Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

FT: “Ξένοι θα μαζεύουν τους φόρους και θα πουλούν την ελληνική περιουσία”!

“Οι ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία πρωτοφανή εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία”, σημειώνει δημοσίευμα των Financial Times αναφορικά με την Ελλάδα, στη διαδικτυακή του έκδοση.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η συμφωνία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει διεθνή συμμετοχή στην είσπραξη φόρων και ιδιωτικοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, σε αντάλλαγμα για το νέο δανεικό πακέτο για τη χώρα μας.
Επικαλούμενοι πρόσωπο που συμμετέχει στις συζητήσεις, οι Financial Times αναφέρουν ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει κίνητρα προς τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων προκειμένου να επιμηκύνουν εθελοντικά το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής από την
...
 Αθήνα, καθώς και έναν ακόμα γύρο μέτρων λιτότητας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις συζητήσεις ευελπιστούν ότι τα μισά από τα 60-70 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα, μπορούν να προέλθουν χωρίς νέα δάνεια.
Αυτό μπορεί να γίνει- όπως υποστηρίζουν κάποιοι από τους συμμετέχοντες στις συζητήσεις- μέσω της πώλησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων και την αλλαγή στους όρους αποπληρωμής για τους ιδιώτες επενδυτές.
Σύμφωνα με αυτό το πλάνο, οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα πρέπει να συνέχεια να προχωρήσουν σε επιπρόσθετο δανεισμό ύψους 30-35 δισ. ευρώ (επιπλέον των αρχικών 110 δισ. ευρώ).
Το ρεπορτάζ των Financial Times τονίζει ότι αξιωματούχοι προειδοποιούν πως σχεδόν κάθε σημείο της νέας δέσμης μέτρων αντιμετωπίζει την αντίθεση από τουλάχιστον μία από τις ευρω- κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, συνεπώς, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, η συμφωνία στην πληρότητα της δεν θα ξετυλιχτεί άμεσα. http://www.olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου