Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων για τη σφαγή του Διστόμου, ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα των Ναζί στην Ευρώπη.

Μετά από δεκαετίες αδράνειας αρχίζει να αχνοφαίνεται κάποια ελπίδα ότι μπορεί να δοθούν οι οφειλόμενες αποζημιώσεις για τα ναζιστικά εγκλήματα που έγιναν από τους Γερμανούς στην πατρίδα μας.
Να θυμίσουμε ότι το Βερολίνο αρνείτο μέχρι τώρα να αποζημιώσει του απογόνους των θυμάτων του Διστόμου υποστηρίζοντας ότι το θέμα των αποζημιώσεων έχει ρυθμιστεί με μια διμερή συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, το 1960.

Η σημαντική λοιπόν εξέλιξη είναι, πως εγκρίθηκε το αίτημα της Ελλάδας να παρέμβει στη διαμάχη Γερμανίας-Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις αποζημιώσεις των θυμάτων του ναζισμού.Η χώρα μας θα πρέπει να ενημερώσει γραπτώς το δικαστήριο έως τις 5 Αυγούστου για τα έννομα συμφέροντα που έχει ως τρίτο μέρος στην υπόθεση, και τα οποία θα μπορούσε να θίξει η απόφαση του δικαστηρίου.

Η δικηγόρος των θυμάτων Γκέλυ Σταμούλη, μιλώντας στην ΕΤ 3, ανέφερε ότι άνοιξε ο δρόμος ώστε "οι Διστομίτες να δουν αποζημιώσεις στο ορατό μέλλον". "Θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και η Μέρκελ θα υποχρεωθεί να αναλάβει τις υποχρεώσεις της" πρόσθεσε.

Όπως είπε, οι αποζημιώσεις ανέρχονται στα 70 εκ. ευρώ με τους τόκους και θα ικανοποιηθούν - αν υπάρξει θετική απόφαση - με κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων.

Η σφαγή στο Δίστομο έγινε το 1944 ως αντίποινα για το θάνατο 40 γερμανών στρατιωτών σε μάχη με έλληνες αντάρτες και κατοίκους του Διστόμου. Οι στρατιώτες των Ες Ες έσφαξαν μέσα σε ώρες 228 αμάχους, μεταξύ αυτών γυναίκες και μωρά, με μαρτυρίες για στρατιώτες που έσφαζαν εγκύους, βίαζαν γυναίκες και πατούσαν κεφαλάκια μωρών. Ο ιερέας του χωριού αποκεφαλίστηκε.

Σφαγιάστηκαν 117 γυναίκες και 53 παιδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου