Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

“Αφορίζει” ο Μητροπολίτης Μεσογαίας την αποτέφρωση

“Μόνο οι αγιατολάδες ή οι μουλάδες σε θεοκρατικές κοινωνίες έχουν αποφασιστικό λόγο επι των δικαιωμάτων των πολιτών”, απαντά ο δήμαρχος Μαρκοπούλου.


Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και του Δήμου Μαρκοπούλου με αφορμή την απόφαση του τελευταίου να δημιουργήσει κέντρο αποτέφρωσης νεκρών στην πόλη.

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος με εγκύκλιό του που μοιράστηκε στους πιστούς την περασμένη Κυριακή, λέει μεταξύ άλλων ότι η καύση θα δημιουργήσει προβλήματα στις οικογένειες των χριστιανών ορθόδοξων που θα επιθυμούν να αποτεφρωθούν.

Ο Μητροπολίτης στην εγκύκλιο επαναλαμβάνει την γνωστή θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος για την καύση. Λέει ότι είναι κάθετα αντίθετη με την καύση των νεκρών.

“Και γι' αυτό”, επισημαίνει, “η τέλεση εξοδίου ακολουθίας για όσους αποφασίζουν να αποτεφρωθούν, είναι προβληματική.”

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου εκτός από την παρατήρηση για αγιατολάδες υπενθυμίζει ότι ο νόμος για την αποτέφρωση στην χώρα μας ψηφίστηκε το 2006 από όλα τα κόμματα.

(agiovasilema: Η καύση ενόχλησε την εκκλησία...Οι Πακιστανοί που αλωνίζουν στα νεκροταφεία, και προσλαμβάνονται από τα γραφεία τελετών (κοράκια) για να θάβουν και να ξεθάβουν τους Έλληνες χριστιανούς, δεν ενοχλούν την εκκλησία? Γιατί τουλάχιστον εμένα, η εικόνα του Πακιστανού ονόματι Αλί που κάπνιζε, έφτυνε και τσάπιζε για να βγάλει τα κόκκαλα συγγενικού μου προσώπου κατά την εκταφή, με όργισε τόσο πολύ που όλες αυτές οι μουρμούρες της Εκκλησίας περί ''προβληματικών διαδικασιών στην καύση των νεκρών'' , μόνο ειρωνικό μειδίαμα μου φέρνουν στα χείλη. Τα νεκροταφεία είναι φάμπρικες που κόβουν λεφτά και όλες οι ενστάσεις είναι για τα ''μπικικίνια''.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου