Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Nεράντζια και καρέκλες από φοιτητές στη Σύρο, λόγω της παρουσίας του ΓΑΠ. Ακόμα μια φορά τον έσωσαν τα ΜΑΤ. (Για πόσο άραγε?...)

Καρεκλοπόλεμος ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις δυνάμεις των ΜΑΤ 
- Οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα όταν θεώρησαν πως οι φοιτητές πλησίασαν πολύ στο χώρο που θα μιλήσει ο πρωθυπουργός
- Αστυνομικός μεταφέρθηκε τραυματίας στο νοσοκομείο

Αν και ο όγκος των συγκεντρωμένων φοιτητών δεν... προμήνυε αρνητική εξέλιξη τελικά υπήρξε ένταση, η οποία σταδιακά πήρε μεγάλες διαστάσεις και εξελίχθηκε σε "πόλεμο" ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις αστυνομικές δυνάμεις.
Στη στιγμή που τα επεισόδια πήραν έκταση, δηλαδή περίπου στις 14:20 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο Πνευματικό Κέντρο της Σύρου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από την κεντρική πλατεία του νησιού.
Ο Πρωθυπουργός που συνοδευόταν από ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο βρισκόταν σε τηλεδιάσκεψη με παραρτήματα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τα παραρτήματά του σε επτά νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Στην πλατεία της Ερμούπολης πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία φοιτητές του τοπικού τμήματος του Πανεπιστημίου.
Κάποια στιγμή ορισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους επιχείρησαν...
 να σπάσουν το “φραγμό” των ΜΑΤ και να πλησιάσουν στο κτίριο όπου βρισκόταν ο Πρωθυπουργός.
Φωτογραφία από το Syrostoday.gr
Φωτογραφία από το Syrostoday.gr
Όταν οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι οι φοιτητές πλησιάζουν πολύ στο χώρο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο κ. Παπανδρέου, πέταξαν δακρυγόνο. Και αυτό ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά και πυροδότησε τα επεισόδια.
Φωτογραφία από το syrostoday.gr
Φωτογραφία από το syrostoday.gr
Τα ΜΑΤ τους απώθησαν και τότε κάποιοι άρχισαν να εκτοξεύουν νεράντζια και αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με δακρυγόνα. Στη συνέχεια, όμως, τα πράγματα έγινα πιο... ροκ! Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να παίρνουν καρέκλες από τα μαγαζιά που βρίσκονται στην πλατεία και να τις πετούν στους αστυνομικούς. Ο πετροπόλεμος δεν έλειψε, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου