Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Οι βάσεις εισαγωγής για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2011, θα γνωστοποιηθούν στις 29 Αυγούστου

Παρατείνεται για λίγες ακόμη ημέρες η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς, όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, οι βάσεις εισαγωγής θα γνωστοποιηθούν στις 29 Αυγούστου.
 
Η υπουργός ανέφερε ότι φέτος υπάρχουν δύο νέα δεδομένα στη διαδικασία των Πανελλαδικών. Το πρώτο αφορά την ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων και το δεύτερο, ότι στις 29 Αυγούστου όλοι οι υποψήφιοι θα γνωρίζουν σε ποια σχολή έχουν περάσει, αφού πλέον δεν υφίσταται το καθεστώς των μετεγγραφών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στις φετινές ανακοινώσεις θα δοθούν ξεχωριστές βάσεις για όσους συμμετείχαν στην κατηγορία του 90% και γι' αυτούς που
...
 ανήκουν σε καθεμία από τις ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κ.ά.).
Κατά τα λοιπά, σχετικά με τις εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής, οι πληροφορίες συνεχίζουν να μιλούν για γενικευμένη πτώση, με εξαίρεση ορισμένες σχολές -όπως για παράδειγμα οι στρατιωτικές- οι οποίες θα σημειώσουν άνοδο, εξαιτίας της άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρουν στο Δημόσιο.
Οπως εκτιμάται:
  • Στο 1ο Ε.Π. προμηνύεται πτώση των βάσεων από 200 μόρια (υψηλόβαθμες σχολές όπως οι Νομικές) έως και 800 για τμήματα μεσαίας και χαμηλής ζήτησης.
  • Στο 2ο - 4ο Ε.Π. η πτώση θα ξεκινήσει από τα 250 μόρια (κεντρικά πολυτεχνικά τμήματα) και μπορεί να ξεπεράσει και τα 1.000 σε χαμηλόβαθμα τμήματα.
  • Στο 3ο πεδίο χαμηλώνει ο πήχης για την εισαγωγή σε όλα τα πρωτοκλασάτα τμήματα (Ιατρικά, Οδοντιατρικά κ.ά.) από 200 έως 400 μόρια.
  • Στο 5ο (οικονομικά) οι υποψήφιοι θα πρέπει να περιμένουν πτώση των βάσεων από 350 μόρια για τα κεντρικά και 500 μόρια για τα επαρχιακά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου