Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Το φλέγον θέμα.

Σήμερα στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου άκουσα τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Φλωρίδη ο οποίος παραίτηθηκε πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου τον Ιούνιο του 2011 να λέει μεταξύ άλλων πολύ σημαντικών και τα παρακάτω:

"Δεν υπάρχει στην χώρα μας θεσμικός και δημοκρατικός τρόπος αναχαίτησης μιας κακής κυβέρνησης. Ενός ανίκανου πρωθυπουργού.Οταν κάποιος γίνει πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται την χώρα σαν τσιφλίκι του και έρχεται σαν κατακτητής με την παρέα του, την προσωπική του αυλή και κυβερνάει ανεξέλεγκτα! Δεν υπάρχει θεσμικός μηχανισμός να τον ελέγξει ή και να τον σταματήσει. Οταν τύχει κι ο πρωθυπουργός αυτός είναι χαρισματικός η χώρα πάει μπροστά. Αν όμως είναι ανίκανος κι επικίνδυνος η χώρα καταστρέφεται και δεν μπορεί κανείς να τον σταματήσει...."

Φίλοι μου είναι λόγια βαρύγδουπα. Λόγια με πολιτική βαρύτητα και λόγια που βγαίνουν από το στόμα ενός παραδοσιακού και παλιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Λόγια αληθινά που περιγράφουν απλά αλλά με τον καλύτερο τρόπο, την ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

Κι όλοι καταλαβαίνουμε ποιον φωτογραφίζουν....

Αυτό είναι ένα παρήγορο στοιχείο αφού μας δείχνει ότι υπάρχουν κάποιοι σκεπτικιστές στο κίνημα αυτό που κυβέρνησε πάνω από 20 χρόνια την πατρίδα μας μετά την μεταπολίτευση.

Δεν θέλω να ασχοληθώ με το τι υπουργός ήταν ο Φλωρίδης και με το ποιά ευθύνη έχει προσωπικά για το κατάντημα της Ελλάδας....
Εξάλλου ανήκει κι αυτός σε αυτούς που ψήφισαν το πρώτο στάδιο της καταστροφής μας δηλαδή το Μνημόνιο 1 με όλους εκείνους τους προδοτικούς και απαράδεκτους όρους.
Ομως δεν θέλω και ούτε είναι της στιγμής να ασχοληθούμε με το παρελθόν.
...

Χαράτσι ΔΕΗ.

Έχουμε κάποια ενημέρωση από φίλους, ότι από Δευτέρα θα πουν ΟΧΙ  στο χαράτσι και δύο δήμοι εκτός Αττικής. Δεν θα πούμε λεπτομέρειες από τώρα γιατί δεν είναι επίσημο, αλλά το σημαντικό είναι πως η κοινωνία που βράζει γεμάτη οργή, οργανώνεται αθόρυβα, ουσιαστικά και με ψυχή. Κάτι είναι και αυτό μπροστά στην εθνική τραγωδία που βιώνουμε.

Μόλις έχουμε νέα επί του θέματος, θα τα προσθέσουμε στο ναζιστοζόμπι δεξιά, με όλες τις υπόλοιπες πληροφορίες που υπάρχουν εκεί.

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ! ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, ΑΛΛΟΙ 3 ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΛΕΝΕ ''ΟΧΙ'' ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ!!

ΑΚΟΜΗ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΙ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ

Μεγαλώνει το ρεύμα ενάντια στο χαράτσι


Ακόμη τρεις μεγάλοι δήμοι της Αττικής προστέθηκαν στο «κύμα» ενάντια στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, που ξεκίνησε από τη Νέα Ιωνία.
Νομική βοήθεια σε όσους δημότες δεν επιθυμούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων Νομική βοήθεια σε όσους δημότες δεν επιθυμούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων Πρόκειται για τους Δήμους Περιστερίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Σαρωνικού (Καλύβια-Ανάβυσσος-Π. Φώκαια), όπου οι διοικήσεις αποφάσισαν να προσφέρουν νομική βοήθεια σε όσους δημότες θελήσουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων που θέλει να εισπράξει η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού, εξηγώντας και το πώς μπορεί να αποφευχθεί η πληρωμή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Η. Γκότσης, έχει από την περασμένη εβδομάδα διαθέσει προσωπικό που παρέχει πληροφορίες στους δημότες για το πώς να πληρώνουν τους λογαριασμούς μέσω των τραπεζικών ΑΤΜ, αφαιρώντας το ειδικό τέλος. Το ίδιο προσωπικό παραλαμβάνει τις αποδείξεις πληρωμής και συγκεντρώνει το απαραίτητο υλικό μέσω του οποίου θα κατατεθούν μαζικά εξώδικα στη ΔΕΗ προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του ηλεκτρικού. Παράλληλα, οργανώνονται ομάδες εθελοντών που θα επανασυνδέουν το ρεύμα, ακόμη και παράνομα.
Στο πλευρό του Δήμου Νέας Ιωνίας συνασπίστηκαν ακόμη δύο δήμοι, οι δήμαρχοι των οποίων εξελέγησαν κυρίως με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ο Π. Φιλίππου (Σαρωνικός) και ο Χρ. Κορτζίδης (Ελληνικό-Αργυρούπολη), που αποφάσισαν και έστειλαν επιστολή ζητώντας ανάλογες πρωτοβουλίες από την Κεντρική Ενωση Δήμων (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Από προχθές προστέθηκε στο κύμα και ο Δήμος Περιστερίου, ένας από τους μεγαλύτερους της Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας.
Κίνδυνος για την υγεία
Οπως μας είπε ο δήμαρχος Περιστερίου Α.Παχατουρίδης (ανεξάρτητος-παλαιότερα στηρίχθηκε από τη Ν.Δ.), εκτός από τη νομική βοήθεια σε μεμονωμένους δημότες, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να στείλει εξώδικα στη διοίκηση της ΔΕΗ, σε κάθε μέλος του Δ.Σ. ξεχωριστά, αλλά και στα μέλη των συνεργείων που κόβουν τις παροχές σε όσους δεν πληρώνουν: «Τους καθιστούμε υπεύθυνους, προσωπικά τον καθέναν, ενημερώνοντας και
....

Ευχόμαστε να ολοκληρωθεί η σειρά επιτέλους!

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Του Στάθη

Είναι ένα παλιό ανέκδοτο, αλλά περιέχει όλη την απάντηση στο ερώτημα ''τι πάθαμε μάγκα''


....Δεκαετία του ογδόντα - ενενήντα. Το Έμπασυ στο Κολωνάκι παίζει Σταμάτη Γαρδέλη και Στάθη Ψάλτη. Ο Νίκος ο Αναστό κάθεται στο Ντα Κάπο και πίνει το δέκατο τρίτο καπουτσίνο. Ένα Datsun γεμάτο καρέκλες σταματά στη μέση της πλατείας και βγαίνει από μέσα ένας τύπος Σάντα Μπάρμπαρα,  πενηντάρης με χρυσό ρόλεξ, χρυσό δαχτυλίδι με μαύρη πέτρα, φα-καντόρο στο λαιμό και δυο ολόχρυσα δόντια που λάμπουν στο μεσημεριανό ήλιο .

Ο Κώστας ο τροχονόμος διορισμένος το 81 από τον Δροσογιάννη τον υπουργό αρχίζει να φωνάζει: «Που παρκάρεις εδώ ρε φίλε , απαγορεύεται δε βλέπεις; » και την ώρα που είναι έτοιμος να του ρίξει την κλήση , του πασάρει στη ζούλα μια πεντοχιλιαρικούμπα ο τζίψι: «Για το καφεδάκι. Και πού'σαι, γαλονάτο μπαλαμό, να μου προσέχεις την κούρσα και το εμπόρευμα νταξ; ».
Και τότε όλο το Κολωνάκι μένει με ανοιχτό το στόμα. Απ' τη δεξιά πόρτα του Datsun ξεπροβάλλει μια ξανθιά αλφαδιασμένη δίμετρη, με ψηλές μαύρες γόβες , ξώπλατο, ξώβυζο, σχιστό ζαρτιεράτο και δικτυωτό από μέσα, Ααααβάδιστα αββασάνιστα φιδίσιο κορμί. Μπροστά της η Πίππα Μίντλετον δεν πιάνει μία.
Ο Νίκος ο Αναστόπουλος αφήνει τον δέκατο όγδοο καπουτσίνο κι αναρωτιέται «Πού το χτύπησε τέτοιο παιδί τεφαρίκι ο τζίψι; Να σκίσω τα Βερσάτσε μου ».
Να μη μακρυγορώ , μπαίνουν χεράκι - χεράκι σε ένα από τα γνωστά κοσμηματοπωλεία του Κολωνακίου.
«Τι θα επιθυμούσε ο. κύριος;», ρωτάει με λίγο Κολωνακιώτικο φλέγμα ο κοσμηματοπώλης . «Άκου μπαλαμό μάστορη , τέλω να κάνει ένα ντώρο στο κοπέλα. Ενα περιντέραιο μαλαματένιο να χει ντιαμαντάκι σπέσιαλ.
«Ο,τι επιθυμητέ αγαπητέ κύριε » αλλάζει ύφος ο μάστορης μπαλαμός κι ανοίγει μια κασετίνα: «Αυτό πως σας φαίνεται; Η τιμή του βέβαια είναι γύρω στο 1.500.000 δραχμές «Μα τι λέει, κύριος;», τα παίρνει ο Γύφτος. «Είπα τέλω το καλύτερο που έχεις. Πιάσε κάτι άλλο.».

Με τα πολλά βρίσκουν το επιθυμητό κόσμημα . «Αυτό είναι το πιο ακριβό κόσμημα για το λαιμό που έχουμε, αγαπητέ μου. Είναι χειροποίητο από ατόφιο χρυσάφι, με λεπτά ακατέργαστα διαμάντια και τιμάται στα 30.000.000 δραχμές ».

«Σσσσσσσσωραίος », αναφωνεί όλος ικανοποίηση ο Αθίγγανος. «Φόρα το μωρό μου και πες μου αν σου αρέσει; »! Τρελαίνεται η μικρή τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα καλλονή και συναινεί. Τότε βγάζει ο Γύφτος μια επιταγή 30 εκατομμυρίων δραχμών κι άλλη μια 5 εκατομμυρίων δραχμών. Και την αφήνει μπροστά στον τρελαμένο κοσμηματοπώλη. «Η δεύτερη επιταγή γιατί; », ρωτάει . «Ενα μπουρμπουάρ να πιεις ένα καφεδάκι στην υγειά μου», απαντάει με στιλ ο δικός μας.
«Κοιτάξτε κύριέ μου, δεν θέλω βέβαια να σας προσβάλω, αλλά είμαι υποχρεωμένος. να κάνω επιβεβαίωση στην τράπεζα ότι οι επιταγές έχουν αντίκρισμα. Είναι μια τυπική διαδικασία. Καταλαβαίνετε. Και μιας και σήμερα είναι Σάββατο δεν μπορεί να γίνει αυτό. Αν θέλετε, αφήστε μου τις επιταγές, πάρτε την απόδειξη και να έρθει η κυρία να πάρει το κόσμημα τη Δευτέρα το πρωί. Δώστε μου το τηλέφωνό σας να σας ειδοποιήσω ο ίδιος προσωπικά».
«Κανένα πρόβλημα!» Λέει ο Τζίψι » «Κούκλα θα έρθεις νωρίς τη Δευτέρα να γίνεις πριγκιπέσσα. Δω το μπαλαμό είναι φίνος».

Πάει ο κοσμηματοπώλης τη Δευτέρα το πρωί στην τράπεζα. Νομίζω στην τράπεζα Κρήτης του Κοσκωτά , κι όχι μόνο είναι ακάλυπτη η επιταγή, αλλά δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή. Παίρνει το Γύφτο τηλέφωνο: «, κύριε δεν μπορώ να δώσω το κόσμημα γιατί οι επιταγές είναι ακάλυπτες ».
«Έλα μωρέ , δεν πειράζει κράτα το κολιέ. ! Και με το συμπάθειο για το ταλαιπωρία και χίλια φχαριστώ, γιατί χάρη σε σένα εγκώ γκάμησα Σάββατο βράδυ.».

Αγαπητέ αναγνώστη. Βάλε τώρα όπου Γύφτος τους Έλληνες πολιτικούς, όπου κοσμηματοπώλης την Ε.Ε. κι όπου γκόμενα τον Ελληνικό λαό και θα καταλάβεις την ουσία.

(....Στο ρόλο του Νίκου Αναστόπουλου ο Νίκος Αναστόπουλος. )

πηγή

ΠΟΙΑ «ΑΟΡΑΤΗ» ΔΥΝΑΜΗ ΦΑΣΚΕΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ???

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ… ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ.
 
 
Α. Ελάχιστη σημασία έχει αν σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον χρεοκοπημένο «ηγέτη» της.
ΠΡΩΤΟΝ γιατί ό ίδιος αν διέθετε τα στοιχειώδη, δε θα αναζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά την απόλυτη απομόνωση και την περισυλλογή για την ολέθρια πολιτική του, και τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του για το μεγάλο κακό που έκανε στον τόπο. Προφανώς όμως δε λογοδοτεί στη συνείδησή του αλλά κάπου αλλού και προφανέστατα έχει ακόμη κάποια αποστολή να φέρει σε πέρας.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ γιατί ακόμη και αν αποσπάσει την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης, αυτό δε θα συνιστά λύτρωση, ούτε για τον ίδιο ούτε για το κόμμα του, αφού η πολιτική του χρεοκοπία και η μηδενική του προσωπική αξιοπιστία, δε τον καθιστά αξιόπιστο συνομιλητή κανενός, και φυσικά δεν αναπληρώνει ούτε κατ ελάχιστο το μηδενικό του πλέον κύρος στη συνείδηση και του τελευταίου Έλληνα πολίτη.
Ταυτόχρονα, το ίδιο του το κόμμα, στο βαθμό που θα τολμήσει να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης σ έναν τέτοιο ηγέτη, θα έχει κατρακυλήσει έτι περαιτέρω σε έναν ανεξέλεγκτο πολιτικό εκφυλισμό, από τον οποίο ουδέποτε πλέον θα ανακάμψει.
ΤΡΙΤΟΝ γιατί ακόμη και αν οι βουλευτές του του αρνηθούν την εμπιστοσύνη τους στο κοινοβούλιο, αυτό δε θα τους καταστήσει λιγότερο …κότες, δε θα απαλείψει τα πούπουλα από την πολιτική τους παρουσία. Απλά θα επιβεβαιώσει ότι την ύστατη πλέον στιγμή, ακολουθούν τη γνωστή τακτική του «ο σώζων εαυτόν σωθήτο», υποκρινόμενοι πως δεν ήταν
...

ΤΑ ΟΛΕΘΡΙΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ “ΑΝΑΝΗΨΗ” ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΡΘΡΟ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ

(Από σχολιαστή του Ολυμπία)

Για να μην σας κοροιδεύουν διάφοροι επιτήδειοι που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να καλύψουν την γκάφα – και τελικά ΠΡΟΔΟΣΙΑ – Σαμαρά με το “ΝΑΙ” στη νέα δανειακή σύμβαση, διαβάστε το ακόλουθο άρθρο που τα εξηγεί όλα:
Όποιος παίζει με την φωτιά και όποιος έμαθε να φέρεται ανειλικρινώς, τελικά εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Ας εξετάσουμε μαζί τα ολέθρια επικοινωνιακά, στρατηγικά και τακτικά σφάλματα του Αντώνη Σαμαρά, τις 2 τελευταίες μέρες:
1) Ας ξεκινήσουμε από το δημοψήφισμα, το οποίο θεωρείται και είναι, μια άμεση δημοκρατική έκφραση του λαού, βάσει και του Συντάγματος. Η οργίλη και πανικόβλητη αντίδραση του Προέδρου της ΝΔ στην πρόταση δημοψηφίσματος από τον ΓΑΠ δημιούργησε ήδη εξ’ αρχής μια αρνητική εικόνα για το πώς τελικά αντιλαμβάνεται ο Σαμαράς τους δημοκρατικούς θεσμούς και ποσο σέβεται το λαό. Η αντίδρασή του αυτή εγγράφεται ως τακτικό σφάλμα.
Ορθή αντίδραση: Θα έπρεπε να ασχοληθεί λίγο χρόνο με το δημοψήφισμα, να μην φανεί ότι αντιτίθεται ΔΟΜΙΚΑ σ’ αυτό, έντεχνα να το προσπεράσει και να ασχοληθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τον βασικό στρατηγικό του στόχο, δηλαδή την παραίτηση του ΓΑΠ από την πρωθυπουργία.
2) Βλέποντας τον Γολγοθά του ΓΑΠ στο εξωτερικό και εσωτερικό, τον ΥΠΟΤΙΜΗΣΕ (τακτικό σφάλμα) και έπεσε θύμα μιας ανεπανάληπτης πολιτικής παγίδας, η οποία ουσιαστικά τον τελειώνει πολιτικά.
Ορθή αντίδραση: Δεν ανοίγουμε τα χαρτιά μας πριν πάρουμε από τον αδύναμο (φαινομενικά) αντίπαλο αυτό που επιδιώκουμε.
3) Και τώρα φθάνουμε στη σημερινή στρατηγική πανωλεθρία του Σαμαρά. Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε το αδιανόητο σφάλμα (για έμπειρο πολιτικό), να προσχωρήσει απρόσεκτα και επιπόλαια, στη στρατηγική θέση του ΓΑΠ περί σωτηρίας της χώρας με τη δανειακή σύμβαση και τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Ο στρατηγικός παίκτης ΠΟΤΕ δεν εισέρχεται εκουσίως και ασκόπως στο γήπεδο του αντιπάλου, ΠΟΤΕ δεν προσχωρεί ανώφελα και άκαιρα στο πεδίο βολής του, παρά μόνο όταν έχει αποσπάσει το ζητούμενο.
Ο Σαμαράς διέπραξε βαρύτατο στρατηγικό ατόπημα με το να αποδεχθεί την ψήφιση και εφαρμογή της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ. Αυτή η πρόωρη παραδοχή του αποτελεί τετελεσμένο ισοδύναμο ενός ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του ΓΑΠ! Δηλαδή είναι σήμερα σαν να ψήφισε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα που πρότεινε ο ΓΑΠ!
Ορθή αντίδραση: Είτε εξαπατήθηκε είτε όχι, όφειλε να
...

ΒΙΝΤΕΟ: ΦΑΡΣΑ της ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΒΙΝΤΕΟ: ΦΑΡΣΑ της ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Το δράμα του ελικοπτέρου… Μία απολαυστική φάρσα έκανε η Ελληνοφρένεια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου ζητούσε απελπισμένα την εκκένωση του χώρου γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου για να καταφέρει να προσγειωθεί το… ελικόπτερο όπως πολύ «στοχευμένα» ανέφερε και το CNN
Εμείς ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΜΕ την απάντηση της υπαλλήλου,  όταν ερωτήθηκε τι θα γινόταν στην περίπτωση που… τα καύσιμα του ελικοπτέρου δεν φτάσουν και αυτό πέσει πάνω στην Βουλή:
«Ε, δεν πειράζει κύριε. Θα χαθούν 300 βλαμμένοι!» είπε με χαλαρότητα!!

πηγη

Α. Παπαρήγα: «Η δανειακή σύμβαση πρέπει να καταψηφιστεί»!


«Πρέπει να υπάρξει λαϊκή και εργατική πλειοψηφία με κοινό ορίζοντα», επεσήμανε η γγ του ΚΚΕ.
«Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ψηφίσετε πρώτα τη δανειακή σύμβαση και μετά να πάτε σε εκλογές», απευθύνθηκε στην κυβέρνηση και τη ΝΔ η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που απέρριψε κατηγορηματικά κάθε πρόταση για μεταβατική κυβέρνηση ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Πρέπει να υπάρξει λαϊκή και εργατική πλειοψηφία με κοινό ορίζοντα, ανέφερε η ηγέτης του ΚΚΕ καταγγέλλοντας το φόβο του ευρωμονόδρομου που καλλιεργείται στο λαό, πράξη που «συνιστά τη σύγχρονη νοθεία της λαϊκής βούλησης και τη σύγχρονη τρομοκρατία».
«Υπάρχουν σήμερα και οι νοσταλγοί του Μανιαδιάκη και του Μεταξά αλλά σήμερα υπάρχει και η σύγχρονη τρομοκρατία», επέμεινε η κ. Παπαρήγα και ζήτησε «υπηρεσιακή κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στη διεξαγωγή των εκλογών και τίποτε άλλο».
Η δανειακή σύμβαση πρέπει να καταψηφιστεί, είπε η κ. Παπαρήγα, εκτιμώντας ότι «ήγγικεν η ώρα, οι ευρωπαϊκές καπιταλιστικές δυνάμεις να βγάλουν χώρες έξω από την ευρωζώνη», αλλά, όπως τόνισε, «εμείς πρέπει να φύγουμε με τη θέληση μας και ο εγχώριος πλούτος να περάσει στα χέρια του λαού».
Αναφερόμενη στο δημοψήφισμα αναρωτήθηκε αν είναι αυτό που τρομοκράτησε την Μέρκελ και τον Σαρκοζί ή είναι η προϊούσα κρίση σε όλη την ευρωζώνη και η όξυνση των αντιθέσεων που δημιουργεί ακόμη και τη βάση της
...

Έλληνες…Την πήρατε την δόση σας;….


Άλλο ενα θέατρο του παραλόγου εκτυλίχθηκε σήμερα.
Ο gap έσωσε την πατρίδα…
Ο αντιμνημονιακός Αντωνάκης ξεβρακώθηκε….
Και ο ευκοίλιος beni θα πάρει την δόση του….
Ναι ρε Έλληνες θα την πάρουμε την δόση μας την 6 την 7 την 8…
Αυτοί μας σώζουν και το κοινοβούλιο σηκώθηκε όρθιο να τους χειροκροτήσει.
Σήμερα δεν πτωχευσαμε σαν χώρα αλλά σαν πολιτικό σύστημα.
Σήμερα καταλάβαμε καλά οτι τα παιδιά των κολεγίων μας δουλεύουν ψιλό γαζί.
Ξυπνήστε ρε και αποκαθηλώστε τους όταν έρθει η ώρα με την ψήφο σας . Είναι η μοναδική δύναμη που μας έχει μείνει και δεν μπορούν ούτε να μας την στερήσουν ούτε να  την ψεκάσουν με χημικά….Η ώρα τους πλησιάζει….πηγή

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλος ο κίνδυνος εξευτελισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΓΑΠ επεχείρησε πριν από λίγο να κάνει πολιτικό ρουά ματ στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά στον ίδιο των Αντώνη Σαμαρά.
Δηλωσε εμμέσως πλήν σαφώς ότι το "πυροτέχνημα" του δημοψηφίσματος ήταν μια πολιτική μπλόφα ώστε να πιεστεί ο Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία να σταματήσουν να αρνούνται "υποκριτικά" κατά την γνώμη του, την ψήφιση της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και της νέας δανειακής σύμβασης.
Δήλωσε, λοιπόν, ότι εφόσον η ΝΔ, πλέον, κάτω από τον εκβιασμό του καταστροφικού δημοψηφίσματος συναίνεσε τελικώς στην ψήφιση όλων των προδοτικών και ατιμωτικών συμφωνιών της 26ης Οκτωβρίου, δεν τιθεται θέμα δημοψηφίσματος....
Με τον τρόπο αυτό επέλεξε να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία και να συνεχίσει την ολική καταστροφή της πατρίδας μας την οποία έχει αναλάβει ως εργολαβία....
Ετσι αδειάζει ένα τσούρμο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που
...

H Λιάνα Κανέλλη περήφανη ως γνήσια Ελληνίδα, σε συντέντευξη στο βρετανικό κανάλι 4.

Στο αγγλικό κανάλι CHANNEL4 εμφανίστηκε ζωντανά η Λιάνα Κανέλλη για να σχολιάσει το δημοψήφισμα, ενώ κλήθηκε να απαντήσει και σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τη φορολογία και τους πλούσιους Έλληνες. Η βουλευτής του ΚΚΕ ήταν καταιγιστική και απολαυστική!

Δείτε το βίντεο:

 

Νέα Βόμβα Τσίπρα: Αυτοί που υπέγραψαν την πρώτη δανειακή πρέπει να λογοδοτήσουν και όχι να ξεπλυθούν

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/11/tsipras4.jpg?w=358&h=252Αδιαμφισβήτητος ηγέτης της κεντροαριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας, με δύο κουβέντες  έβαλε τα πράγματα στην θέση τους…
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις και την υποτιθέμενη (εως τότε) στάση Σαμαρά δήλωσε οργισμένος στους συνεργάτες του:
“Εάν η Νέα Δημοκρατία υπογράψει τους όρους της δεύτερης δανειακής, ξεπλένει τον Παπανδρέου και τους συνεργάτες του που έβαλαν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ την υπογραφή τους στην πρώτη δανειακή και το μνημόνιο. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να λογοδοτήσουν και όχι να νομιμοποιηθούν!”
Ποιός θα μπορούσε να διαφωνήσει; http://www.olympia.gr/

Ανοιχτή επιστολή στον Πάνο Καμμένο, βουλευτή ΝΔ

Κύριε Καμμένε,

σήμερα πιστεύω να σας λύθηκαν πολλές απορίες.

Σήμερα πρέπει επιτέλους να καταλάβατε τον λόγο για τον οποίο..
 όλες τις αποκαλύψεις πού έχετε κάνει μέχρι σήμερα το κόμμα σας δεν τις έκανε ποτέ σημαία για να ρίξει την κυβέρνηση.

Σήμερα πρέπει επιτέλους να καταλάβατε γιατί ενώ η ΝΔ είχε τόσες πολλές ευκαιρίες να ρίξει την κυβέρνηση (Τ3-Τ10, δηλώσεις Στρος Κανν, έγγραφα από την αμερικάνικη πρεσβεία σχετικά με την προδοτική στάση του ΓΑΠ, και τόσες άλλες) τον άφηνε να διαλύει ανενόχλητος την χώρα.

Ο λόγος είναι γιατί το κόμμα σας πιστεύει στην ίδια μνημονιακή πολιτική με αυτήν της κυβερνήσεως, στην ίδια πολιτική υποτελείας, ξεπουλήματος, ευρωλαγνείας, ενδοτισμού και ραγιαδισμού.

Σήμερα κι ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει ουσιαστικά πέσει αφού μία μεγάλη μερίδα των βουλευτών του δήλωσε ότι δεν πρόκειται να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης έρχεται ο Σαμαράς και του δίνει χείρα βοηθείας!!!

Αντί να το αφήσει να διαλυθεί και να πάμε άμεσα σε εκλογές ζητάει κυβέρνηση μεταβατική η οποία θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση της 26ης οκτωβρίου!!!

Ναι της συμβάσεως για την οποία όλη η Ελλάδα βγήκε στους δρόμους την 28η Οκτωβρίου και αποκαθήλωσε την κυβέρνηση όπως και την μαριονέτα αυτής πού είναι ο
...

Oι δραματικές δηλώσεις του ΓΑΠ Οι τελευταίες δηλώσεις του Πρωθυπουργού (ανανέωση 18:02)




Ελληνικέ λαέ,
όλα ήταν αλήθεια γιατί ήταν ψέμματα. Δεν είχα κανένα σκοπό να προσφύγω στο ΔΝΤ διότι είχα συμφωνήσει να πάω. Εξ'αρχής είπα να μην πάμε σε δημοψήφισμα γιατί πιστεύω πως είναι η πιό ενδεδειγμένη λύση. Το κούρεμα θα ήταν για την οικονομία μας καταστροφικό αλλά το αποφασίσαμε γιατί θα αποβεί σωτήριο τελικά. Δεν διαπραγματευόμαστε την έξοδό μας από το ευρώ αλλά καλύτερα να βγούμε από αυτό. Όσο για την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας , δεν δέχομαι κουβέντα αλλά θα την πράξω. Δεν θα επιβληθεί κανένας νέος φόρος απλώς θα υπάρξουν μερικοί καινούργιοι. Η πολιτική μας θα αποδώσει άμεσα και βραχυπρόθεσμα σε ορίζοντα 122 ετών. Θα πάμε σε εκλογές αλλά δεν θα ψηφίσουμε. Η κυβέρνηση

Σαμαράς: Υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει σε εκλογές και επικύρωση της Δανειακής Σύμβασης!


Σαμαράς: Μεταβατική κυβέρνηση και εκλογές
Ο Α. Σαμαράς πριν λίγα λεπτά σε δήλωσή του, ζήτησε μεταβατική κυβέρνηση (και όχι εθνικής ενότητας που ζητάνε οι ΠΑΣΟΚοι) με σκοπό να οδηγήσει την χώρα άμεσα σε εκλογές. Υποστήριξε όμως ότι η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή για να εξασφαλιστεί η 6η δόση…
Ποια δανειακή Σύμβαση Αντώνη Σαμαρά;
Αυτή που προέκυψε από την συμφωνία του Παπανδρέου που κατακεραύνωνες; Αυτή για την οποία δεν υπάρχει λαϊκή νομιμοποίηση και αποτελεί την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας;
Αυτή που προέκυψε από την συμφωνία του Παπανδρέου που κατακεραύνωνες; Αυτή για την οποία δεν υπάρχει λαϊκή νομιμοποίηση και αποτελεί την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας;

Αναρωτιέμαι...ο Παπούλιας δεν ακούει ειδήσεις?

Ο κόσμος χάνεται. Ο Παπανδρέου είναι (ή καμώνεται πως είναι) τελείως ψυχάκιας. Οι υπουργοί του χθες τον έγλειφαν και σήμερα τον γκρεμίζουν. Οι βουλευτές του, χθες τον έγλειφαν και πήδαγαν στον ρυθμό που τους βάραγε το ντέφι  και σήμερα τρέχουν να σωθούν κατηγορώντας τον. Οι νεοναζί με την Μέρκελ αρχηγό μας διατάζουν ακόμα και αν και πόσες φορές θα πάμε για χε...ιμο. Η αντιπολίτευση σύσσωμη αρνείται το δημοψήφισμα, διαρρέει φήμες για την διανοητική κατάσταση του Πρωθυπουργού και οραματίζεται κυβερνήσεις σωτηρίας αλλά ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.  Καταποντιζόμαστε....

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είναι;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ποιός είναι ο ρόλος του και πως τιμά το αξίωμα για το οποίο -εκτός των ηθικών και πολιτικών υποχρεώσεων- αμείβεται και με 300.000 ετησίως;;;;;;;;;;;;;;;;

Το βίντεο Βενιζέλου που λογοκρίθηκε και φυσικά κόπηκε από την εκπομπή του Θέμου



Δείτε το:

"Είχαμε ξαναπεί οτι ο Αντιπρόεδρος θα ήταν εξαιρετικός στη
...

ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ


ΓΡΑΦΕΙ ο ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ
Φτασαμε στην πηγη της Αληθειας
μιας Αληθειας την οποια υπηρετω χωρις κομματικα γυαλια.
μιας Αληθειας την οποια εχω προβλεψει
μιας Αληθειας με κυβερνηση Εθνικης Ενοτητας με τη ΝΔ στο καδρο και
ολα τα δεκανικια ΥΠΕΡ της Νεας Δανειακης…. με μπαλαμουτι την 6η δοση !!
Η ΓΝΩΣΗ ειναι πολυτιμη. Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ πολυτιμοτερη. Τα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΚΛΗΡΑ !
Μειναμε ΕΜΕΙΣ εναντιον ΑΥΤΩΝ…
ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ της Νεας Δανειακης και της ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, επισημα, απο ΝΔ , ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΘΟΔΩΡΑ.-
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ….. ΕΝΩΜΕΝΟΙ Κ ΕΜΕΙΣ ….
ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.. και στο
βαθος ΕΚΛΟΓΕΣ ( παρανοιας )
ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ για την 6η ΔΟΣΗ… αν δεν ειχαμε δε θα την πηγαιναν απο μηνα σε μηνα…
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ, οτι, ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ειναι στο αρθρο ΕΚΤΑΜΙΕΥΩ εαν και εφοσον τα μετρα Υλοποιουνται και φερνουν αποτελεσμα… και εφοσον κανουν
...

Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν από το πρωί....Τον παραιτούν οι Υπουργοί του, αλλά αυτός λέει δεν το έχει αποφασίσει ακόμα!!!

Αφιερωμένο ένα από τα τελευταία του Στάθη:


Στάθης

Η άποψη του Γ. Βαρουφάκη για το δημοψήφισμα

Ένα Όχι υπέρ της Ευρώπης

Photo: Ioan Bacivarov
Photo: Ioan Bacivarov
1 εικόνα
 
Η κα Merkel και ο κος Sarkozy έχουν κάθε λόγο να είναι θυμωμένοι με τον κ. Παπανδρέου. Πριν μερικές μέρες προσυπέγραψε την Συμφωνία του Οκτωβρίου. Όσο εκείνοι ανακοίνωναν την (πολύ κακή για την Ευρώπη και καταδικαστική για την Ελλάδα) συμφωνία, εκείνος καθόταν ήσυχα-ήσυχα και τους άκουγε. Στο τέλος μάλιστα τους χειροκρότησε. Κι όταν ήρθε η σειρά του να μιλήσει, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, υπερθεμάτισε για την εν λόγω συμφωνία. Μέρες μετά, χωρίς καμία συζήτηση μαζί τους, ήρθε η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος το οποίο  θέτει την συμφωνία, προσωρινά τουλάχιστον, στο ψυγείο - μια συμφωνία που, υποτίθεται, έπρεπε να εφαρμοστεί άμεσα για να ανατρέψει το κακό κλίμα στις αγορές.
Οι κα Merkel και ο κος Sarkozy δεν αμφισβητούν το δικαίωμα του έλληνα πρωθυπουργού να θέσει την Συμφωνία του Οκτωβρίου σε δημοψήφισμα. Αμφισβητούν όμως το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα κάθε ευρωπαίου ηγέτη, ιδίως δε του έλληνα πρωθυπουργού, να προβεί
...

Η άποψη του Καζάκη για το Δημοψήφισμα

Ανομία και γελοιοποίηση

Το ότι κάναμε ένα τραγικό λάθος που αναθέσαμε στη παρούσα κυβέρνηση την εξουσία της διακυβέρνησης της Χώρας, φάνηκε από την επόμενη μέρα των εκλογών.
Το ότι η παρούσα κυβέρνηση ασκεί παράνομα και κατά παράβαση του Συντάγματος της εξουσία, είναι πλέον ή βέβαιον, καθώς όπως αναφέρεται στην ακροτελεύτια διάταξή του, στο άρθρο 120 και συγκεκριμένα στη παράγραφο 3:
«Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος».
Υπήρξε λοιπόν έγκλημα, και αυτό ήταν ο σφετερισμός της εξουσίας μέσω
...

Ένας μοιραίος Πρωθυπουργός που σύρει την Ελλάδα στην καταστροφή και επιτρέπει στα ξένα αρπακτικά να μας ορίζουν ακόμα και...το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος.

Ένας μοιραίος Πρωθυπουργός …

Η απόλυτη ξεφτίλα της Ελλάδας.
Ένας (οργισμένος) Σαρκοζί και μία  (συγκρατημένη) Μέρκελ του υπαγόρευσαν στις Κάννες το ερώτημα του δημοψηφίσματος που είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από ότι μας είχε πεί και μάλιστα χθες ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης διέψευδε ότι θα ήταν αυτό που του ΟΡΙΣΑΝ .
Ένας μοιραίος Πρωθυπουργός που στη Δύση της καριέρας του, για το προσωπικό του γόητρο, διάλεξε να παίξει το μέλλον ενός έθνους στα ζάρια,  διάλεξε να παίξει ολόκληρη την  νομισματική ένωση κορώνα γράμματα και κέρδισε μόνο εξευτελισμό και οργή από όσους τον στήριξαν δύο χρόνια τώρα.
Και αν ο εξευτελισμός περιοριζόταν σε προσωπικό επίπεδο διόλου δεν θα μας ενοχλούσε , πλέον όμως χλευάζεται η χώρα και οι Έλληνες σαν ΣΥΝΟΛΟ…
Κάποιοι που ακόμα  εθελοτυφλούν , υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα στους δανειστές μας , χθες όμως αν δεν το καταλάβατε , όχι μόνο μας είπαν πότε θα κάνουμε το δημοψήφισμα, αλλά μας έδωσαν και τις ερωτήσεις.
Η Ευθύνη για το μέλλον του τόπου ΔΕΝ μπορεί να βρίσκεται άλλο στα χέρια του.
Δεν μπορεί να παίζει το μέλλον των επόμενων γενεών στα ζάρια.
Η Ευθύνη για το μέλλον βρίσκεται στα χέρια των (απελπισμένων) βουλευτών του που σήμερα το πρωί νιώθουν ανατριχίλες στην σπονδυλική τους στήλη.
Οι στιγμές είναι ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ.
Οι 152 βουλευτές που του απέμειναν θα πρέπει να πάρουν μία απόφαση.
Είτε θα πράξουν το Εθνικό συμφέρον είτε το κομματικό συμφέρον.
Δύσκολη η απόφαση ;;;
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ…
Πηγή : Antilogos

ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Πολίτες Λαμίας: Οργάνωση και δράση ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ!
ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΦΤΑΣΑΝ

Όλοι στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Στερεάς στην πλ. Ελευθερίας στις 8:30 το βράδυ, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, προκειμένου να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.

Πολίτες Λαμίας

ΠΗΓΗ

 

Ανθήλη- Το γαλατικό χωριό στην καρδιά της Ρούμελης αντιστέκεται στο παράνομο χαράτσι της ΔΕΗ!!


ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισαν οι κάτοικοι της Ανθήλης να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στο χαράτσι της ΔΕΗ που τους καταβλήθηκε από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση ανάλγητη και λαομίσητη που στέλνει σε συνταξιούχους των 400 ευρώ χαράτσια των 500 ευρώ! Στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου Αλέκου Αυλακιώτη και του Πολιτιστικού Συλλόγου -στους οποίους αξίζουν χίλια μπράβο για την πρωτοβουλία τους, οι «μικροί» Αστερίξ έδειξαν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις
...

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Χουντοψήφισμα

Δημοψήφισμα προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου για τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η χούντα των συνταγματαρχών έκανε δυο δημοψηφίσματα και ο ελληνικός λαός είχε την ευκαιρία να δείξει τη μεγάλη αγάπη του στον Γεώργιο Παπαδόπουλο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι το μεγάλο λάθος της χούντας του Γεωργίου Παπαδόπουλου ήταν πως δεν έκανε και τρίτο δημοψήφισμα και τόνισε πως δεν θα επαναλάβει το λάθος του συναδέλφου του.
Στην ομιλία του, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως ήρθε η ώρα να αναλάβουν επιτέλους και οι Έλληνες πολίτες τις ευθύνες τους – κουράστηκε να καθαρίζει επί δυο χρόνια μόνος του για όλους μας.
Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε τις εκλογές γιατί θα οδηγούσαν σε διχόνοια, ενώ είναι βέβαιο πως το δημοψήφισμα θα ενώσει όλους τους Έλληνες σαν μια γροθιά• θα περπατάμε αγκαλιασμένοι στους δρόμους με τους Βαρδινογιάννηδες
...

Το μυστικό που κρύβει το δημοψήφισμα. Δεν οφείλουμε ούτε ευρώ στην τρόϊκα….

Εδώ ακριβώς είναι όλο το μυστικό, όλο το πολιτικό παιχνίδι. Πέρα από οποιαδήποτε απεχθή χρέη προς ιδιώτες δανειστές και τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, θέματα τα οποία κάποια στιγμή, αναγκαστικά θα τεθούν στο τραπέζι, υπάρχει κάτι πολύ σοβαρότερο στην όλη υπόθεση. Ο ελληνικός λαός δεν οφείλει στην τρόϊκα και δεν μπορεί να εξαναγκαστεί με νόμιμο τρόπο να επιστρέψει, ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα που έχει δώσει η τρόϊκα με βάση τις δανειακές συμβάσεις που ακολουθούν το πρώτο μνημόνιο. Γι΄ αυτό και βλέπετε την τρόϊκα τόσο εκνευρισμένη και πιεστική, καθώς και όλον αυτόν τον πανικό με το δημοψήφισμα κ.λ.π..  Το δημοψήφισμα είναι εν γνώσει της τρόϊκας, παρά το θέατρο που παίζουν, για να αβαντάρουν τον Παπανδρέου, αλλά ταυτόχρονα και δίκοπο μαχαίρι για την ίδια.
Ειδικότερα: Ο ελληνικός λαός δεσμεύεται έγκυρα απέναντι σε τρίτους, μόνο με βάση τον καταστατικό του χάρτη, δηλαδή το Σύνταγμά του. Ο σφετερισμός της εξουσίας από όργανα του κράτους, χωρίς να τηρηθεί ο καταστατικός χάρτης, δεν δεσμεύει τον ελληνικό λαό. Αυτό το γνώριζαν ή όφειλαν να το γνωρίζουν οι δανειστές, γιατί
...

Η λίστα με τους δήμους που οργανώνουν αντίσταση κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ. Άλλοι δήμοι θα λειτουργήσουν ακτιβιστικά, όπως ο Δήμος Νέας Ιωνίας, και άλλοι με νομικά μέσα.

Θα προσθέτουμε κάθε Δήμο που εντάσσεται στο κύμα διαμαρτυρίας, ώστε να επικοινωνούν οι δημότες με τον δήμο στον οποίο ανήκουν και να ζητούν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Μέχρι στιγμής στην αντίσταση κατά του χαρατσιού είτε με ακτιβιστικές προθέσεις, είτε με νομικά μέσα έχουν μπει οι Δήμοι:

Νέας Ιωνίας, Σαρωνικού, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ιλίου, Περιστερίου, Κορυδαλλού, Αμαρουσίου, Βύρωνα, Φιλοθέης, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Ηρακλείου Αττικής, Νέας Σμύρνης, Θεσσαλονίκης, Πυλαίας - Χορτιάτη, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Μεσολογγίου, Βόλου, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Τήνου, Μήλου είναι μερικοί μόνο από όσους -ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων όπως είναι φανερό- έχουν μπει στον χορό των αντιδράσεων καταθέτοντας εξώδικα στη ΔΕΗ και συστήνοντας γραφεία ενημέρωσης των δημοτών τους για το θέμα. Αρκετοί από αυτούς προχωρούν παράλληλα σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, ενώ άλλοι έχουν προσφύγει ή ετοιμάζονται να προσφύγουν και στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της επιβολής του χαρατσιού.

Νέας Ιωνίας  (από εδώ ξεκίνησε  η μεγάλη κοινωνική αντίσταση)
Ελληνικού
Σαρωνικού

Περιστερίου και Βύρωνα (Εξώδικα και προσφυγές κατά της ΔΕΗ και νομική κάλυψη των δημοτών που αδυνατούν να πληρώσουν)
Νίκαιας
Αμαρουσίου
Κορυδαλλού και Ιλίου
Ρέντη
Πειραιά
Επιτροπή αγώνα δήμου Μαρκόπουλου


Ο εύπορος Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού,  κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για το «πάγωμα» της πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς διαπιστώθηκαν πολλά λάθη στον υπολογισμό του τέλους.

Αγίας ΒαρβάραςΟ δήμος Αγίας Βαρβάρας δηλώνει ότι θα «σταθεί αλληλέγγυος σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν για αντικειμενικά αποδεικνυόμενους λόγους» ενώ έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ για την ακύρωση του τέλους ως αντισυνταγματικού. Η προσφυγή θα εκδικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου.

Αλεξανδρούπολης

Εξώδικο προς τη ΔΕΗ κατέθεσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ε. Λαμπάκης, για το χαράτσι, με το οποίο καθιστά υπεύθυνη τη ΔΕΗ για οτιδήποτε συμβεί στους δημότες λόγω της διακοπής, καλώντας τη διοίκηση να δεχθεί μόνο το αντίτιμο του κανονικού λογαριασμού, ενώ δηλώνει ότι θα σταθεί «με κάθε τρόπο αρωγός στους συνδημότες μου προσφεύγοντας σε ποινικά, αστικά και διοικητικά δικαστήρια».

Αμπελόκηπων - Μενεμένης

Την κατάργηση του ειδικού τέλους ζητά το Δ.Σ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ενώ δημιούργησε ομάδα νομικής βοήθειας στα τηλέφωνα 2310 729618, 2310 729608, 2310 729602.

Βύρωνα

Εξώδικο κατά της ΔΕΗ έστειλε και ο δήμος Βύρωνα δηλώνοντας παράσταση στην προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στο ΣτΕ.

Γαλατσίου

Δωρεάν νομική υποστήριξη για το ειδικό τέλος αποφάσισε να παρέχει στους δημότες του ο δήμος Γαλατσίου, ύστερα από πρωτοβουλία του ίδιου του δημάρχου κ. Τσίρου. Έτσι ο δήμος ανοίγει τις πόρτες του κάθε Τρίτη και Πέμπτη (12-4μμ) προκειμένου να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ηρακλείου Κρήτης

Ύστερα από παρέμβαση των Πολιτών κατά του Χρέους και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να στηρίξει «όσους δημότες, για αντικειμενικούς λόγους, επιλέγουν να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος» προκειμένου «ν’ αποφευχθεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος».

Ιλίου

Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το Δ.Σ. Ιλίου να στηρίξει όσους αρνούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ιλίου: «Θα κάνω εθελοντική ομάδα για να επανασυνδέω το ρεύμα. Δεν μπορώ να δώσω αυτήν την εντολή σε μια υπηρεσία του δήμου γιατί είναι παράνομο, ωστόσο μπορώ να το πω σε έναν εθελοντή να το κάνει».

Κορυδαλλού

Το Δ.Σ. Κορυδαλλού ομόφωνα αποφάσισε να σταθούν «αρωγοί σε όσους συμπολίτες μας αδυνατούν να προχωρήσουν στην πληρωμή του ειδικού τέλους και για αντικειμενικούς λόγους επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν». Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η νομική υποστήριξη των δημοτών από τη νομική υπηρεσία του Δήμου και ομάδα δικηγόρων- μελών του ΔΣΠ στα τηλέφωνα 210-4990703 και 210-4990705 (εργάσιμες ημέρες).

Λαμίας - Κοτρωνιά

Ομόφωνα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο να δηλώσει την αντίθεσή του στο χαράτσι της ΔΕΗ, ύστερα από πρόταση του Β. Κυριακάκη, δημοτικού συμβούλου με την Παρέμβαση Πολιτών. Μάλιστα ο δήμος θα στείλει εξώδικο ζητώντας την αναστολή της είσπραξης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣτΕ. Ο δήμαρχος, ωστόσο, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στείλει συνεργεία επανασύνδεσης του ρεύματος.

Λαυρεωτικής

Το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής ομόφωνα αποφάσισε να «σταθεί δίπλα στους δημότες του καλώντας τους ν’ αρνηθούν να καταβάλλουν το ειδικό τέλος», ενώ επιφυλάσσεται «μετά την 3η Δεκεμβρίου 2011, οπότε και θα εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της νομιμότητας ή μη της είσπραξης του τέλους από τη ΔΕΗ, να προχωρήσει σε περαιτέρω δράσεις προκειμένου να διασφαλίσει τους δημότες του».

Λυκόβρυσης - Πεύκης

«Άδικο και αντισυνταγματικό» χαρακτηρίζει το χαράτσι ο δήμαρχος Λυκόβρυσης -Πεύκης κ. Δ. Φωκιανός, ο οποίος θα θέσει το θέμα την ερχόμενη βδομάδα στο Δ.Σ. προκειμένου να στηριχθούν οι πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν.

Μαρκόπουλου

Παρότι ασκεί έντονη κριτική στις πρωτοβουλίες των δήμων ενάντια στο χαράτσι χαρακτηρίζοντάς τες «νομικά αστήρικτες, πρακτικά μη εφαρμόσιμες και σε ορισμένες περιπτώσεις καταφανώς πρόχειρες», ο δήμος Μαρκόπουλου απέστειλε εξώδικο στη ΔΕΗ προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα σε όσους πολίτες δεν έχουν τη δυνατότητα, ενώ υπογράμμισαν ότι «ο Δήμος Μαρκοπούλου θα προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες, που θα εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη παροχή ρεύματος στις οικίες αυτών, ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων».

Μεσολογγίου

Να στηρίξει τους κατοίκους της πόλης που δεν δύνανται να καταβάλλουν το ειδικό τέλος αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Για το λόγο αυτό στελεχώθηκε γραφείο στη Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου (Ελ. Βενιζέλου 1) που λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες ώρες, ενώ ο δήμος δεσμεύτηκε ότι «θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου κανένα σπίτι μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα».

Νέας Σμύρνης

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο συγκαλεί ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου προκειμένου να οργανωθούν οι ενέργειες του δήμου για την υπεράσπιση όλων όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο χαράτσι. Παράλληλα, μ’ επιστολή του, καλεί την ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) και την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) να διοργανώσουν «πανελλαδική δράση της Αυτοδιοίκησης στο θέμα που απασχολεί τους πολίτες όλων των δήμων της χώρας».

Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

Τη συμπαράστασή του στους δημότες που πλήττονται από το άδικο χαράτσι μέσω της είσπραξης των λογαριασμών της ΔΕΗ αποφάσισε με ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. Για το λόγο αυτό ο δήμος σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά διοργανώνει συζήτηση για περισσότερες οδηγίες μη καταβολής του τέλους τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 5μμ στο δημαρχείο (Π. Τσαλδάρη 10). Στο ισόγειο του Δήμου λειτουργεί γραφείο εξυπηρέτησης και πληροφόρησης των δημοτών.

Πάτρας

Τον περιφερειακό διευθυντή της ΔΕΗ κ. Μυλωνά επισκέφθηκε ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, ζητώντας από τη διοίκηση να σταθεί στο πλευρό των πολιτών. Ωστόσο, ο κ. Μυλωνάς δήλωσε ότι «υπάρχουν πολύ μικρά περιθώρια παρέμβασης από την πλευρά του». Πάντως «σε κάθε περίπτωση θα σταθεί αλληλέγγυος στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση δημότες του και θα διερευνήσει τρόπους στήριξής τους».


Χαϊδαρίου

Με πλειοψηφία 22 υπέρ και 10 κατά το δημοτικό συμβούλιο Χαϊδαρίου αποφάσισε «να σταθεί αρωγός σε όσους ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με γνώμονα αποκλειστικά τα ανθρωπιστικά και κοινωνικά κριτήρια». Παράλληλα θα παρέχει νομική προστασία σε όσους χαϊδαριώτες πολίτες δεν καταβάλλουν το τέλος των ακινήτων.

Χαλκίδας

Εκατό περίπου δημότες βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Χαλκίδας ζητώντας από το δήμο να πάρει θέση ενάντια στο χαράτσι, το οποίο και έκανε. Μάλιστα ήδη ο δήμαρχος κ. Ζεμπίλης κοινοποίησε εξώδικο με το οποίο καθιστά υπεύθυνη τη ΔΕΗ αν κόψει το ρεύμα στους κατοίκους του δήμου και θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους.



=================================================================
Ομάδες πολιτών, Δήμοι και χωριά που λένε ΟΧΙ στο χαράτσι:

Πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής εναντίον του χαρατσιού. Όσοι έχετε ακίνητο στη Νέα Ιωνία, διαβάστε τις οδηγίες΄πληρωμής του λογαριασμού ΧΩΡΙΣ το χαράτσι  και μετά επικοινωνήστε με την αρμόδια επιτροπή του Δήμου για να δώσετε τα στοιχεία σας. http://agiovasilema.blogspot.com/2011/10/blog-post_30.html

ΑΛΛΟΙ 3 ΔΗΜΟΙ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ : http://agiovasilema.blogspot.com/2011/11/3.html

Κάλεσμα για οργάνωση των πολιτών της Λαμίας http://agiovasilema.blogspot.com/2011/11/blog-post_9615.html

Ανθήλη, το Γαλατικό χωριό που αντιστέκεται στο παράνομο χαράτσι : http://agiovasilema.blogspot.com/2011/11/blog-post_03.html

Το άρθρο για τους 7 πρώτους δήμους που δημιούργησαν πυρήνα αντίδρασης : http://agiovasilema.blogspot.com/2011/11/blog-post_5246.html

Για το δήμο Ρέντη:
http://agiovasilema.blogspot.com/2011/11/blog-post_3301.html

Δήμος Μαρκόπουλου, απόφασης της επιτροπής αγώνα και τηλέφωνα ανάγκης: http://agiovasilema.blogspot.com/2011/11/blog-post_4848.html






Χαράτσι ΔΕΗ - Στις 2 Δεκεμβρίου εξετάζονται στο ΣτΕ οι προσφυγές για το «χαράτσι», που ζητούν να χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματική η επιβολή του συγκεκριμένου φόρου.

Στις 2 Δεκεμβρίου θα συζητηθούν στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά έκτακτου ειδικού τέλους, που θα εισπραχθεί μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
 

Οι προσφυγές θα συζητηθούν βάσει της διαδικασίας πρότυπης δίκης σύμφωνα με το Ν. 3900/2010, ενώ εισηγήτρια ορίστηκε η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα.

Στην Ολομέλεια θα συζητηθούν οι αιτήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Καλαμάτας, του Σωματείου "Έλληνες Φορολογούμενοι", του δικηγόρου Σπύρου Φραντζή και τεσσάρων ιδιοκτητών ακινήτων με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η επιβολή του
...

Του Στάθη...........

Το νέο μεγάλο ΟΧΙ και η αρχή του τέλους των Κουΐσλινγκ του ΠΑΣΟΚ

Εντέλει, το νέο μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στις 28 Οκτωβρίου 2011, ήταν αρκετό για να πανικοβάλει την τοπική διοίκηση των ανδρεικέλων. Μέσα σε λίγα 24ώρα, κατελήφθησαν από απόλυτο πανικό, και διά στόματος του τελευταίου απογόνου της δυναστείας που εξέρχεται οριστικά από την ιστορία της χώρας, γκρέμισαν όλο το εποικοδόμημα της υποδούλωσης που είχαν στήσει Γερμανοί και λοιποί ηγεμόνες της ΕΕ με τη συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας.
Προφανώς, θα αργήσουμε πολύ να μάθουμε το τι πραγματικά συνέβη αυτά τα 24ώρα, και τι νομίζει ότι μπορεί να καταφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου με την αιφνιδιαστική εξαγγελία δημοψηφίσματος. Γιατί είναι ταυτόχρονα δόλιος και βλαξ, μνησίκακος, εξουσιομανής και εντολοδόχος των ξένων. Συνεπώς, δεν είναι και τόσο εύκολο να ξεκαθαρίσουμε το τι συμβαίνει στο μυαλό αυτού του ανθρώπου, ούτε το τι συζητούν στο σκοτάδι οι εδώ και δεκαετίες χρηματιζόμενοι από τη Ζήμενς, και δεμένοι με υπερατλαντικά και γερμανικά συμφέροντα ιθύνοντες της κυβέρνησης.
Ωστόσο ένα είναι σαφές. Ότι το αίσθημα του πανικού που τους κατέλαβε από τις λαϊκές αντιδράσεις επικράτησε, και ότι τείνει να καταλάβει ολόκληρη την Ευρώπη. Ωστόσο, ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για τη μοίρα αυτής της χώρας. Γιατί σήμερα, απειλούν να μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη οι Γερμανοί, για να μας αγοράσουν έπειτα σε τιμή ευκαιρίας –μια εξέλιξη που
...

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ποιος ωφελείται από τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις; Μα φυσικά οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ...



Ώρες ώρες αναρωτιέμαι μήπως η ελληνική κυβέρνηση δουλεύει όχι κρυφά και έμμεσα, αλλά εντελώς ξετσίπωτα και ξεκάθαρα για λογαριασμό του Βερολίνου, και εμμέσως των ΗΠΑ.
Πριν από λίγες μέρες, και με την συμφωνία κουρέματος του ελληνικού χρέους, που πανηγυρίστηκε  δεόντως στην Αθήνα, ποιοι ωφελήθηκαν περισσότερο; Όπως προέκυψε από τις αντιδράσεις των αγορών, οι γαλλικές τράπεζες, με τις μετοχές των  Societe Generale  και Credit Agricole να «τσιμπάνε» αυξήσεις 19% και 21% αντίστοιχα, λίγη μόλις ώρα μετά την συμφωνία κουρέματος.
Αυτό το θετικό αποτέλεσμα ήρθε (περιέργως)  παρά το γεγονός ότι οι γαλλικές τράπεζες ήταν και οι πλέον εκτεθειμένες στο ελληνικό χρέος.
Ποιοι δυσανασχετούν με αυτήν την γαλλική αισιοδοξία; Μήπως οι Γερμανοί, που θέλουν την ολική οικονομική τους επικράτηση στο χώρο της ευρωζώνης,  και όχι μόνο;
Και τι συμβαίνει λίγες μόλις μέρες μετά;
Έρχεται η κυβέρνηση Παπανδρέου και κλωτσάει την «καρδάρα με το γάλα», θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την συμφωνία (την οποία πανηγύριζε) αλλά και το μέλλον της ευρωζώνης.
Έτσι, όπως στην εγκληματολογία, το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι «ποιος ωφελείται», έτσι και στο σημερινό «έγκλημα», ποιος ωφελείται;
Μα φυσικά οι Γερμανοί, ο βασικός δηλαδή σύμμαχος των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Και ποιος επιφορτίζεται να κάνει την βρώμική δουλειά;
Ποιος;
 Strange Attractor
πηγή

Πανικός στα κυβερνητικά στελέχη: “Θα έχουμε πέσει μέχρι το βράδυ” !!!



Υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λένε στην Βουλή ότι “θα έχουμε πέσει μέχρι το βράδυ”. Σε κατάσταση σοκ το Μαξίμου αντιγράφει τον μπαμπά Παπανδρέου και μιλάει για αποστασία.
Συγκαλείται εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα (αν προλάβουν…)
Αυξάνουν ώρα με την ώρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που λένε ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.
Η δήλωση της Β. Παπανδρέου για κυβέρνηση “εθνικής ενότητας” είναι λένε τώρα στο ΠΑΣΟΚ “το πρόσχημα για να πούνε όχι στον Παπανδρέου”. Όμως κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζητάνε και η Ντόρα με τον Καρατζαφέρη. Κι αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις είναι εκλογές.
Ο Βενιζέλος μπήκε στο νοσοκομείο και διαρρέει από εκεί ότι δεν ήξερε για το δημοψήφισμα.
Φήμες ότι μετά την Αποστολάκη θα ακολουθήσουν και οι ανεξαρτητοποιήσεις άλλων βουλευτών.
Κινήσεις βουλευτών των ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν από τον Κ. Σημίτη να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες.
Την παραίτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ζητούν
...

Αν αυτή είναι η φωνή της Πατρίδας, να την ακούτε μόνοι σας!

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Αν καταλάβαμε καλά διαβάζοντας το – εντασσόμενο στον νέο επικοινωνιακό ορυμαγδό – άρθρο του υπουργού των Οικονομικών κ. Βενιζέλου στην εφημερίδα «Τα Νέα», ελάχιστοι είναι εκείνοι που ακούνε την φωνή της πατρίδας.

Υποστηρίζει ο άνθρωπος – δεν θα σταθώ καθόλου στην υπεραπλουστευμένη και άρα προπαγανδιστική ερμηνεία των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου τις οποίες, όπως και τις άλλες, επίσης εμφανίζει ως μάννα εξ ουρανού – ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων εκβάλλουν κραυγές και μόνο ο ίδιος, ο πρωθυπουργός και μερικοί ακόμη είναι σε θέση να ακούσουν τη φωνή της πατρίδας.

Χρησιμοποιεί – ο αθεόφοβος – τον στίχο από το Ημερολόγιο Καταστρώματος του Γ. Σεφέρη, («την κραυγή/ βγαλμένη απ´ τα παλιά νεύρα του ξύλου/ γιατί την είπες φωνή Πατρίδας; ») για να μας ανακαλέσει στην τάξη, να μας προτρέψει να ακούσουμε κι’ εμείς τη φωνή της Πατρίδας.

Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του: «Γιατί την είπες φωνή Πατρίδας;».

Επικολυρικός, δεν τ’ αρνούμαι, αλλά νομίζω πως θα πρέπει ο κ. Βενιζέλος να μας πει επιτέλους αν «η φωνή της πατρίδας» υπαγόρευσε όλα όσα συνέβησαν στη χώρα τουλάχιστον τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια - και οπωσδήποτε επί της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Επειδή ο σημερινός αρθρογράφος ήταν και τότε υπουργός, μήπως
...

Μια σοβαρή είδηση που μας ....συγκλόνισε πρωί πρωί. Ο Βενιζέλος έχει το εντεράκι του και νοσηλεύεται σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ κλινική για προληπτικούς λόγους.

Μα και αυτό το παιδί να μην ακούει κανέναν....Οι διαιτολόγοι το έχουν πει καθαρά: Όταν κολατσίζουμε τη γελάδα, στην ουρά σταματάμε. Δεν επιτρέπεται να φάμε και την ουρά γιατί προκαλούνται αέρια.

Δεν πρόσεξε ο Beni και τώρα βρίσκεται για προληπτικούς λόγους στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ κλινική, για να του κάνουν προληπτικό έλεγχο.

Ο λαός που πεθαίνει της πείνας όμως, οι άνθρωποι που τρώνε τα σκουπίδια, δεν αποτέλεσε πρωτοσέλιδο για τα πουλημένα ΜΜΕ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι το παχύ έντερο του Βουβουζέλου που γέμισε πολύ και δεν άδειασε εγκαίρως.

Αυτή είναι κατάλληλη δημοσιογραφία για το σύστημα ...αερίων που μας κυβερνά.

 

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί ..(Βίντεο)

Από Φεβρουάριο και βλέπουμε…
Θα γίνουν πρώτα οι διαπραγματεύσεις, μετά την συμφωνία και μετά από ένα πρόγραμμα τριών μηνών όπως είπε ο κ. Βενιζέλος…

Τότε θα γίνει το δημοψήφισμα ..

Εν τω μεταξύ με την απίστευτη ανακοίνωση δημοψηφίσματος :
Πανικός παντού !!!!
Ευρώ -2%
Χρηματιστήρια κάτω.
Αποφάσισαν να σύρουν τη χώρα σε ομιχλώδες
...

Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι της αξιοπουστίας...

Μόλις τώρα το καρτούν, που εκφωνεί τις ατάκες του πρωθυπουργικού ρόλου, ανήγγειλε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την σύναψη ἤ μη της "νέας" δανειακής συμβάσεως (της "κουρευτικής"), καθώς και την κίνηση της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Όθεν οικτρά διαψεύδευται όποιος πίστευε πως θα μπορούσε να υπάρχει κάποιος (έστω σαθρός...) πάτος στο βαρέλι της αξιοπουστίας...
οπωπητήρ

O Άδωνις Γεωργιάδης έξαλλος εναντίον της αντιδημάρχου της Ν.Ιωνίας, επειδή... ως Δημοτική Αρχή κάνουν πραγματικό αγώνα κατά του χαρατσιού της ΔΕΗ. (Βίντεο κατάλληλο μόνο για .... πολύ ψύχραιμους)

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, έχει αναλάβει μια ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στο θέμα της αντίστασης κατά του χαρατσιού, δίνοντας συμβουλές στους δημότες πώς να πληρώσουν ΜΟΝΟ τα ποσά που αναλογούν στον λογαριασμό του ρεύματος, χωρίς το χαράτσι. Τις οδηγίες θα τις βρείτε εδώ

Επιπλέον, δημιούργησε μια επιτροπή που συγκεντρώνει όλες τις αποδείξεις πληρωμής μέσω ΑΤΜ που θα προσκομίζουν οι δημότες στον Δήμο, ώστε να αντιμετωπίσει πλέον ως επίσημος φορέας και εκπρόσωπος των πολιτών, τις ενδεχόμενες αντιδράσεις του κράτους ή της ΔΕΗ.

Αυτή η πρωτοβουλία υπέρ των δημοτών, δυσαρέστησε πολύ τον μνημονιακό κ. Γεωργιάδη και το αποτέλεσμα της δυσαρέσκειάς του φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί:

agiovasilema

Η εξαιρετική πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Ιωνίας: http://agiovasilema.blogspot.com/2011/10/blog-post_30.html

Ο τρόμος του Πρωθυπουργού για τις εκλογές αλλά και για οποιαδήποτε μετάβαση στην Αμερική, φανερώνει την βαρύτατη ενοχή του.

 Από την Ιόλη Πιερίδη
 

O ΥΠΕΞ Σταύρος Λαμπρινίδης   συναντήθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ  με την Χίλαρυ, λίγους μήνες μετά την επίσκεψη της Αμερικανίδας στην Αθήνα. Δύο ώρες κράτησε η συζήτησή τους και μοιάζει σαν συνέχεια της κουβέντας που είχαν στην Αθήνα.
Την ίδια ο ΓΑΠ αποφεύγει έντρομος τις ΗΠΑ, όπως σημειώνουν πλέον και διεθνείς αναλυτές. Ο Έλληνας πρωθυπουργός που σε όλη τη διάρκεια της ζωής του βρισκόταν για ψύλλου πήδημα στις ΗΠΑ,  έχει να πατήσει το πόδι του εδώ από τότε που συνελήφθη ο Ντομινίκ Στρος Καν με τον οποίο ο Παπανδρέου συνομιλούσε,  κρυφά όπως αποδείχθηκε, για την ένταξη της  χώρας μας στο ΔΝΤ.
Ο Παπανδρέου όχι μόνο δεν πατάει το πόδι του στις ΗΠΑ,  αλλά δεν έχει συνομιλήσει ούτε τηλεφωνικά με τον Μπαράκ Ομπάμα, παρότι η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και η βοήθεια του πλανητάρχη θα ήταν επρόσδεκτη.
Η ανεξήγητη συμπεριφορά  του πρωθυπουργού, ο οποίος  έχει αναβάλει τουλάχιστο 3 φορές δι’ ασήμαντον αφορμή την επίσκεψή του στις ΗΠΑ προκαλεί πολλές
...

Σόϊμπλε. Η Ελλάδα θα παραδώσει προσωρινά ένα μέρος της Κυριαρχίας της!!!

Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόϊμπλε, σε συνέντευξή του στο περιοδικό SPIEGEL, η οποία δημοσιεύεται σήμερα και σε ερώτηση για το εάν και άλλες χώρες θα μπορούσαν να μπουν στον πειρασμό να επιλύσουν τα προβλήματά τους, επίσης με ένα κούρεμα του χρέους τους, ο κ. Σόιμπλε απάντησε με σαφήνεια, ώστε να γίνει κατανοητό ακόμα και στους πλέον δύσπιστους, για το τι ακριβώς μας περιμένει:
«Οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένων της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, κατέστησαν για άλλη μια φορά σαφές ότι: η περίπτωση της Ελλάδας είναι μοναδική, μια ξεχωριστή περίπτωση που έχρηζε ειδικής λύσης… Σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια, η Ελλάδα θα λάβει σκληρά μέτρα και θα πρέπει να αποδεχθεί μια πολύ πιο στενή εποπτεία. …θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα παραδώσει προσωρινά ένα μέρος της κυριαρχίας της. Δεν πιστεύω ότι άλλη χώρα θα ήθελε να υποστεί αυτά τα σκληρά μέτρα, εκτός κι αν είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Μήπως υπάρχει άραγε ακόμα απορία για το εάν η εποπτεία… στην Ελλάδα θα συνιστά παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας;
Αυτά, για τους κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλο, οι οποίοι δεν προτίθενται να φέρουν το νέο μνημόνιο στη Βουλή με την πλειοψηφία των 180 βουλευτών κατά το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος και μας παραμυθιάζουν πολιτικά, ισχυριζόμενοι ότι δεν πρόκειται για εποπτεία, αλλά για μια απλή τεχνική βοήθεια.
Αν μας αρέσει να φάμε το παραμύθι, των Παπανδρέου – Βενιζέλου και την παράβαση του Συντάγματος,  τότε καλή μας χώνεψη. 

Εσείς ξέρετε τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου; Σύμφωνα λοιπόν με τον ΓΑΠ, γιορτάζουμε την.... (Ε)πελευθέρωση! Δεν έχει ιδέα ούτε για τα πιο σημαντικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας, μιλάμε για τραγική κατάσταση....

Τι να πρωτοσχολιάσεις....την ερμηνεία για τον αυταρχισμό, την άγνοια για το τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου....ή το θράσος του το οποίο ξεπερνά κάθε άλλοθι φημολογούμενης βλακείας και χαζομάρας; Το μόνο στο οποίο ελπίζουμε πια, είναι να έρθει σύντομα η πολυπόθητη Ε-πελευθέρωση και να βρεθεί αυτός και η συμμορία του σε ένα μέρος όπου θα έχουν άπλετο χρόνο για διάβασμα, μήπως και μπορέσει κάποτε να μάθει κάτι για την ιστορία της περήφανης χώρας την οποία, χωρίς κανένα δισταγμό, κατέστρεψε.

agiovasilema

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η κοινωνία αυτοοργανώνεται! Πολύ σημαντική είδηση: Ο δήμος Νέας Ιωνίας (Αττικής) λέει ΟΧΙ στο άδικο χαράτσι της ΔΕΗ, βοηθώντας όσους δημότες του ΔΕΝ μπορούν ή ΔΕΝ θέλουν να πληρώσουν το άδικο χαράτσι.



Μετά από μια μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ν.Ιωνίας πριν από λίγες μέρες με θέμα το άδικο χαράτσι της ΔΕΗ, η δημοτική αρχή αποφάσισε να αναλάβει μια ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στο θέμα της αντίστασης κατά του χαρατσιού, δίνοντας συμβουλές στους δημότες πώς να πληρώσουν ΜΟΝΟ τα ποσά που αναλογούν στον λογαριασμό του ρεύματος, χωρίς το χαράτσι. Τις συμβουλές θα τις βρείτε εδώ

Επιπλέον, δημιούργησε μια επιτροπή που συγκεντρώνει όλες τις αποδείξεις πληρωμής μέσω ΑΤΜ που θα προσκομίζουν οι δημότες στον Δήμο, ώστε να αντιμετωπίσει πλέον ως επίσημος φορέας και εκπρόσωπος των πολιτών, τις ενδεχόμενες αντιδράσεις του κράτους ή της ΔΕΗ.

Πολλά μπράβο και μακάρι το παράδειγμά τους να το ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας!!

agiovasilema

(5/11/2011: Μετά από τον Δήμο Νέας Ιωνίας, 3 ακόμα Δήμοι της Αττικής, ανακοινώνουν την άρνησή τους ως προς την πληρωμή του άδικου χαρατσιού και οργανώνονται προκειμένου να προστατεύσουν τους δημότες τους! http://agiovasilema.blogspot.com/2011/11/3.html)

(Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε αρκετές πληροφορίες σχετικά με το χαράτσι. Διαθέστε λίγο χρόνο να διαβάσετε προσεκτικά τις δυνατότητες αντίδρασης και να αποφασίσετε τις κινήσεις σας. Το νέο στοιχείο που έχουμε είναι πως μπλόκαραν την διαδικασία πληρωμής μέσω Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, συνεπώς δεν θα πρέπει να υπολογίζετε σε αυτήν τη λύση. http://agiovasilema.blogspot.com/2011/09/blog-post_6768.html#more)