Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Αντιλαϊκό παραλήρημα Βενιζέλου στη Βουλή



(σσΑ: Μα γιατί να μην έχει αντιλαϊκό παραλήρημα; Με καταθέσεις 2.700.000 ευρώ στην τράπεζα, και βρισκόμενος στο τιμόνι της κατοχικής κυβέρνησης, ό,τι θέλει λέει και ό,τι θέλει κάνει. Το δικό του πρόβλημα είναι λυμένο, συνεπώς μπορεί να μας διαλύσει με την άνεσή του.)





Με αρκετή καθυστέρηση ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας και η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου λόγω της έκτακτης συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Πάντως, με την έναρξη της συνεδρίασης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κατέθεσε μια σειρά αλλαγών του νομοσχεδίου από τις οποίες οι πιο σημαντικές είναι οι εξής:
-Ορίζεται το μέγιστο άμεσο ύψος μείωσης των αποδοχών ενός υπαλλήλου λόγω εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στο 25%. Να σημειωθεί ότι στην τριετία, δηλαδή στη λήξη του μεσοπρόθεσμου οι περικοπές των μισθών δεν πρέπει να ξεπερνούν συνολικά το 3-%.
- Προστίθεται η διάταξη βάση της οποίας ιδρύεται ειδικός λογαριασμός κοινωνικής εξισορρόπησης όπου θα αποταμιεύονται τα αποτελέσματα της πάταξης της φοροδιαφυγής και στη συνέχεια να δίνονται στις κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη.
- Ορίζεται ότι η αδιάθετοι πόροι του πράσινου ταμείου πάνε στο

...
 ταμείο παρακαταθηκών και δανείων για βοήθεια στους Ο.Τ.Α. και κατ’ επέκταση για την ανάπτυξη της περιφέρειας.
-Η συγκεκριμένη αλλαγή αφορά το επίμαχο άρθρο 37 και συγκεκριμένα την παράγραφο 5. Σύμφωνα με την αλλαγή αναστέλλεται η δυνατότητα του υπουργού να επεκτείνει τις κλαδικές συμβάσεις και σε εκίνους που δεν τις έχουν υπογράψει έως τη λήξη του μεσοπρόθεσμου.
Να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για κατάφωρη παραβίαση του κανονισμού της Βουλής λόγω των γρήγορων διαδικασιών που ακολούθησε για την επεξεργασία του νομοσχεδίου ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης ενημέρωσε το προεδρείο της Βουλής ότι θα καταθέσει ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για μια σειρά άρθρων του πολυνομοσχεδίου.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου