Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ Η ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

 Εισαγωγικό σχόλιο
Η διοίκηση  και η "αυλή" της,  σχεδίασαν και υλοποίησαν το  κλείσιμο του μοναδικού  δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου  και όταν άρχισαν να αποκαλύπτονται  αντεπιτέθηκαν με τον προκλητικότερο τρόπο.Ενοχοποίησαν εκείνους που αντιστάθηκαν στην διαφθορά , εκείνους που προσέφεραν την  διεθνώς αναγνωρισμένη  επιστημονική τους επάρκεια, εκείνους που δεν  ζήτησαν ποτέ "φακελάκι" , εκείνους που  έσωσαν  δεκάδες παιδιά "μη προνομιούχων"  συμπολιτών μας ,εκείνους που   όχι μόνο  τίμησαν τόν όρκο του Ιπποκράτη αλλά έγιναν  λαμπρό παράδειγμα πρός μίμηση σε έναν κόσμο που κυριαρχεί  ο ατομικισμός και η ιδιοτέλεια.

Είναι αυτοί ,που  ενώ θα μπορούσαν να είχαν θησαυρίσει ως  εξαιρετικοί και μοναδικοί παιδοκαρδιοχειρουργοί είτε στα "Ωνάσεια" είτε σε άλλα  ιδιωτικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού,έμειναν  στο δημόσιο και πάλαιψαν , αγωνίστηκαν, ξενύχτισαν, δίνοντας ζωή και ελπίδα σε   εκατοντάδες   καρδιοπαθή  παιδιά  μή προνομιούχων οικογενειών, με μοναδική αμοιβή τον  μισθό ενός δημοσίου υπαλλήλου.

Μιλώ για  τους δύο  παιδοκαρδιοχειρουργούς του Ν.Π " Η Αγία Σοφία"  τους οποίους ο κ.Λοβέρδος θέλει να διώξει  χρησιμοποιώντας την ρετσινιά που  κατασκεύασε  το περιβάλλον  της διοίκησης του  νοσοκομείου.Είναι αυτοί που  δεν έκαναν παρά μόνο την δουλειά τους  με μοναδικό  κριτήριο  την αξία της ανθρώπινης ζωής.Είναι αυτοί  που "χάλαγαν την πιάτσα"  αφ΄ενός με την ανιδιοτελή προσφορά  της επιστημονικής τους αρετής και γνώσης και αφ΄ετέρου με τις επιτυχίες των χειρουργείων τους.Με αυτούς τους ανθρώπους και την  εξαιρετική  οργάνωση του παιδικαρδιοχειρουργικού  η οποία χτίστηκε  με κόπο και
....
μοχθο  απο γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, τα  υπο ίδρυση  ιδιωτικά παιδοκαρδιοχειρουργικά κέντρα δεν είχαν καμία ελπίδα επιτυχίας.

Έπρεπε με κάθε τρόπο  το μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο να κλείσει και μάλιστα αυτό να φανεί ως αποτέλεσμα της  πρακτικής  αυτών που το ανάστησαν και το έκαναν  παγκοσμίως  γνωστό  για τις επιτυχίες του.Ενας πόλεμος λάσπης δηλαδή  εναντίον  εκείνων που  έκαναν  την δουλειά τους  υπεύθυνα  και όπως ομολογούν  επωνύμως  δεκάδες γονείς χειρουργημένων  παιδιών  με επιτυχία και  χωρίς να  ζητήσουν  ούτε δεκάρα.

Ένας μάλιστα εκ των δύο  θυμάτων  της  "λάσπης" όχι μόνο  έχει καταγράψει  απίστευτες  επιτυχίες ως ένας εκ των καλυτέρων  παιδοκαρδιοχειρουργών  στον κόσμο,αλλά  έγινε  χωρίς να το θέλει και παράδειγμα  ανθρωπισμού  σε  όλους μας.
Αυτός λοιπόν ο  "επίορκος" παιδοκαριοχειρουργός ,τον οποίο ο υπουργός υγείας  και η διοίκηση του νοσοκομείου  θέτουν σε "αργία" , είναι εκείνος που χειρούργησε και έσωσε  ένα  ορφανό παιδάκι και που αντι να το αφήσει  στην  "τύχη" του, το είδε όπως το φυσικό του παιδί  και  με νόμιμες διαδικασίες  το  πήρε  να μεγαλώσει  στην οικογένειά του.
Αυτοί οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ   βλάπτουν σοβαρά  την  θεοποίηση  των ιδιωτικών  εταιρειών και ασφαλώς αποτελούν  απειλή  για το προτοφόλι όσων  υπηρετούν αυτά τα συμφέροντα.
Δείτε  παρακάτω  τι λένε  επωνύμως  οι ίδιοι οι γοπνείς των  καρδιοπαθών παιδιών που είτε χειρουργήθηκαν είτε περιμένουν να χειρουργηθούν  και βγάλτε μόνοι σας  το συμπέρασμα για το ποιός πραγματικά  παλεύει για το καλό της δημόσιας υγείας  και των παιδιών  μας και ποιός  για τα  ιδιωτικά  συμφέροντα που  περιμένουν σαν τα κοράκια  να απλωθούν παντού.
Δελτίο τύπου
Καταγγελία - Διάψευση
   Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, είμαστε γονείς παιδιών που έχουν χειρουργηθεί, ή βρίσκονται ακόμα σε λίστα αναμονής ενός χειρουργείου καρδιάς, στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του «Αγία Σοφία».

   Είμαστε εξοργισμένοι, διότι βλέπουμε τις τελευταίες μέρες να διασπείρονται σκόπιμα διαστροφές για το Κέντρο, που πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα. Κάποιοι, ως μη όφειλαν, σφυροκοπούν ανελέητα με δηλώσεις τους, τούς γιατρούς και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, με απώτερο στόχο την απαξίωσή τους και τη διαπόμπευσή τους. Κατά συνέπεια υποβαθμίζουν στα μάτια του κόσμου, όλο το πολύτιμο έργο που το Κέντρο προσφέρει, για να εμφανίσουν ως «αναβάθμιση» το οριστικό κλείσιμό του.
     Καταθέτουμε, όχι μόνο μετά λόγου γνώσεως αλλά και βιώσεως, ότι ουδέποτε παρατηρήσαμε καβγάδες μεταξύ των ιατρών και καταγγέλλουμε ως έωλο και παραπλανητικό το επιχείρημα ότι γι΄ αυτό το λόγο έκλεισαν τη μοναδική δημόσια καρδιοχειρουργική μονάδα της χώρας, ενώ λίγο αργότερα σταμάτησαν κάθε χειρουργείο καρδιάς στο Παίδων «Αγία Σοφία».
     Καταγγέλλουμε επίσης και την ψευδέστατη δήλωση ότι δήθεν υπήρξε αδιαφορία εκ μέρους των γιατρών προς τα παιδιά μας, που βρίσκονταν σε λίστα αναμονής, καθώς και τη σαθρή δικαιολογία ότι γι΄αυτό το λόγο τα έστειλαν στο ιδιωτικό Ωνάσειο! Το αντίθετο συνέβη. Η επαφή και η ενημέρωσή μας, όχι μόνο υπήρξε συνεχής, αλλά και με συγκινητικό  ενδιαφέρον για την πορεία των παιδιών μας.
      Εμείς οι γονείς, οι άμεσα εμπλεκόμενοι, έχουμε άποψη για το θέμα, η οποία όμως δε μας ζητήθηκε, ή όπου αυτό έγινε, καταπνίγηκε από τα ΜΜΕ. Γιατί δε μας ρωτούν; Μήπως επειδή η εμπειρία μας έρχεται σε αντίθεση με τις κατασκευασμένες συκοφαντίες; Το Κέντρο διαθέτει πείρα 25 χρόνων, πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχημένων χειρουργείων, εξειδικευμένο προσωπικό με ζήλο και αυτοθυσία, τα οποία εν μια νυκτί θέλουν κάποιοι να παραγράψουν. Μήπως επειδή έγινε «επικίνδυνα» ανταγωνιστικό;
       Ζητάμε άμεσα την ικανοποίηση του αυτονόητου αιτήματός μας: Να ανοίξει τώρα  το μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας. Δεν είναι λύση το κλείσιμο, αλλά η ενίσχυσή του (κυρίως με αναισθησιολόγους). Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις...
Ράπτης Δημήτριος
Τσιγγάνου Γεωργία
Μιχαηλίδης Λάζαρος
Στεφανίδου Ελένη
Γιαννακοπούλου Βασιλική
Πικριδάς Γεώργιος
Γενίτσαρη Οσία
Χοτζάι Άλφρεντ
Χοτζάι Μπρούνα
Μιχαλόπουλος Ανδρέας
Βακαλούδη Μαρία
Μαρκουλάκης Φραγκίσκος
Φραντζεσκάκη Ειρήνη
Αδαμαντόπουλος Παναγιώτης
Καπούρου Αθηνά
Κότσι Ιμπραήμ
Κότσι Εράλντα
Κόκκας Ηλίας
Παπαδοπούλου Ευαγγελία
Κρητικός Χρήστος
Μπογιατζή Εύα
Μάλαϊ Έρβις
Πετρίδου Κυριακή
Μανωλιτσάκης Γεώργιος
Κασσαπάκη Δέσποινα
Τσιλιμιδός Γεράσιμος
Πέστε Κορίνα
πρεσβ .Βασίλειος Κοκολάκης
Μιχαλοπούλου Χρυσάνθη
Λόντος Δημήτριος
Δραμητινού Αγγελική
Κλώνης Γεώργιος
Καπελιέρη Θεοδώρα
Βλάστος Αχιλλέας
Κατσανέα Μάρω
Σιάγκας Στυλιανός
Μαγδάκη Αικατερίνη
Πραντσίδης Διονύσιος
Πόλκα Παρθένα
Τσιάμη Εύα
De Giorgio Νικόλαος
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/
(by Siglitiki )
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου