Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

O Καντάφι απειλεί: «Αν φύγω, η Ευρώπη θα ξαναγυρίσει στην εποχή του Μπαρμπαρόσα και οι πειρατές θα αλωνίζουν στη Μεσόγειο, όπως κάνουν στη Σομαλία»

Οι τελευταίοι, ωστόσο, απέρριψαν κατηγορηματικά την τηλεοπτική έκκληση για διάλογο ενός παλαίμαχου κανταφικού πολιτικού από την Ανατολική Λιβύη (του πρώην πρωθυπουργού Τζανταλά Αζούς αλ Ταχλί), επιμένοντας στην απομάκρυνση του δικτάτορα από την εξουσία.
Σφοδρές μάχες διεξάγονται μεταξύ των εξεγερμένων και των κανταφικών
Σφοδρές μάχες διεξάγονται μεταξύ των εξεγερμένων και των κανταφικών
«Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση γίνεται στη βάση της παραίτησης του Καντάφι. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλος συμβιβασμός», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Αμπντέλ Τζαλίλ, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου της Βεγγάζης.

«Υπάρχουν εκατομμύρια μαύροι (σ.σ.: Αφρικανοί) που θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι τη Γαλλία και την Ιταλία διασχίζοντας τη Μεσόγειο», δήλωσε ο Καντάφι στον γαλλικό σταθμό «France24». Υπενθυμίζοντας πως η χώρα του αποτελεί κλειδί για τον έλεγχο της μετανάστευσης στην Ευρώπη, ο Καντάφι επιτέθηκε κατά της Γαλλίας για την «ανάμειξη στις υποθέσεις του» και... παραπονέθηκε πως η Λιβύη είχε μια χαρά σχέσεις με ΗΠΑ-ΕΕ. «Διαλέξτε ή εμένα ή την Αλ Κάιντα», έθεσε το δίλημμα. «Αν φύγω, η Ευρώπη θα ξαναγυρίσει στην εποχή του Μπαρμπαρόσα και οι πειρατές θα αλωνίζουν στη Λαμπεντούζα, στη Σικελία και στην Κρήτη, όπως κάνουν στη Σομαλία».

Τις απειλές του Καντάφι «σιγοντάρισαν» και οι εξεγερμένοι της...
 Μισράτα, αυτοί φυσικά για να πιέσουν τους Δυτικούς σε επέμβαση. Ενας εξ αυτών δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα πως ο Καντάφι ετοιμάζεται να στείλει «χιλιάδες παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη από την παραλιακή ζώνη Ντάχιλ». Κι αν η κινδυνολογία των εξεγερμένων εντάσσεται στον πόλεμο προπαγάνδας, το σίγουρο είναι ότι χθες πάνω από 1.000 παράνομοι μετανάστες από την Τυνησία (αρκετοί πιστεύεται ότι προέρχονται από τη Λιβύη) αποβιβάστηκαν στην ιταλική Λαμπεντούζα. Ηδη στη γειτονική χώρα έχουν καταφύγει 7.000 Τυνήσιοι μετά την πτώση του Μπεν Αλι και κανείς δεν θέλει να σκέφεται τι θα γίνει σε περίπτωση εξόδου από τη Λιβύη.

Προς το παρόν ΟΗΕ και Δύση δείχνουν να βάζουν στο ράφι την «καυτή πατάτα» της στρατιωτικής επέμβασης, δίνοντας προτεραιότητα στην αντιμετώπιση μιας μείζονος ανθρωπιστικής τραγωδίας. Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ζήτησε να σταματήσουν οι τυφλές επιθέσεις κατά αμάχων και όρισε ειδικό απεσταλμένο στον Καντάφι έναν πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας.
Για ανάγκη φροντίδας 1 εκατομμυρίου κατοίκων της Λιβύης (εντός και εκτός της χώρας) μίλησε η βοηθός συντονίστρια του ΟΗΕ στη Γενεύη, Βάλερι Εϊμος, απευθύνοντας έκκληση για άμεση αποστολή ανθρωπιστικών οργανώσεων στη Μισράτα. Μια πόλη 300.000 κατοίκων, που ισοπεδώθηκε από τα τανκς και τις ρουκέτες του Καντάφι, με ανθρώπους να πεθαίνουν στους δρόμους.

Ο ΟΗΕ υπολογίζει σε 200.000 τους Λίβυους που εγκατέλειψαν τη χώρα τους, εκτιμώντας ότι σύντομα θα ξεπεράσουν τις 400.000. Σε αυτούς προσέθεσε άλλους 600.000 που χρειάζονται βοήθεια στο εσωτερικό, κάνοντας επείγουσα έκκληση για διεθνή έρανο 114 εκατομμυρίων ευρώ.
Στα πεδία των μαχών οι αντάρτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα οργάνωσης και συντονισμού, με αποτέλεσμα οι κανταφικοί να ανακτήσουν την πόλη Μπιν Τζαουάντ και να διεκδικούν με αξιώσεις το πετρελαϊκό κέντρο Ρας Λανούφ. Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ, παρομοίασε τον Καντάφι με τον Μιλόσεβιτς και κάλεσε τη Δύση να επέμβει στρατιωτικά για να σταματήσει τα εγκλήματά του.

Εφιαλτικά σενάρια
«Ο Καντάφι μπορεί να κρατήσει για μήνες ή και χρόνια αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι», προειδοποιούν Αμερικανοί αναλυτές και Λίβυοι αξιωματούχοι στους «Washington Times». «Πάμε για μακροχρόνιο εμφύλιο. Η αντιπολίτευση δείχνει αδύναμη να ελευθερώσει την Τρίπολη», εκτίμησε ο Τζέιμς Φίλιπς του Heritage Foundation. Συμφωνώντας μαζί του, ο πρώην πρέσβης της Λιβύης στην Ινδία, Γιουσέφ αλ Μεγκαριάφ, προσέθεσε πως ο Καντάφι διαθέτει πολυάριθμο στρατό και όπλα και δεν υπολογίζει τα δεινά του λαού του.
Κάλεσε εμμέσως τους συνεργάτες του Καντάφι να τον ανατρέψουν

Ομπάμα: Το ΝΑΤΟ εξετάζει επιλογές στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη
To NATO εξετάζει επιλογές στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη, αποκάλυψε χθες ο Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας εμμέσως τους συνεργάτες του Καντάφι να τον ανατρέψουν: «Θα θεωρηθούν ένοχοι για τις απαράδεκτες βιαιότητες», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εξαγγέλοντας την αποστολή άλλων 15 εκατ. δολαρίων ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Ομπάμα δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για τα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ, καθώς ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, δεν έκρυψε πως τα μέλη της βρίσκονται σε δίλημμα: «Γνωρίζουμε πως μια επέμβαση θα προκαλούσε αναταραχή στον αραβικό κόσμο. Γι΄αυτό έχουμε στενή επαφή με τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Αφρικανική Ενωση», τόνισε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη εντολής του ΟΗΕ.
Το ίδιο επεσήμανε από την Καμπούλ ο Αμερικανός υπ. Αμυνας Ρ. Γκέιτς, ενώ ο Ιταλός υπ. Εσωτερικών Μαρόνι και ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόφ δήλωσαν κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε ένοπλη επέμβαση στη Λιβύη.

Κίνδυνοι
Ο πρώτος προειδοποίησε για κίνδυνο νέου Αφγανιστάν και ο δεύτερος άφησε να εννοηθεί πως η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων εξαρτάται από τη ρωσική ψήφο στο Σ. Ασφαλείας. Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο εκπρόσωπος του Ομπαμα, Ο. Ντάλεϊ, χαρακτήρισε περίπου «άσχετους» τους γερουσιαστές Τζ. Κέρι και Τζ. ΜακΚέιν για την επιμονή τους σε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. «Αυτά είναι σοβαρά θέματα, δεν είναι videogame», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Λευκός Οίκος ζήτησε μυστικά από τη Σαουδική Αραβία να εξοπλίσει τους επαναστάτες της Βεγγάζης, ώστε οι ΗΠΑ να αποφύγουν μια απευθείας στρατιωτική αντιπαράθεση με τον Καντάφι, αποκάλυψε στο μεταξύ ο ανταποκριτής του «Ιντιπέντεντ», Ρόμπερτ Φισκ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου