Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Πανικός στα κυβερνητικά στελέχη: “Θα έχουμε πέσει μέχρι το βράδυ” !!!



Υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λένε στην Βουλή ότι “θα έχουμε πέσει μέχρι το βράδυ”. Σε κατάσταση σοκ το Μαξίμου αντιγράφει τον μπαμπά Παπανδρέου και μιλάει για αποστασία.
Συγκαλείται εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα (αν προλάβουν…)
Αυξάνουν ώρα με την ώρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που λένε ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.
Η δήλωση της Β. Παπανδρέου για κυβέρνηση “εθνικής ενότητας” είναι λένε τώρα στο ΠΑΣΟΚ “το πρόσχημα για να πούνε όχι στον Παπανδρέου”. Όμως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζητάνε και η Ντόρα με τον Καρατζαφέρη. Κι αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις είναι εκλογές.
Ο Βενιζέλος μπήκε στο νοσοκομείο και διαρρέει από εκεί ότι δεν ήξερε για το δημοψήφισμα.
Φήμες ότι μετά την Αποστολάκη θα ακολουθήσουν και οι ανεξαρτητοποιήσεις άλλων βουλευτών.
Κινήσεις βουλευτών των ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν από τον Κ. Σημίτη να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες.
Την παραίτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ζητούν
...
 έξι μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στενοί συνεργάτες του Κώστα Σημίτη στην περίοδο της πρωθυπουργίας του, τονίζοντας πως «η χώρα χρειάζεται επειγόντως κυβέρνηση με πολιτική νομιμοποίηση, σχέδιο Εθνικής Αναγέννησης και μεγάλη διαχειριστική ικανότητα». Πρόκειται για τους Γιώργο Θωμά, Βαγγέλη Μαλέσιο, Στέφανο Μανίκα, Δημήτρη Μπατζελή, Γιάννη Νικολάου και Μηνά Σταυρακάκη, που υπογράφουν κοινή επιστολή. «Η παρούσα κυβέρνηση», αναφέρουν, «δεν διαθέτει καμία από τις απαραίτητες αυτές προϋποθέσεις. Η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί ασφυξία. Η χώρα μέρα με τη μέρα βιώνει συνθήκες διάλυσης, ανομίας και ακυβερνησίας».
Η συνολική εικόνα αυτήν την στιγμή δείχνει μια κυβέρνηση ένα βήμα πριν την κατάρρευση της.  Ο Γ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του είναι απομονωμένοι στο Μαξίμου και με την πλάτη στον τοίχο και κάποιοι δεν αποκλείουν στην έκτακτη σύσκεψη της κυβερνητικής επιτροπής το απόγευμα να υπάρξουν εξελίξεις, δηλαδή αλλαγή της απόφασης για το δημοψήφισμα και προσφυγή στις κάλπες.
Αλλωστε, ο πρωθυπουργός ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει με 153 βουλευτές, τώρα έμεινε με 152, αλλά κι ο αριθμός αυτός είναι πλαστός αφού κι άλλοι βουλευτές είναι έτοιμοι να παραιτηθούν ή να ανεξαρτητοποιηθούν.
Επισφαλής για τον πρωθυπουργό κρίνεται και η ψήφος εμπιστοσύνης την Παρασκευή το βράδυ καθώς δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα φτάσουμε ως εκεί.
Πάντως, στην ανεξαρτητοποίηση της Μ. Αποστολάκη φαίνεται να υπάρχει πολύ παρασκήνιο που να συνδέεται με τον Β. Βενιζέλο. Η Μιλένα είναι εδώ και χρόνια κοντά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον στήριξε στην εσωκομματική διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι δεν αποκλείουν δηλαδή να υπήρξε συνεννόηση με τον Β. Βενιζέλο (πριν αυτός μπει στο νοσοκομείο) για να φύγει από την Κ.Ο. και να επιταχύνει τις εξελίξεις.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η διαρροή από το Μαξίμου περί αποστατών και προφανώς δεν απευθύνουν την κατηγορία μεμονωμένα στην Μ. Αποστολάκη.
Οπότε, είναι όπως όλα δείχνουν θέμα χρόνου η αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης. Είτε ο κ. Παπανδρέου θα περιθωριοποιηθεί από τις εξελίξεις στο ίδιο του το κόμμα, είτε θα επιχειρήσει ηρωϊκή έξοδο καταγγέλλοντας αποστασία και θέλοντας να μοιάσει στον… παππού του. antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου