Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση 23 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου 2011

Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση

23 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2011 * Δευτέρα – Παρασκευή, 17:00 – 23:00 Σάββατο, 11:00 – 24:00 Κυριακή, 11:00 – 22:00
10ημερο φεστιβάλ με οικολογικό χαρακτήρα διοργανώνει το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Αθλησης Δήμου Ιλίου.

Το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων , με τις έξι τεχνητές λίμνες του, όσο και το τεχνητό κανάλι, καθώς και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του πάρκου, το καθιστούν έναν πραγματικά σπάνιο θησαυρό φυσικού κάλλους και μάλιστα μέσα στον οικιστικό ιστό με στοιχεία μοναδικά, τόσο για τη δυτική Αθήνα, όσο και για ολόκληρη την Αττική. Από το φεστιβάλ και τις ημερίδες θα βγουν
....
 χρήσιμα συμπεράσματα στο τι θα πρέπει ο καθένας να κάνει μόνος αλλά και όλοι μαζί, για το περιβάλλον, για τη διατροφή, για την οικολογία και για τον πλανήτη Γη γενικότερα.
Σε αυτόν τον μοναδικό χώρο οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ μπορούν να ενημερωθούν και να διασκεδάσουν:
Περίπτερα με βιολογικά και οικολογικά προϊόντα. Πιστοποιημένα προϊόντα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας από καταστήματα αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς, φυσικά βιολογικά καλλυντικά, αιθέρια έλαια και πολλά άλλα είδη.
Περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα. Αγνά παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας όσπρια, ζυμαρικά, λάδι, μέλι μαρμελάδες, γλυκά, πίτες, βότανα, ελάτε να τα γνωρίσετε από κοντά και να μιλήσετε με τους ανθρώπους που τα παρασκευάζουν.
Περίπτερα με εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Ηλιακή θέρμανση και ψύξη, ηλιακοί θερμοσίφωνες, ηωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ηλιακού ηλεκτρισμού, ανεμογεννήτριες, Εταιρείες αιολικών πάρκων και όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζει κανείς σήμερα για τις ήπιες μορφές ενέργειας.
Περίπτερα με βιβλία. Εκθεση βιβλίου σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών - Βιβλιοπωλών Ελλάδος. Βιβλία, παλιάς και νέας εκδοτικής παραγωγής, από τους περισσότερους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους και βιβλία οικολογικού περιεχομένου.
Περίπτερα με είδη λαϊκής τέχνης. Χειροποίητα είδη όλων των ειδών από λαϊκούς αυθεντικούς καλλιτέχνες.
Ημερίδες με ειδικούς επιστήμονες και οικολογικούς φορείς: Για την πιο έγκυρη ενημέρωση για σημαντικά θέματα που αφορούν όλους διοργωνόνονται τρείς ημερίδες με κεντρικά θέματα:
1. Πιστοποίηση και σήμανση βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα. Υπάρχει αξιοπιστία; Είναι σίγουρα βιολογικό αυτό που φτάνει στο πιάτο μας;
2. Μεταλλαγμένα τρόφιμα. Παράνομη μετάλλαξη των αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι μεταλλαγμένες ζωοτροφές και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία μας. Λήψη μέτρων για προϊόντα που δεν έχουν σήμανση ότι είναι μεταλλαγμένα.
3. Εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Ποιές μορφές ενέργειας είναι πραγματικά οικολογικές και εφαρμόσιμες στην Ελλάδα; Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας είναι φιλικοί προς το περιβάλλον;
Ειδικός χώρος παιδότοπου. Παιδαγωγοί βοηθούν και μαθαίνουν στα παιδιά μέσα από παιχνίδια να έχουν οικολογική συνείδηση και να σέβονται το περιβάλλον.
Ειδικός χώρος συναυλιών. Διοργάνωση συναυλιών με καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής στα μονοπάτια του λαϊκού, έντεχνου και παραδοσιακού τραγουδιού.
Το πρόγραμμα των συναυλιών και των θεατρικών παραστάσεων:
Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 - Χώρος πάνω από τη Λίμνη του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης"
20:30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον Παντελή Θαλασσινό.
Σάββατο 24 Σετεμβρίου 2011 - Θέατρο του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης
20:30 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - «Τα μάγια της πεταλούδας» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή και Ορέστη Τάτση.
Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 - Θέατρο του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»
20:30 ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ“Αταξίδευτο”. Από την ομάδα σύγχρονου χορού “Μυία” και από το Τμήμα σύγχρονου χορού του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α Δήμου Ιλίου. Χορογραφία: Γαβριέλα και Αννα Ανυφαντάκη, σκηνοθεσία: Δήμητρα Πεμούση
Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 - Θέατρο του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης
20:30 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Πρόσωπα που καίγονται» του Βασίλη Κατσικονούρη και σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή.
Από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου «Εν Δράσει»
Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 - Στο Θέατρο του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης
20:30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ του Χρήστου Νικολόπουλου. Τραγουδούν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιώτα Νέγκα, Μαρια Σταφυλοπάτη, Γιώργος Αιγιώτης.
Πρόσβαση στο Πάρκο:
Mε τον προαστιακό, σταθμός Αγίων Αναργύρων επί της Λ. Δημοκρατίας και σταθμός Ανω Λιοσίων επί της Λ. Φυλής.
Με το μετρό, σταθμοί Αγ. Αντώνιος, Σεπόλια και Αττική σε συνδυασμό με τις γραμμές λεωφορείων που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο Πάρκο.
Με λεωφορεία:
Από Αθήνα προς Πάρκο. (Είσοδος Γ - στάση 1η Πολυκατοικιών): Α10 (Πλ. Βάθη – Αχαρναί), Β10 (Πλ. Βάθη – Αχαρναί), 714 (Πλ. Βάθη – Πάρνηθα), 735 (σταθμός Πατήσια – Ζεφύρι – Αχαρναί).
Από Αθήνα προς Πάρκο. (Είσοδος Β – στάση 6η Χασιάς): A12 (Μάρνη – Ανω Λιόσια – Φυλή), Β12 (Μάρνη – Ανω Λιόσια), 704 (σταθμός Μετρό Αττική – Καματερό).
Από Αττική Οδό: Κόμβος 6 «Λεωφ.Φυλής», για την είσοδο Β (Περίπτερο Ενημέρωσης). Κόμβος 7 «Λεωφ. Δημοκρατίας», για τις εισόδους Α και Γ (Κέντρο Προσανατολισμού και Ενημέρωσης).
Από Εθνική Οδό: Κόμβος για «Αγ. Ανάργυρους – Ιλιον» («Τρεις Γέφυρες»), για τις εισόδους Β και Α, Γ.
Υπάρχουν διαθέσιμα μεγάλα parking και στις πέντε εισόδους του Πάρκου.


Χάρτης

©2011 Δεδομένα χάρτη Tele Atlas - Όροι χρήσης
Χάρτης
Δορυφόρος
Υβριδικός

ΠΟΥ

  • Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", Ιλιον

ΠΟΣΟ

  • Είσοδος ελεύθερη

ΠΟΤΕ

  • 23 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2011 * Δευτέρα – Παρασκευή, 17:00 – 23:00 Σάββατο, 11:00 – 24:00 Κυριακή, 11:00 – 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου