Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ζητούν εγγράφως από τον Αντωνάκη (όπως ζητούσαν και από τον Γιωργάκη) ότι θα τηρήσει την δανειακή σύμβαση, δηλαδή ότι θα τηρήσουμε το ξεπούλημα.

Για να σε δούμε τώρα ''αντιμνημονιακέ'' Αντωνάκη, που θα δώσεις και γραπτώς την υποταγή σου/μας... Πόση ξεφτίλα ακόμα και πόση κατηφόρα για τον τόπο να αντέξουμε; Θέλουν σώνει και καλά να μας αλυσοδέσουν, αυτό είναι το ζητούμενο και όπως τους έκανε όλα τα κέφια ο προδότης ΓΑΠ, θέλουν να εξασφαλίσουν τώρα και την έγγραφη συγκατάθεση του συγκατοίκου του. Το ότι ζητάνε υπογραφή από το ΠΑΣΟΚ, είναι για τα μάτια και γελοίο, γιατί τους την έχει δώσει πολλάκις μέσα στη Βουλή. Ο ''αντημνημονιακός'' Αντωνάκης είναι το ζητούμενο.

Γραπτές εγγυήσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση ζητά η τρόικα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις πιέσεις προς τη χώρα μας για να τηρήσει τις υποχρεώσεις της κι ενώ η Μαρία Φέκτερ απειλεί με την μη εκταμίευση της έκτης δόσης.

Ζητούν γραπτές εγγυήσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση
O πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις του  μετά τη λήξη του Eurogroup, χαιρέτισε τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας στην Ελλάδα, ωστόσο ανακοίνωσε ότι οι πολιτικές δυνάμεις στην χώρα θα πρέπει να συνυπογράψουν επιστολή, στην οποία θα δεσμεύονται για την εφαρμογή των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Επίσης, ο Γιούνκερ προανήγγειλε ότι η τρόικα θα επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα, ενώ προσέθεσε ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη πριν τις 29 Νοεμβρίου για την εκταμίευση της έκτης δόσης.
Από την πλευρά του, ο ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν επανέλαβε ότι οι
...
πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα θα πρέπει να παράσχουν γραπτές εγγυήσεις για την εφαρμογή των όσων έχει δεσμευτεί η χώρα. Παρά το γεγονός ότι η τρόικα χαιρέτισε την πρόθεση σχηματισμού νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, οι δανειστές θεωρούν ότι η συγκρότηση νέου κυβερνητικού σχήματος δεν αρκεί, ζητώντας από τα κόμματα να δεσμευτούν γραπτώς ότι θα τηρήσουν πλήρως τη δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή.
Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που προσερχόμενος στο Eurogroup προχώρησε ένα βήμα περισσότερο και ζήτησε από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας να ακολουθήσουν από κοινού το μοντέλο της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, συνυπογράφοντας το νέο δανειακό πρόγραμμα.
Την ίδια στάση τήρησε και η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, που τόνισε ότι όλα τα κόμματα θα πρέπει να δηλώσουν γραπτώς ότι θα εκπληρώσουν τις μεταρρυθμίσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα διάσωσης και προειδοποίησε ότι μόνον εφόσον δοθούν οι εγγυήσεις θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου