Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με δημοσιοποίηση ονομάτων των κατηγορουμένων για το «στήσιμο» αγώνων ποδοσφαίρου και τη διενέργεια παράνομου στοιχήματος



Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας
Σε συνέχεια του χθεσινού (22-06-2011) *ΔελτίουΤύπου-22/6/11 που αφορούσε τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης, για το «στήσιμο» αγώνων ποδοσφαίρου και τη διενέργεια παράνομου στοιχήματος, κ.λπ δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας των παρακάτω κατηγορουμένων:

  • ΜΠΕΟΣ Αχιλλέας του Νικολάου και της Αργυρούς, που γεννήθηκε το 1959 στο Βόλο
  • ΨΩΜΙΑΔΗΣ Χρυσόστομος του Σταύρου και της Αντωνίας, που γεννήθηκε το 1956 στην Καβάλα
  • ΨΩΜΙΑΔΗΣ Σταύρος του Χρυσοστόμου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1984 στο Μαρούσι Αττικής
  • ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Γεώργιος του Κωνσταντίνου και της Σταυρούλας, που γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα
  • ΚΑΡΑΚΟΥΛΙΑΣ Βασίλειος του Δημητρίου και της Ευδοκίας, που γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα
  • ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας του Αθανασίου και της Δέσποινας, που γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα
  • ΖΑΒΑΝΤΙΑΣ Δημήτριος του Νικολάου και της Ευγενίας, που γεννήθηκε το 1976 στο Δίον Πιερίας
  • ΝΤΟΤΣΗΣ Αθανάσιος του Ανδρέα και της Χριστίνας, που γεννήθηκε το 1969 στη Θεσσαλονίκη
  • ΧΑΛΚΟΣ Νικόλαος του Ιωάννη και της Ευανθίας – Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα
  • ΠΑΝΤΕΛΗΣ Νικόλαος του Ιωάννη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα
  • ΖΑΜΑΝΗΣ Νικόλαος του Ανδρέα και της Πανωραίας, που γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα
  • ΓΕΩΡΤΣΙΑΚΟΣ Βασίλειος του Αστερίου και της Μαλάμας, που γεννήθηκε το 1971 στη Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Στυλιανού και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα
  • ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ Ιωάννης του Παύλου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1968 στο Σύδνεϋ Αυστραλίας
  • ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Μιχαήλ του Παναγιώτη και της Παναγιώτας, που γεννήθηκε το 1980 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας
Για όλους τους παραπάνω ασκήθηκε ποινική δίωξη για: α) εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, γ) απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, με συνολικό όφελος και συνολική ζημία άνω των 15.000 ευρώ, δ) εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου, κατ’ εξακολούθηση κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ε) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
....
κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, εντός του πλαισίου εγκληματικής οργάνωσης, στ) δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, ζ) παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, η) συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, θ) ηθική αυτουργία στις πράξεις του παράνομου στοιχήματος, ι) παράνομη οπλοκατοχή.
Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, καθώς και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. 

*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-*22/6/11
Συνελήφθησαν δέκα (10) μέλη εγκληματικής οργάνωσης για εκβιάσεις και απάτες, τη δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου και τη διενέργεια παράνομου στοιχήματος με σκοπό τον μεγάλης έκτασης παράνομο πλουτισμό
Στη υπόθεση εμπλέκονται άλλα εβδομήντα άτομα
Συνελήφθησαν, σήμερα (22.06.2011), ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, δέκα (10) μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διεθνικό χαρακτήρα, όλοι τους ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις.
Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών που αφορούσε τη συνέχιση έρευνας που ήδη διενεργούσε για υποθέσεις «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου και παράνομου στοιχήματος.
Στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμα εβδομήντα (70) περίπου άτομα, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.
Όπως προέκυψε από τη συνέχιση της αστυνομικής έρευνας, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνται τουλάχιστον από το 2008, με τη συστηματική οργάνωση, δράση και λειτουργία, με σκοπό την επίτευξη μεγάλης έκτασης παράνομου πλουτισμού.
Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν :
  •  Δύο (2) πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα
  •  Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
  •  Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων
  •  Μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά
  •  Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών
  •  Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ
Η έρευνα συνεχίζεται. phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου