Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Μετά από τον σεισμό και το τσουνάμι έρχεται η πυρηνική απειλή!!!!

Ο πυρηνικός εφιάλτης απειλεί την σεισμόπληκτη Ιαπωνία μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Φουκοσίμα Νο.1, ενώ παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο τήξης του πυρήνα του αντιδραστήρα, γεγονός που θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στην βορειοανατολική περιοχή της χώρας.

Όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ, τέσσερις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν στον ηλικίας 40 ετών πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο1,  έπειτα από έκρηξη που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις του, οι οποίες είχαν πληγεί από..
 τον χθεσινό φονικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ στη βορειοανατολική Ιαπωνία. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ειδικές μονάδες του Πυροσβεστικού Σώματος, σε μια προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Η ραδιενέργεια που εκλύθηκε σε μία ώρα από τον ιαπωνικό πυρηνικό αντιδραστήρα Φουκουσίμα Νο1, που καταστράφηκε σήμερα έπειτα από έκρηξη που οφείλεται σε μετασεισμό, αντιστοιχεί στο ανώτατο ετήσια αποδεκτό όριο, μεταδίδει το πρακτορείο Κιόντο.

Παράλληλα, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) δηλώνει εις γνώση των ειδήσεων που μεταδίδονται για την έκρηξη στον Φουκουσίμα και έχει ζητήσει επειγόντως στοιχεία από τις πυρηνικές αρχές της Ιαπωνίας.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ΝΗΚ συμβούλευσε σήμερα τους κατοίκους να κλεισθούν στα σπίτια τους και να σφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο μεγαλύτερης των 10 χλμ. από την εκκενωθείσα ζώνη, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στον αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού.

Ειδικοί και δημοσιογράφοι του δικτύου κάλεσαν επίσης όσους από τους κατοίκους βρίσκονται εκτός οικίας να προστατεύσουν το αναπνευστικό τους σύστημα καλύπτοντάς το με ένα βρεγμένο μαντήλι και να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση του δέρματος με τον αέρα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο (Tepco), η έκρηξη σημειώθηκε μετά από μετασεισμό και η σκεπή και οι τοίχοι του κτηρίου που στέγαζαν τον αντιδραστήρα κατέρρευσαν, μεταδίδει το ΝΗΚ.

Οι τοπικές αρχές διέταξαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν μία ζώνη σε περίμετρο 10 χλμ. γύρω από τον αντιδραστήρα.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Τζίτζι είχε μεταδώσει την είδηση πως ακούσθηκε έκρηξη και καπνοί έγιναν αισθητοί να υψώνονται από τις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού, με την ιαπωνική τηλεόραση να επιβεβαιώνει με τις εικόνες της την πληροφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου