Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Skiathos Princess Hotel: Έβγαλαν άρον άρον απ’ τα δωμάτια τους πελάτες για να βολευτεί η Πρωθυπουργική αποστολή!






ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ




Έβγαλαν απ’ τα δωμάτια τους πελάτες του Skiathos Princess για να βολευτεί η Πρωθυπουργική αποστολή!

Πέρασε ένα εικοσιτετράωρο, αλλά ο υπεύθυνος του Skiathos Princess Hotel δεν κατάφερε να βρει τον Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έχει καταλύσει στο ξενοδοχείο του!

Παρά την παρότρυνση μας, ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου δεν έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για όσα θλιβερά  συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα στο Skiathos Princess.

Δεν θέλησε να του εξηγήσει γιατί υπέπεσε σε απρέπειες και
...και απολίτιστοι..  

Οι Γερμανοί απαγορεύουν τώρα και το φιλί !!!


Γερμανικός σύλλογος ζητά να απαγορευτούν οι ασπασμοί στους χώρους εργασίας. Σύμφωνα με τον σύλλογο Knigge, η συνήθεια του να χαιρετάει κάποιος τους συναδέλφους και τους συνεργάτες του με ένα φιλί στο μάγουλο, μπορεί να φέρει σε αμηχανία πολλούς Γερμανούς. Όπως τονίζει, η ανταλλαγή φιλιών δεν είναι μέρος της γερμανικής κουλτούρας, αλλά αντίθετα προέρχεται από χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Λατινική Αμερική. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, οι περισσότεροι Γερμανοί δε θέλουν τα φιλιά αυτά διότι έχουν κάτι ερωτικό που δεν ταιριάζει στο χώρο εργασίας.

Φαντάζεστε να μας το επιβάλουν κι αυτό; Θα πέσει πολύ γέλιο να χαιρετούν όλοι δίνοντας το χέρι κι όχι το μάγουλο.
Κατά δεύτερον, η απαγόρευση κανονικά θα πρέπει να ισχύσει και στις συνόδους κορυφής οπότε αν τολμήσει ο ΓΑΠ να φιλήσει σταυρωτά τη Μέρκελ, μαύρο φίδι που μας έφαγε. Θα μας
...

Ελληνική μοναρχία 2011. Με αστυνομική συνοδεία ο... πρίγκηψ Νικόλαος. (ο αδελφός του μονάρχη ΓΑΠ)

Απολαμβάνουν την εξουσία τους στην αυλή του Κολωνακίου παρέα με πουροφόρους και στάρλετς.
Φεουδαρχικές προκλήσεις από τους “fly by night dictators” πριν από την τελική πτήση.
Αγανακτισμένοι πολίτες φωτογραφίζουν τις παρείτσες του αίσχους για να διερευνήσουν σχέσεις διαπλοκής.
Θέμα χρόνου η “Dies Irae”

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2011. Βραδιές πανσελήνου σε όλη την Ελλάδα.

Εβδομήντα πέντε (75) αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία όλης της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά το βράδυ της 13ης Αυγούστου με μία σειρά εκδηλώσεων για τους επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους με διαφορετικό τρόπο.




Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Σουνίου δεν θα είναι ανοικτά για το κοινό, δεδομένου ότι και στους δύο αρχαιολογικούς χώρους πραγματοποιούνται έργα αναστήλωσης.

Για το κοινό της Αθήνας θα είναι ανοιχτό το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, ενώ με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, θα δοθεί συναυλία από τον Μίμη Πλέσσα στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ξεναγήσεις συμπληρώνουν το πρόγραμμα της βραδιάς, οι οποίες πραγματοποιούνται σε τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτά με την
...

Γιώργος Παπανδρέου: Ο κλητήρας της τρόικας



Είναι γνωστά τα μη ενοχικά ταξίδια και οι διακοπές εντός και εκτός Ελλάδας του πρωθυπουργεύοντα Γιώργου Παπανδρέου. Η προτίμησή του στα Ελληνικά νησιά δείχνει -φυσικά- πως η ομορφιά της πατρίδας μας συγκινεί ακόμη και εκείνους που ποτέ δεν μπόρεσαν να την αγαπήσουν...

Ακόμη δεν τελείωσαν οι διακοπές στη Σκιάθο κι ο Παπανδρέου έχει ήδη κάνει τα σχέδια του για το επόμενο νησί που θα απολαύσει: Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις φύγει από τη Σκιάθο, o επόμενος προορισμός των διακοπών του θα είναι η Κρήτη. Ε, μετά τις Κυκλάδες, τις Σποράδες να μην τιμήσει και την Κρήτη στις φετινές του καλοκαιρινές διακοπές;
Ο πρωθυπουργός λοιπόν θα προτιμήσει για την διαμονή του στις Γούβες Ηρακλείου μάλλον το ξενοδοχείο που ανήκει στον πεθερό του Νίκου Σηφουνάκη.
Η γενικότερη στάση, λοιπόν, του Γιώργου Παπανδρέου -ο οποίος από τις αρχές του Σεπτέμβρη αντικαθίσταται (ουσιαστικά) από τον Γερμανό επιτηρητή ο οποίος θα έρθει για να εποπτεύει τον διαμοιρασμό (κα διαμελισμό) της Ελλάδας- αποδεικνύει πως πρόκειται περί
...

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS!

http://images.inews.gr/27/miltiadis-papaioannou.jpg

ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΡΙΚΗ!
Είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει και το υπουργείο δικαιοσύνης δεν μπορεί πλεόν να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του. Μετά τις ευεργετικές διατάξεις για την αποφυλάκιση κακούργων, που μετέπειταν δολοφονούν εργαζομένους και οικογενειάρχες, η κατάσταση με τους διακινητές παιδικής πορνογραφίας έρχεται να βάλει βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας!
Βασιζόμενοι σε νομικίστικα τερτίπια και στην γενικότερη ασυδοσία που επικρατεί, αυτοί οι υπάνθρωποι καταφέρνουν και παίρνουν μακρινές δικασίμους, χωρίς
...

ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ, ΜΝΗΜΕΙΑ, ΝΗΣΙΑ, ΒΟΥΝΑ, ΗΛΙΟ ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ.

Οι φωτογραφίες του τσίρκουλου-πρωθυπουργού από τη Σκιάθο. Την ασφάλεια τι τη θέλει? Μην του κλέψουν το κολάν?

Δείτε τις φωτογραφίες και προσέξτε την αντίδραση του όταν κατάλαβε ότι η ασφάλεια του είναι αδύνατον να τον “εξαφανίσει”!
Δείτε και τις υπόλοιπες (κλικ για μεγένθυση). Είχαμε άδικο στην περιγραφή μας;






Όπως καταλάβατε, μας έχει όλους γραμμένους στα @@ του..................
Οι φωτο από το http://www.olympia.gr/

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Πρωθυπουργός – Τσίρκουλο! Απίστευτες σκηνές αυτή την στιγμή στην Σκιάθο!

 
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/08/gap-swiming-2.jpg?w=400&h=223

Πριν από λίγη ώρα, ένας ηλικιωμένος τύπος με ενδυμασία “κάγκουρα” (κολάν, γυαλιά διαστημάνθρωπου κλπ) έκανε ποδήλατο κατευθυνόμενος στην περιοχή “Κουκουναριές” στην Σκιάθο.
Πίσω του ακολουθούσε μία υπερπολυτελείς λιμουζίνα “Lexus” αλλά και πάνοπλοι μοτοσικλετιστές!!
Το απίστευτο αυτό τσίρκο, τράβηξε όπως ήταν επόμενο την προσοχή των τουριστών που αναρωτιόντουσαν τι στην ευχή μπορεί να είναι αυτό που έβλεπαν.
Ορισμένοι μάλιστα, νόμιζαν πως τους έκαναν πλάκα και έψαχναν την Candid Camera για να μην γίνουν ρεζίλι…
Που να φανταστούν ότι αυτός ο θίασος ήταν ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του στις καλοκαιρινές του διακοπές μακράς διαρκείας, όπου μετά την Πάρο και την Σκόπελο, βρίσκεται τώρα στην Σκιάθο…
Καταλαβαίνετε τα σχόλια που επακολούθησαν, την ώρα που όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες διέκοψαν τις διακοπές τους για να αντιμετωπίσουν τις πρωτοφανείς συνθήκες που πυροδότησε μία κυβέρνηση – θίασος της Ευρωζώνης…
Η οργή τους μάλιστα όταν πείστηκαν ότι δεν είναι φάρσα, αλλά όντως ο τύπος με το διαστημικό κράνος είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, ήταν έκδηλη… “This guy is a joke!” ήταν το ελαφρύτερο που ακούστηκε…πηγή

Φρένο στην ασυδοσία των εισπρακτικών εταιρειών.

Ο δεκάλογος προστασίας από τις εισπρακτικές εταιρείες


Το πράσινο φως, στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τη θωράκιση του νομοθετικού πλαισίου σχετικά με τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών, που ισχύει από το 2009 αλλά αποδείχθηκε ανεπαρκές, ανάβει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Με πολυσέλιδο έγγραφό της προς τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή, η Αρχή διατυπώνει κυρίως νομοτεχνικές παρατηρήσεις για το προσχέδιο νόμου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Με τις νέες ρυθμίσεις επιχειρείται να μπει φρένο στο κυνήγι των οφειλετών και να οριοθετηθούν οι κανόνες και οι υποχρεώσεις που οφείλουν να τηρούν οι «εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών», όπως έχουν μετονομαστεί οι εισπρακτικές εταιρείες, αλλά και οι τράπεζες και άλλοι δανειστές (εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, πολυκαταστήματα κ.λπ.), με στόχο την προστασία των δανειοληπτών από αθέμιτες πρακτικές.
Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή θα μπορεί να
...

Είναι εκατό χρονών και ακόμα οδηγεί αυτοκίνητο..

 

Kάθε ημέρα η Θέλμα Μακένζυ, παίρνει το αυτοκίνητό της και κάπου πηγαίνει..
Μπορεί να πηγαίνει στα καταστήματα ή μπορεί να επισκέπτεται τις κόρες της, αλλά υπολογίζει ότι δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς το αυτοκίνητό της. 
Το θέμα είναι ότι η  Θέλμα, που ζει στην Αυστραλία..
πέρασε τα 100 τον προηγούμενο μήνα.

Οδηγάει όλη της τη ζωή χωρίς ούτε ένα ατύχημα και πρόστιμο υπέρβασης ορίου ταχύτητας ή κλήση για παράνομη στάθμευση. Ο αποθανών σύζυγός της, ένας αστυνομικός, την δίδαξε προφανώς καλά. 
Η Θέλμα οδηγεί ένα Ford Focus αυτές τις μέρες και, ενώ της
....

Απειλούνται όλες οι κοινωνίες της μετανάστευσης και των ανισοτήτων. Οι μουσουλμάνοι καλούν τους ομόθρησκούς να εξαπολύσουν ιερό πόλεμο! Τα χειρότερα για τη χώρα μας έρχονται...


Σύμφωνα με χθεσινό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου μηνύματα που έχουν ανέβει σε πολλούς ιστότοπους και φόρουμ καλούν τους μουσουλμάνους να πάρουν μέρος στα επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία και να εξαπολύσουν τζιχάντ (ιερό πόλεμο). Παρακινούν επίσης όσους παίρνουν μέρος στα επεισόδια να συνεχίσουν τη δράση τους μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ώστε να δημιουργηθεί στη Βρετανία ένα κίνημα διαμαρτυρίας όπως αυτό που γεννήθηκε σε πολλές αραβικές χώρες.
Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο είναι μία ευκαιρία για τους μουτζαχεντίν(ιερούς μαχητέςνα πιέσουν και να αλλάξουν τις γραμμές πολύ εύκολα”, γράφει ένα από τα μηνύματα, σύμφωνα με μετάφραση του SITE, της υπηρεσία πληροφοριών που παρακολουθεί τις ισλαμιστικές ιστοσελίδες “Οι μουτζαχεντίν πρέπει να αρχίσουν ναστρατολογούνδιότι αυτή είναι μία εξαιρετικά πολύτιμη ευκαιρίακαι πρέπει ναπροετοιμάζονταιδιότι η βρετανική αστυνομία προσπαθεί να σταματήσει τα επεισόδια”, προσθέτει.
Υπάρχουν και μηνύματα σε ιστοσελίδες που καλούν όσους μιλούν καλά αγγλικά να διαδώσουν συνθήματα εχθρικά προς τη βρετανική κυβέρνηση, υπενθυμίζουν στους χρήστες του Twitter να χρησιμοποιούν τη λέξη-κλειδί #uk (για τη Βρετανία) ώστε το μήνυμά τους να διαβάζεται από περισσότερους ανθρώπους.
“Αμερικανιές” θα σπεύσουν να σχολιάσουν κάποιοι. “Υπερβολές” και “προβοκάτσιες” των μυστικών υπηρεσιών θα πουν άλλοι. Την ίδια στιγμή όμως ο Τύπος της γειτονικής Γαλλίας εκτιμά ότι η κοινωνική έκρηξη στη Βρετανία δείχνει την αποτυχία του
...

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Δήλωση Πάγκαλου: Η κυβέρνηση δουλεύει σκληρά, δεν κάνει διακοπές!!!


Κατά τον απερίγραπτο Πάγκαλο, όποιος ρίχνει γιαούρτια στους άχρηστους και προδότες πολιτικούς είναι Σύριζα, όποιος διαμαρτύρεται για την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση, είναι ακροδεξιός, όποιος μιλήσει για τον -ακόμα πιο- απερίγραπτο Πρωθυπουργό ο οποίος τριγυρνάει 3-4 μήνες κάθε χρόνο από resort σε resort ακόμα και αν καίγεται το σύμπαν, είναι Νεοδημοκράτης.

Ας τον ενημερώσει κάποιος, ότι επειδή τα ρεζίλια τους πλέον δεν κρύβονται, τον ''εργατικό'' Πρωθυπουργό, τον κράζουν ακόμα και τα κυβερνητικά ΜΜΕ για τις συνεχείς διακοπές του. Επίσης, ας τον ενημερώσει κάποιος, ότι ο ''εργατικός'' Πρωθυπουργός, αφού άραξε στην Πάρο και μετά στη Σέριφο, τώρα παίζει με το κανό του στη Σκιάθο. Στο διάλειμμα που έκανε χθες για να βρεθεί στην Αθήνα για ...συσκέψεις,  (αναγκάστηκε να διακόψει τις βουτιές, επειδή καιγόταν το σύμπαν στην Βρετανία), βρήκε μόνο 2 υπουργούς με τους οποίους συναντήθηκε στο Καστρί και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η επιστροφή του στο νησί.  Άλλοι υπουργοί δεν βρέθηκαν στην Αθήνα, αφού όλοι δουλεύουν το ίδιο σκληρά με τον αρχηγό τους αυτές τις μέρες...

Agiovasilema

Δεν χάνει τις διακοπούλες του με τίποτα ο ΓΑΠ. Ο κόσμος χάνεται και αυτός θαλασσαρμενίζει κυριολεκτικά και μεταφορικά.



Τον κράζουν πλέον και όλες οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Αντιγράφω από τη στήλη του ΒΗΜΑτοδότη:

 «Αναχώρησε και πάλι για διακοπές ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Μετά το πρώτο χαλαρωτικό τριήμερο της Σερίφου, και αφού πέρασε για μερικές ημέρες από την Αθήνα, χθες έβαλε εκ νέου το μπανιερό του στη βαλίτσα του και ποιος τον είδε! Πού παραθερίζει; Κάτι ακούστηκε για Σκιάθο… Εγώ όμως έμαθα ότι ξαναπήγε στη Σέριφο, όπου μακριά από τα αδιάκριτα μάτια (και τις αντιδράσεις) του κόσμου βρήκε εφέτος το ιδανικό ησυχαστήριο. 
 Θα επιστρέψει όμως στην πρωτεύουσα για την αυριανή κηδεία του Αναστάσιου Πεπονή και αμέσως μετά θα ξαναφύγει για την τρίτη δόση των διακοπών του, πάλι στη Σέριφο. Με δόσεις εφέτος η σωτηρία της πατρίδας (περιμένουμε την επόμενη, από την Τρόικα, το Σεπτέμβριο) με δόσεις και ξεκούραση του πρωθυπουργού… Πάντως, όπως και αν έχει, τα μπανάκια του δεν τα χάνει!» 

Τρεις νεκροί τη νύχτα στη Βρετανία – Χάος σε Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Οξφόρδη. Η Αμερική (φυσικά) ακόμα δεν έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία...

- Δύο αδέλφια μεταξύ των νεκρών σύμφωνα με πληροφορίες
- Στις φλόγες αστυνομικό τμήμα
- Μάχες σώμα με σώμα και δεκάδες συλλήψεις
- Νέα σύσκεψη της ομάδας Cobra με τον Πρωθυπουργό
Σοκ στη Βρετανία από την είδηση πως υπάρχουν τρεις νέοι άνθρωποι νεκροί. Οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες. Η αστυνομία άρχισε έρευνα για το θάνατο των
...

Λάστιχο η εργασία σε Δημόσιο και δήμους.ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΩΣ 50% ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΜΕΧΡΙ 5 ΕΤΗ

Χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών έως πέντε χρόνια ή μειωμένο ωράριο για ανάλογο χρονικό διάστημα προβλέπουν νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τους υπαλλήλους Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.
Κατ' εφαρμογήν του νόμου για το Μεσοπρόθεσμο ελαστικοποιείται η απασχόληση σε δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους καθώς και σε εργαζόμενους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου Κατ' εφαρμογήν του νόμου για το Μεσοπρόθεσμο ελαστικοποιείται η απασχόληση σε δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους καθώς και σε εργαζόμενους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου Επίσης, παρέχεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στο τακτικό προσωπικό που απασχολείται στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού να ζητήσει με αίτησή του τη μείωση των ωρών εργασίας του μέχρι και 50%, με ανάλογη μείωση των αποδοχών του, για χρονική διάρκεια μέχρι πέντε έτη.
Κάνοντας χρήση αυτής της ρύθμισης οι υπάλληλοι έχουν τη
...

Οι Έλληνες πολίτες να υποθηκεύσουν τα σπίτια τους για να σωθεί η Ελλάδα!


  • Η τελευταία αυτή (Γερμανική) πρόταση, δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις των επιθέσεων που γίνονται σε κρατικές οικονομίες. Φαίνεται πως οι "αγορές" αποφάσισαν την υλοποίηση της ολομέτωπης επίθεσής τους κατά των λαών και όχι απαραίτητα κατά των πολιτικών...
Όπως γράφαμε χθες η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου μείωσε την αξία και των ασημικών του δημοσίου που ορέγονται Γερμανοί και άλλοι. Και προφανώς μέσα στο γενικότερο κλίμα υποτίμησης θα έχουν πέσει και οι τιμές της… Ακρόπολης και των νησιών.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η σοκαριστική δήλωση του
...

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΙΝΚΑ: Μην παραλάβετε τις κάρτες Φακελώματος



  • Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ): “ καλεί τους πολίτες να MHN παραλάβουν τέτοιες κάρτες, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διακηρύξεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου”
Δεν μας έφταναν η κατάργηση και μείωση των μισθών και των συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από έγκριτες εφημερίδες, και από το Διαδίκτυο, η κυβέρνηση προωθεί δύο μέτρα, συν τοις άλλοις πολυέξοδα για το κράτος :
1ο Θέλει να αντικαταστήσει την Ταυτότητα την με «κάρτα πολίτη», που πολύ σωστά έχει χαρακτηριστεί Κάρτα Φακελώματος του Πολίτη, η οποία μάλιστα δεν έγινε δεκτή στην Αγγλία, λόγω μεγάλου και άσκοπου κόστους και των αντιδράσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Αυτή η κάρτα προγραμματίζουν να ενημερώνεται με κάθε αλλαγή στην οικονομική κατάσταση (ακίνητα, κινητές αξίες, λογαριασμοί, οφειλές), οικογενειακή κατάσταση, κατάσταση υγείας (φάρμακα, εισαγωγές σε νοσοκομεία, κληρονομικό ιστορικό), μετακινήσεις ταξίδια κτλ.
Όλα τα προηγούμενα θα εμφανίζονται σε «ενιαία οθόνη». Αναφέρουν ότι ο ίδιος κάτοχος «θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία του από το Διαδίκτυο» – λες και δεν τα ξέρει. Θα έχει όμως και
...

Αυτοί είναι 12 από τους ανθρώπους που λεηλατούν το Λονδίνο, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Βρετανική Αστυνομία.

 
Στόχος των κουκουλοφόρων δεν είναι μόνο τα μαγαζιά, είναι κυρίως οι ίδιοι οι άνθρωποι. Περαστικοί που αναγκάζονται στη μέση του δρόμου να γδυθούν για να δώσουν τα ρούχα τους. Τραυματισμένοι που δέχονται βοήθεια από αγνώστους, οι οποίοι όμως τους κλέβουν εν ψυχρώ. Άνθρωποι που βγήκαν να φάνε σε  εστιατόρια και είδαν ομάδες να μπαίνουν μέσα και να τους παίρνουν ακόμη και τις βέρες!
Πώς το είπε εκείνη η κυριούλα η Βρετανίδα Υπουργός? ''Εμείς δεν είμαστε Έλληνες να κάνουμε αυτά που κάνανε στην Αθήνα''.... Ακριβώς, δεν είστε Έλληνες, γι'αυτό φέρεστε σαν ζώα, γιατί είστε ζώα μαζεμένα σε μια πολυπολιτισμική στάνη.

Απόλυτη καταστροφή – Το Λονδίνο πριν και μετά τα επεισόδια


Εικόνες καταστροφής από το Κρόιντον και το Τότεναμ, δύο από τις συνοικίες στις οποίες σημειώθηκαν τα πιο βίαια επεισόδια στη βρετανική πρωτεύουσα, μαρτυρούν την οργή των διαδηλωτών που ξεχειλίζει, μετά τη δολοφονία ενός νεαρού από πυρά αστυνομικών.
Κτήρια και καταστήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της καταστρεπτικής μανίας των διαδηλωτών τις τρεις προηγούμενες εφιαλτικές νύχτες στο Λονδίνο. Το φως της ημέρας αποκάλυψε μόνο τις στάχτες τους.





Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:



Πλήρης αναρχία στο ''πολιτισμένο'' και πολυπολιτισμικό Λονδίνο. Μετανάστες και κουκουλοφόροι γδύνουν ανθρώπους για να τους ληστέψουν.

 

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου αφήνουν άφωνους τους πάντες και ιδίως τους ίδιους τους Βρετανούς: λεηλασίες από ομάδες μεταναστών, οργή, μίσος.
Η γυναίκα που πηδάει από ένα φλεγόμενο κτίριο για να σωθεί, το παιδί που έχει τραυματιστεί και εκείνοι που σπεύδουν να τον βοηθήσουν, τον κλέβουν εκ ψυχρώ.



Και μια φωτογραφία που σοκάρει, ίσως ακόμη περισσότερο: ένας νεαρός αναγκάζεται από κάποιον να βγάλει τα ρούχα του στη μέση του δρόμου! Ο έγχρωμος άνδρας στέκεται και τον κοιτά ατάραχος. Κρατάει στα χέρια του τη μπλούζα και τα παπούτσια του νεαρού.

Η φωτογραφία έχει κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του twitter. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό συνέβη στο Μπερμιγχαμ. Και δυστυχώς, δεν είναι το
...

Πώς παρουσιάζεται η Eλληνική Eπανάσταση (1821) στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Κατσουλάκος Θεόδωρος και Τσαντίνης Κώστας

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση του τουρκικού σχολικού εγχειριδίου (Emin Oktay, Tarih, Lise: III, έκδ. 1988, σσ. 237-240) και καταδεικνύει τον τρόπο που διδάσκονται οι γείτονες την κοινή μας Ιστορία. Τα σχόλια  και οι υποσημειώσεις είναι των συγγραφέων Κατσουλάκου Θ.,Τσαντίνη Κ. από το βιβλίο τους “Προβλήματα Ιστοριογραφίας στα Σχολικά Εγχειρίδια των Βαλκανικών Κρατών. Επανάσταση του. ΄21, Βαλκανικοί Πόλεμοι. εκδ.  Εκκρεμές” (ηλεκτρονική μορφή κειμένου από 24grammata.com)
Η Ελληνική Επανάσταση και η ίδρυση του ελληνικού κράτους (1820-1829), κατά το Τουρκικό εγχειρίδιο
Οι Έλληνες1, οι οποίοι είχαν περισσότερα προνόμια2 απ’ όλους τους χριστιανικούς λαούς που τελούσαν υπό οθωμανική κυριαρχία, ζούσαν κυρίως στην Ελλάδα3, στην Πελοπόννησο, στα νησιά του Αιγαίου, στη Δυτική Μικρασία και στα παράλια της Προποντίδας και του Εύξεινου Πόντου, όπου ήταν εγκαταστημένοι σε πόλεις και κωμοπόλεις και ασχολούνταν με τις τέχνες και το εμπόριο και ιδιαίτερα με τη ναυτιλία.
Οι Έλληνες είχαν υποταχτεί οριστικά στο οθωμανικό κράτος επί
...

Δεν υπάρχουν λόγια να μπορούν να περιγράψουν την αθλιότητα των Γερμανών υπανθρώπων.Σκοπεύουν να ζητήσουν υποθήκευση των σπιτιών μας αλλά και...των αυτοκινήτων μας!!!

Τέλος δεν έχουν οι εξωφρενικές απαιτήσεις των Γερμανών, που για πάρουν τα λεφτά τους πίσω δεν διστάζουν να προτείνουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, να υποθηκεύσουμε κάθε περιουσιακό στοιχείο που έχουμε στο όνομά μας. Και δεν εννοούν πλέον ως χώρα, που και αυτό είναι προκλητικότατο, αλλά και ως απλοί πολίτες! Το μόνο που δεν έχουν ζητήσει πλέον, εκμεταλλευόμενοι την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου, είναι να γίνουμε δούλοι στα σκλαβοπάζαρα για να μην πληρώνουν, όπως λένε, οι Γερμανοί φορολογούμενοι το ελληνικό χρέος.

Ο περιορισμός των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως είχε παραδεχτεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφωνώντας με τη γραμμή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, είναι απλώς... οδοντόκρεμα σε σχέση με όσα προτείνουν και θέλουν να επιβάλουν τα φερέφωνα του γερμανικού κατεστημένου, που επιχειρούν να καθοδηγήσουν τη Φράου Μέρκελ.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Halle (IWH) Ούλριχ Μπλουμ, σε συνέντευξή του στην «Passauer Neue Presse», η οποία έχει τον αποκαλυπτικό των προθέσεων των οικονομικών παραγόντων της Γερμανίας τίτλο «Τα όρνεα δείχνουν πού
...

Οι Γερμαναράδες σκοπεύουν να μας κατάσχουν ακόμα και τα σπίτια???? Για κοπιάστε τομάρια ....

Σας περιμένουμε....να σας κάνουμε φέτες καθίκια!!!! Τολμήστε μόνο να πειράξετε τα σπίτια μας και το βιός μας....

Η μεγαλομανία και η τάση να υποτιμήσουν τους Έλληνες τους μάρανε. Τα χάλια τους δεν τα κοιτάνε οι Άγγλοι που φλέγεται το Λονδίνο και ισοπεδώνεται από το πλιάτσικο και τους κανιβαλισμούς.

Το Λονδίνο είναι σε πόλεμο! - 13.000 αστυνομικούς κατεβάζει στο δρόμο η βρετανική κυβέρνηση - Ενεργοποιήθηκε η ομάδα Cobra

H φωτογραφία αυτή είναι στο πρωτοσέλιδο των Times και απεικονίζει μια γυναίκα να πηδάει να σωθεί από ένα φλεγόμενο κτίριο!
- Βίντεο - ντοκουμέντο με νεαρό τραυματία που τον ληστεύουν την ώρα που είναι στην άκρη του δρόμου
- Ανθρωποι πηδούσαν από φλεγόμενα κτίρια για να σωθούν
- "Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο", λένε οι βετεράνοι της Μητροπολιτικής Αστυνομίας
- Οργή για την καθυστερημένη επιστροφή του βρετανού πρωθυπουργού από τις διακοπές του
Το Λονδίνο εδώ και 3 ημέρες φλέγεται στην κυριολεξία. Περιοχές ολόκληρες είναι πλέον απαγορευτικές για να κυκλοφορήσει κανείς και το χάος, οι λεηλασίες και οι βανδαλισμοί είναι αμέτρητοι.

Μόλις σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της χώρας, Κάμερον, ο οποίος επέστρεψε μόλις χθες το βράδυ από τις διακοπές του αποφάσισε να προεδρεύσει επείγουσας συνεδρίασης της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra.

'Ηδη όμως είχαν παραδοθεί στις φλόγες και την καταστροφή για 3η νύχτα συνοικίες του Λονδίνου, του Μπέρμιγχαμ, του Μπρίστολ και του Λίβερπουλ.

'Οπως ανακοινώθηκε από την Μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, 13.000 αστυνομικοί θα αναπτυχούν τις επόμενες ώρες στους δρόμους όλων των περιοχών που φλέγονται.

H πυροσβεστική δεν επαρκεί για να σβήσει τις φωτιές που ξεσπούν η μια μετά την άλλη στις περιοχές του Λονδίνου, αλλά και του Λίβερπουλ και του Μπέρμιγχαμ.

Επισήμως, οι επικεφαλής της αστυνομίας ανακοίνωσαν οτι τα επεισόδια που διαδραματίζονται τα τελευταία τρία βράδια είναι τα χειρότερα που θυμούνται ποτέ! Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα απίστευτα που συμβαίνουν! Ενα παιδί κάθεται τραυματισμένο στην άκρη του δρόμου. Κάποιοι νεαροί τον πλησιάζουν τον βοηθούν να σταθεί στα πόδια του και μετά τον ληστεύουν!



Κτίρια παραδόθηκαν τη νύκτα στις φλόγες στο Κρόιντον, το Πέκαμ και του Λιούισαμ στο νότιο Λονδίνο, ενώ το κύμα βίας εξαπλωνόταν στους δρόμους του Χάκνεϊ, στα ανατολικά, του Κλάπαμ, στο νότο, του Κάμντεν, στο βορρά και του Ιλινγκ, στα δυτικά. Τα οχήματα της
...

Cameron (Πρ. Αγγλίας) σε ερώτηση αν μπορεί να γίνουν στο Λονδίνο επεισόδια όπως στην Ελλάδα:”Αυτό είναι ηλίθιο” (βιντεο

Απολαύστε τον Cameron, τον σημερινό Πρωθυπουργό της Αγγλίας, στο 1:10 του βίντεο να λέει ότι θεωρεί ηλίθιο να λέγεται ότι επεισόδια σαν αυτά που γίνονται στην Αθήνα μπορεί να γίνουν και στο Λονδίνο… και καπάκι απολαύστε και την αγγλίδα υπ. Ολυμπιακών αγώνων να λέει ότι “εδώ δεν είναι Αθήνα αλλά east london και το british people δεν θα αντιδράσει έτσι”… Ναι αμε κυράτσα! Τους είδαμε πως αντιδρούν και για άσχετο λόγο:
Το βίντεο είναι από πέρσι τον Απρίλιο και το τσίμπησαν τα αστέρια του Ταχάλια!

Σιγή ιχθύος από τον 32χρονο Αγγελο Τόλκα, το νέο και πολυσυζητημένο μέλος της κυβέρνησης, για τα ...1000 ευρώ που δήλωνε ετήσιο εισόδημα!

Μάλλον η δεινή οικονομική του κατάσταση (όταν ζεις με δέκα ευρώ την ημέρα) δεν του επέτρεψε να ξοδέψει κάποια χρήματα, ώστε να επικοινωνήσει έστω και τηλεφωνικά με τη «δ» για να  πληροφορήσει για το πώς κατάφερε το οικονομικό θαύμα του ο νέος υφυπουργός Επικρατείας ΑγγελοςΤόλκας.

Οπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα, ο κ. Τόλκας, που εξελέγη βουλευτής το 2009 και ορκίστηκε μέλος της κυβέρνησης πριν από λίγες μέρες, τις χρονιές 2006, 2007 και 2008 δήλωνε τα εξής... αστρονομικά ποσά ως εισόδημα: 1.000 ευρώ, 3.620 ευρώ και 6.784 ευρώ. Μπόρεσε μάλιστα να κάνει και δυο προεκλογικές εκστρατείες. Η πορεία του κ. Τόλκα προς τον υπουργικό θώκο είναι αξιοζήλευτη, μια και από τα φοιτητικά του χρόνια μπήκε στα πολιτικά γρανάζια της ΠΑΣΠ για να φτάσει σε υψηλότερα πόστα, όπως αυό του αντιπροσώπου του
...

Καταραμένη παγκόσμια κρίση...Του χάλασε τις διακοπές του παιδιού! Αναγκάστηκε να γυρίσει στην Αθήνα! Απίστευτο...


Επέστρεψε χθες το βράδυ στην Αθήνα ο πρωθυπουργός  από τις διακοπές του στη Σέριφο.

Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο θα είναι ραγδαίες και ο πρωθυπουργός (δυστυχώς για τις συνήθειές του και τις τρίμηνες-τετράμηνες διακοπές που κάνει κάθε χρόνο) δεν μπορούσε να απουσιάζει γιατί τον έχουν κράξει μέχρι και οι πέτρες. Τα προβλήματα είναι τεράστια και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει τίποτα χρήσιμο για τη χώρα του, θα πρέπει τουλάχιστον να δείξει ότι υπάρχει η φυσική του παρουσία και ότι δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις μέσα από το κανό....

Στα καθ’ ημάς πρώτα, η κατάρρευση του χρηματιστηρίου Αθηνών σήμερα πανικοβάλλει την κυβέρνηση, αφού ήδη θεωρούσαν πως η συμφωνία της 21ης Ιουλίου θα ηρεμούσε τις αγορές. Αντί αυτού, οι διεθνείς αγορές παραμένουν αρνητικά διακείμενες προς την ελληνική οικονομία με το χρηματιστήριο να καταγράφει χαμηλό δεκαπενταετίας.
Σε διεθνές επίπεδο η S&P απειλεί την αμερικανική οικονομία με νέα υποβάθμιση, ενώ προς το παρόν φαίνεται να συγκρατήθηκε η άνοδος στα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα μετά την
...

Τα προϊόντα που ακριβαίνουν από 1η Σεπτεμβρίου. Πολυτέλεια το...αεριούχο νερό και τα αναψυκτικά...

Διευκρινιστική εγκύκλιο για τις αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ που έρχονται από 1η Σεπτέμβρη εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Δείτε παρακάτω ποια προϊόντα και υπηρεσίες ακριβαίνουν από την 1η Σεπτεμβρίου, πώς θα γίνει ο διαχωρισμός στα ξενοδοχεία που προσφέρουν και διατροφή και ποια αγαθά παραμένουν στο χαμηλό συντελεστή του 13%.
Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ για τα παρακάτω αγαθά σημαίνει αύξηση της λιανικής τιμής τουλάχιστον κατά 10%. Σε κάθε περίπτωση και επειδή η 1η Σεπτεμβρίου είναι ημερομηνία που βρίσκεται εντός της τουριστικής περιόδου, σοβαρό πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν πολλά εστιατόρια, ψησταριές και καφέ, που θα πρέπει να αλλάξουν ταμειακές μηχανές και τιμοκαταλόγους κυριολεκτικά εν μια νυκτί και σε μια περίοδο με υψηλό φόρτο εργασίας.
Για παράδειγμα εστιατόριο το βράδυ της Τετάρτης 31 Αυγούστου, θα πουλάει τα προϊόντα του με 13% ΦΠΑ και μερικά λεπτά αργότερα, μετά τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, θα πρέπει να χρεώνει ΦΠΑ 23%.
Πλέον στον κανονικό συντελεστή του 23%, μετατάσσονται:
• οι χυμοί φρούτων και λαχανικών
• έτοιμα ροφήματα, π.χ. καφές, τσάι, σοκολάτα
• αεριούχο νερό
• αναψυκτικά
• όλα τα προϊόντα που παρέχονται μέσω της εκμετάλλευσης καφενείων, ζαχαροπλαστείων, καφετερίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων κλπ
Υπηρεσίες εστίασης ξενοδοχείων
Όσον αφορά στα ξενοδοχεία που προσφέρουν φαγητό, σε περιπτώσεις διαμονής με πρωϊνό το 8% της τιμής θα τιμολογείται με 23% (αφορά στο πρωϊνό). Αντίστοιχα στη διαμονή με ημιδιατροφή το 20% της τιμής θα κοστολογείται με ΦΠΑ 23%. Με λίγα λόγια η διαμονή με πρωινό ακριβαίνει 0,8% και η διαμονή με ημιδιατροφή 2%.
Προϊόντα και υπηρεσίες που παραμένουν στον μειωμένο συντελεστή
Παραδόσεις γλυκών από ζαχαροπλαστεία (δεν καταναλώνονται επί τόπου)
Παραδόσεις φαγητού από κυλικεία εντός σχολείων, νοσοκομείων και ιδρυμάτων πρόνοιας (επίσης θα πρέπει να μην καταναλώνονται επί τόπου)
Το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα
Τυποποιημένα είδη διατροφής (κονσέρβες, έτοιμες σαλάτες, γιαούρτια κλπ)
 

Που είναι ο Βενιζέλος;


Το χρηματιστήριο επανήλθε στα επίπεδα του 1997 σπάζοντας το ψυχολογικό φράγμα των 1000 μονάδων, με  πτώση 6%.
Μέσα σε 6 συνεδριάσεις τις τελευταίες ημέρες χάθηκαν περίπου 7 δις.
Παρακολούθησα  τα βραδυνά δελτία ειδήσεων.
Ο πολυπράγμων και λαλίστατος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός οικονομικών, δεν ήταν πουθενά!
Δεν έκανε ούτε μια δήλωση!
Κρύβεται, δεν ξέρει τι να πεί ή το έχει μετανοιώσει;
Ο,τι και να συμβαίνει, είναι δυνατόν τέτοιες ώρες η χώρα να μην έχει υπουργό Οικονομικών;
Ο Γιώργος πάντως διέκοψε τις ….διακοπές του και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα την συζήτηση σχετικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, Το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ευρωζώνης Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, με τον οποίο συζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, για την ανάγκη έκδοσης του ευρωομολόγου
ΝΔ: Οι εξελίξεις στην Ε.Ε. επιβεβαιώνουν την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου
Τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου υπενθύμισε με αφορμή τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη
...

Φωτογραφία από το “γιαούρτωμα” Πρετεντέρη στην Αντίπαρο!

Το είχαμε πει και στο παρελθόν. Από την οργή του κόσμου δεν θα γλιτώσουν το καλοκαίρι πολιτικοί, αλλά και δημοσιογράφοι.
Στην Αντίπαρο χθες το βράδυ, έριξαν γιαούρτι στον Γιάννη Πρετεντέρη, την ώρα που έκανε τη βόλτα του στα σοκάκια της Αντιπάρου τα ξημερώματα.
Στις 02:15 σήμερα μια νεαρή τουρίστρια – της οποίας το αίμα μάλλον «έβραζε» από αγανάκτηση – μόλις τον εντόπισε μέσα στο πλήθος, χωρίς να διστάσει, αφού προμηθεύτηκε γιαουρτάκι και αυγουλάκι… του τα πέταξε.

Ο κύριος Πρετεντέρης, χωρίς να αντιδράσει, αφού άκουσε και τον σχετικό «εξάψαλμο» τα μάζεψε και έφυγε.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δεν έβγαλε ούτε «κιχ».
Δεν μάθαμε αν τα γιαουρτάκι ήταν πρόβιο . . .

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ο κακός blogger και ο καλός χαφιές….

Η απίστευτη σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει το τσιγάρο ενώ επιτρέπει τα ναρκωτικά. Απαγορεύει το blogging ενώ ενισχύει το ρουφιανιλίκι και τον χαφιεδισμό. Δεν θέλει ελεύθερους bloggers, ενώ ζητάει τη βοήθεια ελεύθερων ρουφιάνων και ελεύθερων χαφιέδων.
Όπως είχαμε επισημάνει με προηγούμενο άρθρο του Γιάννη Τριάντη από την«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» με τον τίτλο «Κοινωνία χαφιέδων…», η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ανενδοίαστα και αστόχαστα νομιμοποιεί το «κάρφωμα» και τον χαφιεδισμό, εκπαιδεύοντας την κοινωνία στον χαφιεδισμό και δημιουργώντας ένα επικίνδυνο ίζημα.
Αντίθετα, επιδιώκει την κατάργηση της ανωνυμίας των bloggs, δηλαδή το
...

Έκανες το έγκλημα να αποκτήσεις σπίτι; Ε, τότε θα το πληρώσεις πολύ ακριβά!!

 
- Αυξήσεις ως και 300% στους φόρους
- “Φωτιά” στις αντικειμενικές ανεβάζει άλλα 10 χαράτσια
- Ποιοι μπαίνουν “στο μάτι” της εφορίας

Μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι θα πάρει... τρία χρόνια να ολοκληρωθεί η νέα φορο-λαίλαπα, όμως αυτό δεν αλλάζει την οικονομική αιμορραγία που θα προκαλέσει.
Όλα θα ξεκινήσουν απο την αύξηση των αντικειμενικών αξιών που κατά μέσο όρο θα είναι 50% και θα φτάσουν ως και το 189%!
Αυτό μαζί με την αύξηση στον ΦΑΠ που σταδιακά ουσιαστικά θα τριπλασιαστεί θα φέρει ¨κραχ” στην τσέπη 2,5 εκατομμυρίων πολιτών.
Ουσιαστικά θα βρεθούν να πληρώνουν φόρους χιλιάδες πολίτες που
...

O κυβερνητικός λουλάς και οι τηλεοπτικοί τεκέδες…

Το νέο σόφισμα της κυβερνήσεως των τιτάνων του ΠΑΣΟΚ, για να ασχολείται η, έτσι κι’ αλλιώς, κατευθυνόμενη ενημέρωση, είναι η νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Ενώ οι φόροι και τα μέτρα θα πέφτουν βροχή, τα κανάλια θα φιλοξενούν στα τηλεπαράθυρα, τους υπέρμαχους και τους πολέμιους της ελεύθερης χρήσης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ και οι καυγάδες για την πρέζα δεν θα έχουν τελειωμό. Οι Ρωμαίοι προσέφεραν στον λαό άρτον και θεάματα, για να είναι οι πολίτες «ευχαριστημένοι» και υπάκουοι. Οι σύγχρονοι θιασώτες αυτής της πρακτικής, με δεδομένο ότι οι μερίδες του διανεμομένου άρτου έχουν περιορισθεί, τις υποκαθιστούν με περισσότερες και μεγαλύτερες δόσεις «θεάματος». Δεν πρόλαβε η κοινή γνώμη να
...

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Μπήκε στο νόημα και ο Βενιζέλος. Ο κόσμος καίγεται αλλά αυτός κάνει βουτιές στη Σκόπελο. Πιάσανε, Σέριφο ο ένας, Σκόπελο ο άλλος, καλά πάμε!!!



Στην Πάρο και τη Σέριφο ο πρωθυπουργός, στη Σκόπελο ο υπουργός Οικονομικών.
Παράπονο δεν έχουμε.
Έπιασαν τόπο οι εντολές του Γιώργου Παπανδρέου: «Φέτος δεν έχει διακοπές», «Μην δω κανέναν με μαγιό» κλπ.
Και βέβαια ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.
Τι να σου κάνουν και οι υπουργοί όταν ο πρόεδρος της κυβέρνησης, που τον χάνεις που τον βρίσκεις, κάνει τα σαββατοκύριακα τετραήμερα και παίρνει κάθε εβδομάδα σβάρνα τα νησιά.
Έτσι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε να κάνει μια μικρή ανάπαυλα, παρά τον καταιγισμό των οικονομικών εξελίξεων και να αποδράσει στο εξοχικό του στη Σκόπελο.
Σύμφωνα μάλιστα με το skopelos-news.blogspot αποφεύγει τις εμφανίσεις στο νησί.
Όπως αναφέρει: «Κρυμμένος στο σπίτι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην Σκόπελο... Δεν έχει το θάρρος να κυκλοφορήσει φοβούμενος το γιουχάισμα και τα γιαούρτια που θα του έριχναν οι Σκοπελίτες... Έτσι είναι οι...υπουργοί σήμερα δυστυχώς έτσι όπως έφτασαν τον λαό δύσκολα θα μπορούν να κυκλοφορούν. Αλήθεια όταν πάνε για εκλογές πως θα μπορέσουν να μιλήσουν στον λαό;»

Ο Γιώργος πάει διακοπές και αφήνει τον Βενιζέλο να φθαρεί

«Ο Γιώργος κουράσθηκε και θέλει διακοπές». Αυτό έλεγαν οι φίλοι και οι συνεργάτες του πριν από ένα μήνα. Και ο Γιώργο φροντίζει τώρα να ξεκουραστεί. Στην Σέριφο προς το παρόν. Και έχει αφήσει  τις ταλαιπωρίες της εξουσίας στον Βενιζέλο
Ο ΓΑΠ γνωρίζει ότι η «πληθωρικότητα» του Βενιζέλου είναι πλεονέκτημα για εκείνον στην παρούσα φάση, αλλά και μεσοπρόθεσμα μειονέκτημα για τον Βενιζέλο. Και έχει επιλέξει αυτή την τακτική, η οποία μοιάζει με win win situation. Σήμερα ο Βενιζέλος βγάζει όλη τη δουλειά, τρώει όλη την κριτική και τη φθορά της εξουσίας.
Ενώ, ο ΓΑΠ που βρίσκεται σε δημοσκοπικό διάλειμμα, ως αρχηγός μειωμένης αξιοπιστίας μιας υπό κατάρρευση κυβέρνησης, φεύγει από την επικαιρότητα, κερδίζει χρόνο, ώστε να ξεχαστεί η αρνητική εικόνα του, και θα επιστρέψει τον Σεπτέμβριο.
Αυτή την τακτική του συνέστησαν οι συνεργάτες του για να τον
...

Παγκόσμιος συναγερμός - Σε ανοιχτή γραμμή οι ηγέτες της Ε.Ε. (Εννοείται ΕΚΤΟΣ από τον δικό μας δικτάτορα ο οποίος λιάζεται στη Σέριφο και δεν ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες)



Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.
Η υποβάθμιση αυτή είναι η πρώτη από το 1946 με τους ηγέτες να βρίσκονται σε πανικό, αναζητώντας εναγωνίως λύσεις.
Τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» ώστε να βρεθεί λύση στην κρίση χρέους, ενώ οι αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια προκαλούν «πονοκέφαλο» σε Ευρώπη και Αμερική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κρίση χρέους και οι εξελίξεις στις χρηματαγορές θα έμπαιναν στο τραπέζι των συζητήσεων στη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών των κρατών-μελών της ομάδας των επτά (G7) μετά τα μεσάνυχτα.
Όλες οι χώρες ωστόσο τηρούν απόλυτη σιωπή σχετικά με την
...

Γιατί δεν θέλουν τους Έλληνες;

Σ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» (Δημ. Μοσχόπουλου) είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία επεξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων. Η κοπέλα αναφέρεται σε κάποιον πλούσιο θείο της ονόματι Αλμπέρ που ζούσε κοντά στη Λοζάννη υπεραγαπώντας τα ζώα καί προστατεύοντας στη βίλα του πολλά από αυτά. Ένας φίλος του γιατρός απ’ τη Γενεύη του δώρισε ένα κουτάβι ράτσας «μποξέρ», που άκουγε στο όνομα «Τέλος», ενημερώνοντάς τον ότι άμα μεγαλώσει το καθαρόαιμο σκυλί χρειάζεται προσοχή διότι είναι επικίνδυνο!... 
Πράγματι, σ’ ένα χρόνο είχε δυναμώσει τόσο πολύ που ήταν απλησίαστο. Ο πρώτος που την πλήρωσε ήταν ο κηπουρός που δέχτηκε επίθεση από το σκυλί με αποτέλεσμα να μείνει ένα μήνα ακίνητος στην κλινική έχοντας χάσει την γάμπα που την είχε φάει ο σκύλος και θα έμενε κουτσός σε όλη του τη ζωή με καρφιά στο πόδι του! Ο Αλμπέρ απεφάνθη ότι ο σκύλος έπρεπε να
...

Η ευρωζώνη φλέγεται, ο Γιώργος... ξεκουράζεται


Του  Γ. Χαρβαλιά

Το πιο κρίσιμο ίσως Σαββατοκύριακο για την επιβίωση της ευρωζώνης και κατ’ επέκτασιν της ελληνικής οικονομίας, ο Ελληνας πρωθυπουργός πιθανότατα θα παρακολουθεί τις εξελίξεις από τη... Σέριφο.

Πιθανότατα, λέω, γιατί τους καλοκαιρινούς μήνες το πρωθυπουργικό πρόγραμμα... αθλοπαιδιών και ξεκούρασης παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Επιπλέον, δε, με τα γυρίσματα των αυγουστιάτικων μελτεμιών, κανείς δεν γνωρίζει πού μπορεί να βρεθεί ένα κανό...
   Προσωπικά θα ευχόμουν κάποιος από τους μετρημένους στα δάχτυλα «συνεργάτες», που έχουν την ευχέρεια να διακόπτουν τις ιερές στιγμές... χαλάρωσης του Γιώργου Παπανδρέου, να αποτολμήσει σαββατιάτικα μια τηλεφωνική όχληση. Κι αν πιάσει γραμμή, να εξηγήσει με τη δέουσα διακριτικότητα ότι οι περιστάσεις επιβάλλουν στον πρωθυπουργό φυσική παρουσία στο γραφείο του.
  Γεγονός είναι, πάντως, ότι μέχρι το βράδυ της Παρασκευής ουδείς γνώριζε πού ακριβώς ξεκουράζεται ο Γιώργος. Στις ξαπλώστρες, γύρω από τον ταμιευτήρα ομβρίων υδάτων της πολυτελούς κυκλαδίτικης έπαυλης του τέως
...

Καμίνης, ένας προοδευτικός «Μαυρογιαλούρος»

Οκτώ μήνες από την ανάληψη του δήμου Αθηναίων από τον Γιώργο Καμίνη και παρά τις προσδοκίες που δημιούργησε κατά η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, έχει αρχίσει να διαψεύδει, φίλους, ψηφοφόρους, ακόμα και τους εχθρούς του, που ενώ στήριξαν τον Κακλαμάνη, κατά βάθος ήθελαν Καμίνη.
Ο λόγος του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, θυμίζει, τόσο καιρό μετά, λόγο Μαυρογιαλούρου. Σε ένα σωρό ζητήματα που έθετε ο ίδιος, ο Νικήτας Κακλαμάνης αντιδρούσε έντονα υποστηρίζοντας πως η πολιτεία δεν συνεργάζεται. Εκείνος επέμενε ότι
...

Αληθεύει ότι την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου-Μνημόσυνου η γυναίκα του ΓΑΠ πήγε και ψώνισε τσάντα αξίας ...7.300 ευρώ??????????

Τι έκανε η σύζυγος του πρωθυπουργού την ημ έρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου;; Είναι δυνα τόν να αληθεύει;;

Η πληροφορία από την στήλη του “κομαντάντε” Μάρκου Μουζάκη από το σημερινό ΠΑΡΟΝ. Εάν αληθεύει, περιττεύουν τα σχόλια…