Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Δύο χαρακτικά από το Λούβρο, που εξιστορούν το έπος του Μ. Αλεξάνδρου, δώρισε, ο Γάλλος πρόξενος στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου

 

Γαλλία: Δύο χαρακτικά από το Λούβρο, που εξιστορούν το έπος του Μ. Αλεξάνδρου, δώρισε, ο Γάλλος πρόξενος στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου
Δύο χαρακτικά που εξιστορούν το έπος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και προέρχονται από το Μουσείο του Λούβρου παρέδωσε σήμερα σε ειδική εκδήλωση ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Κριστιάν Τιμονιέ, εν ονόματι των γαλλικών αρχών, στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου.

«Πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή της γαλλοελληνικής συνεργασίας, καθώς και για ένα άριστο παράδειγμα επένδυσης στην πολιτιστική κληρονομιά», τόνισε ο Γάλλος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Κριστιάν Τιμονιέ.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η διευθύντρια του τμήματος Ελληνικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Μουσείου του Λούβρου, Σοφί Ντεσάμπ, η οποία εξέφρασε τη
...
χαρά της για τη συνεργασία μεταξύ του Μουσείου και των ελληνικών πολιτιστικών φορέων, Γάλλοι δημοσιογράφοι, ο διευθυντής του ΕΟΤ Γαλλίας, Θεόδωρος Χαρτοματσίδης, καθώς και τοπικές αρχές.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι το μουσείο του Λούβρου είναι εδώ με τα δύο χαρακτικά έργα που συμβολίζουν τη γοητεία που άσκησε ο ελληνισμός στο γαλλικό πολιτισμό», υπογράμμισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Δίου- Ολύμπου, Μαρία Τσιμήτρη.
   
Τα δύο έργα με τίτλο «Η είσοδος του Αλέξανδρου στη Βαβυλώνια» (1704) και «Η Ακαδημία Επιστημών και Καλών Τεχνών» (1698) φιλοτέχνησε ο Γάλλος χαράκτης Σεμπαστιέν Λε Κλερκ για λογαριασμό του Λουδοβίκου του 14ου. Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Το Λούβρο στο Δίον», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου.
   
Η επίσκεψη της γαλλικής αντιπροσωπίας στην Ελλάδα γίνεται με αφορμή την έκθεση με θέμα «Το βασίλειο του Μέγα Αλεξάνδρου: η Αρχαία Μακεδονία», που θα διοργανωθεί στο Λούβρο από τον Οκτώβριο του 2010 ως τον Ιανουάριο του 2011.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου