Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΙΤΑΛΙΑ-Πόλεμος Βορείων – Νοτίων για τους μετανάστες


Πόλεμος βορείων – νοτίων έχει ξεσπάσει στην Ιταλία λόγω της εισβολής μεταναστών, με τον Μπερλουσκόνι σε ρόλο διαπραγματευτή.

Η χώρα έχει ψυχικά κοπεί στα δύο από την ημέρα που αποφασίστηκε η μεταφορά μεταναστών σε όλες τις περιφέρειες, με μοναδική εξαίρεση το σεισμοπαθές Αμπρούτσο.

Οι «Νότιοι» υψώνουν φωνή απόγνωσης, καταγγέλλοντας ότι οι περιοχές τους έχουν καταληφθεί και πως η Λαμπεντούσα θυμίζει χωριό της Τυνησίας και κάθε άλλο παρά ιταλικό νησί.

Οι «Βόρειοι» αντιδρούν στην προοπτική να στηθούν καταυλισμοί στις ...
δικές τους περιοχές και απαντούν ειρωνικά: «Οι καταυλισμοί να στηθούν στη Σικελία, όπου το κλίμα είναι καλό. Εδώ κάνει κρύο!», δηλώνει ο γερουσιαστής της Λομβαρδίας, Πιερτζιόρτζιο Στιφόνι.

«Ώστε υπάρχουν δύο Ιταλίες», ξέσπασε ο περιφερειάρχης Σικελίας Ραφαέλλε (τι ειρωνεία!) Λομπάρντο, ξεκαθαρίζοντας ότι θα μιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, προκειμένου να του ζητήσει να εγγυηθεί την ενότητα της χώρας.

Από την πλευρά της, η Λέγκα του Βορρά του Μπόσι μπλοκάρει την πρόταση του υπουργού των Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι να δοθεί μπόνους 1.500 ευρώ σε κάθε μετανάστη για να ενθαρρυνθεί ο επαναπατρισμός τους. «Ούτε ένα σεντ», δηλώνει ο Μπόσσι, κλείνοντας τα αυτιά στα επιχειρήματα του Φραττίνι, σύμφωνα με τα οποία πρόκειται για χρήματα της ΕΕ και δεν θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός.

Την ίδια ώρα τα καράβια με τους μετανάστες δεν σταματούν να καταφθάνουν και ήδη μερικά αγκυροβόλησαν στο γειτονικό νησί, Λινόζα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται συνεχώς στο τηλέφωνο, προσπαθώντας να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, ενώ υποσχέθηκε να στείλει μόνιμα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στα ανοιχτά, το οποίο θα υποδέχεται τους μετανάστες, χωρίς αυτοί να περνούν από τη Λαμπεντούσα.

Στο μεταξύ, οι βουλευτές και γερουσιαστές του Νότου κατηγορούν τους βόρειους συνάδελφούς τους ότι για πελατειακούς λόγους και για να μην δυσαρεστήσουν τους ψηφοφόρους τους, οδηγούν σε διχασμό τη χώρα, δημιουργώντας πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.
http://www.elzoni.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου