Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Αμερικανοί εκπαιδεύουν Έλληνες και Κύπριους αστυνομικούς για «Διαχείριση Εθνικής Κρίσης»

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το 12ημερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, σε θέματα «Διαχείρισης Κρίσιμου Περιστατικού», που διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α.

Το σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συμμετοχή τριών εξειδικευμένων Αμερικανών εκπαιδευτών, παρακολούθησαν 11 Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και 12 Στελέχη της Κυπριακής Αστυνομίας.


Στόχος του σεμιναρίου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ήταν η ανάπτυξη ικανοτήτων σε θέματα οργάνωσης, σχεδιασμού, συντονισμού και διοίκησης αστυνομικών Υπηρεσιών σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις
 διαδικασίες και την ικανότητα ανταπόκρισης σε μία κρίση, στοχεύοντας στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και των εγκαταστάσεων, καθώς και της εθνικής διάρθρωσης και υποδομής…

Αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, πως: «Υπενθυμίζεται ότι αποστολή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης είναι η μετεκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση του στα σύγχρονα αστυνομικά θέματα και προβλήματα, γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του».

«Σύγχρονα αστυνομικά θέματα και προβλήματα»; Τι ακριβώς φοβάστε ότι θα συμβεί σε «εθνικό επίπεδο» σύντομα; Σύμφωνα, πάντως, με υψηλόβαθμους αξιωματικούς που επικοινωνήσαμε, αυτό το Σεμινάριο αφορούσε κυρίως τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων ανάγκης και κρίσης, που θεωρητικά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η χώρα μας στις υποδομές της, κάποιο έκτακτο γεγονός, ακόμα και χρήση βιολογικού όπλου σε βάρος των πολιτών από τρομοκρατική ενέργεια ή ακόμα και εντελώς ανεξέλεγκτες καταστάσεις, όπως μαζικές και βίαιες διαδηλώσεις.

Διαψεύδουν, όμως, οι ίδιοι κύκλοι ότι όλο αυτό έχει να κάνει με την επικαιρότητα και τις καταστάσεις που ήδη γνωρίζουμε και βιώνουμε και είναι απλά ένα «θεωρητικό» σενάριο, στο οποίο συχνά-πυκνά τα Σώματα Ασφαλείας εκπαιδεύονται!
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου