίεργο είναι πως αυτή την ανακοίνωση δεν την έκανε η ελληνική κυβέρνηση, αλλά εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΕΚΤ.

Κυβέρνηση: Είστε απαράδεκτοι, εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό!!! Η στάση της Τρόικας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης με τον κορυφαίο υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση να μιλά για υπέρβαση των ορίων σε ομιλία του στη βόρεια Ελλάδα. Συγχρόνως, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έβραζε από οργή για το ύφος των εκπροσώπων της τρόικας, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως εκτός από τις ανακοινώσεις, η τρόικα καταφέρθηκε με πρωτοφανή άσχημο τρόπο και κατά των απεργών, κάτι που ούτε η ίδια η κυβέρνηση έχει πράξει.
Σε όλο αυτό το εκρηκτικό κλίμα υπήρξε η αντίδραση της κυβέρνησης δια στοματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση


Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας.

Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.

Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών.

Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση.

(Σχ. agiovasilematos:  Ξαφνικά η χουντική κυβέρνηση θυμήθηκε ότι εντολέας της είναι ο λαός. Ποιός λαός αλήθεια? Ο λαός της Κερατέας, ο λαός των διαδηλώσεων, ο λαός του Αγίου Παντελεήμονα, ο λαός των Σερρών, ο λαός που δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τη ΔΕΗ, ο λαός που χάνει τα σπίτια του από τα χρέη, ο λαός που ψάχνει στα σκουπίδια να φάει, ο λαός που φεύγει μετανάστης για να ζήσει? Αυτόν τον λαό που οι ίδιοι χωρίς καμία δημοκρατική διαδικασία οδήγησαν στην αυτοκτονία, τώρα τον  τιμούν?
Θέλουν να μας πείσουν ότι νοιάζονται? Γιατί άραγε να μας θυμήθηκαν και να μας μνημόνευσαν? Πάντως για καλό μας δεν είναι σίγουρα. Κάτι πολύ μεγάλο και ύπουλο θα ετοιμάζουν....)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου