Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Κόλαφος για την Κάνναβη…

Κόλαφος για την Κάνναβη…

Άλλη μία θέση για την Κάνναβη από τον Τ. Β.
Εγώ είμαι φαρμακοποιός με μεταπτυχιακό στην τοξικολογία, αλλά και 30 χρόνια εμπειρία. Λοιπόν σε πληροφορώ, ότι ποτέ δεν χρησιμοποιησα κάνναβη για θεραπευτικούς σκοπούς–αντίθετα χρησιμοποίησα μορφίνη [που είναι παράγωγο του οπίου}. Μήπως να το αφήσουμε ελε΄υθερο και αυτό ??--
Εχω όμως δεί πάρα πολλές φορές την επίδραση και τις γνωστές συνέπειες της χρήσης της σε πολλούς.
Η κάνναβη είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη λόγω των επιζήμιων χαρακτηριστικών της, ενώ οι θεραπευτικές της ιδιότητες έχουν πολύ μικρή εμβέλεια- ίσα για να αποτελούν άλλοθι στα σχέδια κάποιων-.
Εχει ψυχότροπο δράση, δλδ επιρρεάζει τον εγκέφαλο, προκαλώντας ψυχώσεις, μειώνοντας την κρίση, την μνήμη και την ικανότητα αντίληψης των πραγμάτων και λήψης αποφάσεων. Αυτά, όσον αφορά τα νέα παιδιά, πολλαπλασιάζονται, ενω προκαλεί και μαθησιακές δυσκολίες. Το κάπνισμά της είναι πιό επικίνδυνο από του τσιγάρου, γιατί περιέχει
...

Έτοιμη η επιτροπή λογοκρισίας για τα μπλογκ...o Πάσχος Μανδραβέλης ανάμεσα στα ονόματα.

 
Το όνομα του Πάσχου Μανδραβέλη, δημοσιογράφου και κυρίως αρθρογράφου, είναι ανάμεσα στα υπόλοιπα στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή για το ηλεκτρονικό έγκλημα, η οποία συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.
Ειδικότερα, η επιτροπή θα καταθέσει προτάσεις για το θέμα της ταυτοποίησης των διαχειριστών blogs και της διεύρυνσης του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου.
Η επιτροπή θα πρέπει να έχει καταθέσει τις προτάσεις της μέχρι τις 30-9-11 και για τα μέλη της δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση.
Αναλυτικά:

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κ. Αθανάσιος Ράντος και μέλη οι Αθανάσιος Κατσιρώδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μαχαίρας, πρόεδρος Εφετών, Εμμανουήλ Σφακιανάκης, αστυνομικός διευθυντής της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Ηλίας Θεοδωράτος, νομικός σύμβουλος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ζωή Καρδασιάδου, διδάκτωρ νομικής, προϊσταμένη του τμήματος Ελεγκτών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος.
Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται η Μαρία Αδαμοπούλου, διδάκτωρ Νομικής.

ΠΗΓΗ: http://peripatris.blogspot.com/2011/08/o.html#ixzz1UEYxysbQ

Ξανά στο προσκήνιο η φορολογία ακινήτων. Κόβουν-ράβουν, μέχρι να βολευτούν οι δικοί τους και μετά να αφαιμάξουν τους υπόλοιπους.

Από μηδενική βάση εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών η φορολογία ακινήτων καθώς το κράτος θεωρεί ότι εισπράτει λίγα από την ιδιωτική ακίνητη περιουσία που φτάνει τα 400 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, εξετάζεται νέο σύστημα αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών και δραστικές αλλαγές στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων.

Για την ακρίβεια στο τραπέζι βρίσκεται η δημιουργία φορολογικής κλίμακας στις μεταβιβάσεις ακινήτων, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Για παράδειγμα εξετάζεται, τα πρώτα 50.000 ευρω της αξίας του ακινήτου να φορολογούνται με συντελεστή 8%, τα επόμενα 100.000 ευρώ με συντελεστή 10%, τα επόμενα 150.000 ευρώ με 12% και αυτά που έχουν αξία άνω των 300.000 ευρώ με 15%.

Σήμερα επιβάλλεται φόρος 8% για ακίνητα ως 200.000 ευρώ και πάνω από αυτό, φόρος 10%.

Το αφορολόγητο για πρώτη κατοικία ως 200.000 ευρώ για τον άγαμο και 250.000 ευρώ για τον έγγαμο διατηρείται, όμως εξετάζεται να καταργηθεί για αγορές άνω του ενός εκ. ευρώ.

Όσον αφορά τις αντικειμενικές αξίες, αυτές θα καθορίζονται ανάλογα με την ζήτηση και την προσφορά και θα γίνεται η φορολόγηση. Όλες οι περιοχές και οι αξίες θα βρίσκονται σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων και το νέο σύστημα θα βασίζεται στις εμπορικές τιμές.

Σχετικό θέμα: Φόροι γονικών παροχών. Κάτι βρωμάτι πολύ άσχημα στην υπόθεση. http://agiovasilema.blogspot.com/2011/08/blog-post_1020.html


 

Παγκόσμιο Σοκ και Δέος: Για πρώτη φορά από το 1946 υποβαθμίστηκε κατά μια βαθμίδα η πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ με αρνητική μάλιστα προοπτική

Η Standard&Poor’s «δάγκωσε» τις ΗΠΑ

Για χονδροειδές και ερασιτεχνικό λάθος μιλούν οι ΗΠΑ
Συναγερμός σήμανε χθες στις ΗΠΑ, αλλά και στην παγκόσμια αγορά, μετά την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard&Poor’s να υποβαθμίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κατά ένα βαθμό από ΑΑΑ σε ΑΑ+, με αρνητική μάλιστα προοπτική.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, ο οίκος Standard&Poor’s προχώρησε στην υποβάθμιση, λόγω των  προβλημάτων του χρέους και του ελλείμματος. Και αυτό γιατί το σχέδιο για τη μείωση του χρέους στον προϋπολογισμό κατά 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 10 χρόνια, όπως ψηφίστηκε από
...

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Υποβαθμίστηκε και η Αμερικανική Οικονομία απο τον οίκο αξιολόγησης S&P. Μήπως έχουν υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους; Μήπως ζούσαν και αυτοί όπως δεν έπρεπε με δανεικά λεφτά; Μήπως έχουν ταξί και φορτηγά με οδηγούς που αγόρασαν στην μαύρη αγορά τις άδειες; Ξαφνικά όλες αυτές οι βλακείες που υποστήριζαν μια ζωή οι προδότες Έλληνες πολιτικοί μας μοιάζουν να εξανεμίζονται και να χάνονται στον τυφώνα των εξελίξεων. Το θέμα είναι ένα . Πέρα απο
...

Σομαλία: Πέθαναν 29.000 παιδιά μέσα σε τρεις μήνες

Υποσιτισμένα τα μισά παιδιά στους καταυλισμούς της Κένυας
Τουλάχιστον 29.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών πέθαναν στη Σομαλία τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ περίπου τα μισά από τα παιδιά που φθάνουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Κένυας για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις και τη ξηρασία στη Σομαλία, υποφέρουν από υποσιτισμό, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη. Εν τω μεταξύ, πέντε συνολικά περιοχές της Σομαλίας έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση λιμού.
"Οι πληροφορίες που μιλούν για παιδιά τα οποία πεθαίνουν καθ’ οδόν προς την Κένυα ή κατά την
...

Εδώδιμα και γαλακτοκομικά και για τον Γιάννη Πρετεντέρη

Σύμφωνα με πληροφορίες τουBriefingNews στις 02:15 σήμερα μια νεαρή τουρίστρια – της οποίας το αίμα μάλλον «έβραζε» από αγανάκτηση – μόλις τον εντόπισε μέσα στο πλήθος, χωρίς να διστάσει, αφού προμηθεύτηκε γιαουρτάκι και αυγουλάκι… του τα πέταξε…
Ο Γ. Πρετεντέρης, χωρίς να αντιδράσει, αφού άκουσε και τον σχετικό
«εξάψαλμο» τα μάζεψε και έφυγε. Αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν ότι δεν έβγαλε ούτε «κιχ». Τι να έλεγε δηλαδή;Ότι είναι άδικο που έχουν βάλει στο μάτι τους αδέκαστους δημοσιογράφους που μέλημα τους είναι η μετάδοση της αλήθειας; Άντε και στη Μύκονο παιδιά…Loutraki One

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ο Γιώργος, είναι Έλληνας, είναι πατριώτης, είναι δημοκράτης και πάνω απ'όλα λατρεύει το διαδίκτυο...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ «ΦΟΥΝΤΑ» ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.

%25CE%25A6%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%2591%25CE%25A3+%25CE%2593%25CE%2599%25CE%25A9%25CE%25A1%25CE%2593%25CE%259F%25CE%25A3+%25CE%259D%25CE%2595%25CE%259F.bmp
Γράφει ο Νίκος Καράς

Στις 14 Ιουνίου 1992, στοΡίο Ντε Τζανέϊρο, 178 αρχηγοί κρατών υπέγραψαν την Ατζέντα 21, που θεωρητικά επιθυμούσε εφαρμοζόμενη να σώσει το περιβάλλον, το οποίο όμως δεν κινδύνευε και όλο το σενάριο είχε άλλους σκοπούς, εφιαλτικούς κατά πολλούς ερευνητές.
Με αιτιολογία τον δήθεν κίνδυνο του περιβάλλοντος και της κλιματικής σταθερότητας, εξ αιτίας των δραστηριοτήτων του ανθρώπου, εκτός από την πράσινη υπερφορολόγηση, προωθείται η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού και η συγκέντρωση των ανθρώπων σε περιορισμένο χώρο σε όλο τον πλανήτη, για να μην κινδυνεύει,λένε, το περιβάλλον.

Έτσι αρχίσαμε να ακούμε για τους ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, που μπορεί να φθάσουντο ένα δισεκατομμύριο, εγκαταλείποντας ολόκληρες περιοχές της υπαίθρου και μετακομίζοντας στις πόλεις που θα γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Σύμφωνα με το "οικολογικό" αυτό σχέδιο, οι άνθωποι θα πρέπει χάριν του περιβάλλοντος να συγκεντρωθούν σε τερατουπόλεις-στρατόπεδα, που ωστόσο θα
...

ΕΙΝΑΙ φίλοι μας οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ....

Γράφει ο Πόρτα – Πόρτα

Παγκαλος σε Ντειλυ Μειλ, Φεβρουαριο του 2010
……”They took away the Greek gold that was at the Bank of Greece, they took away the Greek money and they never gave it back,’ said Deputy prime minister” Theodoros Pangalos.
‘I don’t say they have to give back the money necessarily but they have at least to say “thanks”.’…….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
“Germany had failed to offer enough compensation for the economic impact of the Nazi occupation,” he added.
Διαβαζετε συντροφοι !!! ο Θοδωρας ειναι large… με ενα “Ευχαριστω” να καθαρισουν οι Γερμανοι !! ΓΙΑΤΙ να μας πουν ευχαριστω?? που μας εκλεψαν και που σκοτωσαν 300.000 Ελληνες??

Τα ιδια λενε εξω και για Διστομο και Καλαβρυτα  Οταν λεω εγω ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ Δις… και ολοι συμφωνουμε, οι ΠΑΣΟΚΟΙ θελουν να μας πει η Γερμανια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!

Ευχαριστω που δεν ζηταμε τα λεφτα μας απο Χρυσο και λοιπες αποζημιωσεις???

Καταλαβαινετε ΠΟΙΟΣ διαπραγματαυεται !!! Τι λενε εξω !! και τι λενε “μεσα”

Εξω χαδια… μεσα τσαμπουκαδες!

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!! θα τους παω χοροπηδωντας !! μεχρι τελους….

ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΙΑΞΩ κ ΑΛΛΟ ??? ΑΝΤΕΧΕΤΕ ???


“Ουτε ευρώ δεν δώσαμε στην Ελλάδα…”

Αποκαλυπτικός ο Γερμανός πρώην ΥΠΟΙΚ
Αποκαλυπτικός και χειμαρρώδης ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Τέο Βάιγκελ, ο ίδιος άνθρωπος που μόλις προ δυο ημερών δήλωνε ότι η

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Εντροπία, Ελλάδα και Ελπίδα

 Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης
Καθηγητής
Πολυτεχνείο Κρήτης

Εντροπία είναι ένας όρος της θερμοδυναμικής που περιγράφει το βαθμό αταξίας ενός συστήματος. Στην καθημερινότητα θα λέγαμε ότι ένα δωμάτιο με τα πράγματα πεταμένα εδώ και εκεί έχει μεγάλη εντροπία (μεγάλη αταξία)  ενώ αντίθετα ένα τακτοποιημένο δωμάτιο έχει μικρή εντροπία (τάξη). Όπως λέει η θερμοδυναμική για να ελαττώσουμε την εντροπία ενός συστήματος χρειάζεται να καταβάλουμε έργο, έτσι και για να βάλουμε μία τάξη στο δωμάτιο χρειάζεται να κοπιάσουμε. Χωρίς προσπάθεια τα πράγματα τείνουν σε αταξία και για το λόγο αυτό η νοοτροπία της ελάχιστης προσπάθειας που το πολιτικό σύστημα έχει περάσει στην κοινωνία αποσκοπεί στη  μείωση της ικανότητας της να αντιδρά και τελικά την οδηγεί στη διάλυση και την υποταγή της.

Σε μία κοινωνία  ο κόπος που χρειάζεται για τη διατήρηση της τάξης καταβάλλεται από τον καθένα ξεχωριστά και ισοδυναμεί με τη συμμόρφωση του στους κανόνες που, αν και διαφέρουν ανάλογα με τον πολιτισμό, συγκροτούν ένα λειτουργικό σύστημα. Η εκπαίδευση των μελών για τη σωστή συμπεριφορά τους, σύμφωνα και με τον Αριστοτέλη,  αποτελεί ευθύνη των πολιτικών αρχόντων.
Τα τελευταία χρόνια οι ‘άρχοντες’ διδάσκουν μόνο τη διεκδίκηση δικαιωμάτων χωρίς τις αντίστοιχες υποχρεώσεις, που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα αυτά, με αποτέλεσμα ο ένας πολίτης να περιορίζει την ελευθερία και τη ζωή του άλλου. Το αποκορύφωμα του
...

Σσσσστ..... κάντε ησυχία μην ενοχλήσετε τον στοχαστή που λιάζεται στις παραλίες! Τα ίδια και χειρότερα με πέρσι κάνει, από το ένα νησί στο άλλο ...(γι'αυτό η χούντα θέλει να κλείσει τα μπλογκς...).

Η κυβέρνηση δουλεύει: Από τη Χρυσή Ακτή, στη Σέριφο



Δεν πρόλαβε να επιστρέψει από τη Χρυσή Ακτή της Πάρου, όπου απολάμβανε τα μπάνια του το προηγούμενο σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός και χθες επιβιβάστηκε πριν καλά-καλά τελειώσει η σύσκεψη στη Βουλή, στο …βαπόρι για τη Σέριφο.
Η εικόνα της κυβέρνησης που εργάζεται αόκνως και δεν πάει διακοπές είναι θολή, αφού, όπως λέει και ο σοφός λαός, «το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι».
Το μακρύ -πολύ μακρύ για να ακριβολογούμε- σαββατοκύριακο του Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί το πρωί της Δευτέρας, οπότε θα επιστρέψει από τη Σέριφο.
Την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος έλεγε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα αναχωρήσει για λίγες ημέρες από την επόμενη... Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός, αναχωρούσε βιαστικά από τη σύσκεψη που είχε στη Βουλή (με Βενιζέλο, Χρυσοχοϊδη, Παμπούκη σχετικά με το μέλλον των ναυπηγείων Ελευσίνας) προκειμένου να προλάβει το πλοίο που έφευγε στις 16:00 από τον Πειραιά για το γραφικό νησί των Κυκλάδων.
Ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του Άντα θα καταλύσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Λιβάδι σε κάτι πιο …λιτό από το «Poseidon of Paros» της Χρυσής Ακτής, όπου έμειναν το προηγούμενο σαββατοκύριακο. newsbomb.gr

Η πρέζα στην υπηρεσία του ΔΝΤ: “Αποποινικοποίηση” στην Ελλάδα, villas miserias στην Αργεντινή…

“-Έφτιαξαν πόλεις, μέσα στις πόλεις. Τις ονόμασαν villas miserias, πόλεις της μιζέριας… Εκεί πότιζαν τον κόσμο κοκαΐνη και άλλα drugs, που παρουσιάστηκαν εν αφθονία άξαφνα όταν ο εφιάλτης είχε αρχίσει. Ήταν περήφανος λαός οι Αργεντίνοι… δεν είδα μάνες να πουλάνε τα παιδιά τους όπως γίνεται στο LA. Είδα όμως ανθρώπους να χάνουν τα πάντα και στο τέλος τη ζωή τους όταν δεν υπήρχε τίποτα να δώσουν. Όσα δεν πήραν οι τράπεζες, τα πήραν οι έμποροι… Ο κόσμος έπρεπε να αποχαυνωθεί, να μην αντιστέκεται. Να πεθαίνει με τη μιζέρια του. Γι’ αυτό έβγαλαν έτσι αυτές τις ψευτοπόλεις. Έπνιγαν εκεί την οργή και την δυστυχία τους…”


Αυτά γράφαμε αρκετούς μήνες πριν αποκαλυφθεί η πρόθεση του ΓΑΠ να φέρει το ΔΝΤ, πολύ πριν την υπογραφή του μνημονίου. Ήταν η μαρτυρία τ. Αντιπροέδρου του ΔΝΤ εκ των στελεχών που διαχειρίστηκαν την “κρίση” στην Αργεντινή.
Το ίδιο μοντέλο δράσης και στην Ελλάδα. Οι τρόποι αντίστασης, στο άρθρο που παραθέτουμε.

Απίστευτο...Βουλευτής Σερρών έστησε ΜΚΟ με έδρα και τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου για να εξυπηρετεί την πολιτική του δράση στην περιοχή μέσω πρόσληψης συγκεκριμένων ατόμων



Διαστάσεις χιονοστιβάδας

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει το θέμα των προσλήψεων 55.000 άνεργων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με βιτρίνα συγκάλυψης το ΑΣΕΠ. Το θέμα που δημοσίευσε χτες ο «Ε.Τ.» φέρνει στην επιφάνεια νέες αποκαλύψεις με εμπλοκή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε προγράμματα ΜΚΟ προκειμένου να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα μέσω προσλήψεων ανέργων στις περιοχές της πολιτικής τους δράσης.
Περίτρανο παράδειγμα αποτελεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, Στάθης Κουτμερίδης, ο οποίος ενεπλάκη στην ίδρυση που πραγματοποιήθηκε εν μια νυκτί, στις 20 Ιουνίου, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών» με βασικό σκοπό την πρόσληψη δημοτών από τις Σέρρες στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, δηλώνοντας απροκάλυπτα ως
...

Αυτοί δεν έλεγαν προεκλογικά, ότι θα μπουν στη φυλακή όσοι ξεπούλησαν τον ΟΤΕ? Ε...τι περιμένουμε και δεν τους χώνουμε μέσα???????????

Κάποιος να υλοποιήσει την προεκλογική δέσμευση του …ΠΑΣΟΚ: Κλείστε τους στην φυλακή που ξεπούλησαν τον ΟΤΕ!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ (15-08-08): Κάποιοι θα πάνε φυλακή!
Γεώργιος Α. Παπανδρέου: «Σκάνδαλο απιστίας» και «ολέθρια πράξη»


Η Είδηση: Η μέση χρηματιστηριακή τιμή του τελευταίου 20ημέρου για τον ΟΤΕ υπολογίζεται στα 7,12 ευρώ και με την υπεραξία 15% πάει στα 8,19 ευρώ. Και είναι σημαντικά
χαμηλότερη κατά 19,31 ευρώ σε σχέση με τα 27,5 ευρώ ανά μετοχή που είχε πωληθεί το 25% του ΟΤΕ το 2008.
Δηλωνε τότε (2008) ο περιβόητος Παπακωνσταντίνου, ο Έλληνας “Τσουμπάις”: Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση είναι πρόθυμο να καταβάλλει τα 145 εκατομμύρια ευρώ του υπερτιμήματος που πήρε το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να ανακτήσει το μάνατζμεντ στον ΟΤΕ!!
Αφού είχαν λιώσει στον εκβιασμό μαζί με τον Δον Αλαβάνο τον Βγενόπουλο για να …πουλήσει τις μετοχές που είχε αγοράσει, στην Deutche Telecom. Με συνεργούς τον κύριο Αλογοσκούφη και τον κύριο Χατζηδάκη που έφεραν τροπολογία σκάνδαλο στην βουλή για να υποχρεώσουν τον Βγενόπουλο ώστε να καταλήξουν οι μετοχές στα αφεντικά τους! Αφού συνδικαλισταράδες όπως ο κύριος Βασίλης Κούφης, που
....

Σύντροφε Ραγκούση, απόφυγε καλύτερα την Πάρο

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Πέρασα μερικές μέρες διακοπών στην Πάρο. Λάδι πολύ που λένε, αλλά από τηγανίτα τίποτα στον τομέα του τουρισμού.
Κόσμος αρκετός, κυρίως νέοι άνθρωποι και αρκετοί απόφοιτοι Λυκείου, αλλά ταβέρνες και δωμάτια άδεια.
Μίλησα με πολλούς φίλους Παριανούς.
Τα τελευταία 10 χρόνια αν δεν περάσω κάποιες μέρες των διακοπών μου στο υπέροχο ψαροχώρι Αμπελάς της Πάρου με τους φίλους μου Γιάννη και Αντώνη που έχουν την ταβέρνα «Αργύρης» -καλοί ψαράδες και καλά παιδιά, αλλά δεν ξέρουν τάβλι και τους παραδίδω μαθήματα καθημερινά-, κάτι δεν μου πάει καλά στις διακοπές μου.
Φέτος όμως φεύγοντας από την Πάρο, θέλω να πάρω τηλέφωνο τον σύντροφο Γιάννη Ραγκούση, πρώην δήμαρχο Πάρου και σημερινό υπουργό Υποδομών και να του πω: «Γιάννη καλύτερα μην περάσεις φέτος από την Πάρο, γιατί τα γιαούρτια που θα μαζέψεις θα σε βάλουν στον πειρασμό να παρατήσεις το υπουργείο (και την κόντρα σου με αυτόν τον
....

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Oι Έλληνες δολοφονούνται και ληστεύονται και η αστυνομία φυλάει τα... τζαμιά!


Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε κανείς να αντιληφθεί τις... προτεραιότητες της ελληνικής αστυνομίας τον τελευταίο καιρό. Ενώ η χώρα μας – εκτός από την οικονομική κρίση – έχει πέσει θύμα και ενός τσουνάμι εγκληματικότητας, το οποίο χτυπά προς κάθε πλευρά με δολοφονημένους, βιασμένες γυναίκες, ληστεφθέντες και ούτω καθ΄ εξής, αποφάσισε να φυλάει τα ... παράνομα μουσουλμανικά τζαμιά, της Αθήνας.
Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Έτσι είναι. Ή τουλάχιστον έτσι είπε στο Associated Press εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας. Η απόφαση αυτή ελήφθη από την ελληνική αστυνομία, λίγες μόνο ημέρες μετά τα γεγονότα της Νορβηγίας, στις 22 Ιουλίου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, η διαταγή δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από
...

«Σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία» η άρση ανωνυμίας των blogs

«Σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία» η άρση ανωνυμίας των blog «Τάξη» στο διαδίκτυο θέλει να βάλει ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Αφού έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας… Δήλωσε σήμερα:
«Πολλές φορές το διαδίκτυο φιλοξενεί έγκλημα. Όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου, έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας, όταν κάποιος δυσφημεί, χωρίς να υπάρχει ουσία, υπάρχει το θέμα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Πολλές φορές όλοι αυτοί είναι ανώνυμοι – δεν τους ξέρει κανένας, δεν έχει κανείς την ευθύνη αυτών που αναρτώνται στο διαδίκτυο…».

ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: Όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου, είπε ο Υπουργός, έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κάθε φορά δηλαδή που κάποιος από εμάς έχει φωνάξει ή έχει πει για κάποιον «θα τον σκοτώσω», δίχως να το εννοεί κυριολεκτικά, διαπράττει απόπειρα ανθρωποκτονίας; Να το ξέρουμε αυτό… Όπως και όταν κάποιος λέει σε άλλον «θα σε γ….σω» διαπράττει απόπειρα… βιασμού;
Μπορεί να μας απαντήσει ο υπουργός και
...

Ανοίγει και το επάγγελμα του χασισέμπορου...Κάτω η χούντα...Ζήτω η φούντα

Δεν μας φτάνει που μας ποτίζουν καθημερινά τον εγκέφαλο - μέσω των αστικών μέσων ενημέρωσης - με τόνους απύθμενης ηλιθιότητας και σωρεία αντεπιστημονικών και χαλκευμένων δεδομένων ... αλλά δρομολογούν την σταδιακή αποποινικοποίηση της μαστούρας και του σώματος (εαν δεχτούμε πως το πρώτο αποτελεί την μαστούρα του πνεύματος).

Όπως διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία και σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, προωθείται νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ενώ η προμήθεια, η κατοχή και η καλλιέργεια ναρκωτικών για προσωπική χρήση θα μετατραπεί σε πταίσμα. Επίσης στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η διαβάθμιση των
...

Ο ΓΑΠ συνεχίζει να μας σώζει


Ο Ισπανός (σοσιαλιστής και αυτός) πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αναβάλλει τις θερινές τους διακοπές, λόγω της επίθεσης  που δέχεται η χώρα του από τις αγορές με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους δανεισμού σε ανησυχητικά επίπεδα.
Προηγουμένως, είχε προκηρύξει και πρόωρες εκλογές για τον Νοέμβριο, στις οποίες μάλιστα δεν θα συμμετάσχει ο ίδιος.
Θυμάμαι πέρσι τέτοιο καιρό, που η χώρα μας είχε υπαχθεί στο ΔΝΤ, ο κ. Παπανδρέου δημοσίως ενθάρρυνε τους υπουργούς να κάνουν διακοπές χωρίς ενοχές.
Ο ίδιος δε, μονίμως σε διακοπές (γενικώς),  πήρε το κανό του και απήλαυσε ένα μακρύ ελληνικό καλοκαίρι!
Μας είχε σώσει, ως ενθυμείσθε!
Το κακό είναι ότι συνεχίζει να μας …σώζει!!!
Το πρόβλημα βεβαίως είναι ότι εμείς τον αποδεχόμαστε ως  …σωτήρα!
Να του στείλουμε και λουλούδια του …Σωτήρος!
 Όφις Ιοβόλος

Γερμανοί τουρίστες: Γύφτοι, τζαμπατζήδες και λιγούρια. Ψάχνουν μαϊμού παραβάσεις για να μην πληρώσουν τη διαμονή τους σε όλα τα μέρη που επισκέπτονται!

 Καταγγελία στο SPIEGEL από τον Γερμανό επικεφαλής του ταξιδιωτικού κολοσσού TUI!
 
Ως ''τζαμπατζήδες'' που χαραμίζουν τις διακοπές τους ψάχνοντας για ατέλειες με σκοπό την έκπτωση χαρακτηρίζει τους συμπατριώτες του ο Γερμανός ταξιδιωτικός πράκτορας.
 
''Έχει θόρυβο στο δωμάτιο από εργασίες, είναι σκονισμένη μια γωνιά της ντουλάπας, βρήκα μερικά ψίχουλα στο τραπέζι μου'' είναι τα συνηθέστερα ''πατήματα'' για μείωση τιμών εως και 50% που ζητάνε.


 
Μάλιστα ένας γερμανός τουρίστας δικαιώθηκε σε δικαστήριο γιατί δεν κινδύνευσε ούτε λεπτό η ζωή του κατά τη διάρκεια ενός περιπετειώδους πακέτου διακοπών που είχε κλείσει.
 
Έναν άλλο όμως τον έδιωξε με τις κλωτσιές από το δικαστήριο ο πρόεδρος.Ο λιγδιάρης ζήτησε αποζημίωση ισχυριζόμενος πως δεν είχε προειδοποιηθεί, στην Αφρική, για το πόσο επικίνδυνο ήταν να αγκαλιάσει κροκόδειλο.
 
Κατά τα λοιπά, αυτά τα ζώα, ρίχνουν τόνους λάσπης για τον χαρακτήρα των Ελλήνων και την ...τάση που έχουμε να εξαπατούμε τους άλλους.
 

Φόροι γονικών παροχών. Κάτι βρωμάει πολύ άσχημα στην υπόθεση!


Όσοι Έλληνες ήθελαν να τακτοποιήσουν τα θέματα των οικογενειακών ακινήτων τους, με  γονικές παροχές και μεταβιβάσεις προς τα παιδιά τους, γνωρίζοντας ότι είχαν περιθώριο μέχρι τον Μάρτιο του 2010, βρέθηκαν μπροστά σε μια από τις πρώτες επίσημες ληστείες του ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ κράτους που τους αφαίρεσε με δόλιο τρόπο πολλά χρήματα από την τσέπη τους.

Οι πολίτες λοιπόν που γνώριζαν από επίσημες δηλώσεις πως είχαν κάποιο χρονικό διάστημα για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες των ακινήτων τους, ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ από τον τότε ''τσάρο'' της οικονομίας, όταν αιφνιδίως ένα πρωί του Ιανουαρίου και μάλιστα με τη διαδικασία του ''κατεπείγοντος'' εισήχθη στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αλλαγή της φορολογίας σε γονικές παροχές με αναδρομική ισχύ από τις 8 Ιανουαρίου 2010!!

Το κατεπείγον οφειλόταν, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, στο γεγονός ότι «από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, παρατηρήθηκε τεράστια αύξηση στις διενεργούμενες γονικές παροχές, ιδιαίτερα σε ΔΟΥ που υπάγονται ακίνητα μεγάλης αντικειμενικής αξίας» με τις οποίες «είναι προφανές ότι επιδιώκεται από τους λίγους και κατέχοντες η κατακερμάτιση της ακίνητης περιουσίας τους και η αποφυγή υπαγωγής» στο απώτερο μέλλον σε νέο φορολογικό καθεστώς.

Αντιλαμβάνεστε, ότι όλοι οι δικοί τους ήταν τακτοποιημένοι και αυτοί που την πάτησαν ήταν κάποιοι μικροί που  άργησαν σχετικά να κάνουν τις μεταβιβάσεις στα
...

Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών

Ακολουθούν αριθμοί τηλεφώνου εισπρακτικών εταιριών.

Εννοείται ότι οι αριθμοί αυτοί δεν είναι δηλωμένοι, όπως θα έπρεπε. Επίσης, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, αν δοκιμάσετε να τους καλέσετε, δεν απαντούν.
Αν λοιπόν σας πρήζουν εισπρακτικές εταιρίες, αποθηκεύστε στο τηλέφωνό σας τους παρακάτω αριθμούς, ώστε να ξέρετε ποιος “κερατάς” τηλεφωνεί και να μη τρέμει άδικα η καρδούλα σας.
Φυσικά, αν δεν θέλετε, δεν απαντάτε όταν η αναγνώριση κλήσης σας δείχνει άγνωστο ή απόρρητο αριθμό.Επίσης, μπορείτε να παίξετε μπάλα μαζί τους. Διαβάστε πως μπορείτε να καταγράψετε νόμιμα μια τηλεφωνική συνομιλία.
Ευχαριστούμε τους φίλους επισκέπτες που μας έστειλαν τους αριθμούς. Βοηθήστε να μεγαλώσουμε τον κατάλογο.
Βοηθήστε να οργανώσουμε την άμυνά μας, γιατί από το ελληνικό κράτος δεν έχουμε να περιμένουμε καμιά βοήθεια.
Συμβουλή: Πως να ελέγξετε αν κάποιος αριθμός είναι ύποπτος
Αν σας καλέσουν από κάποιο αριθμό και υποψιάζεστε ότι είναι εισπρακτική εταιρία ή κάτι ανάλογο (ο αριθμός μπορεί να μοιάζει με κινητού, αλλά δεν είναι) κάντε τα παρακάτω:
α. Ενεργοποιήστε στο κινητό σας την απόκρυψη καλούντος, ώστε όταν καλείτε κάποιον, αυτός να μην μπορεί να σας αναγνωρίσει.
β. Καλέστε τον ύποπτο αριθμό μεταξύ 21:30 – 22:00 (βράδυ).

Όλος ο μακρύς κατάλογος με τα τηλέφωνα των διαφόρων εισπρακτικών εδώ:  εισπτρακτικές-τηλέφωνα από τα οποία καλούν






Άνεμος είναι και μην κλαις...σε λίγο θα κοπάσει...

Ας κάνουμε ένα διάλειμμα από τις έγνοιες, αφήνοντας για λίγο τη μουσική να μας ταξιδέψει...
Ένα τραγούδι που αγαπάμε πολύ και ελπίζουμε να το απολαύσετε...



Δυο κομμάτια που θυμίζουν Ελλάδα, που μυρίζουν Ελλάδα, που συγκινούν σαν την Ελλάδα...





Πάντα επίκαιροι οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου τραγουδισμένοι από τον υπέροχο Νίκο Δημητράτο:




 

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η Χούντα ετοιμάζει νόμο για την ταυτοποίηση των blogs.


Νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση εγκλημάτων μέσω διαδικτύου, θα προωθήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αιχμή την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs.
Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τις πρωτοβουλίες ενάντια στα φαινόμενα της βίας, ο κ. Παπαϊωάννου προειδοποίησε ότι ....
«το διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους».

Το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει να καταπολεμηθεί, χωρίς να τίθεται σε αμφισβήτηση η ελευθερία του λόγου και της γνώμης, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι άμεσα συγκροτείται νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιο Ράντο για την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs, την ταυτοποίηση των χρηστών υπηρεσιών διαδικτύου και τη διεύρυνση των εγκλημάτων για τα οποία επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Η Επιτροπή θα παραδώσει τις προτάσεις της μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Ερώτηση Μανωλάκη στον Παπουτσή για την πρωτιά της Κορινθίας στην εγκληματικότητα σε όλη Πελοπόννησο


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αγ.Μανωλάκης σχετικά με τα ανησυχητικά στοιχεία που δηλώνουν αύξηση της εγκληματικότητας στην Κορινθία.Ο βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο υπουργό εαν  επεξεργάζεται το Υπουργείο μέτρα ανάσχεσης ...
Η ερώτηση έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
πρόσφατη ενημέρωση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή  κ. Ηλία Γεωρακόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ανέφερε ότι την μεγαλύτερη εγκληματικότητα στην Περιφέρεια παρουσιάζει η Κορινθία και ακολουθεί η Μεσσηνία με τη Λακωνία και την Αργολίδα να κινούνται στα ίδια  επίπεδα ενώ η Αρκαδία θεωρείται ο πιο ήσυχος νομός. Στην Κορίνθια παρουσιάζεται αύξηση της εγκληματικότητας με κλοπές και διαρρήξεις, ενώ έχουν γίνει και αρκετές συλλήψεις δραστών που ενέχοντο σε ληστείες, εν ώρα ύπνου. Παράλληλα ο Ταξίαρχος ζήτησε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Κατόπιν των ανωτέρω, και σε συνέχεια παλαιότερων ερωτήσεών μου τόσο για την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας όσο και την κατάρτιση ενός ειδικού πιλοτικού σχεδίου λειτουργίας της συγκεκριμένης Α.Δ.΄.Επεξεργάζεται το Υπουργείο μέτρα ανάσχεσης αυτής της αύξησης της εγκληματικότητας στην Π.Ε. Κορινθίας και ποια είναι αυτά
(agiovasilema: Μεταξύ μας τώρα...περιμένει απάντηση σε τέτοιες ερωτήσεις? Και τι τον νοιάζει τον Παπουτσή στο κάτω κάτω της γραφής αν σφάζουν τους Έλληνες κάθε μέρα; Από τη στιγμή που ο ίδιος ο Υπουργός είναι προστατευμένος με ...45 αστυνομικούς και όλα τα σχετικά μέτρα ασφαλείας, ας πάνε να πνιγούν όλοι οι κακομοίρηδες Έλληνες που δεν έχουν δυνατότητα αυτοπροστασίας) 

Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τις γερμανικές οφειλές

Γράφει ο
Στέφανος Ληναίος

Όλες οι κατεστραμμένες χώρες από τα ναζιστικά στρατεύματα, έχουν πάρει όλο το ποσόν που τους όφειλε η Γερμανία.

Πριν από 20 χρόνια το πήραν και οι Γιουγκοσλάβοι υπό μορφή δανείου. Δηλαδή, τους έδωσαν οι Γερμανοί 120 δισεκ., τα οποία πρέπει να εξοφλήσουν μέσα σε 150 χρόνια.!! Κάτι σαν... δώρο δηλαδή. Αυτός ακριβώς ο τρόπος εξόφλησης, δεν μπορεί να ισχύσει και για μας; Έστω και για ένα μέρος της οφειλής;

Με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Η.Π.Α., έπεισαν όλες τις χώρες της Ευρώπης να μην απαιτήσουν την αποζημίωσή τους για να βοηθήσουμε το Γερμανικό λαό να σταθεί στα πόδια του, να ανακάμψει.

Πειθάρχησαν όλοι μέχρι το 1970 και έτσι έγινε πλέον το
....

Ελλάδα: Απελαύνονται, οι τέσσερις λαθρομετανάστες της Υπατίας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί με κλοπιμαία στο αεροδρόμιο

 

Ελλάδα: Απελαύνονται, οι τέσσερις λαθρομετανάστες της Υπατίας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί με κλοπιμαία στο αεροδρόμιο
Η άρση της αναβολής απομάκρυνσης από την Ελλάδα, που είχαν εξασφαλίσει οι τέσσερις λαθρομετανάστες πρώην απεργοί πείνας της «Υπατίας», οι οποίοι συνελήφθησαν με κλοπιμαία στο αεροδρόμιο, θα υλοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.
«Οι συγκεκριμένοι, δεν άξιζαν της μεταχείρισης που η Πολιτεία επέδειξε απέναντί τους», παρατήρησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, απαντώντας σε
...

ΦαΠΑ, από τον σοσια ΛΗΣΤΗ Ευτραφή και πράσινα άλογα...


Ο Ευτραφής Υπουργός Οικονομικών για άλλη μια φορά κάνει τη γνωστή "κωλοτούμπα" των κυβερνώντων σοσια Ληστών και μας ανακοινώνει ότι η ανακοινωθείσα πολλές φορές για το Σεπτέμβριο μείωση του ΦΠΑ δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί..                                                    Είχαν διαρρεύσει μέχρι και σενάρια για δύο συντελεστές 10% και 20% ή ακόμη και.....
για πράσινο φόρο, δηλαδή μονοψήφιο ΦΠΑ για πράσινα προϊόντα, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα κ.λπ.
Το παχουλό όμως παιδί μας λέει ότι δε βγαίνουν τα νούμερα και ότι αν μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ θα χάσει 1,8 δισ. και γιαυτό θα πρέπει να βρεθούν άλλα μέτρα που θα ισοσταθμίσουν τη ζημιά και ζήτησε να του καταθέσουν προτάσεις. Τελικά βέβαια με αυτό τον ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΦΠΑ τα έσοδά τους θα είναι ακόμη μικρότερα.. 


Οι μεγάλοι οικονομολόγοι σοσια - ληστές αφού αποφάσισαν να αυξήσουν τον ΦΠΑ σε όλα  βασικά είδη πρώτης ανάγκης από το 11% στο 23% για να αρπάξουν περισσότερα ?? από τις τσέπες μας και να τρίβουν τα χέρια τους από τη χαρά τους καθώς θα έχουν περισσότερα χρήματα να σπαταλούν και να περνούν χλιδάτα όπως πάντα.... Πλάκα που έχει να
....

Κώστα Σκανδαλίδη μέχρι 17 Αυγούστου περιμένουμε την παραίτησή σου... όπως είχες δεσμευθεί δημόσια!

Κώστα τα έμαθες τα νέα,έτσι δεν είναι;Ποια νέα;Ότι στις 17 Αυγούστου ομάδα 25 τεχνοκρατών απεσταλμένοι της τρόικας έρχονται στην Ελλάδα προκειμένου να ελέγχουν την εφαρμογή του Μεσοπροθεμο,έχοντας το τελικό ok στις αποφάσεις του κάθε υπουργείου(άρα και του κάθε υπουργού).Τοποτηρητές τους λέει η τρόικα,μπάστακες τους είχες πει εσύ σε συνέντευξη που είχες δώσει στον Real fm στις αρχές του προηγουμένου μήνα.Θυμάσαι;
Μάλιστα είχες δηλώσει χαρακτηριστικά:«Να έρθει μπάστακας έξω από το γραφείο μου δεν το αποδέχομαι. Είναι απλό. Αν έρθει επίτροπος από πάνω μου, να μου πει τι θα κάνω θα παραιτηθώ».
Οι μπάστακες λοιπόν είναι εδώ...Εσύ τώρα τι θα κάνεις που είχες
...

Richard Wolf: Είστε οι μοναδικοί που δεχθήκατε όλο το χρέος

 

Μετά το ΔΝΤ λέτε να ζητήσει από το ΝΑΤΟ να μας βομβαρδίσει;

Η σουρεαλιστική εκδοχή της επιβολής του Εφαρμοστικού Νόμου του Μεσοπρόθεσμου στον Ελληνικό Λαό; Ε, όχι και τόσο σουρεαλιστική. Πρώτα ήταν εκείνες οι ασκήσεις καταστολής εξεγέρσεων πληθυσμού πριν λίγους μήνες στο Κιλκίς, μετά τα τανκς του Πάγκαλου, στην συνέχεια τα όσα επακολούθησαν στο Σύνταγμα κατά την διάρκεια της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, κατόπιν η αναφορά σε στρατιωτική πειθαρχία του Βενιζέλου..

 Μετά τις φιλικές σχέσεις του ΓΑΠ με τον Strauss Kahn, που είδαμε πού κατέληξαν, μήπως υπάρχει κάποια φιλία και με τον Δανό κ. Anders Rasmussen, το  Γ.Γ. του ΝΑΤΟ; Αυτός έκανε καριέρα στη χώρα του ως ειδικός Υπουργός στην πάταξη της φοροδιαφυγής (1987 έως 1992), Υπουργός Οικονομικών και διαπραγματευτής της Δανίας στο Ecofin 1990-1992 για τη σύναψη της συνθήκης του Μaastricht η οποία οδήγησε στην δημιουργία του Ευρώ. Μήπως από την νέα του θέση, ο εν λόγω, θελήσει να υπερασπισθεί τα δημιουργήματά του, Μaastricht και  Ευρώ, με τα μέσα που διαθέτει πλέον τώρα; Μήπως έχουν ξεκινήσει, πάλι εν αγνοία μας, τίποτα «υπόγειες» συνεννοήσεις για το καλό μας;

Από την άλλη, μόλις ο εν λόγω Δανός πάρει το κυοφορούμενο, εντός ενός έτους, 11ο Φορολογικό Νομοσχέδιο μας στα χέρια του, το πιο πιθανό είναι να λαλήσει ο άνθρωπος. Αν μάθει και τις εφαρμογές της μέχρι τώρα φορολογικής πολιτικής του ΓΑΠ, με τις ευλογίες της Τρόικας: την άδικη κατάληξη που είχε το κίνημα αποδείξεων (πόσοι ζητούν πια αποδείξεις ;), τις απανωτές περαιώσεις (αυτή την θεσμοθέτηση της φοροδιαφυγής!), το χαράτσωμα στα μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών, που προκάλεσε την επιστροφή τους στην εφορία και το άνοιγμα νέου ορίζοντα φοροδιαφυγής: για αυτούς τουλάχιστον που πρέπει  να συμπληρώσουν το
...

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ο ΔΙΧΡΟΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΡΑΓΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

Του Γιώργου Θεοχάρη

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΖΕΙ ΠΑΡΕΑ... ΜΕ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΟΥ!
Πάσχει από την ασθένεια, ατρησία ορθού, μία πάθηση στο παχύ έντερο το οποίο έχει υποστεί απόφραξη. Οι συνέπειες πολλές και στην καθημερινότητα του. Κάθε δύο χιλιάδες γέννες εμφανίζεται αυτή η ασθένεια, σύμφωνα με τους ειδικούς. Και σαν μη έφτανε αυτό, ο Παύλος βιώνει τον ..γολγοθά του, χωρίς τους -΄Ελληνες-γονείς του. Καθώς, τον εγκατέλειψαν στο νοσοκομείο πριν ενάμιση χρόνο.
Πως συναντήσαμε τον Παύλο;

Χθες Σάββατο επισκέφθηκα το παιδάκι ενός φίλου μου που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο "Αγία Σοφία". Στη χειρουργική κλινική. Στο διπλανό δωμάτιο αντίκρυσα μία ηλικιωμένη κυρία που μίλαγε με κάποιον νοσηλευτή. Το παιδάκι κοιμότανε στο κρεβάτι. "Αυτό το παιδί που βλέπεις είναι εντελώς μόνο…", μου εξήγησε ένας συνοδός ασθενή. Μα τι λέτε, η κυρία που
...

Η “εικόνα” στο Σύνταγμα τους μάρανε…


Δεν είναι, πράγματι, το καλύτερο να βλέπεις την κεντρική πλατεία μιας πρωτεύουσας να μετατρέπεται σε κατασκήνωση με παραπήγματα, σκηνές και μπουγάδες απλωμένες. Έτσι και στην πλατεία Συντάγματος, η εικόνα των τελευταίων εβδομάδων δεν είχε καμιά σχέση με τους χιλιάδες Αγανακτισμένους που έδωσαν ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση.
Αποφάσισε λοιπόν ο δήμος Αθηναίων να απομακρύνει μέσα στη νύχτα τις σκηνές και στο εξής να κατασκηνώσουν εκεί οι… αστυνομικοί.
Παραβλέπουμε το γεγονός ότι νυχτιάτικα προχώρησαν σε μια έφοδο λες και επρόκειτο για καμιά συμμορία.
Παραβλέπουμε επίσης το γεγονός πως ότι κι αν κάνει η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σταματήσει το νέο κύμα αγανάκτησης που έρχεται σύντομα. Και τότε δε θα είναι το Σύνταγμα που δε θα χωράει τον κόσμο. Θα χρειαστεί όλη η χώρα για να αντέξει τη λαϊκή οργή.
Το αστείο της υπόθεσης, τόσο για τον κ. Καμίνη όσο και για την κυβέρνηση είναι ότι τόσο καιρό ήταν εξοργισμένοι με την εικόνα της πλατείας, αλλά δεν τους πείραξε η εικόνα της Αθήνας σε κάθε βήμα που κάνουν τουρίστες και πολίτες. Λίγα μέτρα πιο κάτω από το Σύνταγμα υπάρχουν δεκάδες αλλοδαποί που πουλάνε την πραμάτεια τους και μάλιστα μπροστά από
...

Μπήκαμε σε εποχή “Three Dog Night”


Τα παλιά χρόνια, οι Ινδιάνοι της Βορείου Αμερικής συνήθιζαν να κοιμούνται αγκαλιά με έναν σκύλο, έτσι ώστε η θερμότητα του σώματός του να τους βοηθήσει να αντέξουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Όταν μάλιστα έκανε πολύ κρύο, και δεν αρκούσε ένας ή δυο σκύλοι, τότε κοιμόντουσαν αγκαλιά με τρεις!
Τις ιδιαίτερα ψυχρές αυτές νύχτες, οι Ινδιάνοι τις ονόμαζαν χαρακτηριστικά Three Dog Nights.
Έχω την εντύπωση πως και εμείς, εδώ στη μικρή Ελλάδα, μπαίνουμε σε φάση Three Dog Night. Ή μάλλον σε αιώνα Three Dog Night.
Και αυτό δεν οφείλεται στο ψύχος, αλλά στον συνδυασμό της οικονομικής δυσπραγίας, και της λαθρομετανάστευσης, που μεταξύ άλλων, αύξησε και τα επίπεδα εγκληματικότητας στη χώρα μας.
Η πληθυσμιακή μας αλλοίωση είναι προ των πυλών, και δεν είμαστε οι μόνοι.
Η τυφλή επίθεση βίας στη Νορβηγία, μας δείχνει το μέλλον. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες, δεν είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν το τεράστιο
...

Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε…και θα την πάρουμε πίσω

 Ένα βίντεο από το Πατριωτικό Μέτωπο

Φωτοβολταϊκά: Αφιερωμένο στους “έξυπνους” που πίστεψαν πως είναι δυνατόν μία “Α.Ε.” να δίνει εγγυημένη τιμή αγοράς για 25 χρόνια!!

Σε αυτούς που ποδοπατήθηκαν για να μετατρέψουν την εύφορη Γη τους σε πάρκα γυαλιού.
Σε αυτούς που είχαν την εντύπωση πως μία ΑΕ όπως η ΔΕΗ θα μπορούσε να δεσμευθεί για δεκαετίες πως θα αγοράζει ακριβότερα και να μεταφέρει το κόστος σε εμάς, τα κορόιδα τους καταναλωτές.
Μόνο το Ταχάλια, το Ολυμπία και μερικά ακόμα ιστολόγια ούρλιαζαν. Όλοι οι άλλοι σιωπούσαν.
 
Του ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟΥ agrolabos@hotmail.com

Απότομη προσγείωση περιμένει τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Στο υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζονται δραστικές μειώσεις στις εγγυημένες τιμές ρεύματος από ηλιακή ενέργεια, ενώ παράλληλα επανεξετάζονται οι διαδικασίες αδειοδότησης προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίηση των ώριμων σχεδίων. Ταχύτερες όμως θα γίνουν και οι διαδικασίες ανάκλησης των αδειών για τα σχέδια που καθυστερούν.
Μια πιθανή μείωση των τιμολογίων θα καταστήσει προβληματικές πολλές από τις μικρές μονάδες αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας που έχουν εγκατασταθεί σε όλη την Ελλάδα. Μια πιθανή μείωση των τιμολογίων θα καταστήσει προβληματικές πολλές από τις μικρές μονάδες αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας που έχουν εγκατασταθεί σε όλη την Ελλάδα. Η νέα πολιτική που χαράσσει ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου αποδίδεται σε δύο παράγοντες: Στην πιεστική κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί στην εσωτερική αγορά ενέργειας αφενός και αφετέρου στο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται ανοιχτά πλέον από τη Γερμανία για επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ στην Ελλάδα. Ουσιαστικά η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου, πιο φιλόδοξου από το εθνικό σχέδιο δράσης 2010-2020 της Τίνας Μπιρμπίλη, με στόχο η Ελλάδα να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια.
1 Οι τελευταίες εκτιμήσεις στο ΥΠΕΚΑ για την πορεία του εθνικού σχεδίου δράσης είναι παραπάνω από θετικές. Η εγκατεστημένη ισχύς από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προβλέπεται στο τέλος του 2011 να ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις για 2.255 MW, από 1.736 που ήταν πέρυσι και 1.445 το 2009. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ισχύος προέρχεται από τα αιολικά πάρκα (1.600 MW) και ακολουθούν τα φωτοβολταϊκά (400 MW). Οι τιμές πώλησης της παραγόμενης ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τα σχέδια που έχουν υποβληθεί, περίπου 30.000 (τα 6.000 από αγρότες), υπερκαλύπτουν σημαντικά
...

Με κλειστά Δημοτικά η νέα σχολική χρονιά?

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο θα βρει τα Δημοτικά σχολεία της χώρας κλειστά. Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους.
Casus belli για τους εκπαιδευτικούς η νέα περικοπή στο κίνητρο απόδοσης Casus belli για τους εκπαιδευτικούς η νέα περικοπή στο κίνητρο απόδοσης Με τις λέξεις «ντροπή και αίσχος» απάντησε η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. στην κυβέρνηση, που με τροπολογία της αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το κίνητρο απόδοσης των εκπαιδευτικών, ενώ είχε ήδη προηγηθεί επιστολή της ΔΟΕ στον πρωθυπουργό, εν όψει της νέας περικοπής μισθών, λέγοντας ότι «αυτό αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου».
«Αποφάσισαν να περικόψουν ακόμη 50 ευρώ το μήνα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΚ, «πέρα από τις άλλες περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, από τους υψηλόμισθους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι

1η Αυγούστου. Καλό Μήνα!


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ο όγδοος μήνας του χρόνου, ο μήνας της Παναγιάς και των διακοπών για τους περισσότερους Έλληνες. Έχει 31 ημέρες και είναι ο αντίστοιχος του έκτου μήνα του παλαιού ημερολογίου που ονομαζόταν Sextilies. Ονομάστηκε Αύγουστος προς τιμήν του Οκταβιανού, μετά από την απονομή του τίτλου από την ρωμαϊκή Σύγκλητο. Πριν από την επικράτηση του Ρωμαϊκού Ιουλιανού ημερολογίου, στο αττικό ημερολόγιο ο Αύγουστος ήταν ο δεύτερος μήνας του έτους και ονομάζονταν Μεταγειτνιών διάρκειας 29 ημερών που αντιστοιχεί με το χρονικό διάστημα από 24 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου .
Είναι από τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου και ο λαός του έχει δώσει και άλλα ονόματα,
όπως Πεντεφάς ή Πενταφάς,Συκολόγος (λόγω της συγκομιδής των σύκων),
Δριμάρης, Τραπεζοφόρος και Διπλοχέστης(λόγω της αφθονίας των καρπών).
Στα βυζαντινά χρόνια το έτος τελείωνε στις

...

Κίνημα «δεν γυρνάω από τις διακοπές»

(Πατριδογνωσία γερμανικής οικονομικής κατοχής)


Βομβαρδισμό από 9 ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής φόρων και τελών θα δεχτούν περισσότεροι από 8 εκατ. φορολογούμενοι αμέσως μετά τις διακοπές.

Ξεκινάμε κίνημα «δεν γυρνάω από τις διακοπές». Γιατί είναι εμφανές ότι ψάχνουν για …λαλάκες. Βομβαρδισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων , σεισμοί, τσουνάμι, τυφώνες, όλα από Σεπτέμβρη. Δεν θα μας βρεις ποτέ άτεγκτε έφορε…
Εισοδηματική εισφορά, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, ΦΑΠ για το 2010 και το 2011, καθώς και έκτακτες εισφορές για οχήματα, πισίνες, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη είναι τα «μπιλιετάκια» που θα πρέπει να πληρωθούν άμεσα, καθώς αποσκοπούν στη
...

Συνέχεια έρχονται στο φως άθλιες συμπεριφορές μπάτσων απέναντι σε αθώους πολίτες. Παρακολουθείστε καρέ-καρέ πώς έσπασαν το πόδι μιας κοπέλας.

ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ: "Αστυνομικός μου έσπασε το πόδι" [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΡΕ - ΚΑΡΕ]


Η καταγγελία που θα διαβάσετε έγινε στην εφημερίδα Real News και τη δημοσιογράφο Αγγελική Λάζου:

Το όνομά μου είναι Άννα Τριανταφύλλου. Είμαι 31 χρονών.

Την τετάρτη 15/06 ήμουν μαζί με ...
φίλους, συναδέλφους και την αδερφή μου στο Σύνταγμα. Για να αποφύγουμε τα δακρυγόνα και τις πολλές εντάσεις πήγαμε στον πεζόδρομο στο Ζάππειο, κάτω από την Αγγλικανική εκκλησία.

Ξαφνικά κατά τις 5 το απόγευμα, ενώ είναι όλα ήρεμα είδαμε κάποιες μηχανές με αστυνομικούς να έρχονται προς το μέρος μας. Ήμουν όρθια μαζί με την αδερφή μου. Μία μηχανή άρχισε να έρχεται κατά πάνω μας. Δεν προκαλούσαμε, δεν τους μιλήσαμε, οπότε δεν είχα και λόγο (μεχρι εκείνη τη στιγμή) να φοβηθώ. Περίμενα πως όπως πέρασαν όλες οι άλλες μηχανές από δίπλα μας χωρίς πρόβλημα θα περάσουν κι εκείνοι. Όμως ξαφνικά άπλωσε το πόδι του και με κλότσησε και μετά μου τράβηξε το πόδι για να πέσω κάτω. Με την κλοτσιά του μου έσπασε το πόδι.
Με μετέφεραν με ασθενοφόρο στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ όπου και με χειρούργησαν την ίδια μέρα.

Τώρα έχω 2 λάμες και 6 βίδες στο αριστερό μου πόδι και δεν ξέρω σε πόσους μήνες θα καταφέρω να περπατήσω κανονικά".

Δείτε καρέ - καρέ την φρικαλεότητα των αστυνομικών της ΔΕΛΤΑ




.....

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλβανο-ρουμάνων που βασάνιζαν και σκότωναν ηλικιωμένους! Η τραγική ''σοδειά'' τους: 4 γεροντάκια νεκρά...


Η μεθοδική και άρτια οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα των...«οικονομικών μεταναστών» κάνει θραύση στην χώρα μας: στο Βόλο και στη Λάρισα συνελήφθησαν συνολικά...
5 Αλβανοί και 2 Ρουμάνοι, ενώ αναζητούνται μερικοί ακόμα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η «σοδειά» των αδίστακτων και προστατευομένων, από τα εξωνημένα ΜΜΕ, μελών της εν λόγω σπείρας; 4 ηλικιωμένοι νεκροί, τους οποίους οι «φιλοξενούμενοι μας» δολοφόνοι τους βασάνισαν πρώτα.


Έτσι, από διαστροφή… Φιλο-μεταναστευτικής πολιτικής συνέχεια: Χθες μια 74χρονη γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη στη Νέα Ιωνία Αττικής. Το σπίτι ήταν παραβιασμένο και αναστατωμένο, ενώ το θύμα είχε δεμένα τα χέρια και ήταν φιμωμένη. Ο θάνατος της αποδίδεται σε ασφυξία και ως κίνητρο της εγκληματικής ενέργειας θεωρείται η ληστεία. Ω, τί πρωτότυπο!

Είναι πασιφανές, ότι στόχος της μεθοδευμένης πολιτικής της τελευταίας- και καταστροφικής- 20ετίας των ανθελληνικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της παλιάς ΝΔούλας, είναι η φυσική εξόντωση Ελλήνων πολιτών. Η οποία υποβοηθείται, αφ’ ενός μεν, από την εμετικά

ΕΝΕΧΥΡΑ ΒΛΑΚΕΙΑΣ, ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Τι θέλετε, να βάλω ενέχυρο τα νησιά ἤ να πουλήσω την Πελοπόννησο; ρώτησε την περασμένη εβδομάδα, ο ιός της Μαργαρίτας, τους πρωθυπουργούς των κρατών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ. Η καινοφανής νομική διάσταση του ενεχύρου από τον αντικαταστάτη του κ. Βενιζέλου, ανοίγει νέους δρόμους στη νομική επιστήμη. Μέχρι σήμερα, ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές της νομικής σχολής, γνωρίζουν ότι
...

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Και επισήμως...προτεκτοράτο


Μόλις λίγα 24ωρα μετά τη δημόσια απαίτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, για τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έρχεται να ομολογήσει εμπράκτως ότι παραδίδει τα κλειδιά της διακυβέρνησης στους ξένους και μετατρέπει και επισήμως την Ελλάδα σε προτεκτοράτο. Γεγονός ιδιαίτερα οδυνηρό για τη χώρα και τους πολίτες της.
Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου εδώ και ενάμιση χρόνο έχει εκχωρήσει σημαντικό μέρος της εθνικής κυριαρχίας, με την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης και την υπογραφή του Μνημονίου. Οι εξελίξεις, όμως, μετά την πρόσφατη
...

Το selective default εντός του Αυγούστου για την Ελλάδα και λίγο αργότερα η πραγματική χρεοκοπία.

Σε καμία περίπτωση η κρίση της ευρωζώνης δεν έχει τελειώσει, υποστηρίζει ο Paul Donovan, οικονομολόγος της UBS σε άρθρο του στους Financial Times, υπενθυμίζοντας ότι η «επιλεκτική χρεοκοπία» (selective default) της Ελλάδας θα συμβεί μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ η πραγματική χρεοκοπία θα γίνει λίγο αργότερα. Στο μεταξύ, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι οι Ευρωπαίοι θα έχουν πολλές ευκαιρίες να δημιουργήσουν πολλές μικρές κρίσεις, αναφέρει με καυστικό τρόπο ο Donovan. Το κεντρικό πρόβλημα της Ευρώπης είναι ότι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το ευρώ δεν λειτουργούσε σωστά. Για την ακρίβεια δεν λειτουργούσε καθόλου, ενώ οι Ευρωπαίοι αγνοούσαν τους οικονομολόγους που έκρουαν τον κώδωνα του τόσα χρόνια.
Παράλληλα, οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές της Ευρώπης έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις:

Οι Γερμανοί θεωρούν ότι η λύση στην ευρωπαϊκή κρίση είναι στα χέρια της πειθαρχίας. Εάν η περιφέρεια δεν είχε συνέχεια ελλείμματα, αύξανε την παραγωγικότητα της και μείωνε τους μισθούς, όλα θα ήταν πολύ καλύτερα, αναφέρουν στελέχη της γερμανικής πολιτικής σκηνής. Η Γερμανία εισήλθε στην ευρωζώνη ως μία μη ανταγωνιστική οικονομία, αλλά μετά από
...

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠ' ΑΥΤΌ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΡΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ "ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ", ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΣ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ. Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ “ΛΑΘΗ” ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΛΕΣΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ή και ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Η ΤΑΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ "ΜΕΣΑΙΑΣ" ΤΑΞΗΣ ΕΙΧΕ ΉΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΙ ΦΟΡΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ, ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ
...

Σοκ από τη βόμβα για Λαυρεντιάδη

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ 51 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Η «Ε»

Με έκπληξη παρακολουθεί η επιχειρηματική και τραπεζική κοινότητα τα όσα διαδραματίζονται γύρω από τις δραστηριότητες του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και αποκάλυψε χθες η «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία».

Η απόφαση της 27ης Ιουλίου 2011 της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες να διερευνήσει τυχόν σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ και στο οποίο εμπλέκονται μέλη της διοίκησης της τράπεζας Proton έχει πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία και διεκδικεί να γίνει βασικό θέμα συζήτησης του καλοκαιριού και των ειδήσεων, που μέχρι τώρα μονοπωλούνταν από τις εξελίξεις στο δημόσιο χρέος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με την απόφαση της Αρχής ζητείται να παγώσει η κίνηση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βασικού μετόχου της Proton Bank και για ένα διάστημα και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και επτά ακόμα προσώπων που έχουν περάσει από το ανώτατο όργανο διοίκησης της τράπεζας.
Πρόκειται για τέως εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Proton Bank όπως ο Αντώνης Αθανάσογλου, μέχρι προχθές διευθύνων σύμβουλος, ο καθηγητής
...

ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ! ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ!!! ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ''ΑΗΔΙΕΣ'', ΣΩΣΤΑ????

Είναι αναίσχυντοι και οι πράξεις τους ισοδυναμούν με πολιτιστική γενοκτονία.
Η διδακτέα ύλη που αποτελεί βάση του ανθρωπισμού και της ελευθερίας εντοπίζεται από την κοιτίδα της.
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να δεσμευθεί ΤΩΡΑ ότι θα καταργήσει αυτές τις διατάξεις και να ηγηθεί νομικής δράσης για την αποτροπή τους.
…δηλαδή τα παιδιά των οικονομικών μεταναστών θα μαθαίνουν για τον Αυνάν και όχι για το πως μία χούφτα άνθρωποι με τις συνεχείς τους θυσίες διέλυσαν τα δεσμά της αμάθειας και της τυραννίας.
Δεν πρέπει να ξέρουν ποιοί επέτρεψαν σε γυναίκα και παιδί να ζουν ελεύθεροι;
Δεν πρέπει να μάθουν γιατί σε αυτά τα χώματα επιτρέπεται η αμφισβήτηση χωρίς τον φόβο του …λιθοβολισμού;
Δεν πρέπει να γνωρίζουν ΓΙΑΤΙ άφησαν τις χώρες τους και βρίσκονται εδώ;

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη…στους δρόμους


Ένα μεγάλο κύμα Ελλήνων θα φύγει τις επόμενες ημέρες για διακοπές, τις τελευταίες ίσως πριν τη μεγάλη ανατροπή της κοινωνίας λόγω νέων δανείων, νέων μέτρων, Μεσοπρόθεσμου και αποσάρθρωσης του κοινωνικού ιστού. Όλοι θα πουν ραντεβού το Σεπτέμβρη, αλλά αυτά που έρχονται θα έκαναν τον κόσμο να πάθει έμφραγμα αν καταλάβαινε τι τον περιμένει. Σκεφτείτε μόνο ορισμένα από τα νέα δεδομένα που μας περιμένουν.
  • Θα έρθει ο Σεπτέμβρης και τα πανεπιστήμια πιθανόν να μην είναι ανοικτά. Δεν ξέρω αν θα τα κλείσουν οι πανεπιστημιακοί, οι φοιτητές ή το ίδιο το νομοσχέδιο της κ. Διαμαντοπούλου που είναι μνημείο αντισυνταγματικών διατάξεων. Πιθανόν λοιπόν να μπει λουκέτο στα ΑΕΙ και η αναταραχή να σαρώσει την εκπαίδευση.
  • Πιθανόν να μην ανοίξουν και τα σχολεία ή να ανοίξουν με τεράστιες ελλείψεις σε δασκάλους, βιβλία, σχολικές μονάδες.
  • Στα νοσοκομεία επικρατεί το απόλυτο χάος. Η συγχώνευση ή συνένωση μονάδων, παρότι είναι αναγκαία, γίνεται εκ του προχείρου, χωρίς σχεδιασμό παρά μόνο με
  • ...