Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Κως:Δεν βαρέθηκαν να μας κοροϊδεύουν;Όλα ήταν λες και ήμασταν στο 2004!Ανθοδέσμες, φιλιά, αγκαλιές και ακολουθία ημετέρων

Έτσι από τα τρομερά αθηναϊκά ΜΜΕ - κανάλια δόθηκε το μήνυμα: να η Κως είναι το παράδειγμα! Δεν βαρέθηκαν να μας κοροϊδεύουν; Να μας μιλούν για νέο νοσοκομείο, για επεκτάσεις αεροδρομίων, για μόλους, για ακτοπλοϊκά ισοδύναμα, για κτήρια αστυνομίας & για συνεργατικές... βουλιάξαμε.
Επικοινωνιακοί ο λόγοι της παρουσίας του κ. Γ. Παπανδρέου στην Κω
Καμία προοπτική δεν οικοδομείται με το ψέμα και την εκλογική σκοπιμότητα
Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας μας, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, να φθάνει εδω χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς
ανοικτή επαφή με την κοινωνία μας;
... Ποια ήταν η σκοπιμότητα της
...
 επίσκεψης;
Αρκούσε να δει κανείς πως παρουσίασαν το θέμα τα μεγάλα μέσα επικοινωνίας για να καταλάβει. Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό η παρουσία κυβερνητικών παραγόντων σε πόλη της Ελλάδας δεν συνοδεύτηκε με διαμαρτυρίες για την κυβερνητική πολιτική!
Αυτός ήταν ο στόχος!

Όλα ήταν λες και ήμασταν στο 2004!
 Ανθοδέσμες, φιλιά, αγκαλιές, ακολουθία ημετέρων, όμορφα λόγια, υπερβολές και γενικά ένα ευχάριστο κλίμα φιλοξενίας και μια ευφορία σοσιαλιστικής έμπνευσης!
Από κοντά οι γνωστές μεγάλες υποσχέσεις.
Προ πάντων τα μεγάλα λόγια για τα μεγάλα έργα!
 Μαζί και κάποια μικρά παράπονα.
 Κάποιες γνωστές ελεγχόμενες κριτικές.
Έτσι από τα τρομερά αθηναϊκά ΜΜΕ - κανάλια δόθηκε το μήνυμα: να η Κως είναι το παράδειγμα!
Ένας τόπος που παρά τα μνημόνια σκύβει το κεφάλι, δουλεύει, αγωνίζεται και επιβιώνει!!!
 Και υποδέχεται τον πρωθυπουργό με ευγένεια δηλώνοντας ότι στηρίζει την ...εθνική του προσπάθεια!!!
 Τα τρομερά αθηναϊκά ΜΜΕ τα κατάφεραν!
Όμως!
 Δεν βαρέθηκαν να μας κοροϊδεύουν;
Να μας μιλούν για νέο νοσοκομείο, για επεκτάσεις αεροδρομίων, για μόλους, για ακτοπλοϊκά ισοδύναμα, για κτήρια αστυνομίας, για συνεργατικές και για κοινωνικές οικονομίες σε μια εποχή που όλοι γνωρίζουμε ότι βουλιάξαμε.
Ότι γυρίσαμε, ότι ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ πολιτικοί μας γύρισαν στην εποχή της φτώχειας και της μετανάστευσης; Ότι υπέγραψαν το τσαλαπάτημα της εθνικής ανεξαρτησίας, της περηφάνιας και της αξιοπρεπείας μας. Ότι άνοιξαν το δρόμο για το ξεπούλημα των εθνικών αποθεμάτων λαϊκής περιουσίας. Ότι οικοδόμησαν την υποτίμηση της εργασίας.
Και ταυτόχρονα βγάζουν στον πλειστηριασμό τους φυσικούς πόρους της πατρίδας μας χωρίς …αιδώ.
Στην βουλή ακούσαμε νεαρό βουλευτή να λέει ότι αυτά που επιβάλλουν τα μνημόνια έπρεπε να τα έχουμε κάνει από καιρό!
Αν δεν υπήρχε άλλος δρόμος υπήρχε ο γνωστός δρόμος της αξιοπρέπειας του ΟΧΙ!
Η στιγμή που όπως λέει ο ποιητής διαλέγεις με ‘’ποιον θα πας και ποιον θ’ αφήσεις’’.
Είναι πια φανερό γίνεται ότι μια σθεναρή στάση στο τέλος του 2009 απέναντι των ευρωπαίων θα είχε διαφορετικά αποτελέσματα.
Αυτό είναι η πολιτική.
 Η σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή.
 Δυστυχώς ‘’επτωχεύσαμεν’’ όχι μόνο από τα λάθη του παρελθόντος, όχι μόνο από τις λεμογιές και τους κολλητούς, αλλά και από τους ανεπαρκείς διαδικαστικούς χειρισμούς και τις λαθροχειρίες της ομάδας του κ. Γ. Παπανδρέου.
Αυτή η επίσκεψη ήταν μια συνέχεια των λαθροχειριών των ανθρώπων του κύκλου της κυβερνητικής εξουσίας. Μια σκοπιμότητα που παρακάμπτει το αίτημα της εποχής μας. Την ειλικρίνεια. ‘’Ναι σήμερα είμαστε φτωχοί, αλλά είμαστε ειλικρινείς’’ και είμαστε αισιόδοξοι γιατί από δω και πέρα ακολουθούμε το δρόμο της αλήθειας και της λογικής που αποκλείει την πιθανότητα να ξανακάνουμε λάθη. Λάθη για τα οποία δρομολογήσαμε τις διαδικασίες για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι τους.’’
Aντί αυτών …μια από τα ίδια!
 Πολίτες γρηγορείτε!!!


Νίκος Μυλωνάς πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου