Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 31 Μαΐου 2011

16 οι νεκροί από τα μολυσμένα αγγούρια. Έντονη δυσφορία της Ισπανίας την οποία κατέδειξαν ως υπεύθυνη της μόλυνσης οι Γερμανοί.

Μια γυναίκα ηλικίας περίπου 50 χρονών που είχε προσβληθεί από το εντεροαιμορραγικό βακτηρίδιο E.coli (Eceh) κατά τη διαμονή της στη Γερμανία πέθανε σήμερα σε νοσοκομείο κοντά στο Γκέτεμποργκ της νοτιοδυτικής Σουηδίας.

Είναι το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του βακτηριδίου εκτός Γερμανίας που γίνεται γνωστό.

Μετά τη Γερμανία, όπου ο απολογισμός έχει αυξηθεί σε 14 νεκρούς, η Σουηδία είναι η πρώτη χώρα που επλήγη περισσότερο στην Ευρώπη από τη μυστηριώδη μόλυνση από το βακτηρίδιο.

Αν και η ακριβής αιτία του βακτηριδίου δεν έχει ακόμη..
 διαπιστωθεί, οι γερμανικές αρχές συνιστούν τη διακοπή της κατανάλωσης για τα αγγούρια, τις τομάτες και τις ωμές σαλάτες στη βόρεια Γερμανία.

Επίσης, ένα πιθανό κρούσμα διατροφικής δηλητηρίασης από το εντεροαιμορραγικό βακτηρίδιο E.coli (Eceh) καταγράφηκε στην Ισπανία σε ένα 40χρονο άνδρα που επέστρεψε από τη Γερμανία.
Ο άνδρας είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην κεντρική Ευρώπη και τώρα νοσηλεύεται σε μονάδας εντατικής θεραπείας εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του. "Όσο δεν διαθέτουμε οριστικά αποτελέσματα, δεν μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι πρόκειται για μια διατροφική λοίμωξη από το βακτηρίδιο E.coli", υπογραμμίζει το νοσοκομείο.
Ο ασθενής εισήχθη στις 20 Μαΐου στη γαστρεντερολογική μονάδα.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, είχε ταξιδέψει νωρίτερα στη Γερμανία και τη Τσεχία.

Την ίδια ώρα η ισπανίδα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ρόζα Αγκιλάρ κατηγόρησε σήμερα τη Γερμανία ότι ενοχοποιεί τα ισπανικά αγγούρια μετά τους θανάτους που προκάλεσε η κατανάλωσή τους και ζήτησε μια ευρωπαϊκή λύση στην πτώση των πωλήσεων των φρέσκων λαχανικών.

Η κατάσταση είναι "εξαιρετικά σοβαρή" για τον τομέα, είπε η υπουργός κατά την άφιξή της σε μια συνάντηση με τους ευρωπαίους ομολόγους της στο Ντέμπρετσεν της ανατολικής Ουγγαρίας εκτιμώντας ότι το μέγεθος των απωλειών "ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια την εβδομάδα".

Η επιδημία έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 15 ανθρώπων στη Γερμανία, με μια 87χρονη στο Πάντερμπορν, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, να καταλήγει σήμερα μετά τη λοίμωξή της από το βακτηρίδιο, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές. Με το θάνατο επίσης σήμερα μιας 50χρονης στη Σουηδία, ο αριθμός των θανάτων αγγίζει συνολικά τους 16.

Και άλλες χώρες, όπως η Ολλανδία είδαν τις εξαγωγές των λαχανικών τους προς τη Γερμανία να σταματούν ουσιαστικά από τη μια ημέρα στην άλλη. Η Χάγη θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση οικονομική βοήθεια για τους παραγωγούς της, μετά την επιδημία με τις διάρροιες που επιφέρουν το θάνατο, έπειτα από την κατανάλωση αγγουριών.

Οι εξαγωγές αγγουριών στη Γερμανία αντιπροσωπεύουν ποσό 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ ετησίως για τους ολλανδούς παραγωγούς, σύμφωνα με το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων και Γεωργίας καθώς "μεγάλος αριθμός παραγωγών εξαρτάται από τις εξαγωγές προς τη Γερμανία".

Γρήγορο τεστ για το βακτηρίδιο Eceh
Eρευνητές του πανεπιστημίου του Μίνστερ στη δυτική Γερμανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανέπτυξαν ένα γρήγορο τεστ για την αναγνώριση σε ασθενείς του επικίνδυνου βακτηριδίου E.coli (Eceh). "Με μια διαδικασία της μοριακής βιολογίας, είναι δυνατόν να ταυτοποιηθούν μέσα σε μερικές ώρες τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του παθογόνου παράγοντα από πολύ μικρή ποσότητα" του βακτηριδίου, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο.

Οι γερμανικές αρχές, αντιμέτωπες με το χειρότερο κύμα λοιμώξεων από το βακτηρίδιο Eceh που έχει παρατηρηθεί ποτέ στη χώρα και με μια από τις χειρότερες στον κόσμο, εκφράζουν φόβους ότι επίκειται κλιμάκωση της επιδημίας, λόγω της επώασης του βακτηριδίου που μπορεί να διαρκέσει μια εβδομάδα.

"Η επιδημία έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις. Συνήθως καταγράφονται σχεδόν 1.000 κρούσματα ετησίως, αλλά εδώ έχουμε 1.200 κρούσματα σε 10 ημέρες", δήλωσε ο καθηγητής Γιαν Γκάλε, διευθυντής της νεφρολογικής κλινικής στο Λούντενσαϊντ.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) που είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο και την καταπολέμηση των ασθενειών, έχει προειδοποιήσει για "πιθανούς νέους θανάτους".

Μέχρι σήμερα 352 περιπτώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από το βακτηρίδιο, παρουσίασαν σοβαρές νεφρικές διαταραχές που ονομάζονται ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο (ΟΑΣ), οι οποίες μπορεί να αποβούν μοιραίες.

Επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά, όπως και  σε όλες τις μέχρι τώρα δημοσιεύσεις για το συγκεκριμένο θέμα, ότι φοβόμαστε πως το νέο διατροφικό σκάνδαλο ενδεχομένως να σχετίζεται με την προσπάθεια που κάνουν για να σταματήσουν τις ιδιωτικές και βιολογικές καλλιέργειες, προκειμένου να καταναλώνουμε όλοι τα φυτοφάρμακα και τις ορμόνες του codex alimentarius.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου