Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Βαριές κουβέντες στη Βουλή κατά Παπακωνσταντίνου! Τον έχουν στήσει στον τοίχο. Φημολογείται μέχρι και ηρωική έξοδος βουλευτών, μήπως σωθούν από την λαϊκή οργή.

Απόστολος Κακλαμάνης: "Κάποτε κάποιοι που κορόιδεψαν το λαό πήγαν στο Γουδή. Αν θέλετε να πουλήσετε βιομηχανίες και κτήματα της Θράκης σκεφτείτε το καλά"."Μια κυβέρνηση πρέπει να έχει παντελόνια για να μην πω... το άλλο!"

Στην αίθουσα της Γερουσίας βρίσκονται 90 βουλευτές και όλοι έχουν ζητήσει να τοποθετηθούν, γεγονός που σημαίνει ότι θα τους πάρει… η νύχτα στο ΚΤΕ.

Μερικές από τις μέχρι στιγμής τοποθετήσεις:

Πρώτος τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος , ο οποίος πρότεινε να μπει φόρος 3% σε όλα τα εισοδήματα, προκειμένου να μην υλοποιηθεί η εξίσωση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, αλλά και για να δημιουργηθεί ένα ταμείο αλληλεγγύης κατά της φτώχειας για άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους κλπ.
Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε εφαρμοστεί στη Γερμανία μετά τη συνένωση και πέτυχε.

Δημήτρης Καρύδης: "Οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάθλιψη και οι άλλοι στις πλατείες. Δεν μπορούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας. Φανταστείτε μισό εκατομμύριο στην πλατεία και εμείς να ψηφίζουμε αμέριμνοι".

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης στάθηκε στην ανάγκη για ανάπτυξη, ενώ ο
Κώστας Γείτονας ζήτησε να μην καταργηθεί το αφορολόγητο.
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών, η Βάσω Παπανδρέου είπε: "Τον Οκτώβριο του 2009 ήμουν στο γραφείο σου και σου είπα να πάρεις μέτρα και με αντιμετώπισες ως ούφο. Τι έχεις κάνει με τους κερδοσκόπους;"
Ανέφερε επίσης ότι «όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η Δημοκρατία. Αυτό που έγινε πέρυσι αυτό θα γίνει και φέτος. Δεν υπήρχε σχέδιο ούτε πέρυσι. Αυτό που πάτε να κάνετε και φέτος έχει μικρά ποδάρια. Η διαδικασία ακριβής δανειοδότησης της χώρας δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζονται περισσότερα αποτελέσματα. Αφήστε τα κόλπα με το opengov που συγκαλύπτει τις επιλογές των κολλητών σας».
"Πείτε την αλήθεια στον κόσμο ότι το βιοτικό επίπεδο θα πέσει 30% αλλά θα πρέπει τα μέτρα να είναι δίκαια".

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα. «Δεν βγαίνει το πρόγραμμα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτή τη δανειακή σύμβαση την έχει υπογράψει Έλληνας υπουργός. Χρειάζεται αλλαγή προσώπων».

Έλενα Παναρίτη: "Πως θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα πάρεις και αλλά μέτρα; Χρειάζονται δομικές αλλαγές που δεν έχουν γίνει ακόμη. Δεν μπορείς να στύβεις κάθε μήνα τους πολίτες. Ο λόγος που παίρνουμε τα μέτρα είναι ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη. Αντιμετωπίζουμε το θέμα ως πρόβλημα ρευστότητας και όχι κεφαλαιακής επάρκειας όπως θα έπρεπε".
Μιχάλης Κατρίνης: "Ζητάτε από την Κ.Ο να αναλάβει τις ευθύνες της. Εσείς κύριε Παπακωνσταντίνου να ζητήσετε από τους υπουργούς και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ειδικά από τους υπουργούς που έχουν αστοχίες".

Πάρις Κουκουλόπουλος: "Σήμερα ζήσαμε το τέλος των διλημμάτων γιατί αποδείχτηκε ότι υπάρχουν παραπάνω από μία απόψεις. Η πολιτική δεν ασκείται σε κενό και αν η επιλογή μας είναι το σποτ που κυκλοφόρησε την Κυριακή φοβάμαι ότι έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Η αλήθεια σήμερα είναι ότι η χώρα γεμίζει με παράνομους μετανάστες και αδειάζει από νέους επιστήμονες".

Έκτωρ Νασιώκας: "Δεν είναι μόνο στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζουμε. Τα μέτρα έπρεπε να τα πάρουμε από τον Οκτώβριο του 2009 υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναληφθούν. Να υπάρξουν παραιτήσεις, δεν χρειάζεται εκλογές αλλά μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σωτηρίας". Μίλησε επίσης για κυβέρνηση "φίλων" και "υπεράριθμων".

Δημήτρης Κρεμαστινός: «Κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα σήμερα είναι στις πλατείες. Εκ βαθέων αλλαγή του πολιτικού συστήματος και οι άνθρωποι της πλατείας να γυρίσουν στα σπίτια τους ικανοποιημένοι και με ελπίδα. Ανασχηματισμός με πρόσωπα που να εμπνέουν εμπιστοσύνη. Έμπρακτη συναίνεση με τη συμμετοχή στο υπουργείο Οικονομικών των συναινούντων κομμάτων. Μόνο έτσι θα έχει νόημα η συναίνεση».

Λάμπρος Μίχος: «Απευθύνω δραματική έκκληση προς όλη την κυβέρνηση γιατί πίσω μας η κοινωνία φλέγεται, να σταματήσουμε να φορολογούμε τους ίδιους και τους ίδιους. Είναι αβελτηρία το ότι δεν ελέγξατε τη φοροδιαφυγή. Αν θέλουμε να θεωρούμαστε δημοκράτες και σοσιαλιστές να ζούμε ως τέτοιοι. Έχω εντοπίσει έπαρση αυθεντίας.

Θανάσης Παπαγεωργίου: "Δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης. Θα αντιμετωπίσουμε τα ίδιαπροβλήματα παρά την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου. Οι αγορές δεν πιστεύουν ότι το χρέος μας είναι διαχειρήσιμο. Οι αποκρατικοποιήσεις θέλουν άλλη διαχείριση. Δενμπορούμε να πουλήσουμε ΔΕΗ – ΟΤΕ".

Απόστολος Κακλαμάνης: "Κάποτε κάποιοι που κορόιδεψαν το λαό πήγαν στο Γουδή. Αν θέλετε να πουλήσετε βιομηχανίες και κτήματα της Θράκης σκεφτείτε το καλά"."Μια κυβέρνηση πρέπει να έχει παντελόνια για να μην πω... το άλλο!"

Γιάννης Δριβελέγκας: "Να φορολογηθεί ο υπόγειος ορυκτός πλούτος".

Σπύρος Μαργέλης: "Πρέπει να εξασφαλιστεί η στήριξη της κοινωνίας αλλά και να υπάρξει η σταθερή πολιτική βούληση όλης της κυβέρνησης. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε που πάμε. Να μπουν κόκκινες γραμμές, ώστε να μην θίξουμε άλλο τα χαμηλά εισοδήματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου