Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Στρώμα όζοντος: Η τρύπα φτάνει στην Ελλάδα. Σε λίγες μέρες θα επεκταθεί και πάνω απο τη χώρα μας


Στρώμα όζοντος: Η τρύπα φτάνει... Ελλάδα


Λόγω των ασυνήθιστα χαμηλών θερμοκρασιών, το στρώμα του όζοντος πάνω από την Αρκτική έχει αραιωθεί κατά 40% το τελευταίο διάστημα. Όπως προειδοποίησε ο κ. Χρήστος Ζερεφός, γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος, σε περίπου δύο εβδομάδες η αραίωση θα επεκταθεί και πάνω από την Ελλάδα, αυξάνοντας τα επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας.

«Τα αυξημένα επίπεδα της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας που μετρώνται στα μεγάλα γεωγραφικά πλάτη, αναμένεται ότι στις προσεχείς ημέρες θα παρατηρηθούν πάνω από τη Ρωσία, αλλά και πάνω από την Αλάσκα. Η αραίωση του στρώματος του όζοντος είναι εξαιρετικά μεγάλη και...δήλωσε ο κ. Ζερεφός, πρόεδρος του ΔΣ στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.
 αναμένεται ότι στις προσεχείς μία - δύο εβδομάδες οι αέριες μάζες, οι οποίες θα κινηθούν από τα μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη προς τα μικρότερα, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, θα μεταφέρουν
αέρα με πολύ λίγο προστατευτικό όζον»
...

Όπως ανέφερε, η αραίωση-ρεκόρ στο όζον της Αρκτικής οφείλεται στις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασιών που παρατηρήθηκαν από την αρχή του χειμώνα έως τα τέλη του Μαρτίου.

«Η ακραία κατάσταση της ψύξης της κατώτερης ατμόσφαιρας και της αραίωσης του στρώματος του όζοντος οφείλεται κυρίως σε κλιματική ανωμαλία, που συνέβη στα υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας τους περασμένους λίγους μήνες. Ένα μέρος της ανωμαλίας της κλιματικής πιθανόν να συνδέεται και με το εξελισσόμενο ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου», επισημαίνει.

Όσον αφορά τον κίνδυνο από την υπεριώδη ακτινοβολία, ο κ. Ζερεφός λέει πως, «έστω και αν είναι ακόμα Απρίλιος, χρειάζεται αυξημένη προσοχή στην έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα δε για τα μικρά παιδιά».
 tovima.gr

(Agiovasilema: Το πιο πάνω άρθρο του ηλεκτρονικού Βήματος γράφτηκε στις 4/4/2011, συνεπώς, από σήμερα θα πρέπει να υπολογίζουμε  1 ακόμα εβδομάδα μέχρι την εμφάνιση του φαινομένου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου