Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Κατόπιν εντολής του Παπουτσή, όλες οι αποθήκες της περιφέρειας έστειλαν ληγμένα δακρυγόνα για να χρησιμοποιηθούν στη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων όταν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο

Λεφτά για επικίνδυνα δακρυγόνα υπάρχουν!

dakrigonaΠάνω από 1.100.000 ευρώ θα κοστίσει τελικά η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων των πολιτών κατά των μέτρων λιτότητας και της μακροχρόνιας ύφεσης. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς αξιωματικών της Αστυνομίας, μόνο τα δακρυγόνα και οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης που χρησιμοποιήθηκαν την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου κόστισαν πάνω από 240.000 ευρώ, ενώ μία μέρα μετά έγινε παραγγελία νέων που κοστολογείται στα 900.000 ευρώ!Αυτό μάλιστα που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι 240.000 ευρώ κοστίζουν μόνο τα δακρυγόνα και οι βομβίδες που χρησιμοποιήθηκαν για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων. «Το ποσό υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ αν υπολογιστούν και οι ασκήσεις που έχουν γίνει, οι κατεστραμμένες κλούβες των ΜΑΤ, τα εκτός έδρας των αστυνομικών που ήρθαν από την επαρχία, οι φραξιές μπροστά στη
...
Βουλή και τα οδοφράγματα που στήθηκαν», δηλώνει στον «Ε» συνδικαλιστής των υπαλλήλων της Αστυνομίας.
Σύμφωνα, δε, με ασφαλείς πληροφορίες, τα ΜΑΤ έθεσαν σε ισχύ το σχέδιο «βίαιης καταστολής και διάλυσης της συγκέντρωσης», κατόπιν πολιτικής εντολής και στα πλαίσιά του έκαναν χρήση 2.860 δακρυγόνων. Ποσότητα που ποτέ ξανά δεν έχει χρησιμοποιηθεί, αφού ο μέγιστος αριθμός δακρυγόνων δεν ξεπερνούσε τα προηγούμενα χρόνια τα 500!
....
Απαγορευμένη και θανατηφόρα ουσία
Αυτό που ήταν πάντως γνωστό μετά από ερώτηση της κ. Σακοράφα φέτος το Μάρτιο είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία για τα έτη 2010-2011 από την αμερικανική εταιρεία Combined Systems Inc (CSI), που είναι ο κυριότερος προμηθευτής της, αγόρασε 5.200 δακρυγόνα. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός του υλικού που προμηθεύτηκε από τη Non Lethal Technologies (Μη Θανατηφόρες Τεχνολογίες) που εδρεύει και αυτή στην Πενσιλβάνια. Άγνωστο εξάλλου παραμένει και το συνολικό κόστος της αγοράς, όμως βάσει του ρεπορτάζ η τιμή της βομβίδας κυμαίνεται από 25 ως 35 ευρώ.
Το σίγουρο είναι ότι όλα περιέχουν την ουσία CS που σε έκθεση του αμερικανικού κράτους επισημαίνεται ότι η χρήση της σε κλειστούς χώρους (σ.σ.: όπως για παράδειγμα στο μετρό) μπορεί να προκαλέσει το θάνατο. Αρχικά προκαλεί μια αίσθηση καψίματος. Τα μάτια δακρύζουν, η μύτη τρέχει, ο λαιμός καίγεται, το δέρμα καίγεται, η ζαλάδα είναι έντονη και προκαλείται δυσκολία αναπνοής. Σε… ισχυρές δόσεις προκαλείται έντονος βήχας, ίσως και εμετός, ενώ η πολεμική χρήση της ουσίας απαγορεύεται βάσει της συνθήκης για τα χημικά όπλα.
Καταγγελίες για χημικά από τη χούντα!
Η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων στα πρόσφατα επεισόδια οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. σε νέες παραγγελίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε παραγγελία για την αγορά δέκα χιλιάδων δακρυγόνων από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Γαλλία, ενώ ήδη είχε προβεί στην αγορά, όπως έγινε γνωστό με την ερώτηση της κ. Σακοράφα, άλλα 5.190 δακρυγόνα από τις ΗΠΑ. Το συνολικό κόστος της νέας παραγγελίας ανήλθε στα 900.000 ευρώ!
Την ίδια στιγμή αποκαλύφθηκε ότι, κατόπιν εντολής του κ. Παπουτσή, όλες οι αποθήκες της περιφέρειας έστειλαν ληγμένα δακρυγόνα για να χρησιμοποιηθούν στη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων όταν ψηφίζονταν το μεσοπρόθεσμο. Πάνω από τρεις από τους τόνους χημικών που χρησιμοποιήθηκαν είχαν λήξει από το 1997 ή και το 2000, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες πολιτών πως δέχθηκαν επίθεση με δακρυγόνα που είχαν λήξει από το 1978! Τέτοιες καταγγελίες έγιναν στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της επαρχίας. Ανεπίσημες πάντως απαντήσεις αξιωματικών της αστυνομίας έκαναν λόγο για το ότι τα «δακρυγόνα που έχουν λήξει έχουν μειωμένη δραστικότητα»(!) και ότι ουσιαστικά «τα χημικά τους –όπως και η χλωρίνη- δεν έχουν ημερομηνία λήξης, αλλά ο πυροκροτητής».
Προβλήματα υγείας και σε αστυνομικούς
Για να γίνει κατανοητή η έκταση των προβλημάτων υγείας που μπορεί να προκαλέσει η εκτεταμένη χρήση χημικών, οι ίδιοι οι αστυνομικοί, που ήταν καλά εξοπλισμένοι και είχαν πάρει τα μέτρα τους, αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δερματολογικά. Φανταστείτε οι διαδηλωτές που από μικρή απόσταση έγιναν δέκτες τεράστιων ποσοτήτων ληγμένων χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων: «Έχουμε ζητήσει επιστημονικές αναλύσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους για τα δακρυγόνα που χρησιμοποιούμε, τις οποίες και δεν έχουμε λάβει. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως συνάδελφοί μας έχουν παρουσιάσει αναπνευστικές και δερματολογίες παθήσεις από τη χρήση των δακρυγόνων».

Επιτέλους προσλήψεις
«Ανάσα ανακούφισης» αποτελεί για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας η πρόσφατη απόφαση του νέου υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που υπογράφεται από τους δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και Ευάγγελο Βενιζέλο και η οποία προβλέπει την κάλυψη κενών θέσεων τους. Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:
Α. 1.500 θέσεις Αστυνομικών ως εξής:
- δόκιμοι αστυφύλακες 1.300
- δόκιμοι υπαστυνόμοι 100
- αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων 100
Β. 1.200 θέσεις Ειδικών Φρουρών με πενταετή θητεία στην Αστυνομία των οποίων η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά την 31η-12-2011.
Γ. 750 θέσεις στη Σχολή Πυροσβεστών και 50 στην Πυροσβεστική Ακαδημία, των οποίων η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά την 31η-12-2011 και
Δ. 587 θέσεις στο Λιμενικό Σώμα ως εξής:
- δόκιμοι σημαιοφόροι 60
- ανθυποπλοίαρχοι τεχνικοί 40
- ανθυποπλοίαρχοι οικονομικών 5
- ανθυποπλοίαρχος ιατρός 1
- δόκιμοι αξιωματικοί 181
- δόκιμοι λιμενοφύλακες 300
των οποίων η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί μετά την 31η-12-2011.
 ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΑΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου