Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τα ''κοινωνικά'' μηνύματα του JUMBO

Σήμερα βρέθηκα σε κάποιο από τα καταστήματα της κερδοφόρας αλυσίδας jumbo. Δεν θα μιλήσω για τις γνωστές σε όλους συνθήκες εργασίας του προσωπικού του, ούτε για την ποιότητα των παιχνιδιών κινεζικής προέλευσης, ούτε για τα ζαχαρωτά και τα σνακς που πουλάει και τα οποία  περιέχουν καμιά δεκαριά ''Ε'', χρωστικά και συντηρητικά το καθένα. Δεν θα μιλήσω ούτε για τα κάκιστης αισθητικής τραγούδια που ακούγονται από τα μεγάφωνα του καταστήματος και συνοδεύουν τους πελάτες στα ψώνια τους.

Θα σχολιάσω μόνο το καινούριο διαφημιστικό στοιχείο που υποδέχεται στις εισόδους των καταστημάτων τους καταναλωτές-θύματα και είναι μια χάρτινη τούρτα που έχει κάποια σκίτσα-καρτούνς με διάφορα εμετικά μηνύματα.

Ένα από αυτά δείχνει ένα παιδάκι να κάθεται ξεσκέπαστο στο κρεβάτι του και να παραπονιέται στη μητέρα του λέγοντας : ''Ποιός πήρε την κουβέρτα μου, μου πάγωσε το μπούτι!!'' και η μητέρα απαντά: ''Την πήρε ο πατέρας σου να στρώσει το μπαρμπούτι''. (και δείχνει τον υποτιθέμενο πατέρα με μούρη  τζογαδόρου μάγκα της δεκαετίας του '50 να παίζει με έναν αντίστοιχο αλητόβιο τύπο ζάρια στο πάτωμα πάνω στην κουβέρτα του παιδιού του)

Σε ένα άλλο σημείο της ''τούρτας'', μια κοκότα του μεσοπολέμου, ψάχνει τις ...ζαρτιέρες της, ενώ ακριβώς δίπλα της ένας μουσουλμάνος περιμένει ακόμα ένα νεογέννητο παιδί στο ασκέρι του. Στην ίδια παρεούλα και ο Αη- Βασίλης, που διαβάζει ένα γράμμα από ένα κοριτσάκι το Ηλεκτράκι, που του ζητάει ανάμεσα στα δώρα και ...2 πρίγκιπες έτσι... για καβάτζα. Λίγο παραδίπλα ένας αρχαίος Έλληνας -πιθανότατα σοφός- συμβουλεύει ένα παιδάκι να ...κλάσει,  ενώ πάνω πάνω, στην κορυφή της τούρτας, ξεχωρίζει η σκηνή με τον φυλακισμένο που το σκάει με ελικόπτερο.

Όλα τα παραπάνω (και πολλά ακόμα), αποτελούν την τελευταία διαφημιστική έμπνευση ενός πολυκαταστήματος που υποτίθεται ότι απευθύνεται σε παιδιά. Στα παιδιά μας...

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, υπάρχει κανένας λόγος να ενισχύουμε με τα χρήματά μας, την χυδαιότητα και ποιοτική φτήνεια της συγκεκριμένης φάμπρικας που λανσάρεται ως  ''κατάστημα χαράς''?

agiovasilema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου