Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας...



Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για τα σχέδια της Κυβέρνησης γύρω από την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας.

Σε ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, αποκαλύφθηκαν τα προβλήματα και οι λύσεις που προτείνονται, έτσι ώστε όταν επιλεγούν οι τελικές μελέτες, να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό,  παρουσία όλων των συναρμόδιων υπουργών τα σχέδια της  "Ανάπλασης του κέντρου".

Στόχος (λένε), είναι, να ξαναβρεί η πόλη τη χαμένη εικόνα της,  να αναπτυχθεί η εμπορική δραστηριότητα και η αρχή θα γίνει από την Πανεπιστημίου, η οποία φαίνεται να πεζοδρομείται και θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα ανασυγκρότησης τού κέντρου.

Επιπλέον, το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι όψεις των κτιρίων να προστατεύονται όχι μόνο στην περίπτωση που έχουν ξεπεράσει το όριο των 100 ετών, αλλά και των 50.

Δεν αμφισβητούμε τις ''αγαθές'' προθέσεις τους, ούτε τις ικανότητες των επιστημόνων που θα υλοποιήσουν το έργο της Ανάπλασης, απλά αναρωτιόμαστε αν οι μεγάλες αλλαγές που οραματίζεται η κυβέρνηση για την ταλαιπωρημένη Αθήνα είναι αλλαγές που θα... ωφελήσουν τους ίδιους τους κατοίκους, ή απλά θα ρετουσάρουν αισθητικά το κέντρο προς τέρψιν των τουριστών και θα αναβαθμίσουν κάποιες περιοχές εξυπηρετώντας τα συμφέροντα ξένων επενδυτών. Όταν έχεις μια πόλη 5 εκατομμυρίων κατοίκων στα οποία έχουν προστεθεί άλλα 2.000.000 λαθρομετανάστες που δρουν ανεξέλεγκτα σε συμμορίες, όταν οι Έλληνες πολίτες αδυνατούν να κυκλοφορήσουν μέρα και νύχτα στο κέντρο της πόλης, όταν η εμπορική δραστηρικότητα μαραίνεται μέρα με τη μέρα εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης στην οποία οδήγησαν τον λαό, όταν τα κλειστά καταστήματα είναι περισσότερα από τα ανοιχτά, όταν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών τα πουλάνε για ένα κομμάτι ψωμί προκειμένου να φύγουν για να σώσουν τις οικογένειές τους από την εγκληματικότητα, ας μας πει η Κυβέρνηση ποιόν πραγματικά  θα εξυπηρετήσουν οι ανακαινισμένες όψεις των κτηρίων και η εγκατάσταση μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων στο κέντρο της πόλης....

Αν δεν αντιμετωπιστεί αποφασιστικά το παραεμπόριο, η τεράστια εγκληματικότητα,  η πορνεία, η λαθρομετανάστευση και αν δεν σταματήσουν να οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση τα μεσαία στρώματα του πληθυσμού, για τι είδους ανάπλαση μιλούν?

Επιτέλους, ας μην μας θεωρούν τόσο αφελείς....
agiovasilema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου