Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

''American bar μας κάνανε'', διαπιστώνει ο Κώστας Χαρδαβέλλας...

Ακούγοντας την κ. Λούκα Κατσέλη να δηλώνει «το 2009 δεν φανταζόταν κανείς ότι θα ξεσπούσε αυτή η φοβερή οικονομική κρίση», μου ήρθε στο νου το παρακάτω περιστατικό- το οποίο είναι 100% πραγματικό.
Χριστούγεννα 2009, μόλις δύο μήνες αφού είχε αναλάβει το ΠΑΣΟΚ την διακυβέρνηση της χώρας, συναντήθηκα με έναν συνάδελφο δημοσιογράφο ο οποίος σήμερα κατέχει διευθυντική θέση σε τηλεοπτικό σταθμό. Είχαν αρχίσει ήδη οι πιέσεις από το ΔΝΤ, αλλά κανένας δεν έκανε λόγο για καταστάσεις σαν αυτές που βιώνουμε σήμερα.
«Η κατάσταση είναι τραγική», μου είπε. «Μας πιέζουν για μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά κυρίως για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο. Θα συγχωνεύσουν σχολεία, θα κλείσουν νοσοκομεία... οι δρόμοι θα γεμίσουν άνεργους. Θα καταργήσουν κάθε κεκτημένο δικαίωμα και αφού θα
...
μας έχουν εξοντώσει θα μας πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί όλη την κρατική περιουσία», συνέχισε. «Δεν θα γίνουν βεβαίως όλα από τη μια μέρα στην άλλη. Υπάρχει πλάνο πενταετίας, για να μας σερβίρουν ένα "πιάτο" την φορά. Η Ελλάδα δεν θα ξαναείναι ποτέ η ίδια», κατέληξε.
Ομολογώ ότι μου ακούστηκαν υπερβολικά όλα αυτά. Τις επόμενες ημέρες, προσπάθησα να διασταυρώσω αυτό το σενάριο, από δεκάδες πλευρές. Μίλησα με συναδέλφους που καλύπτουν χρόνια το οικονομικό ρεπορτάζ, με τραπεζικούς παράγοντες, αλλά και με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικά αυτοί οι τελευταίοι ήταν βέβαιοι πως "έγραφαν ιστορία" διασώζοντας την χώρα!
«Προφανώς αυτός που στα είπε είναι πικραμένος δεξιός», ήταν η παρατήρηση που έκαναν όλοι. Και επειδή πράγματι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν είχε κρύψει ποτέ την πολιτική του τοποθέτηση, σκέφτηκα ότι ίσως να ήταν απλώς υπερβολικός!
Δεκα οκτώ μήνες μετά, είναι δυστυχώς ξεκάθαρο ότι δεν ήταν έτσι. Ο συνάδελφος δεν είχε «προφητικές» ικανότητες. Είχε ικανότητες! Ό,τι δηλαδή λείπει από την κυβερνητική ομάδα που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο American bar.

Γιατί αν ήξερε από το Δεκέμβριο του 2009 ένας δημοσιογράφος το τι ακριβώς συμβαίνει, είναι τουλάχιστον παιδαριώδες να παριστάνουν οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι «έπεσαν από τα σύννεφα» με την οικονομική κρίση.
Συνεπώς, δύο πράγματα συμβαίνουν: ή είναι οι μεγαλύτεροι ψεύτες που πέρασαν ποτέ από το τιμόνι της χώρας ή είναι επικίνδυνα άσχετοι και ανίκανοι. Αν και τώρα που το γράφω συνειδητοποιώ ότι το ένα δεν αποκλείει ΚΑΙ το άλλο!
newsbomb.gr

(agiovasilema: Αγαπητέ κ. Χαρδαβέλλα, όλοι εσείς οι δημοσιογράφοι, με εμπειρία ετών στο ρεπορτάζ και στην έντυπη δημοσιογραφία που πρόσφατα ανακαλύψατε και την αξία του διαδικτύου, δεν είχατε διαπιστώσει τίποτα το μεμπτό στην διακυβέρνηση της χώρας από τον Παπανδρέου και την παρέα του γι' αυτό και  στηρίζατε με φανατισμό αυτό το σάπιο και σαθρό σύστημα που μας εξόντωνε μέρα με τη μέρα. Η μεγάλη μεταστροφή σας παρατηρείται μόλις τις τελευταίες 2 βδομάδες? Τι έγινε? Τι πάθατε όλοι ξαφνικά και αλλάξατε ρότα?)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου