Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Μάχη με το χρόνο, τη ραδιενέργεια και την μόλυνση δίνουν οι Ιάπωνες. Νέα σεισμική δόνηση 6 βαθμών, εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί, βόρεια του Τόκιο.

Εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα προσπαθούν να μειώσουν τη ραδιενεργή μόλυνση στα ύδατα ανοικτά του παραθαλάσσιου ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji Press σήμερα.

Οι εργάτες απέθεσαν περίπου 300 κιλά ζεόλιθο - ένα ορυκτό που οι αρχές ελπίζουν ότι θα απορροφήσει ραδιενέργεια από το νερό το οποίο αντλείται από τους αντιδραστήρες του εργοστασίου και καταλήγει στη θάλασσα -, στον Ειρηνικό Ωκεανό, λίγο πιο πέρα από μια αντλία που βγαίνει από τον αντιδραστήρα 1.

Υπάρχει αρκετή ακόμα ποσότητα του συγκεκριμένου ορυκτού για χρήση μέσα στο...
 Σαββατοκύριακο.

Η εταιρία που λειτουργεί το εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, η Tokyo Electric Power Co (Tepco), μελετά πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος στην μείωση της ραδιενεργής μόλυνσης στα νερά του ωκεανού.

Εάν αποδειχθεί αποτελεσματική η μέθοδος, ζεόλιθος ενδέχεται να τοποθετηθεί και μέσα στα κτίρια των αντιδραστήρων που έχουν υποστεί ζημιές, καθώς είναι γεμάτα νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια.

Εν τω  μεταξύ, Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:19 ώρα Ελλάδος στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 83 χλμ. βόρεια του Τόκιο και είχε εστιακό βάθος 20,1 χλμ. Ωστόσο, το Κέντρο Σεισμολογικών Ερευνών των Η.Π.Α. (USGS) ανακοίνωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,8R.

Όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ιαπωνική πρωτεύουσα, όπου αρκετά κτήρια ταρακουνήθηκαν.

Το τραγικό είναι ότι η Tepco, η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την πυρηνική ενέργεια στην Ιαπωνία, δια στόματος του προέδρου της Μασατάκα Σιμίζου, ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να θέσει σε λειτουργία έναν νέο αντιδραστήρα και συγκεκριμένα τον αριθμό 3 στον πυρηνικό σταθμό Κασιβαζάκι Καρίβα στη Νιιγκάτα, στη βορειοδυτική Ιαπωνία, τον οποίο είχαν διακόψει μετά από τις μεγάλες σεισμικές δονήσεις του 2007!!!..
Τον Ιούλιο του 2007, σεισμός 6,8 βαθμών είχε προκαλέσει πυρκαγιά κοντά σε ηλεκτρικό μετασχηματιστή του αντιδραστήρα αριθμός 3 του σταθμού Κασιβαζάκι Καρίβα. Έκτοτε ο αντιδραστήρας αυτός έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.
 Και βέβαια ανακοινώνουν με απίστευτο θράσος (μετά από τις απαραίτητες ''υποκλίσεις'' συγγνώμης που τις έχουν πια για ψωμοτύρι), ότι μόλις τελειώσει αυτή η ιστορία θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους με όλο τον πλανήτη....Ούτε τις εμπειρίες τους θέλουμε, ούτε τη ραδιενέργειά τους με την οποία ποτίζουν συνεχώς γη και θάλασσα θέλουμε. Ο μύθος του τεράστιου φιλότιμου  και της ηθικής έχει απομείνει μόνο στις κλασικές γιαπωνέζικες ταινίες.  Η πραγματικότητα για την διαφθορά που διέπει τον πολιτικό βίο της Ιαπωνίας είναι διαφορετική και έχει ιστορία αρκετών δεκαετιών με παραιτήσεις διεφθαρμένων πρωθυπουργών, με φαγοπότι στα δημόσια έργα, με φόρους αίματος από το λαό και λαδώματος κρατικών υπευθύνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου