Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Αναβίωση παλαιών μεσογείτικων εθίμων - Σφήττεια 2011.

Σφήττεια 2011

26 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου 2011
Μουσικοθεατρική παράσταση, συναυλία έντεχνης μουσικής, παιδικό θέατρο, λαϊκές μουσικές βραδιές, εικαστική έκθεση και άλλες εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος περιλαμβάνει το φεστιβάλ Δήμου Κρωπίας που επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στην αναβίωση παλαιών μεσογείτικων εθίμων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
21:30 Πανηγύρι στον Αγιο Φανούριο Καρελά Κρωπίου και μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Μιχάλη Γεροντάκη και του Ευάγγελου Παναγιωταράκου σε συνεργασία με τον τοπικό εξωραϊστικό σύλλογο.
Σάββατο 27 Αυγούστου 2011. Επίσημη Εναρξη Σφηττείων.
19:30 Εγκαίνια έκθεσης εικαστικών στον εκθεσιακό χώρο της Δεξαμενή. Εκθέτουν οι ζωγράφοι Νίκος Γεωργάκης, Μπέτυ Δρακάκη, Κική Θεοχάρη-Αδάμ, Ντίνα Μπάτα, Ματούλα Ντούνη, Αγγελική Τσεβά. Αθηνά Χατζή και ο κεραμίτσας Κωνσταντίνος Γεωργάκης. Διάρκεια έκθεσης μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2011. Ωρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά 17:00 – 22:00
21:00 Μουσικοθεατρική παράσταση «Μια ζωή την έχουμε...» στο θέατρο της Δεξαμενής. Αφιέρωμα στον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο με χορευτικά από
....
 το Χόλιγουντ και κείμενα των Τσιφόρου, Βασιλειάδη, Γιαννακόπουλου, Σακελλάριου κ.ά.
Τρίτη 30 Αυγούστου 2011 – Δεξαμενή
18:30 – 20:30 Η Αγγελική Τσεβά δείχνει τα «μυστικά» της τέχνης της ζωγραφίζοντας για δύο ώρες στον χώρο της Δεξαμενής.
20:30 – Θέατρο της Δεξαμενής: Παιδική βιωματική-διαδραστική παράσταση «Ο Αγέλαστος Πρίγκιπας» , όπου τα παιδιά ντύνονται τα κοστούμια και συμμετέχουν στη δράση και την εξέλιξη του παραμυθιού.
Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
19:30 Ποδηλατοδρομία. Εναρξη από πλατεία Γυμνασίου και τερματισμός στην πλατεία Γυμνασίου.
20:00 Σιν-Μελέτης. Αναβίωση του εθίμου της φωτιάς στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Κορωπίου.
21:30 Χοροί. Παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Πιστόλης - κλαρίνο και ΓιώργοςΓκίκας - νταούλι. Συμμετέχουν το Χορευτικό του Πνευματικού Κέντρου και η ομάδα του ΚΑΠΗ, ενώ έχουν προσκληθεί οι Σύλλογοι Κορωπίου και Οικισμών, Εθελοντική Ομάδα, Ποδηλατική, Πυροσβεστικη Ομάδα, Κέντρο Υγείας Πρώτες Βοήθειες.
Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011
Λήναια. Γιορτή Τρύγου στον Αμπελουργικό Συνεταιρισμό Κορωπίου.
• Σαν άλλοτε: Ο τρύγος ξεκινά με τα κοφίνια γεμάτα στη σούστα και παλιούς τρυγητές που τους υποδέχεται η Χορωδία του ΚΑΠΗ Κορωπίου.
• Χαιρετισμός από το Δ.Σ. του Α.Σ.Κ.
• «Σαββατιανό μια δυναμικά αναδυόμενη ποικιλία». Παρουσίαση από τους οινολόγους Χ. Πέππας και Κ. Ανθή.
• «Εδώ είναι Αττική». Παρουσίαση από τους Γ. Αδαμόπουλο και Σ. Γεωργάκη.
• Συναυλία με τραγούδια του κρασιού.
• Μπουφές με γεύσεις κρασιού και τοπικές γεύσεις.
Επίσης στον χώρο θα λειτουργούν: Περιήγηση σε έναν ξεχασμένο χώρο "Ενα μουσείο στα σκαριά". Εκθεση φωτογραφία μας θέμα "Ο τρύγος άλλοτε" από το Αρχείο του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού. Προβολή διαφανειών "Η ιστορία του αμπελιού, παλιός και σύγχρονος τρόπος οινοποίησης" από το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού. Συμμετέχουν: Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Εικαστικό Εργαστήρι-Μουσείο Παράδοσης και Τέχνης Τμήμα Ερευνας και Εικαστικών Συμβόλων Αγγελικής Τσεβά.
Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011
21:30 Πανηγύρι στον Αγιο Δημήτριο Αλυκού Κορωπί. Λαϊκή μουσική βραδιά που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Δημητρίου.
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011
21:00 Συναυλία με τον Ορφέα Περίδη στο θέατρο της Δεξαμενής.
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011
20:00 Κρητική βραδιά στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου, που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Κρητών Μεσογείων «Ο Ψηλορείτης». Συμμετέχει ο Γιώργος Σκορδαλιός και το συγκρότημά του.
Κατά τη διάρκεια των Σφηττείων, δημοτικοί και ιδιωτικοί χώροι, Μουσείων, Πολιτισμού και Τέχνης θα είναι ανοιχτοί στο κοινό για περιήγηση και επισκέψεις.

ΠΟΥ

  • Κορωπί

ΠΟΣΟ

  • Είσοδος ελεύθερη

ΠΟΤΕ

  • 26 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου