Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ο δούρειος ίππος της Ισλαμικής ηγεσίας στην Αθήνα, για να πετύχουν το πολυπόθητο γι' αυτούς τζαμί, μέσα μάλιστα σε ιδιοκτησία του ενδόξου Πολεμικού μας Ναυτικού, είναι, απ΄ ότι φαίνεται, η φιέστα που προγραμματίσανε για το τέλος του ραμαζάνι στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.
Οι επιεικώς ''ερασιτέχνες'' που μας κυβερνάνε, δεν το αντιλαμβάνονται αυτό;;; γιατί αλίμονό μας αν το καταλαβαίνουν και αδίστακτα επιτρέπουν αυτό το ανοσιούργημα ! Εν πάση όμως περιπτώσει ο Ελληνορθόδοξος λαός μας όχι μόνο
...

Τι δουλειά έχουν οι ευσεβείς μουσουλμάνοι στο Ολυμπιακό στάδιο της ειδωλολατρίας και της βαρβαρότητας;

Προξενεί εντύπωση η επιμονή των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα να τελέσουν την προσευχή τους σώνει και καλά στο Ολυμπιακό στάδιο…
Τι θα έλεγε ο Μουχάμαντ εάν ζούσε μπροστά σε τέτοια αμαρτία;
Πως είναι δυνατόν να συνδεθεί η θεάρεστη θρησκεία με το βαρβαρικό και ειδωλολατρικό έθιμο των Ολυμπιακών αγώνων; Δεν φοβούνται μήπως πέσει

ΚΟΛΑΣΗ: Τραυμάτισαν την ηλικιωμένη μητέρα του Ν. Νικολόπουλου για τρίτη φορά σε έναν χρόνο. Εισβάλουν σε σπίτια, κρατούν ομήρους βρέφη, απαγάγουν ηλικιωμένες.

Δεν είναι θέμα κράτους πλέον, αλλά επιβίωσης. Τα πάντα έχουν καταλυθεί. Καθάρματα που δεν σέβονται ηλικιωμένες και βρέφη, δεν έχουν δικαιώματα. Απαιτείται λαϊκή αυτοοργάνωση για την απόκρουση της λαίλαπας που αποτελεί άλλωστε την αστική τρομοκρατία των εξουσιαστών.
Χτύπησαν και λήστεψαν την 84χρονη μητέρα του Νίκου Νικολόπουλου, για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο.
Εισεβαλλαν σε σπίτι στον Άλιμο και κρατούσαν ομήρους ανδρόγυνο και δύο μικρά παιδιά.
Εισέβαλλαν σε σπίτι στον Μυστρά, λήστεψαν το ηλικιωμένο ζευγάρι και απήγαγαν την γυναίκα!
Όλα αυτά μόνο σε μία μέρα.
Αυτός ο λαός πρέπει να ξαναπαλέψει για την λευτεριά, το δικαίωμα στην ζωή και το ιερό της Εστίας. Όπως πρώτα.


Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Συνεχίζει οικογενειακά τις διακοπές ο πρωθυπουργός μαζί με τον αδερφό του, Νίκο. Εύγε που στηρίζει τον θεσμό της οικογενείας.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα πάνε διακοπές στις “Γούβες”. Μην χαίρεστε ρε, θέρετρο της Κρήτης είναι. Μην ξαναχαίρεστε ρε ανθέλληνες, Θέρετρο είπαμε, με “Θ”.
Μετά τις διακοπές  του στην  Κρήτη , στην Πάρο,  στην Σέριφο,  στην Σκιάθο συνεχίζει το τουρ στα ελληνικά νησιά ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιστρέφοντας και πάλι στα γαλάζια νερά της Κρήτης από όπου ξεκίνησε το καλοκαίρι του, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Briefing News.
Οι διακοπές του και φέτος δεν φαίνεται να έχουν τέλος και μάλλον μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει η πίεση που προέρχεται από την οικονομική κρίση  στη χώρα μας.
Τη στιγμή λοιπόν που όλοι οι Έλληνες μείωσαν τα έξοδα τους αλλά
...

Αθίγγανοι λήστεψαν την 87χρονη μητέρα του Βουλευτή Νικολόπουλου

Στις 13.35 στην Πάτρα τρείς νεαροί λήστεψαν την μητέρα του Βουλευτή  Νίκου Νικολόπουλου. Η 87χρονη γυναίκα επέστρεφε από την λαϊκή αγορά στην περιοχή "Προσφυγικά" όταν τις επιτέθηκαν τρείς Αθίγγανοι στην συμβολή των οδών Λύκωνος και Παλαιοκλόγου. Οι αθίγγανοι την έσπρωξαν και την πέταξαν στο δρόμο με αποτέλεσμα να της αποσπάσουν το πορτοφόλι με τα 40 ευρώ που κρατούσε. Η 87χρονη τώρα βρίσκεται για εξετάσεις στο νοσοκομείο.
crimesonair.blogspot.com

Μας δίνανε 250 δισ. € και τα αρνηθήκαμε!



Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το
...

Στο ΛΑΟΣ προσχώρησε ο Κ. Κιλτίδης. ( Άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα πολιτικής σταθερότητας)

Την.... τρίτη μετεγγραφή του μέσα σε μία κοινοβουλευτική περίοδο έκανε ο Κώστας Κιλτίδης. Ο βουλευτής  ξεκίνησε από τα έδρανα της Ν.Δ, μεταπήδησε στη Δημοκρατική Συμμαχία και προσχώρησε στο ΛΑΟΣ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ο Γ. Καρατζαφέρης με επιστολή του στον πρόεδρο τη Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, τον ενημερώνει για την ένταξη του ανεξάρτητου βουλευτή και πρώην υφυπουργού των κυβερνήσεων της Ν.Δ. στις τάξεις του ΛΑΟΣ.

Ο Κ. Κιλτίδης αποχώρησε από τη Δημοκρατική Συμμαχία προ διμήνου, έπειτα από το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καλωσορίζοντας τον Κ. Κιλτίδη στο κόμμα του, δήλωσε: «H χώρα βρίσκεται μπροστά σε έναν εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο ο οποίος πολλαπλασιάζεται. Τα αστικά κόμματα έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν. Η απάντηση στην σωτηρία της
...

Έπιασαν το τέρας που βίασε το 12 χρονο κοριτσάκι στην περιοχή της Καβάλας.

Συνελήφθη  στην Κάρυανη Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 45χρονος  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή και βιασμό ανήλικης 

Ο δράστης ομολόγησε πως στην Γερμανία είχε υποπέσει στο ίδιο αδίκημα και είχε φυλακιστεί για έξι χρόνια.  
 
Από τις αστυνομικές αναζητήσεις που ακολούθησαν, εντοπίστηκε άμεσα ο 45χρονος, ο οποίος αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από την παθούσα.
 
Ο 45χρονος ομολόγησε τις πράξεις του, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι έχει εκτίσει 6ετή ποινή φυλάκισης στην Γερμανία για το αδίκημα του βιασμού.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο δηλώθηκε υπεξαίρεση από Εταιρεία Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Τμήμα Ασφάλειας Χαλανδρίου Αττικής
 
Εμείς, ως ιστολόγιο, ευχόμαστε , όταν με το καλό μπει στη φυλακή να πάθει ό,τι και οι υπόλοιποι του είδους του και να διαβάσουμε μια λιτή ανακοίνωση της αστυνομίας που να πιστοποιεί έναν ακόμα ''ξαφνικό'' θάνατο στις φυλακές.

To savoir faire της ψαροταβέρνας

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και δεν υπάρχει καλύτερο διάλειμμα από το θαλασσινό μπανάκι, από το παγωμένο τσιπουράκι συνοδευόμενο από ψαρικά και μεζέδες. Ωστόσο, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε μία κριτική νοοτροπία κατανάλωσης, να ενημερωθούμε για τα είδη που αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο της εξαφάνισης, αλλά και για αυτά που είναι υπεραλιευμένα στη χώρα μας, και να μην τα προτιμάμε.
Οι ήρωές της παρακάτω ιστορίας μας δείχνουν το δρόμο...


ΘΕΑΤΡΙΚΟ: Φάτε μάτια ψάρια

Πρόσωπα: Έλενα, Στέλιος, Γιάννης, Χρήστος, Ρένα, Παύλος, κυρ Στάθης
Σκηνικό: Ψαροταβέρνα σε κυκλαδίτικο νησί.

Έλενα: Ελάτε να κάτσουμε εδώ που έχει σκιά, έχω σαλτάρει όλη μέρα στον ήλιο…
Στέλιος: Εμείς τι να πούμε που παίζαμε και ρακέτες; Φίλε δώσαμε ρεσιτάλ σήμερα!
Γιάννης: Τύφλα να’χει ο Κανάκης μιλάμε!
Χρήστος: Αφήστε τα αυτά τώρα, να παραγγείλουμε γιατί έχει φτάσει η κοιλιά στην πλάτη
Ρένα: Εγώ θέλω ψαράκι
Γιάννης: Ό,τι θέλει το μωράκι μου…
Χρήστος: Νάτος…γκαρσόν! Να παραγγείλουμε;
Παύλος: Καλησπέρα, θέλετε να παραγγείλετε;
Ρένα: Ναι. Ψαράκι έχετε;
Παύλος: Εγώ προσωπικά όχι, η θάλασσα τα έχει.
Έλενα: (χαμηλόφωνα στη Ρένα) … κι άλλος που τον βάρεσε ο ήλιος!
Γιάννης: ΟΚ για πείτε μας από ψαρικά τι παίζει;
Παύλος: Πείτε μου εσείς τι θέλετε και
....

Η συμφωνία των Βρυξελλών καταρρέει


Εξαιρετικά αρνητικές είναι οι εξελίξεις για την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά ειδικότερα για την Ελλάδα καθώς όλα δείχνουν ότι η περίφημη συμφωνία της 21ης Ιουλίου που πανηγυρίστηκε ως ιστορική, είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Εκτός κι αν κρύβεται κάτι πίσω από τα όσα συμβαίνουν γύρω από το νέο ελληνικό δάνειο. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
  • Η 6η δόση από το πρώτο δάνειο για την Ελλάδα μετατίθεται για αργότερα, όχι πάντως για τις 15 Σεπτεμβρίου. Η τρόικα ανέβαλε για μία εβδομάδα την έλευσή της στην Ελλάδα ενώ όλα δείχνουν ότι τα χρήματα θα εκταμιευθούν προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και φυσικά με διακρατικές συμφωνίες.
  • Η Φινλανδία αρχικά έκλεισε συμφωνία για παροχή εγγυήσεων προκειμένου να δώσει λεφτά στην Ελλάδα και ακολούθησαν η Αυστρία, η Σλοβακία και η Ολλανδία οι οποίες απαιτούν κι αυτές, εμμέσως πλην σαφώς, εγγυήσεις από πλευράς της Αθήνας προκειμένου να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία, ενώ
  • ...

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Βρε καλώς τα παιδιά...Μαυρισμένα, ηλιοκαμμένα και καλοζωισμένα γυρίζουν από τις διακοπές πολυτελείας.

Ηλιοκαμμένοι από τις ατέλειωτες ώρες στις παραλίες  και τις πισίνες πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων επέστρεψαν σήμερα οι Υπουργάρες μας. (Όσοι γύρισαν δηλαδή, γιατί οι περισσότεροι λιάζουν ακόμα τις κορμάρες τους και την αναισθησία τους)  Ας τους καμαρώσουμε ακόμα μια φορά....

Ο δε αχαρακτήριστος πρωθυπουργός, ήρθε για λίγο να συναντήσει τα άλλα παιδιά και θα ξαναφύγει για την Κρήτη. Πέρσι έκανε 40 μέρες διακοπές. Για να δούμε αν θα σπάσει το ρεκόρ φέτος...




Οι φωτό από το parapolitika.gr

Ο Γιώργος ο slow ξανά σε διακοπές…


Εδώ ο κόσμος καίγεται κι ο ΓΑΠ τα κουβαδάκια του και σ’ άλλη παραλία….
Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνα αδιάφορος!

Την Πέμπτη μαζεύει όλους τους ηλιοκαμένους υπουργούς του για κρίσιμη συνεδρίαση κι επειδή κατανοεί την κρισιμότητα της κατάστασης το βράδυ της ίδιας μέρας αναχωρεί για Κρήτη σύμφωνα με πληροφορίες.. Μπορεί και να μας κάνει την χάρη και να διανυκτερεύσει στην Αθήνα, αλλά Παρασκευή πουρνό πουρνό θα πάει να συνεχίσει στην Κρήτη τις
....

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Τούρτα γενεθλίων

Μάθαμε ότι κάποιος πολιτικός έχει γενέθλια...Επειδή είναι αντισυμβατικός και παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, είναι χειμερινός κολυμβητής, ομιλητής σε διάφορα συνέδρια και μόνιμος υβριστής των Ελλήνων, νομίζουμε ότι μια αντισυμβατική τούρτα σαν την παρακάτω, του ταιριάζει πολύ.
                              

                             ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

agiovasilema

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ: ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΤΩΡΑ? ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΠΛΟΓΚΣ?

Απόλυτη επιβεβαίωση της αποκάλυψης για την Ελβετική εταιρεία του αδελφού του πρωθυπουργού, στο πρωτοσέλιδο της Ελβετικής εφημερίδας “LaLiberte”.
Με τον τίτλο “Ελληνική Σαλάτα” χαρακτηρίζει τις οικογενειακές business, συμπληρώνοντας και την τοποθεσία “δίπλα στην λίμνη”, με πηχαίο τίτλο και μεγάλη φωτογραφία του πρωθυπουργού.
Το εκτενές ρεπορτάζ αποδεικνύει την ακρίβεια των στοιχείων που αποκάλυψε το http://www.olympia.gr/  αλλά ανάγει σε μείζον θέμα ηθικής ταξης αυτές τις δραστηριότητες.
Μεγάλη η αναφορά στις αποκαλύψεις του Πάνου Καμμένου για τις business, παρότι η εφημερίδα είναι κεντροαριστερή, με νέα τρανταχτά στοιχεία.
Η εφημερίδα μάλιστα προχωρεί πολύ βαθύτερα μιλώντας για “αφή υπεξαίρεσης”(!!!) και άλλα που θα μεταφράσουμε στην συνέχεια.
Το δυναμικό “Sibilla” γράφει τα εξής μεταφράζοντας το άρθρο:

Ελληνική σαλάτα οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας γΑΠ, σήμερα για την…

…κεντροαριστερή ελβετική εφημερίδα «laliberte». Άραγε η αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη θα κινηθεί εναντίον και της ελβετικής εφημερίδας, ή θα περιοριστεί μόνον στα ελληνικά blogs;
Κύριε πρωθυπουργέ, ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!
Μας πήρανε είδηση και οι Ελβετοί!
Ένα άρθρο στην έγκυρη ελβετική εφημερίδα «laliberte», κάνει ρόμπα την Ελλάδα και την πρωθυπουργική οικογένεια, αναφορικά με τις «επιχειρηματικές» δραστηριότητες του αδελφού του πρωθυπουργού.
Μεταξύ άλλων γαργαλιστικών και…
σοβαρών θεμάτων, για τα οποία εδώ και μήνες σιωπά ο πρωθυπουργός, γράφει:
«…Πάρτε ένα ινστιτούτο, υπό ελληνική σημαία και που
...».

16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1974 ΓΕΝΕΥΗ ΜΝΗΜΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

(Το κείμενο που ακολουθεί, μας εστάλη από τον Δρ. Αντώνη Κακαρά. Είναι λίγο μεγάλο, αλλά, όπως σχολιάζει ο συγγραφέας στα συνοδευτικά του σχόλια, αντίστοιχα μεγάλη είναι η ντροπή και η προδοσία...Οι μνήμες πρέπει να δουλεύουν ανεξάρτητα της κρίσης.
Ήταν πολύ εύπλαστη η συνείδηση κάποιων τότε....μήπως ...και σήμερα;)


Γράφει ο Δρ Α.Κακαράς, Συγγραφέας, απόστρατος Αρχιπλοίαρχος
 Στη Γενεύη αποφασίσθηκε[1]
(από την ελληνική και κυπριακή αντιπροσωπεία -όπως παραδέχθηκε ο Κληρίδης στις 16-8-1974-«…όπως μη υπογραφεί συμφωνία, αλλά οι Τούρκοι να καταλάβουν μόνοι τους την γραμμή Γκιουνές…» εξ ου και οι απανωτές συμπτύξεις των Ελλήνων χωρίς μάχη και η εγκατάλειψη της Αμμοχώστου.)[2]

Λίγες ημέρες μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, το ΓΕΕΦ προβαίνει σε σύνταξη εγγράφου,[3] όπου το παράρτημα Α΄ είναι ΄΄ΕΚΘΕΣΙΣ Αφορώσα εις την εφαρμοσθείσαν τακτικήν και την επιδεισθείσαν μαχητικήν αξίαν των εν Κύπρω εισβαλλουσών Τουρκικών Δυνάμεων, από της 20ης Ιουλίου και επέκεινα΄΄. Η έκθεση δείχνει να μελετά την τακτική και μαχητική αξία των Τούρκων. Έστω και εάν αυτή η μελέτη συντάσσεται μέρες μόνον μετά την εισβολή. Την υπογράφει ο υποστράτηγος Ευθύμιος Καραγιάννης αρχηγός ΓΕΕΦ και ως τμηματάρχης του 2ου ΕΓ/ΙΙ/ΓΕΕΦ ο Γ. Παπασταθόπουλος, που πρέπει να είναι και ο εισηγητής/ συντάκτης. Αποκαλεί αιφνιδιαστική και απρόκλητη την επίθεση των Τούρκων. Ορίζει ως σκοπό της επίθεσης, την κατάληψη εδαφών για εξαναγκασμό των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου σε διαπραγματεύσεις, προς επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Ως επιχειρήσεις ο συντάκτης της μελέτης βλέπει τις πέντε φάσεις των κινήσεων των Τούρκων. Δηλαδή τη δημιουργία προγεφυρώματος, τη συνένωση με το θύλακα ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ- ΑΓΥΡΤΑΣ, τη διεύρυνση του τομέα ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ –ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ, την επέκταση προς τις περιοχές Αμμοχώστου και Μόρφου (πρόκειται για τον ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ). Την εκκαθάριση των περιοχών, λέει το έγγραφο, την ανέλαβαν οι στρατοχωροφύλακες και κομάντος Τούρκοι.
Ο Καραγιάννης στις διαπιστώσεις που διατυπώνει στην έκθεση, δεν λέει από την
...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : 900.000€, μας κοστίζει ο κ. Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος

Ζωή να έχει οάνθρωπος, δεν λέω, αλλά τώρα ξαφνικά εν μέσω κρίσεως, απεφάσισε ο κ. Βενιζέλος να αποκτήσει πολιτικό γραφείο και ως αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως. Έτσι, στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, τεύχος  Β΄, αριθμός 1763, 4/8/2011,  δημοσιεύθηκε η σχετική απόφαση, και πληροφορούμεθα ότι η δαπάνη λειτουργίας του πολιτικού γραφείου του κ. Βενιζέλου ως αντιπροέδρου, ανέρχεται στο  ποσό των 895.000€, ετησίως και θα εργάζονται  σε αυτό είκοσι υπάλληλοι. Όμως ο  κ. Βενιζέλος διαθέτει πολιτικό γραφείο και ως υπουργός οικονομικών το οποίο κοστίζει άλλες 800.000€ περίπου, ετησίως.  Τώρα όμως έχουμε και τον έτερο
...

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ!


Αυτό που συμβαίνει φέτος το καλοκαίρι στα νησιά με τους λαθρομετανάστες δεν περιγράφεται! Κατά χιλιάδες έχουν κατακλύσει όλα τα νησιά ακολουθώντας τον κόσμο.
 
Ρημάζουν τα...
μαγαζιά εξ αιτίας του παραεμπορίου που επεκτάθηκε τώρα και στη νησιωτική Ελλάδα, άλλοι αναζητούν δουλειά σε τουριστικές επιχειρήσεις στερώντας το ψωμί από τις ελληνικές οικογένειες, άλλοι ζητιανεύουν πόρτα πόρτα και όλοι μαζί κλέβουν, παρενοχλούν σεξουαλικά γυναίκες, μικρά κορίτσια αλλά και αγοράκια!!!!


Πολλές φορές έχουν φάει το ξύλο της αρκούδας από
...

Κάτω τα Χέρια από την Ελλάδα (Griechenland über alles)



Στις 15 Αυγούστου του 1909 εκδηλώνεται το Κίνημα του Στρατιωτικού Συνδέσμου.
Θα αποτελέσει ιστορικό ορόσημο και αφετηρία για μια νέα ιστορική πορεία του Ελληνισμού.
Από την πορεία αυτή θα προκύψουν και μεγάλες εθνικές συμφορές, αλλά και μεγαλειώδη εθνικά επιτεύγματα.
Ύστερα από 102 χρόνια, οι Έλληνες, από πλευράς απόγνωσης και οργής, βρίσκονται σε κατάσταση που ομοιάζει με αυτήν που επικρατούσε τις παραμονές του Κινήματος εκείνου.
Με τέσσερις όμως κοσμογονικές διαφορές.
Πρώτον, δεν υπάρχει μια Μεγάλη Ιδέα που να συνεπαίρνει το Έθνος, να καλεί σε ολοκλήρωση, όπως τότε, και να προσδίδει ζωτική δύναμη για επέκταση – σε κάθε τομέα.
Ενώ (σήμερα) αυτή καθαυτή η έννοια «έθνος» έχει αποδυναμωθεί.
Η διεθνής τάση, που πηγάζει από την οικονομική και
...

Χάλασε τις φτωχικές διακοπές του Λοβέρδου η φραστική επίθεση που δέχτηκε στην Κυλλήνη Ηλείας

Από τις περσινές διακοπές του κ. Λοβέρδου στην Κυλλήνη.
Φραστική επίθεση δέχθηκε το Σάββατο στην Κυλλήνη ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος όπως διαβάζουμεεδώ στην εφημερίδα τα ΝΕΑ.
597103.jpgΑς ελπίσουμε να μη χαλάσει τίποτα άλλο τις διακοπές του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και κυρίως να μη χρειαστεί να πάει σε νοσοκομείο της Ηλείας.Γιατί όπως πέρσι που παραθέριζε σε επαρχιακή πόλη της Βορείου Ελλάδας και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα έτσι και φέτος αν χρειαστεί υγειονομική (χτυπάμε ξύλο) περίθαλψη θα πρέπει να έχει φροντίσει για τη μετακίνησή του εκτός Ηλείας.
Για την ιστορία ο Υπουργός μας διαμένει στο Grecotel Olympia Riviera Thalasso… (ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥ ΤΟΥ Κ. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ, βεβαίως – βεβαίως) για τις φτωχικές διακοπές του σαν αυτές που (ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ )δεν κάνουν φέτος εκατομμύρια Έλληνες.

‘Αλλη μία παράδοση αιώνων σπάει ο πρωθυπουργός…

olympiada http://kozanitika.gr/wp-content/uploads/2011/01/k1.jpg



                       Ποιός είπε ότι κρύβονται μόνο των Φώτων;

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Φρέσκιες φωτογραφίες του ...Φόρεστ Γκαμπ. Καμαρώστε τον ηλικιωμένο ηγέτη της χώρας η οποία βουλιάζει και χάνεται.



Ωραία η μπαντάνα όμως έτσι? Του προσθέτει σε ''στυλ''...
(Οι φωτο είναι από το Πρώτο Θέμα)

Δεκαπενταύγουστος- Η κοίμηση της Παναγιάς μας. Ήθη και έθιμα που σχετίζονται με την Κοίμηση της Θεοτόκου.

 
 
Προεξαρχόντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, χιλιάδες Πόντιοι, σε κλίμα κατάνυξης, μετέχουν στη Θεία λειτουργία στην Παναγιά Σουμελά. Χιλιάδες Έλληνες βρίσκονται ήδη από το Σάββατο στο Όρος Μελά στην Τραπεζούντα για το μεγάλο προσκύνημα του Δεκαπενταύγουστου.
Οι ημέρες που προηγούνται, απ’ την πρώτη του  Αυγούστου, είναι ημέρες νηστείας και περισυλλογής, καθώς οι πιστοί προετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή. Στον ημερολογιακό κύκλο των μεγάλων εορτών του Χριστιανισμού, ο κύκλος της βλάστησης κλείνει στις 15 Αυγούστου, την ημέρα
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής κ.Δημήτριο.

Από πέρυσι, η θεια λειτουργία τελείται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη με επίσημη άδεια του τουρκικού κράτους.

Εν τω μεταξύ, στο Βέρμιο χιλιάδες άλλοι Πόντιοι βρίσκονται στην εκκλησία της Παναγίας Σουμελά, στην Καστανιά Ημαθίας όπου εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας θα παραστούν ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.

'Ολα τα έθιμα του Δεκαπενταύγουστου


Το προσκύνημα στην Τήνο, τα  φιδάκια στην Κεφαλονιά, τα καϊκια της Παναγιάς στα Κουφονήσια, ο επιτάφιος στην Πάτμο και το πανηγύρι στην Παναγία Σουμελά είναι μόνο μερικά από τα έθιμα του Δεκαπενταύγουστου.

Δεν υπάρχει περίπτωση, όπου κι αν σας βγάλει ο δρόμος σας, να μην βρείτε μιαν εκκλησιά που γιορτάζει την Παναγιά της.
...

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Πρόκληση - Παίρνουν τα αναδρομικά που απαίτησαν οι πρώην χαραμοφάηδες (βουλευτές)!


Εν μέσω οικονομικής κρίσης και 800.000 Ελλήνων που παραμένουν άνεργοι οι βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά επιμένουν στη γραμμή τους χωρίς να κάνουν βήμα πίσω! Μάλιστα, ζητούν αναδρομικά χιλιάδων ευρώ!
Το Ελεγκτικό Συνέδριο τούς δικαιώνει με πρόσφατη απόφαση του.
Στη βάση ότι σύμφωνα με το νόμο, από την στιγμή που η αποζημίωση των βουλευτών είναι συνδεδεμένη με τις αποδοχές του Αρείου Πάγου, το ίδιο ισχύει κατ’ επέκτασιν και για τους πρώην βουλευτές και επομένως προσαρμόζονται οι αποδοχές τους.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Παρόν της Κυριακής», τέτοιες αποφάσεις έχουν εκδοθεί πάνω από 30, ωστόσο για να γίνει η εκταμίευση πρέπει να
...

Ναι, μπορεί ένας ηγέτης να κάνει ποδήλατο, χωρίς να ντύνεται καρνάβαλος…

olympiada

 

Για του λόγου το αληθές, δείτε την φωτό.

Χωρίς κράνος Ζούπερμαν, χωρίς γυαλιά γκαλάκτικα, χωρίς φωσφοριζέ κολάν και κόκκινα παπούτσια με χρυσό Nike.
Α, και χωρίς τριανταδύο μαγνητάκια που σε κάνουν ανθρώπινο πηνείο, χωρίς λιμουζίνες και μοτοσικλετιστές για συνοδεία.
Άλλωστε μπορεί ο αυτοεξευτελισμός να είναι ίδιον σεξουαλικής παρεκτροπής αλλά έλεος βρε Γιωργάκη. Κάνε λίγο κράτει, καιρός γαρ εγγύς. Μπορεί κι’ όλας εκεί που θα πας να σε ανακηρύξουν “Queen of the year”…


ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ...ΤΣΙΡΚΟ...





Σκάνδαλο Aspis: Οι πρώην ασφαλισμένοι (και εξαπατημένοι), με αγωγές ζητούν 160 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο



Κατατέθηκε πριν από μερικές ημέρες η πρώτη αγωγή 550 πρώην ασφαλισμένων της εταιρείας «Aσπίς Πρόνοια» με την οποία ζητούν συνολική αποζημίωση 160.000.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.
Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο οι κρατικές ελεγκτικές αρχές δεν άσκησαν τους απαραίτητους ελέγχους στην ασφαλιστική επιχείρηση, η οποία εξαπάτησε τους πελάτες της και εξαϋλωσε τα χρήματα που είχαν επενδύσει.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών υπηρεσιών, περίπου 80.000 πελάτες της Aspis Bank είχαν συνάψει περίπου 210.000 συμβόλαια ασφάλισης και έχασαν συνολικά, περίπου, 660.000.000 ευρώ.
Η άδεια της εταιρείας ανακλήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2009 και όπως
...

Παραμύθι με δράκο, αλλά χωρίς λευκούς ιππότες


του Γιώργου Χαρβαλιά

Στέγνωσαν γρήγορα οι σαμπάνιες για την «επική» συμφωνία της 21ης   Ιουλίου. Γιατί στο πρώτο στραβοπάτημα αποδείχτηκε ότι δεν επρόκειτο περι συμφωνίας. Ούτε καν περί συμβιβασμού που προέκυψε μέσα από διαπραγμάτευση.
Ενα αποσπασματικό ευχολόγιο ήταν που στόχο είχε να καθησυχάσει τις ανησυχίες της στιγμής. Με φληναφήματα και πομπώδεις οραματικές εξαγγελίες. Οπως το νέο «σχέδιο Μάρσαλ» που χάθηκε κάπου στις γραμμές των σχεδίων συμπερασμάτων της Συνόδου των Βρυξελλών. Και το δήθεν…βελούδινο roll over των ελληνικών ομολόγων που αποδεικνύεται εφιάλτης στο δρόμο προς τη χρεοκοπία.
Τώρα που…έσφιξαν τα γάλατα, αποδεικνύεται ότι οι καλοί μας πιστωτές, οι «δάνειες δυνάμεις» σύμφωνα με την ορολογία του ταξιδευτή πρωθυπουργού, αρκέστηκαν σε ένα «ξεπέταγμα» της ελληνικής κρίσης χρέους, μήπως και σταματήσουν την εξάπλωση της αρρώστιας στους υπόλοιπους συγγενείς.
Δυστυχώς οι αγορές που αποδεικνύεται ότι κυβερνούν πάνω και έξω από τις
...

Θέλει η ..."Ροζαλία" να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!

Σόιμπλε
Ο κύριος της φωτογραφίας είναι ο κ. Σόιμπλε. Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.
Πριν από 52 χρόνια οι πατεράδες του ονειρεύτηκαν τη Μεγάλη Γερμανία και μέσα σε αυτήν συμπεριέλαβαν και την Ελλάδα.
Για το λόγο αυτό εκτέλεσαν απλούς Έλληνες πολίτες. Λήστεψαν το Δημόσιο πλούτο. Λεηλάτησαν τη χώρα. Βύθισαν σε απόγνωση τους δικούς μας ανθρώπους.
Όμως δεν τα κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Να μετατρέψουν την Ελλάδα σε κατάκτηση για θερινές διακοπές στα γαλάζια νερά της.
Σήμερα βλέπει το όνειρο του πατέρα του πραγματοποιήσιμο.
Κάποιος ή κάποιοι του υποσχέθηκαν οτι το όνειρό του παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την καλά προετοιμασμένη διαχρονικά μηχανή της χρεοκοπίας.
 Δεν δίστασε λοιπόν να ... πάρει αέρα από τη πορεία των
...