Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Γίνεται χαμός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ: Β. Παπανδρέου προς Παπακωνσταντίνου:«Χρησιμοποιείτε το opengov για να δικαιoλογείτε τους κολλητούς σας».

Β. Παπανδρέου προς Γ. Παπακωνσταντίνου: “Τον Οκτώβρη του 2009 σου είπα να πάρεις μέτρα και εσύ με αντιμετώπισες σαν UFO”!

- Παναρίτη: "Δεν μπορείς να στίβεις τον κόσμο συνέχεια!" - Τι είπαν Μακρυπίδης, Πετσάλνικος, Γείτονας
- Φήμες ακόμα και για ηρωϊκή έξοδο βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος
- Στη συνεδρίαση και οι υπουργοί Εσωτερικών, Εργασίας, Μεταφορών και Ανάπτυξης

Πανικός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ!
Τα χώνουν άγρια αυτή την ώρα στον Παπακωνσταντίνου.

 Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση της Βάσως Παπανδρέου που μιλούσε σε πρώτο ενικό στον Υπουργό Οικονομικών, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα!
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η Βάσω Παπανδρέου είπε στον Υπ. Οικονομικών: «Τον Οκτώβρη του 2009 σου είπα να πάρεις μέτρα και εσύ με αντιμετώπισες σαν UFO»!!!
«Δεν υπάρχει σχεδιασμός» είπε στον Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ έστρεψε τα βέλη της κατά του open government. «Χρησιμοποιείτε το opengov για να δικαιoλογείτε τους κολλητούς σας».
Παράλληλα, χρησιμοποίησε μια ρήση ενός Γάλλου πολιτικού λέγοντας «Όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η δημοκρατία».
 Ο Γ. Παπακωνστανίνου “ανακρίνεται” από τους βουλευτές του κόμματος, στην ΚΤΕ Οικονομικών, έχοντας άσχημη εμπειρία από την τελευταία πριν το Πάσχα, για το θέμα των τυχερών παιχνιδιών, όταν και είχε δεχθεί τα πυρά βουλευτών.
Το γεγονός ότι 62 βουλευτές έχουν ζητήσει να πάρουν το λόγο, δείχνει το κλίμα που επικρατεί, αλλά και το τι ακούει ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να μην παραβρεθεί, αφήνοντας τους υπόλοιπους να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα», καθώς τα εσωκομματικά θυμίζουν «καζάνι που βράζει».
Στις 5 το απόγευμα τη σκυτάλη θα πάρει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, προκειμένου να περάσει και από εκεί το Μεσοπρόθεσμο, που αποτελεί σημείο αιχμής για τους βουλευτές, κατ’ άλλους το «κόκκινο πανί».
Σε σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, το κίνημα των «16» του ΠΑΣΟΚ αναλύεται εκτενώς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας οι «αντάρτες» ανέρχονται στους 30 που απειλούν με παραίτηση.
Μπορεί να εμφανίστηκε με έντονη διάθεση αυτοκριτικής και να απολογήθηκε για τις αστοχίες, όπως είπε στην εφαρμογη των μέτρων, όμως ο υπουργός Οικονομικών δεν "έψησε" τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και εδώ και αρκετή ώρα τ΄ ακούει για τα καλά στο ΚΤΕ Οικονομικών.

Απ' όσους έχουν μιλήσει μέχρι στιγμής την πιο έντονη κριτική έχει ασκήσει η Βάσω Παπανδρέου η οποία είπε σκληρές κουβέντες τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
"Οταν σε είχα επισκεφθεί στα τέλη του 2009", είπε στο πρώτο ενικό στον κ.Παπακωνσταντίνου, "και σου είχα πει να πάρεις μέτρα, με αντιμετώπισες σαν ούφο! Τι έχει κάνει για τους κερδοσκόπους; Η διαδικασία ακριβής δανειοδότησης μιας χώρας δεν οδηγεί πουθενά."
Και συνέχισε: "Αφήστε τα κόλπα του opengov που συγκαλύπτουν τις επιλογές των κολλητών σας. Το σχέδιό σας έχει κοντά πόδια."

Η κα Παπανδρέου έκλεισε την τοποθέτησή της με την εξής φράση: "'Οταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η Δημοκρατία!"

Ο υπουργός Οικονομικών αφού μίλησε για σχεδόν 2 ώρες στο ΚΤΕ Οικονομικών, δεν είχε καμία σχέση με το ύφος που είχε σε προηγούμενες ανάλογες συνεδριάσεις, όπυ συνάδελφοί του τον είχαν κατηγορήσει για αλαζονική συμπεριφορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν φανερά απολογητικός και με διάθεση αυτοκριτικής. Είπε οτι έγιναν αστοχίες και λάθη και γι' αυτό δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι στο 100%.
«Δεν έχουμε αποτύχει, υπάρχουν όμως ορισμένες αστοχίες στην εφαρμογή της πολιτικής μας», είπε χαρακτηριστικά. Εξήγησε ότι ασκείται μεγάλη πίεση από την Τρόικα για τη υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων, ενώ ανέφερε ότι είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα των δανειστών.

'Οσο για το φορολογικό άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι πιο ήπια τα μέτρα, επανέλαβε όμως ότι το Μεσοπρόθεσμο θα έρθει στη Βουλή ως ένα άρθρο.

Ο Ανδρέας Μακρυπίδης ζήτησε να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη, ο Κώστας Γείτονας να μην μειωθεί το αφορολογητο και χαρακτήρισε το δημοψήφισμα προθάλαμο εκλογών. "Εχετε χάσει το επικοινωνιακό παιχνίδι και γι' αυτό οδηγηθήκατε στην ανακοίνωση της Κυριακής", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Φ.Πετσάλνικος ζήτησε να μην αυξηθεί η φορολογία στα καύσιμα αλλά να θεσπισθεί η εισφορά αλληλεγγύης.
Δηλαδή όπως εξήγησε αυτή η εισφορά να μπει σε μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και να είναι 3%!

Στην συνεδρίαση θα μιλήσουν συνολικά πάνω από 60 βουλευτές, ενώ παραβρίσκονται και οι : Γιαννης Ραγκούσης, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Λούκα Κατσέλη.

'Ολοι τους θα πρέπει να είναι πολύ πειστικοί αλλά και ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού όλο το τελευταίο διάστημα ακούγεται πολύ έντονα οτι από το "πανέρι" των 16 βουλευτών που πρόσφατα έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργο, κάποιοι δηλώνουν σε συζητήσεις οτι σκέφτονται πολύ σοβαρά ακόμα και το ενδεχόμενο να παραιτηθουν.

Αυτό βέβαια που δεν διευκρινίζουν είναι εαν θα παραιτηθούν εντελώς από το βουλευτικό τους αξίωμα ή εάν θα φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και θα γίνουν ανεξάρτητοι βουλευτές (βλέπε Σακοράφα, Οικονόμου και Δημαρά). Σε όλους αυτούς προστίθεται και ο Μίμης Ανδρουλάκης ο οποίος κατά μόνας απήθυνε την Δευτέρα ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον για αλαζονεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου