Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΤΟΥΣ ΣΒΑΡΝΑ!

Γράφει η Χριστιάνα.

Αγαπητέ ελεύθερε(;) επαγγελματία:
Ορμάω κατευθείαν στο ψητό, γιατί τα πολλά λόγια δεν αποτελούν πλέον φτώχεια, αλλά ειδική διαδρομή, που καλείσαι να την τερματίσεις χωρίς να έχεις οδηγήσει ποτέ έξω από την Λ. Αλεξάνδρας. 
1) ΤΕΒΕ: Δουλεύεις καμιά εικοσαριά χρόνια, χρωστάς και τα δυο τελευταία (ούτε συζήτηση), οπότε για πλάκα, σου ήρθε το 30/9/11 κοντά στα 1300. (το δίμηνο).  Το ξέρω, μην ανησυχείς. Έκανες ρυθμισούλα και τώρα κόλωσες. Μην κουράζεσαι.
2) ΙΚΑ: Εδώ, παίζουν τα πάντα. Από Αγγελόπουλο, μέχρι Κιούμπρικ. Διάλεξε εσύ το είδος και το ύφος της ταινίας. ‘Ας βοηθήσω. Έχεις κάνει, φυσικά, ρύθμιση λόγω ελεεινής διετίας, πάρε και τα τρέχοντα, σε κόβω περίπου στα…  1000; 1500;;
(τον μήνα).
3) Φ.Π.Α: Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Μήπως τυχαίνει να έχεις κάποια επιχείρηση που σου έκαναν τα 3 ……2;; Συγνώμη, εννοούσα το 13, …  23;;;
Τρίμηνο το ρημάδι. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό στα κυβικά που σε έχω εντάξει, είσαι….. 2000;; 2500;;
4) Δ.Ε.Η: ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
5) Δάνεια: To ουράνιο τόξο. Θέλεις κουτσομπολιό; Η Κύπρου, είναι δεκτική. Η Εμπορική άκαμπτη, αλλά κάνει τα στραβά μάτια, η Πειραιώς στην απόλυτη κοσμάρα της και η Αlpha για τα μπάζα.
Στις υπόλοιπες 15(;) δεν έχει τύχει να βρεθώ. Θα μάθουμε, όμως. 
6) Έκτακτες παπαριές: Aπό 300 για πλάκα, μέχρι φύγε. Αυτό δεν υπολογίζεται, γιατί είναι ΑΜΙΓΩΣ πασοκικό. 
Άν έχω ξεχάσει κάτι, βάλτο εσύ. Έχουμε μαζέψει λοπόν μερικά χιλιαρικάκια, που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πληρωθούν. Όπως το έλεγε ο
...
 Τόλης. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.
Τι προτείνω;;
Καταρχήν, φάε και τάισε. 
Μετά, μάχη. 
Το δημόσιο, γράφτο στα αρχί@ια σου. Οπότε, φεύγουν όλα , εκτός τραπεζών και ΔΕΗ.
Θα μου πεις, μπορεί να μπω φυλακή, δεν θα πάρω ενημερότητα, το ένα και το άλλο και θα σου πω , ναι. Το ρισκάρεις. ΚΑΙ; 
Την ΔΕΗ θα την παλέψεις. Και δεν μιλάω για έκτακτες μαλα@@ες. Μιλάω για το ρεύμα. Άν έχεις παιδιά, ή ηλικιωμένους, θα το παλέψεις. Αυτό, να το πληρώσεις. Προς το παρόν. 
Στις τράπεζες, θα πεις το εξής απλό: (δεν σου κάνω την έξυπνη, αλήθεια είναι) , ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Καμία δεν θα δείξει συγκίνηση φυσικά. ‘Ολες όμως θα χεστούν επάνω τους να σου πάρουν έστω και 50 ευρώ τον μήνα. Εκμεταλεύσου το. 
Και πάμε στο ζουμί. Τι να ΜΗΝ κάνεις,
1) Να μην γλυκοκοιτάζεις τα μπαλκόνια και τα σκοινιά. Να μην σκέφτεσαι ότι αυτό που ζεις είναι ανυπέρβλητο. 
Ανυπέρβλητο είναι μόνο το χράπα χρούπα που κάνουν τα φτυάρια για να σε χώσουν στη γη.
2) Να μην πίνεις αλκοόλ μόνος σου. Το αλκοόλ, καταναλώνεται πάντα με παρέα, για να μας ανεβάσει.Οι μόνες περιπτώσεις-που γνωρίζω, μοναχικής καταναλώσεως- είναι, ή για να πάρουμε κάποια σημαντικότατη απόφαση για την ζωή μας, ή για να αντέξουμε να δούμε την Πανάθα στην Ευρώπη. Γιατί στην γνωστή και συνήθη περίπτωση της χασούρας, θα το αντέξουμε, ενώ στην απρόσμενη της νίκης, θα έχουμε το αφροδισιακό να το γιορτάσουμε.
3) Να μην το παίρνεις όλο επάνω σου. Δεν σκότωσες, δεν βίασες, δεν είπες ψέμματα. Απλά, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ. Δεν είναι ντροπή. Είναι πραγματικότητα. Τσίμπα το. Δέξου το. 
4) Να μην αφήσεις αυτούς που σε έχουν ανάγκη. Που στηρίζονται επάνω σου. Είναι προδοσία. 
Ξύπνα αύριο το πρωί, πιες έναν διπλό μέτριο και ΠΑΡΤΟΥΣ ΣΒΑΡΝΑ.πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου