Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

100 στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Καταψηφίστε την κυβέρνηση Παπαδήμου-Κυβέρνηση της διαπλοκής για τη σωτηρία του μνημονίου και όχι του λαού, που επιβλήθηκε με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από τα φερέφωνά της

«Πρόεκυψε κατόπιν παρεμβάσεων, προσβλητικών για την εθνική αξιοπρέπεια»


Κυβέρνηση της διαπλοκής για τη σωτηρία του μνημονίου και όχι του λαού, που επιβλήθηκε με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από τα φερέφωνά της, χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου εκατό στελέχη του ΠΑΣΟΚ (ανάμεσά τους μέλη του Εθνικού και του Πολιτικού Συμβουλίου) σε επιστολή τους προς την Κ.Ο του κόμματος και ζητούν να μην της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
“Πρόκειται για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Δε δικαιούται και δεν πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης», υποστηρίζουν , και χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση αυτή «γέννημα της διαπλοκής, κόντρα στη βούληση της βάσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ελληνικού λαού», μια συγκυβέρνηση «ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και ακροδεξιάς, η οποία συμμετέχει και δια γνωστών φασιστών» που «δε μπορεί να νομιμοποιηθεί από τη Βουλή αυτή και πολύ περισσότερο να δεσμεύσει το λαό σε μια συμφωνία με τέτοιες στρατηγικές συνέπειες όπως αυτές που συνεπάγεται η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου».
Τα εκατό στελέχη του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου προέκυψε κατόπιν βίαιων και προσβλητικών για την εθνική αξιοπρέπεια παρεμβάσεων (από τις δεξιές κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας, του ΔΝΤ αλλά και ντόπιων παραθεσμικών κύκλων) στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας. Μιλούν για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, που θα καταδικάσει τον ελληνικό λαό σε αργό οικονομικό θάνατο και μόνιμο περιορισμό της κυριαρχίας του.
Στην επιστολή τους καταγγέλλουν τον ευτελισμό των
...
 δημοκρατικών διαδικασιών και προειδοποιούν για είσοδο της χώρας σε περίοδο πολιτικής ανωμαλίας. Αναφέρουν ότι τα τελευταία δυο χρόνια η κυβέρνηση «υπηρέτησε μια δεξιά, νεοφιλελεύθερη στρατηγική, εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, προς όφελος του παρασιτικού κεφαλαίου της χώρας, σε συμμαχία μαζί του.
Αρνήθηκε κάθε προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση, όπως και κάθε πρόταση έγκαιρης προσφυγής στο λαό». Η υιοθέτηση αυτής της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής από την κυβέρνηση όμως, «είναι που γέννησε τη λαϊκή οργή και αντίθεση» επισημαίνουν και αναφέρουν ότι η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στις ίδιες τις επιλογές της, αντιλήφθηκε πολύ αργά ότι δεν είχε τη λαϊκή νομιμοποίηση ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Αντί όμως, λένε οι εκατό, να προσφύγει τότε στη λαϊκή ετυμηγορία, επέλεξε διαφορετικές λύσεις, όπως ακριβώς το παρασιτικό κεφάλαιο της χώρας επεδίωκε.
«Σήμερα, περνάμε στη φάση κατά την οποία οι εξωθεσμικοί κύκλοι ορίζουν άμεσα τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, προσπαθώντας να διαμορφώσουν όπως επιθυμούν το παρόν και το μέλλον τους λαού μας». Δε διστάζουν μάλιστα να καταγγείλουν ως «φερέφωνα της διαπλοκής» « τους δεξιούς βουλευτές εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με τη ΝΔ, το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, τη ΔΗΣΥ και άλλους πρόθυμους της Βουλής» που στήνουν «κυβέρνηση - δουρείου ίππου, σωτηρίας της στρατηγικής του μνημονίου και υπεράσπισης των στρατηγικών συμφερόντων του μεγάλου διεθνούς, ευρωπαϊκού, ελληνικού και δη παρασιτικού κεφαλαίου».
Οι εκατό μιλούν και για όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι «Γνωστά πρόσωπα, απολύτως συνυπεύθυνα για την καταστροφική μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα εδώ και δυο χρόνια, επιχειρούν να καταλάβουν την παράταξη εξ εφόδου και να τη μετατρέψουν συνολικά σε παράταξη ποδηγετούμενη από την εγχώρια διαπλοκή, με δεξιά, νεοφιλελεύθερη ατζέντα».
Με την επιστολή τους αυτή που απευθύνεται κυρίως στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη και μέλη του κόμματος εκτός από το να μη λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η «συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και ακροδεξιάς» ζητούν επίσης: α)Η απόρριψη όλων των ξένων τελεσιγράφων. Ένα καθαρό όχι στις ξένες παρεμβάσεις στη χώρα.
β) εκλογές για να μιλήσει άμεσα ο λαός και να επιλέξει άφοβα και υπεύθυνα τις πολιτικές δυνάμεις που επιθυμεί να τον κυβερνήσουν, στη βάση των πολιτικών τους στρατηγικών. enet.gr

1 σχόλιο:

  1. Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    …. επειδή σχηματίστηκε για να διενεργήσει εκλογές και όχι για να κυβερνήσει !

    Στις 4.11.2011 η βουλή έδωσε εντολή στη κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές. Στις 9.11.2011 η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παραιτήθηκαν για να προκαλέσουν εκλογές. Στις 11.11.2011 σχηματίσθηκε η παρούσα κυβέρνηση για να τις διοργανώσει .

    Τι προβλέπει το Σύνταγμα :

    " Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την Κυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί, … … Αν ο Πρωθυπουργός της παραιτούμενης Κυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, εφαρμόζεται αναλόγως η διάταξη του άρθρου 37 παράγραφος 3 εδάφιο γ' " = " … ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας …. επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή. "

    Σύνταγμα : http://el.wikisource.org/wiki/Σύνταγμα_της_Ελλάδας

    Τα σχετικά προεδρικά διατάγματα ( παραίτηση κυβέρνησης και πρωθυπουργού, διορισμό καινούργιου πρωθυπουργού, Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών.)

    ΦΕΚ A 243/2011
    http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFYAFdDx4L2G3dtvSoClrL88wJO3U0cWHN5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIue6g5k4FEsE3wLKBa8tfM_Qax3x1jh0wENYHw3vrntJe

    ΠΡΟΣΟΧΗ : Κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να σχηματιστεί μόνο εάν μετά από εθνικές εκλογές ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ ή ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή