Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Οι «άσχημοι Γερμανοί» και η «επικίνδυνη» καγκελάριος. (Λίγο αργά το διαπιστώσατε απολίτιστα ζώα, φονιάδες.)

Τα γερμανικά φαντάσματα του παρελθόντος ζωντάνεψε η κρίση στην ευρωζώνη, διατείνεται ο αρθρογράφος του γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ» (Spiegel), ο οποίος καταλογίζει στη Γερμανίδα καγκελάριο ένα ξύπνημα του γερμανικού εθνικισμού, ανάλογο των τσιτάτων του Σλέγκελ τον 19ο αιώνα.

Οι «άσχημοι Γερμανοί» και η «επικίνδυνη» καγκελάριος

Η άκαμπτη στάση της Άνγκελα Μέρκελ κατέστρεψε το έργο γενεών, υποστηρίζει το δημοσίευμα με τίτλο «Εμείς οι άσχημοι Γερμανοί». Θα ήταν προτιμότερο η Μέρκελ να παλεύει στο πλευρό των Ευρωπαίων εταίρων ακόμα κι αν ο δρόμος είναι λανθασμένος, από το να στέκεται μόνη της ψάχνοντας τους «σωστούς», τονίζει.
Η κριτική στη Γερμανίδα καγκελάριο έρχεται πλέον και από το ίδιο της το κόμμα. Πολιτικός των Χριστιανοδημοκρατών σχολίασε πρόσφατα: «Τώρα η Ευρώπη θα μιλά γερμανικά;», ενώ ευρωπαϊκές εφημερίδες παρουσιάζουν τη Μέρκελ με το χαρακτηριστικό μουστάκι του Χίτλερ.

Τα στερεότυπα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου έχουν επιστρέψει. «Οι άσχημοι Γερμανοί είναι εδώ», γράφει το Spiegel, καθώς έχει η Γερμανία βγαίνει από την «ειρηνική» περίοδο των 20 χρόνων της επανένωσης.
«Η καγκελάριος είναι επικίνδυνη»
Μαθήματα γερμανικής ηγεμονίας παραδίδει το τελευταίο διάστημα η Άνγκελα Μέρκελ, γεγονός που κατά το Spiegel οφείλεται στην ανυπομονησία να φύγουν
...
 επιτέλους τα βαρίδια της μεταπολεμικής περιόδου, που ήθελε μια Γερμανία χαμηλών τόνων.
«Στην κρίση του ευρώ η Ευρώπη πρέπει να ακολουθήσει το γερμανικό μοντέλο». «Οι Γερμανοί άκουγαν για αρκετό διάστημα και μιλούσαν με χαμηλή φωνή». Η Μέρκελ θέλει να αλλάξει αυτή την παράδοση, γι' αυτό είναι μια «επικίνδυνη καγκελάριος».
Η άκαμπτη πολιτική της βάζει σε κίνδυνο τη δουλειά όλων των προκατόχων της, μετά τον πόλεμο. Η σιδηρά πυγμή της Μάργκαρετ Θάτσερ δεν ταιριάζει στη Γερμανία, υποστηρίζει ο αρθρογράφος .
Η Μέρκελ πρέπει να δώσει χώρο στην Ευρώπη. Άλλωστε είναι φυσικός και αυτή είναι η εξίσωση που πρέπει να λύσει.
«Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με το ευρώ. Όμως ένα είναι σίγουρο: Αν η Μέρκελ συνεχίσει έτσι, η Γερμανία θα μείνει χωρίς φίλους», καταλήγει το Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου