Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ο πρώην ''τσάρος'' και νυν υπουργός περιβάλλοντος, Γ.Παπακωνσταντίνου έχει αυθαίρετο μέσα σε δασική έκταση; Έχουμε τρελαθεί τελείως πλέον......

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/07/perioxi.jpg?w=300ΤΟ ''ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ'' ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ,ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ…ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ…ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ…
Βγάζουν την μικρολαμογιά για να τον φυγαδεύσουν ανώδυνα;
Σοβαρό πολιτικό αλλά και ηθικό ζήτημα προκύπτει για τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την αποκάλυψη ότι διαθέτει «οικογενειακό» αυθαίρετο μέσα στο δάσος! Η μητέρα του είναι ιδιοκτήτρια εξοχικής κατοικίας χτισμένης μέσα σε αναδασωτέα περιοχή στη Βραυρώνα Αττικής, στον οικισμό Χαμολιά. Το σπίτι, σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο Καζάση, είναι αυθαίρετο και παράνομο, ενώ έχει εκδοθεί γι’ αυτό και απόφαση κατεδάφισης.
7.jpg
5.jpg
6.jpg
3.jpg
2.jpg
Η μητέρα του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στην περιοχή έχουν προσφύγει μάλιστα στη Δικαιοσύνη και στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να νομιμοποιήσουν τα εντός αναδασωτέας δασικής έκτασης σπίτια τους. Ετσι, ως υπουργός Περιβάλλοντος, ο κ. Παπακωνσταντίνου καλείται να αποφασίσει ανάμεσα στα συμφέροντα της μητέρας του και του Δημοσίου… Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να δημιουργήσει πολλά πρόσθετα ερωτήματα για τη σπουδή του κ. Παπακωνσταντίνου να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό τις
....

Πολιορκία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Πάρο!

vouleftes-suro-epikuriksi.jpg
Μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής, ήταν ικανή να ξεσηκώσει πολίτες από τη Πάρο. Η άφιξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο λιμάνι της Παροικίας στις 2.45 με το πλοίο ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ, έδωσε αφορμή σε πο΄’ιτες να συγκεντρωθούν στο λιμάνι και να

...

Κως:Δεν βαρέθηκαν να μας κοροϊδεύουν;Όλα ήταν λες και ήμασταν στο 2004!Ανθοδέσμες, φιλιά, αγκαλιές και ακολουθία ημετέρων

Έτσι από τα τρομερά αθηναϊκά ΜΜΕ - κανάλια δόθηκε το μήνυμα: να η Κως είναι το παράδειγμα! Δεν βαρέθηκαν να μας κοροϊδεύουν; Να μας μιλούν για νέο νοσοκομείο, για επεκτάσεις αεροδρομίων, για μόλους, για ακτοπλοϊκά ισοδύναμα, για κτήρια αστυνομίας & για συνεργατικές... βουλιάξαμε.
Επικοινωνιακοί ο λόγοι της παρουσίας του κ. Γ. Παπανδρέου στην Κω
Καμία προοπτική δεν οικοδομείται με το ψέμα και την εκλογική σκοπιμότητα
Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας μας, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας, να φθάνει εδω χωρίς προετοιμασία, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς
ανοικτή επαφή με την κοινωνία μας;
... Ποια ήταν η σκοπιμότητα της
...

Αλβανοί συνελήφθησαν και ομολόγησαν τη φρικτή δολοφονία του ηλικιωμένου ζευγαριού. Ακόμα 2 συνάνθρωποί μας θανατώθηκαν μαρτυρικά από χέρια αλλοδαπών.

Δυο Αλβανοί 20 και 31 χρόνων, είναι - σύμφωνα με την αστυνομία - οι δράστες της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε στις 26 Ιουνίου στη Βέροια, με θύματα 73χρόνο επιχειρηματία και την 69χρόνη σύζυγό του. Το ζευγάρι βρήκε μαρτυρικό θάνατο, καθώς τους βασάνισαν πολύ προκειμένου να αποσπάσουν τις πληροφορίες που ήθελαν.Τους έδεσαν τους φίμωσαν και τους χτυπούσαν μέχρι που ο ηλικιωμένος υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του και η σύζυγός πέθανε  από ασφυξία. 

 

Κίνητρο των Αλβανών ήταν η ληστεία, όπως ανακοίνωσε χθές, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το κρησφύγετό των δυο δραστών στο κέντρο της

...

Βολεμένοι όλοι οι “κηπουροί”


Ποιοι ήταν οι «κηπουροί»; Ο Παμπούκης, ο Ραγκούσης, ο Γερουλάνος, η Μπιρμπίλη, ο Δρούτσας. Απ’ αυτούς οι τρεις πρώτοι παρέμειναν στην κυβέρνηση αν και ο Ραγκούσης έχει πάθει σοκ από την υποβάθμιση που του έγινε. Οι άλλοι δύο απομακρύνθηκαν από το κυβερνητικό σχήμα αλλά δεν θα πάνε και για σύνταξη. Τους βολεύει ο Γ. Παπανδρέου αφού έχει υποχρέωση απέναντί τους καθώς τα έκαναν όλα τόσο καλά εδώ και δύο χρόνια.
Ο Δρούτσας πήγε στο ευρωκοινοβούλιο, εκεί που τους ταιριάζει περισσότερο. Κάνει τα κονέ του, δεν φθείρεται πολιτικά, παίρνει το γενναίο του μισθό και όλα μια χαρά.
Όσο για την «πράσινη» Τίνα, οι φήμες έλεγαν ότι από τότε που έφυγε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, δεν είχε τι να κάνει όλη τη μέρα γι’ αυτό και… χτυπιόταν στα γυμναστήρια και τις πισίνες. Άλλωστε, εκεί γνώρισε και τον πρωθυπουργό, ποτέ δεν ξέρεις ποιους κάνεις φίλους.
Κάτι έπρεπε, λοιπόν, να βρεθεί και για την τελευταία κηπουρό που
...

Ο ΠΡΩΗΝ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ" ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΡΙΦΟ 6250 ΕΥΡΩ... ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!


Έσπασε πάλι ο διάολος το ποδάρι του και με μια «τυχαία» περιήγηση στο διαδίκτυο για καλοκαιρινούς προορισμούς ενόψει διακοπών πέσαμε πάνω σε ένα υπερπολυτελές οίκημα στη Σέριφο το οποίο νοικιάζεται για τις φετινές διακοπές όσων… έχουν και κατέχουν.

Μη έχοντας καμιά ελπίδα ( και οικονομική δυνατότητα) να ανταποκριθούμε στο πανάκριβο ενοίκιο της πανέμορφης κατα τα άλλα βίλας, αρκεστήκαμε στο «φάτε μάτια ψάρια» χαζεύοντας τις φωτογραφίες του οικήματος. Και επειδή ένα τέτοιο σπίτι δύσκολα ξεχνιέται θα ήταν αδύνατο να μην παρατηρήσουμε ότι η εν λόγω βίλα ανήκει στον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν υπουργό ΥΠΕΚΑ, κ. Γιώργο Παπακωσταντίνου.

Όντως ο κ. Παπακωσταντίνου είπε να επωφεληθεί της κρίσης και έβαλε πάλι ενοικιαστήριο στην βίλα του στη Σέριφο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Προσπαθώντας να μην κινήσει υποψίες, όπως και πέρυσι, έβαλε το ενοικιαστήριο σε ξένη κτηματομεσιτική εταιρία που απευθύνεται αποκλειστικά σε ξένους τουρίστες μιας και η......... ιστοσελίδα είναι μόνον εις την αγγλικήν.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό καλή ώρα (κακή για τον κ. Παπακωσταντίνου) η εφημερίδα «Αποκαλύψεις» είχε δημοσιεύσει εκτενές ρεπορτάζ για το ότι
...

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Σοκ! Αφού τον χρησιμοποίησαν για να τους κάνει τη δουλειά, πάνε να του χρεώσουν το ακαταλόγιστο για να τον φυγαδεύσουν να γλυτώσει.

Ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου, ο Νίκος, άνοιξε την καρδιά του στους “New York Times” και «άδειασε» άκομψα τον αδελφό του δηλώνοντας: «Δεν κάνει για πρωθυπουργός»

 

Ο Γιώργος δεν κάνει για πρωθυπουργός. Δεν το λέει κάποιος πολιτικός του αντίπαλος. Το ομολογεί, εμμέσως πλην σαφώς, ο ίδιος ο αδελφός του, Νίκος, αποκαλύπτοντας και σημαντικές αδυναμίες του χαρακτήρα του, όπως το ότι δεν είναι αποφασιστικός και προτιμά να γίνεται αρεστός παρά να συγκρούεται. Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι ο Γιώργος ποτέ του δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός!

Τις αποκαλύψεις για τις μειωμένες ικανότητες του πρωθυπουργού έκανε ο αδελφός του μιλώντας όχι σε κάποιο τυχαίο μέσο ενημέρωσης, αλλά στη μεγαλύτερη εφημερίδα του κόσμου, τους «Times» της Νέας Υόρκης. Ο διεθνής παράγοντας, σε μια περίοδο που η χώρα έχει πλέον φίλους που μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και ένα τεράστιο κενό αξιοπιστίας, μαθαίνει από τα πλέον αξιόπιστα χείλη ότι το τιμόνι της Ελλάδας δεν βρίσκεται σε στιβαρά χέρια, αλλά στα χέρια κάποιου που δυσκολεύεται να δίνει εντολές.

Ακρως αποκαλυπτικές για τις ικανότητες του πρωθυπουργού είναι και οι δηλώσεις τού πρώην υπουργού στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και φίλου της οικογένειας Θεόδωρου Στάθη, ο οποίος επιβεβαιώνει όσους κατηγορούν τον Γιώργο (μεταξύ των οποίων και η αξιωματική αντιπολίτευση) ότι άργησε να καταλάβει σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα, όταν ανέλαβε την εξουσία, με αποτέλεσμα να αργήσει να λάβει μέτρα, με τις καταστροφικές συνέπειες που είχε αυτό.

Οι διόλου κολακευτικές για τον άνθρωπο που κρατά το πηδάλιο της χώρας αποκαλύψεις περιλαμβάνονται σε δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας της περασμένης Τρίτης, το οποίο φέρει τον υπαινικτικό για τον Γιώργο Παπανδρέου τίτλο «Οικογενειακές διαφορές, παγκόσμια ζητήματα». Πού κολλάει ο τίτλος; Ο Αμερικανός δημοσιογράφος που τον έβαλε αξιοποιεί τις δηλώσεις του Νίκου Παπανδρέου στην εφημερίδα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδει τις μειωμένες ικανότητες του αδελφού του στην απουσία του πατέρα τους Ανδρέα από την οικογένεια όταν ήταν παιδιά. Ο Νίκος Παπανδρέου αναφέρει στην αμερικανική εφημερίδα τη διαφορά του πατέρα του από τον αδελφό του Γιώργο.

Μεταφράζουμε αυτολεξεί: «Η ζωή του πατέρα του (σ.σ.: του Ανδρέα) ήταν γεμάτη από συγκρούσεις, πάθη και πάνω από όλα από μια εκπληκτική ικανότητα να αγγίζει τους Έλληνες. Ο Γιώργος είναι τελείως διαφορετικός.

Ο χαρακτήρας του είναι πιο άτολμος και του λείπει η ενθουσιώδης φιλοδοξία του πατέρα του». Ο αδελφός του πρωθυπουργού κορυφώνει τα αποκαλυπτήρια του πραγματικού Γιώργου: «Μου έχει πει πολλές φορές ότι δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός». Και έρχεται η δήλωση-σοκ για τους λόγους της αδυναμίας του χαρακτήρα του Γιώργου. Όπως γράφουν οι «Times», ο Νίκος τους είπε ότι ο Γιώργος, ένα παιδί της δεκαετίας του '60, περισσότερο ιδεαλιστής από τον πατέρα του, επιθυμεί τον συμβιβασμό εκεί που ο πατέρας του επιθυμούσε τη σύγκρουση. «Με πιο ψυχαναλυτικούς όρους, τα παιδιά (σ.σ.: δηλαδή ο Γιώργος) που τους λείπει ο πατέρας τους επιθυμούν να γίνονται αρεστά. Και όταν επιθυμείς να γίνεσαι αρεστός, δεν μπαίνεις σε συγκρούσεις. Και όταν δεν σου αρέσουν οι συγκρούσεις, είναι δύσκολο να δώσεις εντολές».

Ο Νίκος σταματά λίγο προτού δώσει στον αδελφό του τη χαριστική βολή. Επιθυμώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, λέει στην αμερικανική εφημερίδα ότι, παρ' όλα αυτά, ο αδελφός του μπορεί να κάνει αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα...

Και ο Θ. Στάθης επιχειρεί με πιο κομψό τρόπο να αποκαλύψει τις μειωμένες ικανότητες του Γιώργου. «Ο Γιώργος είναι τίμιος και ηθικός άνθρωπος. Αλλά έχασε χρόνο. Ο Ανδρέας θα είχε δει τις εξελίξεις νωρίτερα και θα είχε προχωρήσει γρηγορότερα, λαμβάνοντας πιο σκληρά μέτρα». Ο κ. Στάθης αναφέρεται προφανώς στο πρώτο εξάμηνο της πρωθυπουργίας του Γιώργου, όταν άργησε επιδεικτικά να λάβει μέτρα και οδήγησε τη χώρα στην αφιλόξενη αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Αυτός ή είναι εντελώς ''γεια σου'', ή το παίζει τρελός για να κερδίσει ευνοϊκή μεταχείριση λόγω ''ακαταλόγιστου'' και να σωθεί...Δείτε τι είπε το άτομο...

«Είμαι περήφανος για την Ελλάδα, την Ελλάδα που δίνει τη μάχη παντού, όπως κι εδώ, στην Κω, όπου με συλλογική προσπάθεια, με κοινή προσπάθεια, αναδεικνύουμε τον πολιτισμό μας και τον συνδέουμε με την ανάπτυξη, με δουλειές, με τον ποιοτικό τουρισμό».

Αυτή τη δήλωση έκανε ο Παπανδρέου από την Κω όπου βρίσκεται, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται μισό βήμα από την καταστροφή....

Γιούχα στην Νάντια Γιαννακοπούλου. ''Σήμερα η Νάντια βλέπει το χορό, ένα χρόνο τώρα ληστεύει το λαό!''

Μπράβο μεγαλεία η Τίνα!!!! Από ένα γυμναστήριο τη γνώρισε, Υπουργό την έκανε, με τα λεφτά μας της χαρίζει υπερπολυτελή ζωή τώρα...

Στέλνει την Μπιρμπίλη πρέσβειρα  στον ΟΟΣΑ, στο Παρίσι
Στέλνει την Μπιρμπίλη πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ, στο Παρίσι

 

Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι στέλνει ο πρωθυπουργός την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Ασφαλείς πληροφορίες επιμένουν ότι η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ειλημμένη και είναι θέμα λίγου χρόνου να ανακοινωθεί και επίσημα η τοποθέτηση της στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός μετά την αποκατάσταση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Ευρωβουλή θέλει να αποκαταστήσει όλους τους συνεργάτες  του με τους οποίους κυβέρνησε την χώρα τους τελευταίους  20 μήνες. Να σημειωθεί ότι η αμοιβή του πρέσβη στον ΟΟΣΑ είναι 300.000 ευρώ αφορολόγητα καθώς και δωρεάν σπίτι, το οποίο ανήκει στην ελληνική αντιπροσωπεία. Στις παροχές περιλαμβάνετται και αυτοκίνητο με οδηγό και μάγειρα. Η διάρκεια της θητείας είναι 5 χρόνια. Το διαμερισμα του πρέσβη στον ΟΟΣΑ που ανήκει στο ελληνικό κράτος βρίσκεται στο καλυτερο σημείο της πόλης και ξεπερνά τα 500 τετραγωνικά μέτρα. Τα έξοδα της διαμονής του έλληνα επικεφαλής επιβαρύνουν προφανως την αντιπροσωπεία δηλαδή τους έλληνες φορολογούμενους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός αποκαθιστά τους συνεργάτες του  στις παραμονές πολιτικών εξελίξεων. Το 2004, π.χ. μετά την ήττα στις εκλογές από τον Καραμανλή έσπευδε να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, τον Σταύρο Λαμπρίνίδη,(τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών) χωρίς ουσιαστική προσφορά στο ΠΑΣΟΚ και πείρα, προκαλώντας την ενόχληση στελεχών και οπαδών του ΠΑΣΟΚ που εξέλαβαν τον διορισμό εκείνο ώς ένδειξη πολιτκού φαβοριτισμού.
Φαίνεται  οτι οι περισσότεροι συνεργάτες του ΓΑΠ αντιπαθούν βαθιά τις εκλογικές δημοκρατικές διαδικασίες  προτιμώντας σαφώς τα προνόμια που τους απονέμει ο ηγεμόνας! Ελάχιστοι απο τους συνεργάτες του δοκίμασαν να εκλεγούν προτιμώντας είτε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είτε τα εξωκοινοβουλευτικά χαρτοφυλάκια. Το βέβαιο πάντως είναι ότι ο διορισμός της κυρίας Μπιρμπίλη στον ΟΟΣΑ- με τα τόσα προνόμια- θα εξαγριώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-που βάλλεται απο τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη για τα προνόμια της  και ταυτόχρονα αδειάζεται και απειλείται από το δημοψήφισμα του κ. Παπαπανδρέου που προβλέπει την μείωση των εδρών απο τρακόσιες σε διακόσιες. Λέγεται ότι μια μεγάλη ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εχει πλέον στρέψει την οργή της στον πρωθυπουργό προσωπικά! πηγή

Όλα δείχνουν εκλογές. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά από τις εκλογές...

Πλήρης απογοήτευση για την Ελλάδα από οικονομία, ηγέτες και κόμματα, κάτι που αποτυπώνεται σε μυστικές και φανερές δημοσκοπήσεις.  Για πρώτη φορά ο Σαμαράς ξεπερνάει, και με άνεση, τον Παπανδρέου στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ενώ η Ν.Δ προηγείται κατά 6 μονάδων του ΠΑΣΟΚ.
 
Απογοητευτικές είναι οι εκτιμήσεις των Ελλήνων πολιτών για την οικονομική κατάσταση της χώρας σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή.

Η συντριπτική πλειοψηφία, το 80% δηλαδή, πιστεύει πως η Ελλάδα πάει κατά διαόλου, πως τον τελευταίο χρόνο η οικονομική  κατάσταση πολιτών είναι άθλια, και βεβαίως οι  9 στους 10 κάνουν λόγο για κοινωνική ανασφάλεια στα επόμενα χρόνια.
Συγκλονιστικό είναι το ποσοστό του 90% που δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και κατά 70% θεωρούν ότι κανένα από τα δυο κόμματα δεν θα ήταν καλή κυβέρνηση για τη χώρα
Το 62% εκτιμά ότι μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ μάλλον χρειάζονται εκλογές λέει το 34%.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μπροστά για πρώτη φορά στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 29% έναντι 22% του  Παπανδρέου/Στοχαστή.
Στις 6 μονάδες έφτασε η διαφορά υπέρ της ΝΔ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων.
Η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, το ΠΑΣΟΚ 26,5% , ΚΚΕ 11,5%, ΣΥΡΙΖΑ 9%, ΛΑΟΣ 7,5%, Οικολόγοι 3,5%, Δημοκρατική Αριστερά 2% και Δημοκρατική Συμμαχία 1,5%.
Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 43%, η τάση αποχής παραμένει στο 38% .
Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια τρέμουν σύγκορμα, τα παπαγαλάκια της αντιπολίτευσης χαίρονται και ο έρμος ο λαός, που καμία σχέση δεν έχει με τα παιχνίδια τους και τις προσθαφαιρέσεις των ταμπλώ,  καταποντίζεται κάθε μέρα και πιο πολύ, παραδομένος σε μιαν ανείπωτη δυστυχία....

Βρόμικο οπλικό «σύστημα»Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ καταγγέλλει εκδότες, επιχειρηματίες και πολιτικούς, εκτός ΚΚΕ και Συριζα

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ Ε. ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ

Βρόμικο οπλικό «σύστημα»


Το σάπιο σύστημα των εξοπλισμών, όπως αυτό ξετυλίγεται μέσα από το σκάνδαλο των υποβρυχίων, περιγράφει από μέσα ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Βαγγέλης Βασιλάκος, στη χθεσινή πολύωρη κατάθεσή του στην ειδική επιτροπή εξοπλιστικών της Βουλής.
Ευάγγελος Βασιλάκος Ευάγγελος Βασιλάκος

Καταγγέλλει τους πάντες εκτός ΚΚΕ και Συνασπισμού. Οπως είπε, το πόρισμα του ΚΚΕ παρουσιάζει τα πραγματικά περιστατικά με σχεδόν αντικειμενικό τρόπο και το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει μία κρίσιμη παράμετρο της υπόθεσης: τη διασύνδεση της ιδιωτικοποίησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με την προμήθεια των υποβρυχίων.
Επίσης μίλησε για ελλιπή έρευνα της προκαταρκτικής και χαρακτήρισε αφελές το ότι ελέγχθηκε μόνο μία εταιρεία, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον όλων των υπουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση.
Πέραν των πολιτικών «καταγγελιών», ο κ. Βασιλάκος πρότεινε να κληθούν όλοι οι αντιπρόσωποι ξένων εταιρειών οπλικών συστημάτων για να ερευνηθούν θέματα
....

Άλλη μια μαύρη σελίδα για την δικαιοσύνη. Προφυλάκισαν το 22χρονο παιδί που ξυλοκόπησαν άγρια οι αστυνομικοί






Αίσχος! Ποιά δικαιοσύνη να περιμένουμε τώρα πια! Όταν όλοι αυτοί που βούλιαξαν την χώρα, κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να «συγκινούν» κανέναν στην ελληνική δικαιοσύνη που στέλνει σήμερα αθώους πολίτες στη φυλακή. Δυστυχώς, κάποιοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης αποδεικνύεται πως δεν βλέπουν πλέον με τα μάτια της αλήθειας, αλλά των αστυνομικών. Αυτών που ξυλοκόπησαν βάναυσα και βασάνισαν την περασμένη Παρασκευή τα ξημερώματα, τον 22χρονο Χ.Κ , στέλνοντας σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο με σπασμένα κεφάλι, πόδι και δυσλειτουργία στα νεφρά. Δεν είδαν τα σημάδια στο σώμα του, δεν άκουσαν την αλήθεια και ένιψαν τας χείρας τους εισαγγελέας και ανακρίτρια παρόλο που του πήραν κατάθεση από το νοσοκομείο, αλλά δέχτηκαν μόνο την ψευδοκατάθεση του Ματατζή και έστειλαν τον Χ. στην φυλακή. Δεχόμενοι την κρατική αυθαιρεσία, έστειλαν μήνυμα στον κόσμο να μην βγαίνει στο δρόμο, να μην μιλά, να μην αντιδρά. Μαύρες μέρες για την δικαιοδύνη, για την χώρα, για το σύνολο των πολιτών. Όλες αυτές οι ενέργειες, ξυλοδαρμοί, προφυλακίσεις, απειλές, αποσκοπούν στο να ζούμε υπό τον φόβο αυστηρών ποινών ακόμα και φυλάκισης.

Κουράγιο φίλε, είμαστε στο πλευρό σου και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε με την αλήθεια !

Χάρης Μπόλκας

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΕΠΕΙΓΟΝ-ΤΑ ΜΜΕ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ> Ο “εξαφ ανισμένος” Παπανδρέου οδηγεί την Ελλάδα σ την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Τον αγνοούν οι πάντες, στη Νιγηρία η Μέρκελ…

σσΟ: μα θα μας πει γιατί δεν πάει Αμερική; Αφού δεν έχει σχέση με cds, το είπε και ο αδερφός του…

GAP_Lux.jpg
Σε τραγική κατάσταση η χώρα! Ζήτημα αν έχει εκταμιευθεί ακόμη η 5η δόση.
Οι Ευρωπαίοι πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων την «αγωνιώδη» επιστολή Παπανδρέου.
Δεν μπήκαν καν στον κόπο να του απαντήσουν.
Το θεωρούν ήδη ακυρωμένο ως πρωθυπουργό και το γεγονός αυτός ενισχύεται με το μυστήριο της «εξαφάνισής» του.
Τι συνέβη ξαφνικά και ο Παπανδρέου έχασε την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας;
Γιατί τον αντιμετωπίζουν σαν ανύπαρκτο;
Πως έσβησε μέσα σ ένα μήνα ο μύθος των Παπανδρέου;
Ο πρωθυπουργός «ζει» πλέον μόνο μέσα από τα δελτία ειδήσεων.
Η Μέρκελ ειδικότερα τον αγνοεί προκλητικά και βρίσκεται σε ταξίδι για δουλειές στη Νιγηρία.
Η χώρα είναι άφραγκη και η χρεοκοπία της μοιάζει ανεξέλεγκτη ειδικά μετά την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ και την εφιαλτική εικόνα αφραγκίας που δίνει για τις τράπεζες.
Μια χώρα με εξαφανισμένο πρωθυπουργό και μ έναν Βενιζέλο ο οποίος είναι άσχετος από τα οικονομικά σε ρόλο αναπληρωτή πρωθυπουργού, δεν έχει καμία τύχη.
Την ολέθρια αλήθεια προσπαθούν να κρύψουν με μανία τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ της διαπλοκής.
Η κόλαση είναι πιο κοντά από ποτέ.
Είναι θέμα ημερών, δεν το βλέπετε;πηγή

Σκότωσαν 26χρονο στην Κυψέλη. Ακόμα ένας συμπατριώτης μας δολοφονήθηκε στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Αγνωστοι παραμένουν ακόμα οι δράστες και τα κίνητρα του φόνου 26χρονου Ελληνα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες τα ξημερώματα δύο τετράγωνα μακριά από το σπίτι του, στη διασταύρωση των οδών Πόρου και Λέσβου, στην Κυψέλη.

Αγνωστοι παραμένουν οι δράστες και τα κίνητρα του φόνου 26χρονου Ελληνα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες τα ξημερώματα δύο τετράγωνα μακριά από το σπίτι του, στη διασταύρωση των οδών Πόρου και Λέσβου, στην επικίνδυνη πλέον για όλους τους Έλληνες, περιοχή της Κυψέλης.

Ο 26χρονος έφερε τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του από αιχμηρό αντικείμενο και οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι έπεσε θύμα ομάδας αδίστακτων κακοποιών, στην οποία πρέπει να συμμετείχαν περισσότερα από τρία άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, το έγκλημα διαπράχθηκε στις 3.30 και όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, πριν από την ανεύρεση του πτώματος άκουσαν φασαρία και φωνές.

Χρήστος Κάτσικας Πανελλήνιες εξετάσεις 2011.Καταρρέουν οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές

Καταρρέουν οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές

Πτώση σε πολυτεχνικά, ιατρικά, νομικά και παιδαγωγικά τμήματα στα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια
ΕΡΕΥΝΑ του Χρήστου Κάτσικα


Η χθεσινή ανακοίνωση της κλιμάκωσης των βαθμών πρόσβασης των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις δείχνει τη συντριπτική μείωση του αριθμού των αριστούχων (18-20) που ανοίγει τον δρόμο για σοβαρή πτώση των βάσεων στις περιζήτητες σχολές. Στα υψηλόβαθμα ιατρικά, οδοντιατρικά, φαρμακευτικά, πολυτεχνικά (μηχανικών Η/Υ, πολιτικών μηχανικών, μηχανολόγων μηχανικών κ.λπ.), νομικά, παιδαγωγικά και οικονομικά τμήματα, τόσο των δύο μεγάλων αστικών κέντρων όσο και της περιφέρειας, θα πέσουν σημαντικά οι βάσεις εισαγωγής. Αντίθετα, με διαφορετικές ταχύτητες θα κινηθούν οι βάσεις στα τμήματα με ειδικά μαθήματα, καθώς για παράδειγμα αναμένεται πτώση στα τμήματα Αγγλικής Φιλολογίας και ΜΜΕ όχι όμως και στα τμήματα Μουσικών Σπουδών.
Ο αυξημένος βαθμός δυσκολίας των θεμάτων είχε ως αποτέλεσμα τον μικρότερο αριθμό αριστούχων της τελευταίας πενταετίας. Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για φέτος οι αριστούχοι είναι 6.178, περίπου το 60% των περυσινών και προπέρσινων (10.571 και 10.688 αντίστοιχα). Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αριστούχοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι 1.009 λιγότεροι από πέρυσι, οι αριστούχοι της Θετικής Κατεύθυνσης είναι 1.630 λιγότεροι, ενώ οι αριστούχοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης ΙΙ είναι φέτος 1.683 λιγότεροι.

1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Μεγαλύτερη η μείωση στα Παιδαγωγικά, μικρότερη στις Νομικές
Η Νομική Σχολή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που θεωρούνται ναυαρχίδες των υψηλόβαθμων τμημάτων του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, καθώς και τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) αναμένεται φέτος να μειώσουν ορατά τις
...

Πανελλήνιες 2011. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Βάσεις-Αριστούχοι, πήραν τον κατήφορο.

Την πτωτική πορεία των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία και ειδικά στις υψηλόβαθμες σχολές επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε, χθες, το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το γενικό βαθμό πρόσβασης ανά κατεύθυνση.
Στοιχείο καθοριστικό και αδιάσειστο, η δραματική μείωση των αριστούχων στις φετινές πανελλαδικές -αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων χρόνων- που αναμένεται να προκαλέσει το γκρέμισμα των βάσεων σε όλα τα υψηλόβαθμα και δημοφιλή τμήματα όλων των πεδίων, συμπεριλαμβανομένης και της «οροφής», εκεί που βρίσκονται χρόνια τώρα οι ιατρικές σχολές. Μικρότερη αναμένεται η πτώση στα κεντρικά, πολύ μεγαλύτερη στην περιφέρεια. Εξαίρεση οι μεσαίες σχολές, κυρίως στα αστικά κέντρα, που θα αποφύγουν τις ακραίες διακυμάνσεις και θα περιοριστούν σε οριακές αυξομειώσεις.
Είναι αποκαλυπτική η εικόνα που προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με την κλιμάκωση του γενικού βαθμού πρόσβασης ανά κατεύθυνση. Οι αριστούχοι, δηλαδή όσοι πέτυχαν βαθμολογίες από 18 έως 20, σε σύνολο 85.600 υποψηφίων είναι μόνο 6.178 έναντι 10.571 πέρυσι (σε σύνολο 84.839). Πρώτη φορά παρατηρείται τόσο μεγάλη
...

Εριχναν αέρια απαγορευμένα και σε πόλεμο

ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. * ΣΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΥΣΙΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ

Εριχναν αέρια απαγορευμένα και σε πόλεμο

Πίκρα, δάκρυα, οργή. Και μια ξεκάθαρη απόφαση που συνοψίστηκε σε δύο λέξεις: Φτάνει πια... Αυτά ήταν τα βασικά στοιχεία της χθεσινής συνέντευξης Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του αρχηγού της ΕΛΑΣ και του διοικητή των ΜΑΤ.
Το Γενικό Χημείο του Κράτους ανίχνευσε, ανάμεσα στα άλλα, την περιβόητη ουσία CS, απαγορευμένη από διεθνείς συνθήκες και τη σύμβαση του Παρισιού, που έχει υπογράψει και η χώρα μας Το Γενικό Χημείο του Κράτους ανίχνευσε, ανάμεσα στα άλλα, την περιβόητη ουσία CS, απαγορευμένη από διεθνείς συνθήκες και τη σύμβαση του Παρισιού, που έχει υπογράψει και η χώρα μας Αιτία, η απρόκλητη βία των αστυνομικών δυνάμεων στις 15, 29 και 30 Ιουνίου έναντι των πολιτών που σημαδεύτηκε «από πρωτοφανή, εξευτελιστική και απάνθρωπη» μεταχείριση δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και
....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΟΥΜΑΣ.«Η Ρωσία έδινε δάνειο, η Ελλάδα αδιαφόρησε»


Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε, δήλωσε στην «Ε», λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και «τσάρος του Ροστόφ», στις όχθες του Δον.
Ο Ιβάν Σαββίδης μιλάει στον ανταποκριτή της «Ε», Θ. Αυγερινό Ο Ιβάν Σαββίδης μιλάει στον ανταποκριτή της «Ε», Θ. Αυγερινό «Ηρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς... Ηταν δάνειο με χαμηλό
...

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πανελλήνιες 2011. Μεγάλη πτώση των βάσεων. Ποιές σχολές σε κάθε πεδίο θα έχουν τη μεγαλύτερη πτώση.

Πτώση ακόμη και 1.500 μόρια στο Χημικό της Αθήνας. Τι γίνεται στις σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων.

Όπως δήλωσε σε διάφορα μέσα o εκπαιδευτικός ερευνητής Στράτος Στρατηγάκης "οι βάσεις όπως είχαμε πει θα πέσουν σε όλα τα πεδία, σύμφωνα και με τα στατιστικά των βαθμών πρόσβασης του Υπουργείου Παιδείας. Ενδεικτικά μπορούμε να δώσουμε κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα για σχολές:

1ο ΠΕΔΙΟ
- Νομική Αθήνας: από 18893 μόρια που ήταν πέρυσι θα πέσει περίπου στα 18.700 μόρια.
- Παιδαγωγικό Αθήνας: από 18.550 μόρια που ήταν θα διαμορφωθεί γύρω στα 18.200 μόρια.
- Νομική Θράκης: από 18.276 μόρια που ήταν πέρυσι θα πέσει γύρω στα 18.000 μόρια.

2ο ΠΕΔΙΟ
- Χημικό Αθήνας: από 17.940 μόρια που ήταν πέρυσι θα πέσει περίπου στα 16.500, πτώση περίπου 1.500 μόρια
- Μαθηματικό Θεσσαλονίκης: από 17700 μόρια που ήταν πέρυσι θα
..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ : ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ - ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΗΤΗΡΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό απέστειλε η Ένωση Ελλήνων Χημικών με τίτλο: 
Η ουσία CS κατατάσσεται στα χημικά όπλα. 

Από το Ποντίκι

Αναλυτικά η επιστολή:

«Παρασκευή, 01-07-2011 

ΠΡΟΣ: τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Γεώργιο Παπανδρέου

ΘΕΜΑ: Απαγόρευση χρήσης χημικών ουσιών - δακρυγόνων από τις δυνάμεις επιβολής της δημόσιας τάξης

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Επιχειρώντας αρχικά μια επιστημονική προσέγγιση είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τα δακρυγόνα που είναι σε χρήση από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας περιέχουν τη χημική ουσία CS (ορθοχλωροβενζινομαλονονιτρίλη) η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα. Είναι όμως 10 φορές πιο δραστική από αντίστοιχες ουσίες που εμπεριέχονταν σε δακρυγόνα στο παρελθόν. Η χημική ουσία CS μπορεί να αποβεί τοξική εφόσον ριχτεί από μικρή απόσταση- λιγότερο από πέντε μέτρα- στο πρόσωπο ανθρώπων και μέσα σε κλειστό χώρο. Όταν το CS εισέρχεται στον λάρυγγα μέσω της εισπνοής προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και ερεθισμό των ματιών. Μπορεί όμως και να οδηγήσει σε διάτρηση του στομάχου, αφού ανακατεύεται με το σάλιο και εισέρχεται στο πεπτικό σύστημα.

»Το CS -κυρίως σε μεγάλες συγκεντρώσεις- μπορεί να προκαλέσει πνευμονικό οίδημα ή ακόμη και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια σύμφωνα με
...

Δικαιώνονται οι κάτοικοι της Κερατέας!


Σοκ για τους εργολάβους που έχουν αναλάβει την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή Ομβριόκαστρο Κερατέας, ένα θέμα που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και πολύ σοβαρών επεισοδίων. To Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε έφεση του Ελληνικού Δημοσίου κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Λαυρίου που απαγόρευε την εκτέλεση έργων στο ΧΥΤΑστη θέση Οβριόκαστρο της Κερατέας.
Σύμφωνα με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, η κοινοπραξία υποχρεώνεται να σταματήσει τα έργα στην περιοχή με την απειλή χρηματικού προστίμου 3.000 ευρώ για κάθε πράξη προσβολής της απόφασης, ενώ υποχρεώνεται και στην απομάκρυνση των μηχανημάτων. Δικαιώνονται έτσι, έστω και προσωρινά, οι κάτοικοι που δεν ήθελαν να γίνει το έργο καθώς θα πρέπει να παγώσουν οι διαδικασίες μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 50 ΔΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 50 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ. ΑΙΣΧΟΣ





    Κανείς δεν μιλάει για την μεγάλη προδοσία που γίνεται στην Ελλάδα, που ξεπουλάμε με τον εφαρμοστικό νόμο
( διαβάστε τον νόμο με σχόλια εδώ  http://www.epikaira.gr/content/files/Efarmostikos_nomos_sxolia1.pdf   ) τους αρχαιολογικούς χώρους, τα δάση μας, τις παραλίες, τα λιμάνια, τον ορυκτό μας πλούτο και φυσικά όλες τις ΔΕΚΟ κοψοχρονιά, για να εκταμιεύσουμε 50 δις, όταν χωρίς να πειράξουμε μισθούς και συντάξεις ούτε να αυξήσουμε το ΦΠΑ, μπορούμε να βρούμε τα 50 δις περικόπτοντας τις αλόγιστες δαπάνες για τους λαθρομετανάστες.


  Κανείς δεν λέει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, ούτε οι "υπερπατριώτες" του ΛΑ.Ο.Σ. που ψήφησαν το μνημόνιο 1, ούτε φυσικά οι όψιμοι εθνοσωτήρες
....

Ο ρυθμός των αυτοκτονιών σοκάρει: 5 Νεκροί σε 2 ημέρες από την επίθεση του καθεστώτος κατά των πολιτών. Δολοφόνοι οι τοκογλύφοι τραπεζίτες και οι 154+1 πράσινοι βουλευτές

Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας

Ο Μέγας Ψεύτης , ο Γοδεφρίγος Πινόκιο PapaEvraiou, μάζεψε τους πράσινους «υπουργούς», και είπε ότι οι απειλές βίας ,και οι λοιδορίες κατά των πράσινων υπουργών και βουλευτών , «ακρωτηριάζουν τη Δημοκρατία», και «δημιουργούν , μεγαλύτερη ανασφάλεια, που πλήττει τελικά τον αδύναμο », ενώ επέσεισε τον κίνδυνο, «να διολισθήσουμε στην ισχύ της βίας», όπου βρίσκει το δίκιο του μόνον ο ισχυρός» που, «συνιστά αντί για δημοκρατία βαρβαρότητα».


Όμως, η σοσιαλιστική βαρβαρότητα ,των τοκογλύφων τραπεζιτών, θερίζει, με την ψήφο των πράσινων βουλευτών .


Χθες το μεσημέρι, βρέθηκε απαγχονισμένος από ιμάντα παραθύρου στο σπίτι του στη Νίκαια, στην οδό Κομνηνών, ένας 50χρονος , ο οποίος είχε αφήσει σημείωμα που έλεγε ότι προβαίνει σε αυτή την πράξη καθώς δεν αντέχει άλλο τη ζωή του λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της ανεργίας. Χθες το πρωί βρέθηκε απαγχονισμένος στο Κέντρο της Πτολεμαίδας 46χρονος επιχειρηματίας, που άφησε σημείωμα με το οποίο εξηγεί αναλυτικά τα αίτια της πράξης του, που έχουν να κάνουν με οικονομικά προβλήματα.

Προχθές, στην
...

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Προετοιμάζουν τον κόσμο για χρεοκοπία


Προετοιμασία του ελληνικού λαού για χρεοκοπία της οικονομίας, ήταν η συνέντευξη που έδωσε το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, για πρώτη φορά έβαλε στο τραπέζι τον όρο επιλεκτική χρεοκοπία λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος όρος μπορεί να τρομάζει κι ότι ο ίδιος χρησιμοποιεί τον αγγλικό όρο selective default. Έσπευσε μάλιστα να καθησυχάσει του Έλληνες λέγοντας ότι ακόμη και η περίπτωση επιλεκτικής χρεοκοπίας (selective default) δεν δημιουργεί κινδύνους για τις περιουσίες των πολιτών.
Παίζουν με τις λέξεις δηλαδή προκειμένου να πείσουν τον κόσμο ότι δεν είναι και κανένα κακό μια χρεοκοπία της Ελλάδας, με όποιο επιθετικό προσδιορισμό κι αν έχει μπροστά. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι πήρε το μήνυμα από τους ξένους ότι είναι αναπόφευκτο το σενάριο της επιλεκτικής χρεοκοπίας και θα πρέπει όλοι να προετοιμαζόμαστε γι’ αυτή την
....

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΥΠΡΑΙΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ

Απευθυνόμενος στους συγκινημένους συναδέλφους του, ο Μανώλης Κυπραίος είπε:

Αγαπητές φίλες, φίλοι και συνάδελφοι


Δεν μπορώ να σας ακούσω αλλά μπορώ να σας μιλήσω. Αυτό λοιπόν θα κάνω τώρα. Συγχωρήστε με, αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος για να επικοινωνήσω μαζί σας και λυπάμαι που δεν άκουσα τους αγαπητούς συναδέλφούς μου να μιλούν.
Είμαστε όλοι εδώ όχι ως ικέτες ή ελεήμονες. Είμαστε αρκετά αξιοπρεπείς όλοι μας. Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε. Ετυχε εγώ να είμαι ο βαρύτερα τραυματισμένος από την αστυνομική βία που έλαβε χώρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη χώρα μας. Ευτυχώς δεν ήταν κάποιος νεότερος ή κάποιο παιδί από τα χιλιάδες που υπήρχαν στις διαδηλώσεις.
Ουσιαστικά το συμβάν συνέβη τη στιγμή που κάλυπτα και μετέδιδα τα επεισόδια όταν μετά από εντολή διοικητή διμοιρίας των ΜΑΤ μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης έσκασε λίγα εκατοστά μπροστά μου αφήνοντάς με κωφό, παρά την επίδειξη της δημοσιογραφικής μου ταυτότητας. Ακολούθησαν και άλλες σκηνές αστυνομικής βίας και παρανομίας εναντίον μου αλλά η παραπάνω είναι η σημαντικότερη και η μοιραία.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως είμαστε κι εμείς μέρος των «παράπλευρων απωλειών» της ανεξέλεγκτης βίας των ΜΑΤ, η οποία κατά την ταπεινή μου άποψη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Το ότι δεν είχαμε νεκρούς εγώ το αποδίδω σε θαύμα.
Ολοι οι συνάδελφοί μου, δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, τεχνικοί, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες πέσαμε θύματα αυτών των ενεργειών που μόνο απέχθεια και
...

Εμείς οι Έλληνες είμαστε άνετοι βρε αδελφέ...Όλους τους δεχόμαστε, μέχρι και σε δολοφόνους παραχωρούμε το Ηρώδειο για να μας διδάξουν θεάτρο....


Θα αφήσουμε τον δολοφόνο να παίξει στο Ηρώδειο; (Γράφει η Ειρ. Νικολοπούλου)

Δεν λέω όχι! Να του δώσουμε την ευκαιρία να παίξει στο Ηρώδειο αυτό το Σαββατοκύριακο κι ας… ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη σύντροφό του Μαρί Τρεντινιάν το 2003, στη Λιθουανία, μέσα στο δωμάτιό τους στο ξενοδοχείο;

Να του δώσουμε, λέει ο Λιβανέζος σκηνοθέτης του έργου Ουαζντί Μουαουάντ που ανεβάζει την παράσταση «Γυναίκες» για το Φεστιβάλ Αθηνών.
Την Ηλέκτρα, την Αντιγόνη και τις Τραχίνιες, τρεις τραγωδίες σε μια μαραθώνια παράσταση.

Να του δώσουμε την ευκαιρία επειδή ως μετανοήσας αποφυλακίστηκε στα τρία χρόνια πέρυσι τέτοια εποχή; Για την επέτειο της απελευθέρωσής του δηλαδή τον τιμάμε και τον επιβραβεύουμε; Αρχίζω να μην καταλαβαίνω. Ξέρω, είμαστε δημοκράτες. Και, τρομάρα μας, σε κάτι τέτοιες «λαμπρές» ευκαιρίες το ξαναθυμόμαστε.

Λέω να θυμηθούμε και
...

Ποιοι κερδίζουν από την επιτήδεια αναβλητικότητα των Γερμανών;


Κατ’ αρχήν όλοι συμφωνούν ότι ο βασικός λόγος που η ΕΕ αντιδρά τόσο αργά στη λήψη αποφάσεων οφείλεται στην αναβλητικότητα των Γερμανών.
Αν η κ. Μέρκελ ήθελε να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις, θα είχαν ληφθεί!
Το επόμενο ερώτημα είναι, ποιος κερδίζει από την τακτική αυτή;
Πρώτα-πρώτα κερδίζουν οι Γερμανοί! Για αυτό άλλωστε και κωλυσιεργούν! Τα Γερμανικά ομόλογα αποτελούν πλέον το μόνο ασφαλές καταφύγιο των επενδυτών εντός της ευρωζώνης, ενώ και το υποτιμημένο ευρώ δίνει ώθηση στις εξαγωγές τους και δεν επιτρέπει στο δολάριο να ξεφύγει.
Δεύτερον, κερδίζει πολιτικούς πόντους η κ. Μέρκελ, καθώς φαίνεται στο
...

Μέσα στη συγκλονιστική τραγωδία της Κύπρου, υπάρχουν τραγικές ιστορίες, όπως τα δίδυμα παλικάρια που ''έφυγαν'' μαζί....


Τι κουράγιο να δώσεις στη μάνα τους...;;;;
Ανείπωτος ο πόνος της τραγικής γυναίκας που από νωρίς το πρωί βρισκόταν στο νοσοκομείο και έψαχνε τα καμάρια της μέσα στους τραυματίες, αφού δεν είχε νέα τους… Κανένας δεν της έλεγε τι απέγιναν, αφού κανείς δεν ήταν σίγουρος, αλλά αυτή κάτι διαισθανόταν…Πριν από ένα χρόνο εκείνη ήταν που τα "έσπρωξε", λέγοντάς τους "να πάτε να υπηρετήσετε την πατρίδα, μην κοιτάτε αυτούς που επιλέγουν την ανυποταξία".

Αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν στις ...σκληρές διαπραγματεύσεις στο Eurogroup…,,ΜΙ ΦΑΟΥΛ? ΓΙΟΥ ΦΑΟΥΛ? Άντε και σε λίγο παίξτε τσιγκολελέτα



ΔΕΙΤΕ ΤΟ BINTEO


Μια τρομερή είδηση που έθαψαν τα ΜΜΕ! αποπέμφηκε ο Γιώργος Νύχτας πρόεδρος του ΕΦΕΤ γιατί αποκάλυψε ότι το e-coli εντοπίστηκε στην Ελλάδα και ζητησε να εφαρμοστεί ο νόμος

Ένας -προφανώς ανεύθυνος- υπουργός  παίζει με την δημόσια Υγεία.  Σε Ελλάδα και Γαλλία εντοπίστηκε στην ίδια εταιρεία  κάποιος τύπος e coli. Στην Ελλάδα   έδιωξαν αυτόν  που το αποκάλυψε!!!
 
Συγκεκριμένα: Στις 15-6-2011 γράφτηκε
Γαλλία: Μπιφτέκια με e.coli στα Lidl Πέντε παιδιά, θύματα τροφικής δηλητηρίασης που συνδέεται με ένα σπάνιο είδος E. coli, νοσηλεύτηκαν στο Nord / Pas-de-Calais, στη Γαλλία, μετά από την κατανάλωση κατεψυγμένων μπιφτέκια που πωλούνται σε καταστήματα Lidl, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπων των γαλλικών
...

Τελικά γίνεται αυτό που φοβόταν η χουντική κυβέρνηση. Το κίνημα των αγαναντισμένων, μπαίνει στα Πανεπιστήμια! Φοιτητές κατάβρεξαν με μάνικα τα ΜΑΤ που τους πετούσαν χημικά

Φοιτητές που διαμαρτύρονταν για το νέο νομοσχέδιο ήρθαν στα χέρια με άντρες των ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά έξω από το Υπουργείο Παιδείας.


Οι φοιτητές κατόρθωσαν να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στην πύλη του Υπουργείου και αφού πήραν πυροσβεστικές μάνικες έκαναν μούσκεμα τους αστυνομικούς.

Περίπου 10 λεπτά κράτησαν τα επεισόδια με τους αστυνομικούς να κάνουν, όπως καταγγέλεται μεγάλη χρήση χημικών, σε σημείο που οι υπάλληλοι του υπουργείου ανέβαιναν σε πιο πάνω ορόφους για να αναπνεύσουν ενώ από μία χειροβομβίδα δακρυγόνων έσπασε το παρ μπρίζ ενός αυτοκινήτου.

Λείπει ο ..Σόρος από την ..”καταστροφή”;

Αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες παίζεται η τύχη της ελληνικής οικονομίας.
Όπως γράψαμε και νωρίτερα τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη έκαναν βουτιά, CDS και spreads  βρέθηκαν στα ύψη και το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό 7 εβδομάδων κάτω από το 1,40 στο 1,39.
Από την όλη καταστροφή κάτι μας έλειπε. Και η είδηση ήρθε από τους Financial Times. Eίπαμε κι εμείς. Δεν θα εμφανιστεί ο φίλος του ΓΑΠ;
George Soros, o μεγαλοεπενδυτής σπεκουλαδόρος κερδοσκόπος, χρηματοδότης των Σκοπιανών!
Μίλησε στους Financial Times, τονίζοντας ότι “Οι Αληθινοί Ευρωπαίοι χρειάζονται Plan B”.
Διαβάστε τι γράφει στο άρθρο του, μεταφρασμένο από το euro2day.gr:
Η Ευρωπαϊκή Ένωση γεννήθηκε από μια ομάδα πολιτικών με μακρόπνοες βλέψεις, που είχαν εμπνευστεί από το όραμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Αναγνώρισαν ότι το όραμά τους μπορεί να υλοποιηθεί σταδιακά μόνο, βάζοντας περιορισμένους
...

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

"Αυτό που ξέρω είναι, ότι ήθελαν να με δολοφονήσουν". Έστησαν σκευωρία και βασάνισαν 22χρονο αστυνομικοί των ΜΑΤ- για ποια προστασία του πολίτη μιλάτε κ. Παπουτσή;

 
( Επιστολή - καταγγελία στο "πειρατικό" από το οποίο και αναδημοσιεύουμε)
 
Τα ξημερώματα του Σαββάτου 9 Ιουλίου, φεύγοντας από συναυλία στο Πολυτεχνείο, στην οδό Μπουμπουλίνας, μου επιτέθηκε ξαφνικά μία διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν σε παρακείμενο στενάκι. Γύρω στους δέκα άνδρες των ΜΑΤ μου επιτέθηκαν, χτυπώντας με βίαια με τα υπηρεσιακά τους γκλοπ, αλλά και με μπουνιές και κλωτσιές. Με χτυπούσαν κυρίως στο κεφάλι και στα πλευρά, με μεγάλο μένος, πολλοί από αυτούς, με το μεταλλικό τμήμα της λαβής των γκλοπ, βρίζοντας με ταυτόχρονα με ακατανόμαστες εκφράσεις.
Μετά από λίγα λεπτά και ενώ ήμουν αιμόφυρτος και ημιλιπόθυμος με έσυραν μέχρι την κλούβα που βρισκόταν παραδίπλα όπου με έλουσαν με νερό, φωτιστικό οινόπνευμα και ο,τι άλλο υγρό έτυχε να έχουν κοντά τους.

Γύρω στις 3.45 π.μ με πήγαν στη ΓΑΔΑ. Αν και η κατάστασή μου ήταν άθλια κανείς δεν έδωσε σημασία. Ζητούσα να με πάνε σε γιατρό, τους έλεγα ότι πονάω και μου απαντούσαν ότι πρέπει πρώτα να γίνουν οι διαδικασίες. Με άφησαν αιμόφυρτο σε ένα διάδρομο αδιαφορώντας  ακόμα και όταν λιποθύμησα. 

Το πρωί μου ανακοίνωσαν ότι έχω συλληφθεί με την κατηγορία ότι …. πέταξα μολότοφ εναντίον της διμοιρίας. Αν και είχα ένα βαθύ τραύμα αρκετών εκατοστών στη μέση του κρανίου μου και αιμορραγία σε διάφορα
...Από τη συνάντησή μου με τις δυνάμεις «ασφαλείας» φιλοδωρήθηκα, εκτός των κατηγοριών και του άμεσου κινδύνου να κριθώ προσωρινά κρατούμενος, με μια σειρά σωματικές βλάβες. Συγκεκριμένα έχω υποστεί κάταγμα στο μέσο του κρανίου, βαθύ σκίσιμο του δέρματος στο κεφάλι, το οποίο χρειάστηκε 9 ράμματα, ένα σπασμένο δόντι, εκδορές στο πρόσωπο και τα αυτιά, κάταγμα στον αγκώνα και την ωμοπλάτη, βαθύ τραύμα στα πόδια το οποίο χρειάστηκε άλλα 10 ράμματα, εξάρθρωση γονάτου, πολλαπλά και μεγάλης έντασης  χτυπήματα από γκλοπ στα πλευρά και την πλάτη, τα οποία μου προκάλεσαν νεφρική ανεπάρκεια. Στη συνέχεια με πήγαν στο νοσοκομείο.

Απειλές για τη ζωή της λέει ότι δέχεται τώρα και η Γκερέκου!

Απειλές για την ζωή της αλλά και την οικογένειά της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δέχεται η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου.
Όπως είπε, οι απειλές γίνονται μέσω τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών μηνυμάτων.
Εξάλλου, οι Κερκυραίοι είχαν εκφράσει την αγανάκτησή τους προς την σύζυγο του Βοσκόπουλου και  πρώην Υπουργό, προειδοποιώντας της ότι θα χαρακτηριστεί ..ανεπιθύμητη σε περίπτωση που συμπεριφερθεί προδοτικά και ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο

Καταρρέει και η Ιταλία;


Υπάρχει κανένας που να πίστευε πραγματικά πως η Ιταλία θα τη γλιτώσει, και δεν θα χρειαστεί διάσωση;
Πάνω που λέγαμε πως η κατάσταση στη Ευρώπη ομαλοποιείται, νάσου και η Ιταλία. Την Παρασκευή σημειώθηκε ένας μίνι πανικός, καθώς οι επενδυτές άρχισαν να ξεφορτώνονται τα ιταλικά χαρτιά. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν μη τυχόν και η ασθένεια της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, και της Πορτογαλίας πλήξει τώρα και την Ιταλία. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής Herman Van Rompuy συγκάλεσε έκτακτη συνάντηση για σήμερα το πρωί. Αρνείται να παραδεχτεί ότι η αφορμή της συνάντησης είναι η Ιταλία, αλλά όλοι αυτό νομίζουν. Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν και οι Jean-Claude Trichet και Jose Manuel Barroso.
Αν αποδειχτεί ότι και η Ιταλία θα χρειαστεί οικονομική διάσωση, τότε αλλάζουν τα πάντα για την Ευρώπη.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ιταλία είναι πολύ πιο σοβαρό από αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Η χώρα αποτελεί τη 4η ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ. Αν λοιπόν  χρειαστεί διάσωση, η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να
...

Πέταξαν σκατά σε αυτοκίνητο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία. Μετά από τα γιαουρτώματα ήρθαν και τα ...σκατώματα

Απίστευτο περιστατικό χθες στην Ημαθία!
Ο ένας βουλευτής μετά τον άλλο, δέχονται τα “πυρά” των πολιτών για την κατάσταση στην οποία έχει έρθει η χώρα.
Μετά το Μεσοπρόθεσμο πάνω από 80 βουλευτές έχουν προπυλακιστεί από πολίτες.
Αυτό που έγινε στην Ημαθία όμως, “βρωμάει” από μακρυά!
Χθες το βράδυ στη Βέρροια άγωστοι περιέλουσαν με περιττώματα το αυτοκίνητο του Θανάση Γικόνογλου βουλευτή Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ.
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας και βέβαια ο βουλευτής δεν το αντιλήφθηκε αφού το περασμένο της ώρας μάλλον θα βρήκε τον βουλευτή ..στον ύπνο! πηγή

Είναι πολύ αργά για δάκρυα


Σαν κλαίουσες παρθένες τα κυβερνητικά στελέχη έχουν πάρει αμπάριζα τα τηλεοπτικά κανάλια και μιλούν για το φαινόμενο της πολιτικής βίας που έχει ενσκήψει εσχάτως στην ελληνική πραγματικότητα.
Τι για φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές ακούμε, τι για επικίνδυνα για τη δημοκρατία φαινόμενα, τι για σκηνικά πολιτικής ανωμαλίας, τι για βιασμό της Δημοκρατίας. Κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αποδείξεις, τα βάζουν με τους Αγανακτισμένους της πλατείας, σιχτιρίζουν τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στο Σύνταγμα, «ανησυχούν» για το πολιτικό μας σύστημα.
Πίσω από όλα αυτά τα ωραία λόγια για τη δημοκρατία, τις κατηγορίες κατά της οργής των πολιτών και τους όρκους τους στο κοινοβουλευτικό σύστημα που τόσο πολύ έχει βοηθήσει την Ελλάδα κρύβεται κάτι άλλο. Κρύβεται το άγχος της δικής τους πολιτικής επιβίωσης.
Χάνουν το μαγαζάκι τους με λίγα λόγια και γι’ αυτό έχουν πάθει πανικό. Και αυτό δεν
...

Προς παραίτηση ο Καμίνης;

Διαβάσαμε σήμερα στο ΠΑΡΟΝ και μας προβλημάτισε μια είδηση σχετικά με τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο κος Καμίνης σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την δημαρχειακό θώκο της πρωτεύουσας, γιατί έχει έρθει σε τρομερό αδιέξοδο από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και μοιάζουν άλυτα… Ο κος δήμαρχος νόμιζε ότι τα θέματα που θα είχε να αντιμετωπίσει αμα τη αναλήψει των καθηκόντων του θα ήταν πολύ μικρότερα…
Δεν ξέρω αν όντως θα παραιτηθεί ο κος Καμίνης, όπως
...

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Παραλίγο να πετάξουν στη θάλασσα τα τηλεοπτικά Ες Ες της Μέρκελ και τους φοροεισπράκτορες γερμανοτσολιάδες του ΣΔΟΕ στις Σπέτσες

67 χρόνια μετά οι Γερμανοί ξανάρχονται μαζί και οι γερμανοτσολιάδες
Στις Σπέτσες πήγαν να πετάξουν στη θάλασσα το ΣΔΟΕ και τους Γερμανούς δημοσιογράφους που κατέγραφαν -δήθεν- ατασθαλίες των κατοίκων του νησιού
Όπως ακριβώς διαβάσατε…
Στις Σπέτσες βρίσκεται κλιμάκιο του ΣΔΟΕ αλλά με συνοδεία γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού!
Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι γερμανοί δημοσιογράφοι μαγνητοσκοπούν τις οικονομικές -δήθεν- ατασθαλίες των επαγγελματιών του νησιού.
Έτσι πριν από λίγη ώρα ένα από τα θαλάσσια ταξί (ιδιοκτησίας του δημάρχου κ. Λυράκη) μετέφερε έναν Σπετσιώτη, φίλο του δημάρχου από την Κόστα χωρίς να του πάρει χρήματα. Οι γερμανοί βιντεοσκόπησαν την μη συναλλαγή και ενημέρωσαν το ΣΔΟΕ λέγοντας ότι ο οδηγός του θαλάσσιου ταξί δεν έκοψε απόδειξη.
Το ΣΔΟΕ επενέβη και… άρχισαν τα όργανα! Μαζεύτηκε όλο το νησί (και ο Δήμαρχος φυσικά) με άγριες και απειλητικές προθέσεις κατά των γερμανών και των
...

Βρήκαν λεφτά για να χτίσουν "προσωρινό" τζαμί


  • Στρατόπεδο του Ναυτικού παραχωρείται για τζαμί που θα κοστίσει 15 εκατ. ευρώ

Η κυβέρνηση μπορεί να μη βρήκε άλλο τρόπο εκτός από την άγρια λιτότητα για να εξυπηρετήσει τους στόχους του μνημονίου, βρήκε όμως 15 εκατ. ευρώ και 16 στρέμματα κρατικής γης προκειμένου να ανεγερθεί άμεσα μουσουλμανικό τέμενος στην καρδιά της Αθήνας.

Στη δίνη της οικονομικής κρίσης, απαρατήρητη πέρασε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκου Σηφουνάκη, με την οποία οροθετήθηκε και χαρακτηρίστηκε επίσημα ως «χώρος συνάθροισης κοινού» ή έκταση όπου πρόκειται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν οι εργασίες ανέγερσης του πρώτου μουσουλμανικού τεμένους στην ελληνική πρωτεύουσα. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού με ημερομηνία 5/5/2011, καθορίζεται η έκταση 16 στρεμμάτων στην παλαιά βάση του
....

Βαγγέλης Βενιζέλος, ο προικοθήρας που “πόνεσε” τους φτωχούς Έλληνες

(αναδημοσίευση από το http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/)
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Ο «γαλαζοαίματος», που για χάρη τους «κυλίστηκε» στον σοσιαλισμό.
Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά με την ελληνική οικονομία, θα ήταν για γέλια. Ανέλαβε ο γνωστός Βαγγέλης Βενιζέλος να "σώσει" την ελληνική οικονομία ...Ανέλαβε ο σώγαμπρος του Μπακατσέλου να μας βάλει σε αναπτυξιακή πορεία ...Ο άσχετος δικηγόρος, που, επειδή τα "παίρνει" γρήγορα, θα μάθει τα οικονομικά της τελευταίας στιγμής, για να μας "σώσει". Ένας δήθεν...
διαπρεπής συνταγματολόγος ανέλαβε να μας "σώσει" σε ένα αντικείμενο, το οποίο δεν κατέχει.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, ειδικά για τον Βενιζέλο, αν σκεφτεί κάποιος τι έχει πετύχει σ' αυτά τα οποία υποτίθεται ότι γνώριζε. Στατιστικά να το πάρει κανείς, έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να δούμε "καλό" απ' αυτόν σε τομείς τους οποίους αποδεδειγμένα δεν γνωρίζει. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος τι "είδαμε" μέχρι τώρα, στους τομείς όπου ήταν "διακεκριμένος" επιστήμων. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι όλα τα αντισυνταγματικά "ξεράσματα", τα οποία πληρώνουμε σήμερα ως λαός και εν πολλοίς μάς οδήγησαν στο σημερινό χάλι, δικά του "επιτεύγματα" είναι. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ή ο νόμος περί βασικού μετόχου φέρουν την επιστημονική "υπογραφή" του. Αυτά κατάφερε στον τομέα της εξειδίκευσής του. Γι' αυτόν τον λόγο λέμε δήθεν διαπρεπής.
Στην πραγματικότητα ο Βενιζέλος εκτός από "διαπρεπής" —ίσως ο διαπρεπέστερος— γαμπρός της Θεσσαλονίκης, δεν ήταν σε τίποτε άλλο διαπρεπής. Ποτέ δεν διέπρεψε σε κανένα επίπεδο —πολύ περισσότερο μάλιστα στον δύσκολο τομέα της επιστήμης. "Διέπρεψε" μόνον στο ΠΑΣΟΚ, ως γαμπρός του κολλητού τού Λαμπράκη. "Διέπρεψε" ως μια αντιπαροχή του Σημίτη στο γνωστό εκδοτικό "συγκρότημα" τού παλιού δωσίλογου της κατοχής. Αυτός ο άνθρωπος ανέλαβε να μας "σώσει" στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας μας.
Αυτό είναι το τραγικό, που κατορθώνει και φέρνει γέλιο στην υπόθεση. Γιατί; Γιατί ο άνθρωπος είναι στην κυριολεξία βλάκας. Ίσως ο μεγαλύτερος βλάκας που αυτήν τη στιγμή περιφέρεται όρθιος στη χώρα. Γιατί το λέμε αυτό με τόση σιγουριά; Πώς μπορούμε και ποσοτικοποιούμε μια αφηρημένη έννοια, όπως είναι αυτήν της βλακείας; Αριθμητική σκέψη χρειάζεται και τίποτε άλλο. Οι Αμερικανοί λένε κάτι πολύ σοφό: "Αν με ξεγελάσεις μία φορά, είναι ντροπή σου ...Αν με ξεγελάσεις δύο φορές, είναι ντροπή μου".
Αν λοιπόν θεωρείται ντροπή να σε ξεγελάσει δύο φορές ακόμα κι ένας

Γερμανία: Το μεγάλο κανόνι

του Άρη Χατζηστεφάνου

''Παύση πληρωμών''. Δύο λέξεις που εδώ και αρκετούς μήνες προκαλούν πανικό…
αλλά και οργή στις οικονομικές και πολιτικές ελίτ του Βερολίνου, όταν ακούγονται από χείλη Ελλήνων ή ξένων οικονομικών αναλυτών.

Κι όμως, η αυστηρή και άμεμπτη Γερμανία υπήρξε ο πρώτος διδάξας, «φεσώνοντας» χωρίς σκέψη τους ξένους δανειστές της. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, που προκάλεσε αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο ιστορικός Albrecht Ritschl χαρακτηρίζει τη Γερμανία σαν το μεγαλύτερο «μπαταχτσή» του 20ού αιώνα.

Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι ο οικονομικός αντίκτυπος από τις τρεις παύσεις πληρωμών που πραγματοποίησε η Γερμανία σε αυτή την περίοδο μπορούν να συγκριθούν μόνο με το χρηματοπιστωτικό σεισμό που προκάλεσε η κατάρρευση της Lehman Brothers.
Ενώ όμως η συνέντευξη του Ritschl αναμεταδόθηκε από δεκάδες μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ελάχιστοι ανέτρεξαν στις επιστημονικές εργασίες του διάσημου ιστορικού, όπου υπάρχουν κι άλλες πολύτιμες πληροφορίες για τις μεθόδους που χρησιμοποίησε το Βερολίνο προκειμένου να αποφύγει τις κρίσεις χρέους που αντιμετώπιζε. Μέθοδοι που
...

Κατόπιν εντολής του Παπουτσή, όλες οι αποθήκες της περιφέρειας έστειλαν ληγμένα δακρυγόνα για να χρησιμοποιηθούν στη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων όταν ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο

Λεφτά για επικίνδυνα δακρυγόνα υπάρχουν!

dakrigonaΠάνω από 1.100.000 ευρώ θα κοστίσει τελικά η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων των πολιτών κατά των μέτρων λιτότητας και της μακροχρόνιας ύφεσης. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς αξιωματικών της Αστυνομίας, μόνο τα δακρυγόνα και οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης που χρησιμοποιήθηκαν την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου κόστισαν πάνω από 240.000 ευρώ, ενώ μία μέρα μετά έγινε παραγγελία νέων που κοστολογείται στα 900.000 ευρώ!Αυτό μάλιστα που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι 240.000 ευρώ κοστίζουν μόνο τα δακρυγόνα και οι βομβίδες που χρησιμοποιήθηκαν για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων. «Το ποσό υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ αν υπολογιστούν και οι ασκήσεις που έχουν γίνει, οι κατεστραμμένες κλούβες των ΜΑΤ, τα εκτός έδρας των αστυνομικών που ήρθαν από την επαρχία, οι φραξιές μπροστά στη
...