Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΟΖΟΝ ΤΟΥ ΦΙΚΙΩΡΗ




Επιτέλους αφού για ένα μεγάλο διάστημα οι τηλεοράσεις πιπίλησαν τα μυαλά των τηλεθεατών με τις συσκευές παραγωγής όζοντος και o Φικιώρης με την οζονοθεραπεία του, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή απέστειλε στο ΚΕ.Π.ΚΑ. την απόφαση του Ε.Ο.Φ., σύμφωνα με την οποία:
«Ο Ε.Ο.Φ., στα πλαίσια της προστασίας της δημόσιας υγείας, απαγορεύει κάθε είδους διαφήμιση των συσκευών παραγωγής όζοντος, καθώς και κάθε σχετικό έντυπο που συνοδεύει τα προϊόντα αυτά, που περιλαμβάνουν ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών. Οι ισχυρισμοί αυτοί εμπίπτουν στον ορισμό του φαρμάκου (βάσει της Οδηγίας 2001/83/ΕΚ όπως ισχύει) και η διάθεση των
....
αντίστοιχων προϊόντων στην αγορά προϋποθέτει την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φαρμάκου από τον Ε.Ο.Φ. Τέτοια άδεια δεν έχει χορηγηθεί μέχρι σήμερα και επομένως, δεν είναι γνωστές οι επιδράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό.»
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συμβουλεύει τους καταναλωτές να μην αγοράζουν συσκευές οζονοθεραπείας, πιστεύοντας ότι θα ωφελήσουν την υγεία τους.
Βέβαια τα παραπάνω τα έγραψαν εις τα παλαιότερα των υποδημάτων τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί και συνεχίζουν απτόητοι να μεταδίδουν διαφημίσεις για τις συσκευές οζονοθεραπείας και σε επανάληψη τις εκπομπές του Φικιώρη τουλάχιστον μέχρι σήμερα 24/8/11 που γράφω το ποστ.
Ας δούμε λοιπόν τι θεραπεύει η οζονοθεραπεία σύμφωνα με τον Φικιώρη
Γαστρίτιδα
Πεπτικά έλκη
Δυσκοιλιότητα
Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού
Αρθρίτιδες
Παχυσαρκία
Υπερχοληστεριναιμία
Κολίτιδα
Αυξημένα τριγλυκερίδια
Ακόμα μπορεί να βοηθήσει πνευμονοπαθείς, διαβητικούς και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Εδώ που τα λέμε ο Φικιώρης είναι αρκετά συγκρατημένος σε σχέση με τα όσα γράφουν οι πωλητές συσκευών που θεραπεύουν με το όζον τα πάντα!
Από ιογενή νοσήματα, όπως τον έρπη απλό και ζωστήρα, και την ηπατίτιδα, μέχρι νεοπλάσματα, την νόσο Parkinson, αλλά μαζί και την υπόταση και την υπέρταση!
Το ωραίο είναι δε είναι ότι ο άλλος τηλεοπτικός θεραπευτής με το γιλέκο του, πριν δύο χρόνια στο Ζούγκλα.gr είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο του Θοδωρή Γιάνναρου, μοριακού - πυρηνικού βιολόγου που πολύ σωστά κατακεραυνώνει την διαφήμιση και πώληση των συσκευών οζονοθεραπείας!
Ας δούμε όμως σε μια σοβαρή επιστημονική σελίδα των καθηγητών Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Θανάση Βαλαβανίδη και Κων/νου Ευσταθίου, που υπάρχει το όζον και ποιές είναι οι χρήσεις του .
Το όζον στην ατμόσφαιρα εμφανίζεται με δύο πρόσωπα: εμφανίζεται ως καλό όζον, που δημιουργείται φυσικά και βρίσκεται στην στρατόσφαιρα (17-50 km) και στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας (> 2 km) και ως κακό όζον, το όζον-"ρύπος", που βρίσκεται σε χαμηλά ύψη στην τροπόσφαιρα (0-2 km). Το τελευταίο είναι κυρίως ανθρωπογενούς προέλευσης και θεωρείται ένας από τους κυριότερους ατμοσφαιρικούς ρύπους των αστικών περιοχών, που ωστόσο μεταφέρεται συχνά και σε μεγάλες αποστάσεις από τις πόλεις.
Τυπικές εφαρμογές του περιλαμβάνουν: α) Χρήση ως λευκαντική και αποχρωστική ουσία (π.χ. για άλευρα, λίπη, κηρούς, χάρτη), β) αποστείρωση ύδατος και άλλων συσκευών για ιατρική χρήση, γ) απολύμανση πόσιμου ύδατος, δ) εξυγίανση εδαφών, ε) εντομοκτόνο σε χώρους αποθήκευσης σπόρων, στ) επεξεργασία αποβλήτων, ζ) αποσμητικό πολυσύχναστων χώρων (ιδιαίτερα με καπνιστές) και ως μέσο "εξυγίανσης" κτηρίων από μικροοργανισμούς και παραμένουσες οσμές, η) οξειδωτικό αντιδραστήριο στα χημικά εργαστήρια και τις χημικές βιομηχανίες.
Η παραγωγή όζοντος για οικιακή χρήση είναι πλέον εύκολη και στο εμπόριο διατίθεται πλήθος οζονιστήρων χαμηλού κόστους. Ωστόσο, ιατρικές οργανώσεις αντιτίθενται στην ανεξέλεγκτη χρήση των συσκευών αυτών και προειδοποιούν για τα ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η μακροχρόνια χρήση τους. Ακόμη έχει αναφερθεί ότι τα "αποσμητικά" αποτελέσματα του όζοντος μπορεί να οφείλονται και στην εξαιτίας του απευαισθητοποίηση των οσφρητικών κυττάρων.
(Βιβλιογραφία (α) California Environmental Protection Agency, Air Resources Board: "Hazardous Ozone-Generating "Air Purifiers"". (β) InspectAPedia.com (Building & Environmental Inspection, Testing, Diagnosis, Repair, & Problem Prevention Advice): "The use of ozone generators indoors for control of odors and mold removal in buildings: A summary of hazards and false claims".)
Το FDA (Food and Drug Administration), δηλαδή η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, αναφέρει ότι "το Όζον είναι ένα τοξικό αέριο που δεν έχει γνωστές χρήσιμες ιατρικές εφαρμογές, για ειδική ,συμπληρωματική ή προληπτική θεραπεία. Για να είναι το Όζον αποτελεσματικό ως μικροβιοκτόνο, πρέπει να περιέχεται σε συγκέντρωση πολύ μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να γίνει ανεκτή με ασφάλεια από τον άνθρωπο και τα ζώα.
Tο Canadian Centre for Occupational Health and Safety αναφέρει επίσης:Ακόμα και πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις του όζοντος μπορεί να είναι επιβλαβείς για το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και τους πνεύμονες. Η σοβαρότητα της βλάβης εξαρτάται τόσο από τη συγκέντρωση του όζοντος όσο και από τη διάρκεια της έκθεσης. Σοβαρές και μόνιμες πνευμονικές βλάβες ή και θάνατος μπορούν να προκληθούν και από μία πολύ βραχύχρονη έκθεση σε σχετικά χαμηλές συγκεντρώσεις.
Τέλος σε ένα από τα σοβαρότερα ιατρικά περιοδικά το Oncology ( 2009 Nov 30;23(13):1182) δημοσιεύεται άρθρο προερχόμενο από ένα από τα μεγαλύτερα αντικαρκινικά κέντρα του κόσμου το , Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, της Νέας Υόρκης με τίτλο Oxygen therapies:
Οι θεραπείες οξυγόνου είναι αναπόδεικτες εναλλακτικές θεραπείες οι οποίες προωθούνται ως θεραπείες για τον καρκίνο, το σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας (AIDS), και άλλες εκφυλιστικές ασθένειες. Αυτές οι «θεραπείες» προσφέρονται σε κλινικές στο Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Οι υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, προκαλούνται από έλλειψη οξυγόνου και η οξυγόνωση μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία με την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, την εξάλειψη των παθογόνων παραγόντων, διεγείροντας τον μεταβολισμό, και παράγοντας «οξειδωτική αποτοξίνωση." Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που στηρίζουν οποιαδήποτε από αυτές τις απόψεις. Οι θεραπείες οξυγόνου περιλαμβάνουν: (1) Θεραπεία με υπεροξείδιο του υδρογόνου με ενδοφλέβια έγχυση, κατάποση, υποκλυσμούς , ή εμβάπτιση σε διάλυμα του υπεροξειδίου του υδρογόνου (2) Θεραπεία με αυτομετάγγιση αίματος που προηγουμένως έχει υποστεί επεξεργασία με όζον και (3 ) "οξυγονωμένο" νερό, χάπια, και διαλύματα. Οι διάφορες αυτές μέθοδοι θεραπείας με οξυγόνο έχουν ως αποτέλεσμα σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες και πολλούς θανάτους. Οι θεραπείες οξυγόνου δεν πρέπει να συγχέονται με εκείνες που χρησιμοποιούνται συνήθως σε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα .
Αφού λοιπόν ενημερωθήκαμε σχετικά με το που χρησιμοποιείται το όζον και τι μπορεί να προκαλέσει, ας δούμε βάσει ποιών επιστημονικών μελετών συστήνει την οζονοθεραπεία ο διαπρύσιος τηλεοπτικός διαφημιστής του Ανδρέας Φικιώρης που με το αθυρόστομο στόμα του πέτυχε να γίνει πανελληνίως γνωστός μέσω των εκπομπών του Λαζόπουλου.
Μπαίνοντας στο http://www.fikiorisozon.gr/el/home/ μας χαμογελά πανευτυχής ο διδάκτορας της οζονοθεραπείας.
Γεμάτοι περιέργεια κοιτάμε στο βιογραφικό του για να δούμε σε ποιά Ιατρική σχολή εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή τον Νοέμβριο του 2008. Όμως με έκπληξη διαπιστώνουμε πως η διατριβή του έχει εκπονηθεί στην Ορεστιάδα (!) στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Κατεύθυνση Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Δημοκρίτειου Παν. Θράκης.
Το τμήμα αυτό έχει ως αποστολή: να καλλιεργεί και να προάγει την επιστήμη της Γεωπονίας με προσανατολισμό τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, τις εξελίξεις στους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και τις τεχνικές και κοινωνικές διαδικασίες ανάπτυξης του αγροτικού χώρου και ιδιαίτερα των αγροτικών - ακριτικών περιοχών (ΦΕΚ 179/6-9-1999 Π.Δ. 208 άρθρο 1).
Νομίζω πλέον πως το πρωτοπόρο αυτό τμήμα μπορεί να προσθέσει στην αποστολή του και την διάδοση της οζονοθεραπείας. Δηλαδή, εδώ που τα λέμε, είναι καλύτερο το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου του Αιγαίου στην Σύρο, που χορηγεί μεταπτυχιακό στην Ομοιοπαθητική; Θα μου πείτε μεταπτυχιακό σε κάτι που κανένα Πανεπιστήμιο της χώρας δεν χορηγεί πτυχίο; Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες κακόπιστων για τους φυσικούς, μηχανικούς ,ζωγράφους ,ναυπηγούς που απαρτίζουν αυτό το τμήμα και χορηγούν το μεταπτυχιακό.
Επιστρέφοντας στο βιογραφικό του αναισθησιολόγου διδάκτορα του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης διαβάζουμε ότι πλην της εργασίας του σε διάφορα νοσοκομεία και το ΙΚΑ και της παρακολούθησης διαφόρων επιμορφωτικών σεμιναρίων έχει εκπονήσει και δύο ξενόγλωσσες εργασίες χωρίς όμως να αναφέρεται ούτε που έγιναν ούτε που δημοσιεύτηκαν. Δυστυχώς όμως η αναζήτηση τους στο Pubmed που υπάρχουν οι δημοσιευμένες ιατρικές εργασίες δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα ,αλλά και η αναζήτηση τους στο Google μας έβγαλε πάλι μόνο το βιογραφικό του. Αναγκαστικά λοιπόν αφού από εκεί δεν μπορέσαμε να αντλήσουμε πληροφορίες για το ερευνητικό του έργο σχετικά με την επίδραση της οζονοθεραπείας καταφεύγουμε αναγκαστικά στην διδακτορική διατριβή του που έχει ως τίτλο :Επίδραση της διατροφής και της Οζωνίωσης στην εντερική χλωρίδα του εντέρου.
Παραβλέποντας το ότι η βιβλιογραφία στην διατριβή έχει μπει δύο (!) φορές σε διαφορετικά σημεία, και μερικά ουσιώδη προβλήματα στοιχειώδους μεθοδολογίας, όπως ότι δεν αναφέρεται αν τα κόπρανα που εξετάστηκαν είναι ανδρών ή γυναικών, ούτε τι ηλικίας ήσαν αυτοί, ούτε αν είχαν την ίδια διατροφή, ούτε που νοσηλεύονταν οι 14 πολυτραυματίες και με σοβαρές λοιμώξεις που προσέφεραν τα κόπρανα τους, με έκπληξη διαβάζουμε ότι μελετήθηκαν τα κόπρανα μετά οζονοθεραπεία ενός τεράστιου αριθμού ατόμων δηλαδή 4! (σελ 82)
Μετά από αυτή την τόσο εμπεριστατωμένη μελέτη ,σαν τον αρχιερέα του ευαγγελίου, αναφώνησα καταπτοημένος πλέον : τί ἔτι χρείαν ἔχομεν άλλων μαρτύρων για την αποτελεσματικότητα της οζονοθεραπείας;
Επειδή όμως μερικοί είναι πιστοί στο Αριστοφάνειο Ου με πείσεις, καν με πείσεις και επιθυμούν να πάρουν μια συσκευή οζονοθεραπείας θα τους συνιστούσα να μελετήσουν την προσφορά μιας εταιρείας, φτηνότερης από του Φικιώρη, που δίνει με 79,90 € ΔΥΟ συσκευές και ΔΩΡΟ ένα επιδιορθωτικό στυλό επιφανειακών γρατζουνιών για το αμάξι !
Μιας και με τις μπουρμπουλήθρες δεν πρόκειται να δουν βελτίωση τουλάχιστον με αυτή την προσφορά θα φτιάξουν τις γρατσουνιές στο αμάξι τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου